Connect with us

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: Εγγραφή ή επικαιροποίηση στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α.

Δήμος-Παγγαίου:-Εγγραφή-ή-επικαιροποίηση-στο-Μητρώο-Αθλητικών-Σωματείων-της-ΓΓΑ.

Το 2020 το Υφυπουργείο Αθλητισμού με τον νόμο Ν. 4714/20 (άρθρο 142) θεσμοθέτησε και καθιέρωσε το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπου κλήθηκαν όλα τα σωματεία της χώρας να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε άθλημα που καλλιεργούν και αναπτύσσουν, προκειμένου να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ και να νομιμοποιηθούν για την λειτουργία τους.

Επιπρόσθετα, η ΓΓΑ ενισχύοντας το αθλητικό νομικό πλαίσιο, με το νόμο Ν. 4735/20 θεσμοθέτησε και άλλαξε την διαδικασία παραχώρησης και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα, όπου ρητά το άρθρο 66 αναφέρει ότι: «Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του Ν.2725/99 (Α’ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142 του Ν. 4714/20 (Α΄148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού». Η ρύθμιση της παρούσας τέθηκε σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το ΦΕΚ δημοσιεύθηκε στις 12/10/2020, συνεπώς εφαρμόζεται από τις 12 Απριλίου 2021.

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας δόθηκε παράταση από την ΓΓΑ σε όλα τα αθλητικά σωματεία της χώρας να εναρμονισθούν με την νομοθεσία και να νομιμοποιήσουν με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα αθλήματα που θέλουν να καλλιεργούν και να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ έως την 31η Αυγούστου αρχικά (τελευταία παράταση έως 30/9), προκειμένου να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα των αθλητικών Ομοσπονδιών και να έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Επίσης Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148), δεν μπορεί να επιχορηγηθεί από την Γ.Γ.Α και από τους Ο.Τ.Α. Α και Β βαθμού.

Με την υπ αριθμ 60330 απόφαση της Γ.Γ.Α.

1. Η υποβολή, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των αιτήσεων εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2022 διενεργείται σε δύο (2) κύκλους.

α) Ο πρώτος κύκλος υποβολής αιτήσεων εγγραφής εκκινεί από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και, ολοκληρώνεται την 15.4.2022.

β) Ο δεύτερος κύκλος υποβολής αιτήσεων εγγραφής εκκινεί την 16.4.2022 και ολοκληρώνεται την 30.9.2022.

3. Σωματείο που έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο κατά το έτος 2021 υποχρεούται, για κάθε άθλημα για το οποίο έχει εγγραφεί, να επικαιροποιήσει τα απαιτούμενα στοιχεία έως την 31.7.2022.

Λαμβάνοντας υπ όψιν τα ανωτέρω, καλούνται τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Παγγαίου να προχωρήσουν στην εγγραφή ή επικαιροποίηση, στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α. προς αποφυγή πιθανής εμπλοκής ως προς την παραχώρηση των αθλητικών χώρων η την επιχορήγηση των σωματείων από τον Δήμο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ. Σ. ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΜΠΟΣΜΠΟΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Γύρω στο 20% θα είναι η μείωση των τελών για τον κλάδο της εστίασης

Γύρω-στο-20%-θα-είναι-η-μείωση-των-τελών-για-τον-κλάδο-της-εστίασης

Για τη μείωση των τελών στους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του δήμου Καβάλας, Γιάννης Προμούσας.

«Είχε προηγηθεί ήδη μία συζήτηση με τον δήμαρχο Καβάλας από τις αρχές της κατάρτισης του προϋπολογισμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου. Μου είχε ζητήσει να δω κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτήν την μείωση, δεδομένου ότι είχε δεσμευτεί από πέρυσι στον συγκεκριμένο κλάδο επαγγελματιών ότι θα προχωρήσουμε σε μία μείωση των τελών», ανέφερε αρχικά ο κ. Προμούσας. 

Συζητάμε για ένα ποσοστό μείωσης γύρω στο 20%. Θεωρώ ότι ένα ικανοποιητικό ποσοστό

«Θυμίζω ότι πέρυσι αντίστοιχα είχε γίνει μείωση στις εμπορικές επιχειρήσεις και τότε ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα τέλη και στον κλάδο της εστίασης και στο βιοτεχνικό – βιομηχανικό κλάδο. Είχαμε  μία συνάντηση με τον Θ. Χατζηχρήστο και τον Γ. Βαφείδη, η οποία ήταν πολύ ουσιαστική και ενδιαφέρουσα. Συζητήσαμε γενικότερα για τα προβλήματα του κλάδου και εκεί μας έθεσαν το αίτημα της μείωσης των τελών. Τους ενημέρωσα ότι είναι ήδη επιθυμία του δημάρχου και της διοίκησης να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης του προϋπολογισμού εξετάζουμε αυτή τη δυνατότητα που έχουμε. Βλέπουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει αυτός ο δημοσιονομικός χώρος. Συζητάμε για ένα ποσοστό μείωσης γύρω στο 20%. Θεωρώ ότι ένα ικανοποιητικό ποσοστό για να ελαφρύνουμε λίγο τον κλάδο αυτόν», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Προχωρούμε σε αυτή τη μείωση για την οποία θα έχουμε νεότερα στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε θα έχουμε και το τελικό σώμα του προϋπολογισμού

«Αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με το λειτουργικό κόστος, αντεπεξερχόμαστε στο αίτημά τους και προχωρούμε σε αυτή τη μείωση για την οποία θα έχουμε νεότερα στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε θα έχουμε και το τελικό σώμα του προϋπολογισμού. Θα περάσει ως απόφαση για τα δημοτικά τέλη των ανταποδοτικών όπου επικαιροποιείται κάθε χρόνο και εκεί θα υπάρχει και σχετική μείωση. Θα είναι μία απόφαση για τα ανταποδοτικά και μία απόφαση κανονιστική θα έρθει προς ψηφιση για το νέο τέλος που έχει ψηφιστεί με τον 5314, το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης, που ουσιαστικά καταργεί τον δημοτικό φόρο και τον ΤΑΠ και έχουμε ένα καινούριο τέλος που πρέπει να το καθορίσουμε. Θα ψηφιστούν αυτά τα δύο τέλη και εκεί θα καθοριστεί αυτή η μείωση που προανέφερα», σημείωσε καταληκτικά ο Γιάννης Προμούσας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Το κόστος του χλοοτάπητα στο Βερούλειο είναι 800.000 ευρώ και όποιος το αμφισβητεί να απευθυνθεί στο κράτος

Θόδωρος-Μουριάδης:-Το-κόστος-του-χλοοτάπητα-στο-Βερούλειο-είναι-800.000-ευρώ-και-όποιος-το-αμφισβητεί-να-απευθυνθεί-στο-κράτος

Η παρουσίαση αναλυτικών στοιχείων για το κόστος του έργου τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα στο Βερούλειο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου, ήταν το βασικό θέμα της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να απαντήσει σε πλήθος δημοσιευμάτων και σχολίων για την εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης ύψους 800.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία και στις υπόλοιπες παρεμβάσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, στην Καβάλα και στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ  ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

“Θέλω να ενημερώσω τόσο τα τοπικά ΜΜΕ, όσο και την κοινή γνώμη της Καβάλας, για το έργο της τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα στο Βερούλειο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου.

Ένα έργο που έχουμε κυνηγήσει όλοι μας. Αναφέρομαι στις προσπάθειες που έκανε ο Δήμος Καβάλας, οι βουλευτές της ΝΔ στην περιοχή μας, η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Στέλιος Ιγνατιάδης, για την έγκριση του εν λόγω έργου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από τη στιγμή που εγκρίθηκε, άρχισαν οι γνωστές κασσάνδρες, για να μη τους χαρακτηρίσω διαφορετικά, να γράφουνε διάφορες ανακρίβειες. Όπως το ότι κάνουμε ένα έργο 800.000, το οποίο κοστίζει 350.000 ευρώ.

Και ναι μεν κάποιους από αυτούς που βγάζουν εφημερίδα ή νομίζουν ότι βγάζουν εφημερίδα, τους καταλαβαίνω, διότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτοί δεν με νοιάζουν καθόλου. Όμως βλέπω και διάφορα σχόλια συνδημοτών, οι οποίοι γράφουν το ίδιο πράγμα. Λένε μάλιστα ότι κάνουμε υπερτιμολογήσεις, ότι θα φάμε λεφτά και ότι μετά από κάθε έργο γινόμαστε πλούσιοι.

Όποιος θεωρεί ότι τρώω χρήματα από τα έργα τα οποία γίνονται, μπορεί να κοιτάξει τη φορολογική μου δήλωση και τι χρήματα έχω στις τράπεζες. Αν θέλει μπορεί να έρθει και στο σπίτι μου για να δει αν κρύβω χρήματα.

Ο κόσμος που δεν ξέρει, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αλλά άνθρωποι που διεκδικούν τον Δήμο δεν δικαιούνται να λένε πράγματα ανυπόστατα, χωρίς να έχουν εξετάσει πρώτα την υπόθεση. Θα σας αναφέρω, με κάθε λεπτομέρεια, τον προϋπολογισμό του έργου και γιατί βγαίνει το ποσό αυτό.

Η τοποθέτηση του χλοοτάπητα θέλει κάποια προεργασία. Συγκεκριμένα, η μελέτη του έργου προβλέπει:

– εκτέλεση των χωματουργικών εργασιών / καθαιρέσεις: 32.505,00 €

– κατασκευή των καναλιών αποστράγγισης γηπέδων και μεταλλικές σχάρες υδροσυλλογής: 53.000.00 €

– Επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα 60mm: 364.500,00 €

– Τοποθέτηση εστιών ποδοσφαίρου: 5.250.00 €

– Εργολαβικό όφελος: 81.945,90 €

– Απρόβλεπτα: 80.580,14 €

– Πρόβλεψη αναθεώρησης: 27.380, 50

– ΦΠΑ: 154.838,77

Αυτά γι’ αυτούς που θέλουνε να σπιλώσουνε τη φήμη κάποιων ανθρώπων.

Μέχρι σήμερα δεν έχω δώσει καμία συνέντευξη για τις ανοησίες που λέγονται. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν από αυτούς που γυρίζουν αριστερά και δεξιά και ζούνε εις βάρος άλλων, να κρίνουνε αυτά τα οποία κάνουν οι ίδιοι.

Το κόστος του έργου είναι 800.000 ευρώ και όποιος το αμφισβητεί να απευθυνθεί στο κράτος για να αλλάξει το σύστημα”.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

“Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες κάποιων ότι κάνουμε έργα στην Καβάλα και όχι στις κοινότητες.

Στον Αμυγδαλεώνα, παραδείγματος χάριν, όπου ο Πρόεδρος βγήκε και διαμαρτυρήθηκε, έχουμε κάνει το κλειστό γυμναστήριο, το οποίο είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το κλειστό της πόλης. Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στο στέγαστρο του γηπέδου ποδοσφαίρου. Εκεί έγινε και η επαναφορά και σύντομα θα βγει ένα έργο για την αντικατάσταση των παλαιών προβολέων με προβολείς Led. Το ίδιο έργο θα γίνει στον Ζυγό, στη Λυδία και στη Νέα Καρβάλη.

Εμείς λειτουργούμε με βάση την ιεράρχηση των αναγκών που υπάρχουν αυτή την περίοδο.

Δεν είμαστε στις εποχές που ο Δήμος Καβάλας έπαιρνε 7 εκατ. ευρώ και άλλα 2-3 εκατ. ευρώ ο πρώην Δήμος Φιλίππων. Αυτή τη στιγμή παίρνουμε 1,3 εκατ. ευρώ για τα έργα της καθημερινότητας”.

ΕΡΓΑ ΣΤΟ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΓΛΟΥ” & ΣΤΟ “ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ”

“Το τελευταίο διάστημα ακούω διάφορα σχόλια και για το μεγάλο έργο που θα γίνει στο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”. Κάποιοι λένε ότι μ’ αυτά τα λεφτά θα φτιάχναμε καινούριο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχουμε ένα γήπεδο, που αν δεν το φτιάξουμε, θα καταρρεύσει και μέχρι να φτιαχτεί καινούριο, δεν θα έχουμε γήπεδο να παίζουμε. Ο επόμενος Δήμαρχος, δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ ή κάποιος άλλος, ας φτιάξει με τα προγράμματα που υπάρχουν ένα καινούργιο γήπεδο στο Περιγιάλι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο, που μας άκουσε και έδωσε τα χρήματα για να φτιαχτεί αυτή η εγκατάσταση. Στο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” φτιάχνονται η στέγη, τα αποδυτήρια, που είναι αχούρια, νέες εξέδρες, έξοδοι κινδύνου και τουαλέτες, για να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο.

Επίσης, στο “Ανθή Καραγιάννη”, φτιάχνεται αυτή τη στιγμή το ταρτάν, ο αγωνιστικός χώρος, ενώ σε λίγο θα ξεκινήσει η εγκατάσταση συστήματος για να μαζεύουμε τα νερά, η τοποθέτηση προβολέων Led και η συντήρηση των πυλώνων.

Υπάρχουν ακόμη διάφορα καλώδια που κρέμονται και πρέπει να τα συμμαζέψουμε.

Έργα δεν γίνονται κάθε μέρα και όταν γίνονται πρέπει να τα κάνουμε σωστά. Καλύτερα να με βρίζουνε τώρα ότι καθυστερούμε, παρά να με βρίζουνε όταν θα γίνει κάποιο ατύχημα”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Συνεδρίασε-το-Διοικητικό-Συμβούλιο-του-Επιμελητηρίου-Καβάλας

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας, με θέματα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων και του απολογισμού του έτους 2025, καθώς και τη Β΄ τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2026. Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποτίμηση της 32ης KAVALA EXPO 2026, η οποία ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ως σημαντικού θεσμού για την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια της περιοχής.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε 70 εκθέτες και εμπλουτίστηκε με νέες δράσεις, μεταξύ των οποίων η ενότητα «360° Talks», δύο ημέρες επιχειρηματικών συναντήσεων B2B και ομιλίες για την τεχνητή νοημοσύνη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το DigitalMarketing.

Στα θετικά σημεία της διοργάνωσης επισημάνθηκαν η ανανέωση της παρουσίασης των εκθετών και η ενίσχυση της προβολής των επιχειρήσεων μέσω σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας, καθώς και οι δράσεις που συνέδεσαν την εκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα, φέρνοντας τους συμμετέχοντες πιο κοντά στις τοπικές επιχειρήσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές της περιοχής.

Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία αξιοποίησης της εμπειρίας και των προτάσεων των εκθετών, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της διοργάνωσης και την περαιτέρω αναβάθμιση της KAVALA EXPO 2027.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παναγιωτίδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα