Connect with us

Νέα Θάσου

Ενημέρωση του Δημάρχου Θάσου από τον Διευθυντή ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ενημέρωση-του-Δημάρχου-Θάσου-από-τον-Διευθυντή-ΕΚΑΒ-Ανατολικής-Μακεδονίας-–-Θράκης

Ενημέρωση του Δημάρχου Θάσου από τον Διευθυντή ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, ο Διευθυντής ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χαρίλαος Λώτης, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου κ. Χρήστο Κουρλιά, τη Διασώστη κα. Χαρίκλεια Κάτζαλη και τους κ. Κωνσταντίνο Τζιμούρτη και κ. Δημήτριο Γκριμούρα από την Τεχνική Υπηρεσία ΕΚΑΒ Καβάλας.
Κατά την συνάντηση, ο κ. Λώτης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Θάσου για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου της κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεών στο Δασύλλιο της Σκάλας Πρίνου.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε σχετικά:
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε και επίσημα για την έγκριση της χρηματοδότησης των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ στη Θάσο αλλά και για την άμεση έναρξη των εργασιών. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα και με όλες μας τις δυνάμεις τόσο το Κέντρο Υγείας Πρίνου όσο και τον αναβαθμιζόμενο Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου.

Topics

Related Articles

Προηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθρο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θάσο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Έλευση-της-Ιεράς-Εικόνας-της-Παναγίας-Σουμελά-στη-Θάσο-–-Το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται την Κυριακή 26 Απριλίου 2026 η έλευση της Ιεράς και σεβάσμιας Εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο Όρος στη Θάσο, στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου και της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δίνοντας έναν ιδιαίτερα επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:30, στο λιμάνι της Θάσου, παρουσία αρχών και πλήθους πιστών. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου στις 18:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί στις 18:30 με Αρχιερατικό Εσπερινό και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 27 Απριλίου, με την τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στις 07:30, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση. Το απόγευμα, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 07:00 θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 08:00 θα ξεκινήσει η προπομπή της Ιεράς Εικόνας προς τη Χρυσούπολη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της παραμονής της στο νησί.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και τις 28 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να προσέλθουν για προσκύνημα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μουσικοχορευτική βραδιά στη Θάσο με άρωμα παράδοσης και θάλασσας

Μουσικοχορευτική-βραδιά-στη-Θάσο-με-άρωμα-παράδοσης-και-θάλασσας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση ετοιμάζεται στη Θάσο το βράδυ του Σαββάτου 25 Απριλίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θάσου «Ο Γλαύκος» να προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και έντονα παραδοσιακά στοιχεία.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Θάλασσα δε σ’ απαρνιέμαι – Εκεί που το κύμα συναντά την πίστη και γίνεται τραγούδι», θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θάσου, φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους μέσα από ήχους και εικόνες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και τη θαλασσινή ταυτότητα του τόπου.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα «Έκνευσις» και η Μπάντα Τέτοια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μουσική και χορευτικές παραστάσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του νησιού και προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια βραδιά με έντονο το στοιχείο της παράδοσης.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 7 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Άφιξη Αγίου Φωτός στη Θάσο – Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης

Άφιξη-Αγίου-Φωτός-στη-Θάσο-–-Τι-ανακοίνωσε-ο-δήμαρχος-Λευτέρης-Κυριακίδης

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το Άγιο Φως, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης γνωστοποίησε ότι, έπειτα από αρκετά χρόνια, το Άγιο Φως θα φτάσει εκ νέου μέσω του αερολιμένα της Καβάλας, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και καλύτερα οργανωμένη μεταφορά προς το νησί.

Όπως επισημαίνεται, η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θάσου με τα Λιμεναρχεία Καβάλας και Θάσου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Θάσο υπολογίζεται περίπου στις 22:00 το βράδυ, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους ιερείς του νησιού, παρουσία πιστών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα