Connect with us

Οικονομία

Δημήτρης Καρατσιόρας: Αναγκαιότητα η μείωση του Φ.Π.Α. στη Θάσο

Δημήτρης-Καρατσιόρας:-Αναγκαιότητα-η-μείωση-του-ΦΠΑ.-στη-Θάσο

Στην αναγκαιότητα μείωσης του συντελεστή Φ.Π.Α. στη Θάσο, όπως έγινε στα ακριτικά νησιά, στάθηκε με δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Λογιστών Καβάλας, Δημήτρης Καρατσιόρας.

Παράλληλα, ο κ. Καρατσιόρας αναφέρθηκε στην παρουσία του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Λογιστών στην Δ.Ε.Θ., καθώς επίσης και στις νέες διατάξεις που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα αναφορικά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας. 

«Η τουριστική περίοδος των τριών – τεσσάρων μηνών μπορεί να δίνει μία αίσθηση πλούτου στο νησί, αλλά δυστυχώς είναι ψευδαίσθηση…»

«Ένα θέμα που αντιμετωπίσαμε ως σύλλογος και το ξεκίνησαν οι συνάδελφοι από την Θάσο μαζί με τους επαγγελματίες του νησιού, είναι το ότι δεν εντάχθηκε και η Θάσος στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. Ζητάνε όλοι οι επαγγελματίες της Θάσου και μαζί και εμείς οι λογιστές, να ενταχθεί και η Θάσος στη μείωση κατά 30% του Φ.Π.Α., γιατί πέρα από την τουριστική περίοδο που είναι πολύ μικρή και η Θάσος είναι νησί που μόνο ακτοπλοϊκά συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα, άρα επιβαρύνονται με μεταφορικά κόστη όλα τα προϊόντα και πρέπει να στηριχθεί ο πληθυσμός που είναι γηγενής και ζει όλο τον χρόνο εκεί. Η τουριστική περίοδος των τριών – τεσσάρων μηνών μπορεί να δίνει μία αίσθηση πλούτου στο νησί, αλλά δυστυχώς είναι ψευδαίσθηση», ανέφερε σχετικά με το αίτημα για μείωση του Φ.Π.Α. στη Θάσο ο κ. Καρατσιόρας. 

«Ξεχώρισε στη Δ.Ε.Θ. εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Στόχος να γίνει μια αντίστοιχη στην Kavala Expo στις 13 Οκτωβρίου…»

Σε σχέση με την παρουσία του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Λογιστών Καβάλας στη Δ.Ε.Θ., ο πρόεδρός του επισήμανε: «Ολοκληρώσαμε την παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μέσω της ομοσπονδίας μας, όπου συμμετείχαμε σε διάφορες εκδηλώσεις. Ξεχώρισε αυτή που πραγματοποίησαμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στο επάγγελμα των λογιστών, αλλά και σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ήταν μία εξαιρετική εκδήλωση και θέλουμε μία παρόμοια εκδήλωση και μέσω του Επιμελητηρίου Καβάλας να κάνουμε και στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης. Την προγραμματίζουμε για την τελευταία ημέρα της Kavala Expo στις 13 Οκτωβρίου. Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον για όλους τους επιχειρηματίες της Καβάλας, αλλά και για τους φοροτεχνικούς, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε αυτόν τον τομέα».

Από τον Νοέμβριο αρχίζουν να ισχύουν για νέους κλάδους επιχειρήσεων οι διατάξεις για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Τέλος, αναφορικά με τα όσα θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ο Δημήτρης Καρατσιόρας υπογράμμισε: «Προετοιμαζόμαστε για σεμινάρια και εκδηλώσεις που θα κάνουμε σαν σύλλογος. Πρέπει να πούμε σε όλους τους συναδέλφους ότι από τον Νοέμβριο αρχίζουν να ισχύουν για νέους κλάδους επιχειρήσεων οι διατάξεις για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία κακά τα ψέματα έδωσε αύξηση σε εισφορές ΕΦΚΑ, όπως επίσης και σε ονομαστικές εισφορές στους εργαζόμενους. Το πρόβλημα είναι από ότι μία αυξάνονται οι απαιτούμενες εισφορές από τον ΕΦΚΑ, αλλά αυξάνονται και οι οφειλές προς αυτόν από τις επιχειρήσεις, που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν αυτές τις εισφορές και κοιτάνε να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Γιώργος Βαφείδης: Θα είναι δύσκολος ο χειμώνας για όλους τους κλάδους

Γιώργος-Βαφείδης:-Θα-είναι-δύσκολος-ο-χειμώνας-για-όλους-τους-κλάδους

«Ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο. Μετά από τη θερινή περίοδο και την αυξημένη κίνηση των τελευταίων 40 ημερών, έχουμε μία απότομη αλλαγή των δεδομένων. Περιμένουμε την μεταβολή των καιρικών συνθηκών, κάτι που θα μας δυσκολέψει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που θα κληθούμε να αφήσουμε τους εξωτερικούς χώρους και να μπούμε στη διαδικασία να μετατρέψουμε τους εσωτερικούς σε πιο φιλόξενους».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, περιγράφοντας την εικόνα που χαρακτηρίζει την τρέχουσα περίοδο τον κλάδο της εστίασης στην περιοχή μας.

«Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας, όχι μόνο για τον κλάδο της εστίασης, αλλά για όλους τους κλάδους…»

«Είναι μία περίοδος ανησυχητική για εμάς, ειδικά όταν βλέπουμε και τον χειμώνα που έρχεται, δυστυχώς τα δεδομένα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, διότι από ό,τι ακούγεται με την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα, θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας, όχι μόνο για τον κλάδο της εστίασης, αλλά για όλους τους κλάδους και τα νοικοκυριά. Τα τελευταία χρόνια η Καβάλα σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό της κεφάλαιο, εμφανίζεται ότι είναι μία επαρχιακή πόλη που στηρίζεται κυρίως στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα χρόνια με αυτόν τον οικονομικό προβληματισμό που υφίσταται η αγορά, αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα σθένος από πλευράς επιχειρηματικότητας, επειδή οι επιχειρήσεις μας είναι μικρές, μπορούμε και προσαρμοζόμαστε, προσπαθούμε να μαζέψουμε τα έξοδα, για να επιβιώσουμε λίγο περισσότερο», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Βαφείδης. 

«Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μία μεταστροφή προς το καλύτερο, οικονομική πάντα, ώστε να μην μετρήσουμε ιδιαίτερες απώλειες μέσα στον χειμώνα…»

«Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα που τα πράγματα θα είναι δύσκολα αυτόν τον χειμώνα. Μέχρι πότε βέβαια μπορεί να αντέξει ο επιχειρηματίας και ο Καβαλιώτης επαγγελματίας; Αυτό είναι το ερώτημα. Υπάρχει όμως κάποιο σθένος και κάποια ανεκτικότητα, αλλά βλέπουμε και πολλά καταστήματα που κλείνουν, κυρίως στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Είναι καταστήματα που φεύγουν από την αγορά. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μία μεταστροφή προς το καλύτερο, οικονομική πάντα, ώστε να μην μετρήσουμε ιδιαίτερες απώλειες μέσα στον χειμώνα. Όχι μόνο από τον κλάδο της εστίασης, αλλά γενικότερα από όλους τους κλάδους, καθώς η αγορά μας είναι μία αλυσίδα. Δεν μπορεί να ευδοκιμεί μόνος του ο κλάδος της εστίασης ή μόνος του ο κλάδος του λιανικού εμπορίου. Είναι αλληλένδετα αυτά τα σχήματα. Μακάρι να είναι τα πράγματα όχι τόσο ανησυχητικά, όσο εικάζουν αυτή τη στιγμή», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Πάγιο αίτημα της κοινωνίας η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Πάγιο-αίτημα-της-κοινωνίας-η-μείωση-του-ΕΦΚ-στο-πετρέλαιο-θέρμανσης

«Όσον αφορά τις τιμές των υγρών καυσίμων θεωρώ ότι είχαμε ένα ήρεμο καλοκαίρι, εκτός από μία μικρή περίοδο που είχαμε μία αναταραχή στις αρχές του καλοκαιριού. Γενικότερα η θερινή περίοδος κύλησε χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες μεταβολές στις τιμές των πρατηρίων».

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι αν σήμερα ξεκινούσε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα διαμορφωνόταν στα 1,10 ευρώ το λίτρο.

Λίγο πάνω από τα 1,7€ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Π.Ε. Καβάλας

«Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 1,7€ το λίτρο, ενώ για το πετρέλαιο κίνησης είμαστε κοντά στα 1,5 ευρώ το λίτρο. Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης αν κρατηθούν οι τιμές στα επίπεδα που έχουμε σήμερα, με το άνοιγμα της διάθεσής του η τιμή του θα είναι κοντά στα 1,10 ευρώ το λίτρο. Πολλές εκτιμήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε όμως, γιατί είναι ένα είδος που έχει πάρα πολύ γρήγορες μεταβολές, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς στις προβλέψεις μας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά από περίπου 20 μέρες που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Πούλος. 

«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται εδώ και 15 χρόνια, καθώς έχουν παγώσει πολλές οικογένειες και έχουν φτάσει σε πολύ δύσκολο σημείο πολλά νοικοκυριά…»

«Το πάγιο αίτημα όλης της ελληνικής κοινωνίας και των βενζινοπωλών είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για να σταματήσει αυτή η παλινωδία με το κομμάτι του επιδόματος θέρμανσης. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά ακούσαμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου δεν αναφέρθηκε πουθενά στο κομμάτι αυτό. Να τονίσω για άλλη μία φορά ότι εδώ και 15 χρόνια η υψηλή φορολόγηση και ο υψηλός Ε.Φ.Κ., επιβλήθηκε για να μην καίμε πετρέλαιο θέρμανσης στις πισίνες! Όμως είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται εδώ και 15 χρόνια, καθώς έχουν παγώσει πολλές οικογένειες και έχουν φτάσει σε πολύ δύσκολο σημείο πάρα πολλά νοικοκυριά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ικανοποίηση στη Νέα Καρβάλη από την τουριστική κίνηση φέτος

Ικανοποίηση-στη-Νέα-Καρβάλη-από-την-τουριστική-κίνηση-φέτος

Την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση που καταγράφηκε στην Νέα Καρβάλη στη διάρκεια της θερινής περιόδου, εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Νίκος Καρακεϊσογλου.

«Πλέον μπορούμε να κάνουμε μία μικρή αναδρομή για το τι έγινε το φετινό καλοκαίρι. Από τις 15 με 20 Ιουνίου κι αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων τα καταλύματα στην Νέα Καρβάλη, ήταν κλειστά εκ των προτέρων στο παραλιακό μέτωπο, με αποτέλεσμα να είναι μία γεμάτη καλοκαιρινή σεζόν, κυρίως από τουρίστες από Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία και Γερμανία», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Καρακεϊσογλου. 

«Οι παραλίες μας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ήταν γεμάτες από κόσμο…»

«Αυτές οι τέσσερις εθνικότητες προτίμησαν κατά κύριο λόγο να κάνουν τις διακοπές τους στην Νέα Καρβάλη. Οι παραλίες μας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ήταν γεμάτες από κόσμο. Βέβαια έχω δηλώσει ότι θα προτιμούσα να ήταν εκεί σπίτια διαθέσιμα για ζευγάρια που θα ήθελαν να κάνουν οικογένεια στην Νέα Καρβάλη και να ζήσουν στο χωριό μας. Δεν θα είμαστε εμείς όμως αυτοί που θα σταματήσουν μία τουριστική εξέλιξη, οπότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοδεχούμενοι. Απλά θέλουμε να διατηρήσουμε και το ήσυχο της περιοχής. Πιστεύω ότι πήγαμε πάρα πολύ», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Καρβάλης.

«Νομίζω ότι ήταν μία πολύ ολοκληρωμένη καλοκαιρινή περίοδος που μας αφήνει όλους ικανοποιημένους…»

«Η εστίαση δούλεψε πολύ καλά. Έχω μιλήσει με τους επαγγελματίες, λίγο πολύ είναι όλοι ευχαριστημένοι, όπως και τα μίνι μάρκετ του οικισμού, τα καφέ και στον κεντρικό δρόμο, ειδικά το βράδυ και νομίζω ότι ήταν μία πολύ ολοκληρωμένη καλοκαιρινή περίοδος που μας αφήνει όλους ικανοποιημένους. Το θετικό είναι ότι πολλοί από τους τουρίστες που ήρθαν εδώ έχουν ήδη κλείσει και για την επόμενη χρόνια τα καταλύματά τους, επειδή έμειναν πολύ ευχαριστημένοι. Το πρώτο διάστημα το καλοκαιριού είχαμε το πρόβλημα με τα κουνούπια που ήταν σε έντονο βαθμό. Εκείνο ήταν το μοναδικό αρνητικό που αντιμετωπίσαμε φέτος. Οι προσπάθειες γίνονταν από την Περιφέρεια, αλλά δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί, δεν ξέρω για ποιον λόγο. Πιστεύω ότι θα είναι περισσότερο προετοιμασμένοι οι αρμόδιοι φορείς για την επόμενη χρονιά, ώστε να μην έχουμε το πρόβλημα των κουνουπιών σε τόσο έντονο βαθμό όπως φέτος», επισήμανε καταληκτικά ο Νίκος Καρακεϊσογλου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα