Connect with us

Νέα Θάσου

Ευχαριστήριο μήνυμα της Αγγελικής Δεληκάρη για την εκλογή της στο Νομό Καβάλας

Ευχαριστήριο-μήνυμα-της-Αγγελικής-Δεληκάρη-για-την-εκλογή-της-στο-Νομό-Καβάλας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους ψηφοφόρους που εμπιστεύτηκαν ακόμη μία φορά τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα μιας ισχυρής Ελλάδας που προχωρά σταθερά και τολμηρά μπροστά, χωρίς συμβιβασμούς και καθυστερήσεις.

Ο ελληνικός λαός επέλεξε το πρόγραμμά της ΝΔ που εγγυάται πολιτική και οικονομική σταθερότητα, εθνική ασφάλεια, ανάπτυξη, νέες επενδύσεις και ευημερία των πολιτών.
Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για τον Δήμο Νέστου, αφού για πρώτη φορά εκπροσωπείται με βουλευτή από τον χώρο της ΝΔ.

Προσωπικά αισθάνομαι πραγματικά ευγνωμοσύνη απέναντι στους συμπατριώτες μου της Π.Ε. Καβάλας και Θάσου που καλωσόρισαν με χαρά την υποψηφιότητά μου, με στήριξαν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και με τίμησαν με την ψήφο τους. Παράλληλα το αίσθημα ευθύνης είναι πολύ μεγάλο. Ως πρότυπο στη ζωή μου είχα πάντα τον παππού μου, αείμνηστο Δήμαρχο Χρυσουπόλεως Ιωάννη Δεληκάρη, ο οποίος κατά την άσκηση του αξιώματός του αντιμετώπιζε όλους τους ανθρώπους που απευθύνονταν προς αυτόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Μακάρι να φανώ αντάξιά του. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων και να συμβάλω στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η επόμενη τετραετία σημαίνει πολλή δουλειά για όλη την κυβέρνηση. Η ΝΔ θα τιμήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και θα συνεχίσει με γνώμονα το καλό του κάθε Έλληνα πολίτη στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος μας.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Υπογραφή συμβάσεων έργων ασφαλτοστρώσεων από τον Δήμο Θάσου, συνολικής δαπάνης περίπου 1.575.100€

Υπογραφή-συμβάσεων-έργων-ασφαλτοστρώσεων-από-τον-Δήμο-Θάσου,-συνολικής-δαπάνης-περίπου-1575.100e

Σήμερα, Τετάρτη 29 Απριλίου 2026, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Στεφανή Χρήστο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΜΙΓΜΑΤΩΝ – ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΕ», οι συμβάσεις για την εκτέλεση των έργων:
Α) “Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων Δήμου Θάσου”, συνολικής δαπάνης 1.446.803,34€ με ΦΠΑ.
Β) “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ADEL”, συνολικής δαπάνης 128.296,95€ με ΦΠΑ.
Η διάρκεια υλοποίησης του έργου “Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων Δήμου Θάσου” ορίζεται σε 18 μήνες και χρηματοδοτείται από το «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ» ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ. Το έργο στοχεύει στην βελτίωση της πρόσβασης σε αγροτικές γαίες του Δήμου Θάσου. Περιλαμβάνει δε επεμβάσεις με ασφαλτόστρωση σε υφιστάμενους χωματόδρομους σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Θάσου, συνολικού μήκους 10.570 μέτρων.
Η διάρκεια υλοποίησης του έργου “ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ADEL” ορίζεται σε 8 μήνες και χρηματοδοτείται από το «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025». Το έργο αφορά στην αποξήλωση των εναπομεινάντων ασφαλτικών και στην εκ νέου ασφαλτόστρωση της δημοτικής συνδετήριας οδού στον οικισμό της Ποταμιάς, μετά την ολική καταστροφή του οδοστρώματος που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί της Θάσου στις 28 και 29 Νοεμβρίου του 2025 (κακοκαιρία Adel).
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός για τον τόπο μας. Με το μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης του αγροτικού οδικού δικτύου, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η δουλειά και η υπευθυνότητα δεν είναι σύνθημα, αλλά δέσμευση που γίνεται πράξη. Το έργο ασφαλτόστρωσης της αγροτικής οδοποιίας δεν είναι μια ακόμη παρέμβαση αλλά είναι μια τομή που απαντά σε χρόνια προβλήματα. Για χρόνια, οι άνθρωποι της παραγωγής αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Σήμερα, δίνουμε λύσεις. Συνεχίζουμε με σχέδιο, ευθύνη και ξεκάθαρο όραμα. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε κοινότητα, με παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά και χτίζουν το μέλλον που αξίζουμε. Οι αγρότες μας αξίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες πρόσβασης στις καλλιέργειές τους και αυτό διεκδικούμε, αυτό προγραμματίζουμε, αυτό διασφαλίζουμε.
Το δεύτερο έργο αφορά στην αποκατάσταση δρόμου στην Κοινότητα Ποταμιάς, ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες του χειμώνα.
Προχωράμε μπροστά με έργα που ενισχύουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν προοπτική ανάπτυξης για όλους».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μεγάλη συμμετοχή στη δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας στον Δήμο Θάσου

Μεγάλη-συμμετοχή-στη-δωρεάν-μέτρηση-οστικής-πυκνότητας-στον-Δήμο-Θάσου

Με έντονο ενδιαφέρον από τους κατοίκους ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η δράση δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Θάσου, μέσα από το ΚΕΠ Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε το διάστημα από τις 15 έως τις 24 Απριλίου, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες να προχωρήσουν σε έναν βασικό προληπτικό έλεγχο για την υγεία των οστών τους. Συνολικά 296 άτομα εξετάστηκαν, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης.

Η ανταπόκριση των δημοτών ανέδειξε τη σημασία τέτοιων δράσεων, που στοχεύουν στην πρόληψη και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας σε τοπικό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πράξης «Συνέχιση Δράσης Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θάσου», η οποία υλοποιείται μέσω του προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη 2021-2027» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας με τη Jet2 για την τουριστική προβολή της Θάσου και της Καβάλας

Επίσημη-ανακοίνωση-συνεργασίας-με-τη-jet2-για-την-τουριστική-προβολή-της-Θάσου-και-της-Καβάλας

Μόλις μέσα σε έναν χρόνο, και μετά την ανακοίνωση της Eurowings για το καλοκαίρι του 2026, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταγράφει μια ακόμη σημαντική επιτυχία στον τομέα της αεροπορικής συνδεσιμότητας και της τουριστικής προβολής, μέσα από τη συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία Jet2.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών, με δεδομένη την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, καθώς και του στρατηγικού σχεδιασμού τριετίας που έχει ήδη ανακοινωθεί από την Περιφέρεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την προσέγγιση νέων αεροπορικών εταιρειών και την αναβάθμιση του ρόλου των δύο αεροδρομίων της Περιφέρειας.

Η συνεργασία με τη Jet2 ενισχύει περαιτέρω τη σύνδεση της περιοχής με τη βρετανική αγορά, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας, της Θάσου και συνολικά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία μας με την Jet2, καθώς αποτελεί σημαντική αναγνώριση της δυναμικής που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Η ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Καβάλας απευθείας με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ανοίγει νέους δρόμους για την Περιφέρειά μας και ιδιαίτερα για τη Θάσο, έναν προορισμό αυθεντικής φιλοξενίας που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις και στις προσδοκίες των επισκεπτών. Προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη και μακροπρόθεσμη συνεργασία, που θα συμβάλει θετικά τόσο στην εμπειρία του επισκέπτη όσο και στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας».

Από την πλευρά της Jet2, ο Jacob Bramley, Γενικός Διευθυντής Αεροδρομίων και Τουριστικών Οργανισμών της εταιρείας, σημείωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την προώθηση του εκπληκτικού νησιού της Θάσου, που είναι ο νεότερος προορισμός μας. Η συνεργασία ήταν πάντα κρίσιμη για εμάς όσον αφορά την επίτευξη συνεχούς επιτυχίας και είναι κάτι που ανυπομονούμε να κάνουμε με την περιοχή μακροπρόθεσμα. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτή τη συνεργασία και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε σε αυτόν τον φανταστικό, ολοκαίνουργιο προορισμό».

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει μεθοδικά την προσπάθεια ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των αεροδρομίων της, τις ισχυρές τουριστικές ταυτότητες των προορισμών της και τις σύγχρονες μορφές συνεργασίας με μεγάλους διεθνείς τουριστικούς και αεροπορικούς οργανισμούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Περιφέρειας ΑΜΘ

Παναγιώτης Αρχοντής

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα