Connect with us

Πολιτισμός

«Ανάμεσα στα ερείπια των Ελεύθερων Πολιορκημένων»

«Ανάμεσα-στα-ερείπια-των-Ελεύθερων-Πολιορκημένων»

Η παράσταση «Ανάμεσα στα ερείπια των Ελεύθερων Πολιορκημένων» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021|ώρα 20:30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Ανάμεσα στα ερείπια των Ελεύθερων Πολιορκημένων» μια περιπλάνηση στο κείμενο του Διονυσίου Σολωμού ένα μουσικό έργο στο Ανάμεσα του τραγουδιού και της κενής σιωπής

«το ποιητικό σώμα του Σολωμού φανερώνεται να θέλει και να μπορεί να αποφύγει τη συντριβή με την οδύνη των λέξεών του που δεν δύνανται να υποστηρίξουν τον εαυτό τους, ριγμένες στο Ανάμεσα, και μένοντας εκεί ακροβατώντας… Ο Σολωμός έχει σπαράγματα λέξεων, και ένα έργο επικινδυνότατο, το οποίο επιτελεί στο Ανάμεσα του τραγουδιού και της κενής σιωπής» Στέφανος Ροζάνης

Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, αυθύπαρκτα λουλούδια που συνθέτουν ένα ποιητικό αριστούργημα γεμάτο ρωγμές – από όπου ξεπηδάει η ψυχή του ποιητή και μας οδηγεί στα ουσιώδη της ύπαρξης. Το αλωνάκι, η πεταλούδα, το σκουληκάκι, η μάνα, ο πολεμιστής, η απόφαση, η αγάπη για ζωή, η ανάγκη για ελευθερία.

Ο μικρός τόπος, η μικρή κίνηση, η προσωπική στάση, νοηματοδοτούν το πέρασμά μας, υμνούν το εφήμερο, διαμορφώνουν το όλον.

Συντελεστές

σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Ρηνιώ Κυριαζή

επιστημονικός σύμβουλος: Στέφανος Ροζάνης

πρωτότυπη μουσική σύνθεση – μουσικός επί σκηνής: Νίκος Βελιώτης

κίνηση: Άλκηστις Πολυχρόνη

φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση

ηθοποιοί: Ειρήνη Κουμπαρούλη, Μιχάλης Κουτσκουδής, Ρηνιώ Κυριαζή

βοηθός σκηνοθέτη: Αρετή Πολυμενίδη

φωτογραφίες αφίσας: Σοφία Χουλιαρά

φωτογραφίες: Βλαδίμηρος Γιαννακάκος

εταιρεία παραγωγής: Άλκη Α.Μ.Κ.Ε.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο (6 € κανονικό, 3 € μειωμένο για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για άτομα ηλικίας έως 25 ετών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ανέργους, δικαιούχους κοινωνικού επιδόματος και εκπαιδευτικούς με την επίδειξη των ανάλογων παραστατικών.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων:

https://digitalculture.gov.gr/2021/08/anamesa-sta-eripia-ton-eleftheron-poliorkimenon-archeo-theatro-filippon/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πληροφορίες:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (ώρες γραφείου)

Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πολιτισμός

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Δύο-μουσικές-παραστάσεις-του-συλλόγου-«Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες Καβάλας, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, διοργανώνει δύο μουσικές παραστάσεις στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου, με ώρα έναρξης 20:30.

Μία “μαγική” βραδιά με “πρωταγωνιστή” το μαντολίνο, ένα μουσικό όργανο έκφρασης με μία ευρεία γκάμα ρεπερτορίου.

Η Αγγελική Παπαδοπούλου με το μαντολίνο της, συνοδεία πιάνου από τη Στέισι Χίντρι, θα παρουσιάσουν μελωδίες και τραγούδια, οι οποίες θα αναδείξουν το ρόλο που κατέχει το μαντολίνο στην ευρωπαϊκή αλλά και στην ελληνική μουσική σκηνή.

Από τα αναγενησιακά και τα κλασικά ευρωπαϊκά μουσικά κομμάτια  έως την ιταλική ταραντέλα και τα παραδοσιακά τραγούδια των Επτανήσων και της Κρήτης, το μαντολίνο “πρωταγωνιστεί”.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Έφη Λεωνίδου

Ο Μανώλης Παργεντάκης επιμελήθηκε την επιλογή των κομματιών και την ενορχήστρωση και θα συνοδεύσει με το λαούτο του.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Πολιτισμός

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

«Τσιτάχ.-Η-ερημιά-του-τερματοφύλακα»:-Μία-επιπλέον-παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν να εξαντληθούν, θα δοθεί ακόμα μια παράσταση το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 18:00.

Συνεπώς, συνολικά οι παραστάσεις που θα δοθούν θα είναι τέσσερις.

Παρασκευή 29 Μαρτίου |21:00|

Σάββατο 30 Μαρτίου |18.00 & 21:00|

Κυριακή 31 Μαρτίου |20:00|

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»

Mια ιστορία γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση με κύρια θέματά της την ανδρική μοναξιά και τη ματαίωση, μαζί όμως με ένα βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, ως πυξίδα και ως ύστατη νίκη σε πείσμα της ήττας και της φθοράς. Ο Τσιτάχ, ένας πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό της μακροχρόνιας πορείας του, προσκεκλημένος από ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της άμιλλας και τα αθλητικά ιδεώδη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, εξιστορεί γεγονότα και εμπειρίες από τη ζωή και την καριέρα του ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της ύπαρξης του, από τη δόξα, τα πλούτη και τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το μηδέν και το περιθώριο.

Σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή – Γιώργος Νινιός

Ερμηνεία: Γιώργος Νινιός

Μουσική-Στίχοι: Γιώργος Νινιός

Σκηνογραφική ιδέα: Ερμίνα Κυριαζή

Κατασκευή μαριονέτας: Βασίλης Βασιλάκης

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Βοηθός σκηνοθέτη-Χειρίστρια κούκλας: Γεωργία Μανελίδου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Περιγραφή αγώνα: Χρήστος Κυριαζής

Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:

14 € Γενική Είσοδος,

12 € Φοιτητικό-Ανέργων-ΑΜΕΑ-Άνω των 65 ετών

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά, 11.00 – 14.00 & 18.00 – 20.00, στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) στην Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566.

Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.more.com/theater/tsitax-i-erimia-tou-termatofylaka-4/

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»

Παρασκευή 29 |21:00|

Σάββατο 30 Μαρτίου |18.00 & 21:00|

Κυριακή 31 Μαρτίου |20:00|

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (09:00-14:00).

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Πολιτισμός

Χρήστος Κεραμίδης:  Ένας ακάματος εργάτης του λόγου και του πνεύματος

Χρήστος-Κεραμίδης:- Ένας-ακάματος-εργάτης-του-λόγου-και-του-πνεύματος

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΤΖΗ

Ο Χρήστος Κεραμίδης (Καβάλα1947) είναι Έλληνας ποιητής και λογοτέχνης.

Οι γονείς του Χρήστου Κεραμίδη ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο. Έχασε τον πατέρα του στην ηλικία των πέντε ετών, γεγονός που σημάδεψε την μετέπειτα ζωή του. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στην Ανωτέρα Σχολή Υπομηχανικών. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στη γενέτειρά του Καβάλα, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Εργάστηκε ως μελετητής και επιβλέπων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Στα γράμματα πρωτοεμφανίστηκε το 1994, δημοσιεύοντας το ποίημα Επιστροφή στα χαμένα οράματα στην τοπική εφημερίδα της Καβάλας Εβδόμη. Η πρώτη του ποιητική συλλογή Ταξιδευτές, τυπώθηκε στην Καβάλα το 1995.

 Συνεργάστηκε με τις τοπικές εφημερίδες δημοσιεύοντας τα πρώτα του ποιήματα. Αργότερα δημοσίευσε ποιήματά του στα περιοδικά ΠαρέμβασηΠερίπλουςΓιατίΠόρφυρας και Fractal. Το ποίημά του Αόρατοι Στόχοι (από τη συλλογή Δρόμοι της βροχής) τιμήθηκε από τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (1999). Το ποίημα Ερωτικό (από τη συλλογή Ο Αύγουστος που περιμένω) ανθολογήθηκε στο Ποιητικό ημερολόγιο 2018. Συμμετείχε στο συλλογικό έργο, Παλίμψηστο Καβάλας (2009) με το ποίημα Χαμένες Μουσικές. Το ποίημα Αναζήτηση ανθολογήθηκε στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2020. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και έχει εκδώσει διάφορες ποιητικές συλλογές.

Η ποίησή του είναι κυρίως εξομολογητική – απολογητική και βιωματική, με εικόνες. Το ερωτικό στοιχείο επηρέασε έντονα τον ποιητικό του τρόπο γραφής, και, σύμφωνα με τον φιλόλογο-ποιητή Χρήστο Τσελεπή, «Η εσωτερική αναζήτηση είναι συχνή στην ποίησή του, δεμένη κάποτε με μια διάθεση εξωτερίκευσης σκέψεων και συναισθημάτων, ώστε να γίνεται πιο άμεσα κοινωνός ο κάθε αναγνώστης και ο κάθε συνάνθρωπος».

Ποίηση

«Ταξιδευτές», Καβάλα 1995,

«Στα πέλαγα του ονείρου», Καβάλα 1996,

«Δρόμοι της βροχής», Θεσσαλονίκη 1998,

«Τελευταία υπόσχεση», εκδόσεις “Στοχαστής”, Αθήνα 2001, ISBN 960-303-112-7ISBN 978-960-303-112-3,

«Ο Αύγουστος που περιμένω», εκδόσεις “Στοχαστής”, Αθήνα 2016, ISBN 978-960-303-233-5.

«Ένα ποτάμι φως», εκδόσεις “Στοχαστής”, Αθήνα 2018, ISBN 978-960-303-254-0

«Παράκτιες διαδρομές», εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2020, ISBN 978- 960-04- 5065-1

«Βόρεια ακρωτήρια», εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2021, ISBN 978- 960- 04- 5193- 1

«Ταξίδευαν με τα κύματα», εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2023, ISBN: 978-960-04-5415-4

Πεζογραφία

Μικρά αφηγήματα και διηγήματα δημοσιευμένα στα διαδικτυακά περιοδικά Fractal, Με ανοιχτά βιβλία, Περί ου, Ποείν και άλλα.

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα

«Παλίμψηστο Καβάλας, “Εκδόσεις Καστανιώτη”, Αθήνα 2009, ISBN 978-960-03-4865-1.

Πηγές-αναφορές

Ποιητικό ημερολόγιο 2018. Ετήσια έκδοση: 23ος χρόνος, ανθολόγηση & επιμέλεια: Γιάννης Κορίδης, εκδόσεις “Ιωλκός”, Αθήνα 2017, ISBN 978-960-426-939-6.

Χρήστος Κεραμίδης, “Ο μπάρμπα-Γιάννης ο ψαράς”, από την ιστοσελίδα: www.poiein.gr

Γεράσιμος Δενδρινός, «Χρήστος Κεραμίδης: Ο Καβαλιώτης Ποιητής της Σεμνότητας, 03/05/2017, από την ιστοσελίδα: fractalart.gr του περιοδικού “fractal”.

Γεράσιμος Δενδρινός, «Χρήστος Κεραμίδης: “Γνωμικά”», 07/06/2017, από την ιστοσελίδα: fractalart.gr του περιοδικού “fractal”.

Κείμενα Χρήστου Κεραμίδη, από την ιστοσελίδα: fractalart.gr του περιοδικού “fractal”.

Μάριον Χωρεάνθη, κριτική στο περιοδικό fractal για το τελευταίο βιβλίο του,”Ο Αύγουστος που περιμένω”, “Από το καλοκαίρι στο Φθινόπωρο”, 18/10/2017

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, συνέντευξη στην εφημερίδα Μαχητής της Άρτας, 14 Οκτωβρίου 2016

“Μιλώντας ποιητικά”. Κριτική της φιλολόγου- ποιήτριας Μαρίας Σαββίδου για το ποίημα “ο Τόπος μου”( από τη συλλογή, Στα πέλαγα του ονείρου,1995) στην Περιοδική Έκδοση του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας “Μνήμη Μικράς Ασίας”, Μάϊος 2014

Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου, «Χρήστου Κεραμίδη: “Στα Πέλαγα του Ονείρου”», 16/01/1997, (βιβλιοκριτική-παρουσίαση), από την ιστοσελίδα: www.rizospastis.gr της εφημερίδας Ριζοσπάστης.

Γιάννης Καραβίδας, «Χρήστος Κεραμίδης: “Δρόμοι της βροχής”», 13/01/2000, (βιβλιοκριτική-παρουσίαση), από την ιστοσελίδα: www.rizospastis.gr της εφημερίδας Ριζοσπάστης.

Εφημερίδα “Αυγή”. Δημοσίευση κριτικού κειμένου για την ποιητική συλλογή “Ένα ποτάμι φως” στη στήλη Πολιτισμός- βιβλίο. Δημοσίευση: 03 Μαΐου 2019.

Εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Δημοσίευση κριτικού κειμένου για την ποιητική συλλογή ” Ένα ποτάμι φως” στη σελίδα Πολιτισμός. Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2019

Εφημερίδα “Η ΓΝΩΜΗ” (ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ). Δημοσίευση κριτικού κειμένου, από τη φιλόλογο και ποιήτρια Νικολέτα Κατσιδήμα, για το βιβλίο “Παράκτιες διαδρομές”, εκδόσεις Κέδρος. Δημοσίευση: 25 Μαΐου 2020

Περιοδικό “Οδός Πανός” (τχ. 188). Δημοσίευση κριτικού κειμένου από την ποιήτρια και έγκριτη κριτικό, κυρία Διώνη Δημητριάδου, για το βιβλίο “Παράκτιες διαδρομές”, εκδόσεις Κέδρος, δημοσίευση: Αύγουστος 2020

Περιοδικό “Οδός Πανός” (τχ. 194). Δημοσίευση κριτικού κειμένου από την ποιήτρια και έγκριτη κριτικό, κυρία Διώνη Δημητριάδου, για το βιβλίο “Βόρεια ακρωτήρια”, εκδόσεις Κέδρος, δημοσίευση: Απρίλιος 2022

Εφημερίδα της ομογένειας της Νέας Υόρκης, Εθνικός κήρυκας. Δημοσίευση στις 4/6/2022 από την δημοσιογράφο Γιάννα Κατσαγιώργη, στη σελίδα του πολιτισμού, που αφορούσε το λογοτεχνικό μου έργο.

Ο Χρήστος Κεραμίδης μου χάρισε την τελευταία του ποιητική συλλογή «Ταξίδευαν με τα κύματα». Υπερδημιουργικός, συνεχίζει να γράφει ακατάπαυστα, εμπνέεται από την πόλη, από τους ανθρώπους της, από τα τοπωνυμία, από το παρελθόν, από το παρόν, από βιωματικές διαδρομές του κι από τη φύση.

 Είναι ποιητής και λογοτέχνης. Στίχοι και πεζά κείμενα που μιλούν στην ψυχή, που συγκινούν, που ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε δικά του μονοπάτια και λεωφόρους, εφόσον βρίσκει τον εαυτό του σε αρκετά από τα έργα του.

Πιο σίγουρος ο Κεραμίδης στην πρόσφατη συλλογή του, για τον εαυτό του, πιο έμπειρος στη χρήση των εκφραστικών του μέσων, μπορεί πλέον να μιλάει για το παρόν με την ίδια ευκολία και πιστότητα στις αλληγορίες του παρελθόντος, αλλά με περίσσια, πια, μεστότητα. Οπότε, ο ήδη γνωστός ποιητικός του χώρος, αποκαλύπτεται ακόμη καθαρότερα, κατοικημένος από τη μοναξιά, την έλλειψη επικοινωνίας, την οδύνη, την απόγνωση και το πείσμα, αλλά και τη νοσταλγία, την αγάπη στα περασμένα, στη νιότη που την έζησε στη φύση, δίπλα στη θάλασσα, μέσα στη χερσόνησο της Παναγίας, πλάι στις καπναποθήκες του Κέντρου και κάτω από τα φώτα της πόλης, αλλά και των φάρων.

Ο ποιητικός κόσμος του Κεραμίδη κείται στο μεταίχμιο της διαπάλης τού έξω με το μέσα, είναι το στραπατσαρισμένο δέρμα, η ηχηρή φωνή των λεξεων, τα θολωμένα μάτια.

Η άρθρωσή του, το ξεδίπλωμά του, η εκφορά του είναι η άμυνα του ποιητικού υποκειμένου, η δήλωση της πρόθεσής του να μην εγκαταλείψει τη μάχη με τον χρόνο. Γι’ αυτό και είναι ενεργός πολίτης με τον τρόπο του, δημιουργικός με την πένα του και παρών με το πνεύμα του.

Δια της γραφής γεμίζει την απουσία, μιλάει τη σιωπή, καλύπτει τον μέσα κόσμο, ώστε λειτουργεί ως νεύμα αντίστασης, ως πειστήριο ύπαρξης, ως εσώτερη, τελικά, ανάγκη. Αλλά την ίδια στιγμή δε διστάζει να παραδεχτεί την αδυναμία του και να απεκδυθεί κάθε ναρκισσισμό, επιτελώντας την καρυωτακική λειτουργία της απομάγευσης, δηλαδή της αποποίησης των βολικών ψευδαισθήσεων και της ευγενούς αυτοπαραπλάνησης. Για παράδειγμα, ακόμη και όταν εκφέρεται σε β΄ πρόσωπο νιώθεις ότι ο αναγνώστης, στον οποίο απευθύνεται, οδεύει προς τα τοπία του, τις σκέψεις του, ταυτίζεται με τη ψυχική του ανάταση ή και απογοήτευσή του και ότι η καρέκλα του είναι διαθέσιμη για κείνον.

Θέλω με αυτό να πω ότι ο Χρήστος Κεραμίδης δε χαρίζεται στην ευκολία κάποιων ψηγμάτων αισιοδοξίας, δεν προβαίνει σε εκπτώσεις για να αρέσει, δεν προδίδει τίποτα απ’ όσα κομίζει. Εδώ ακριβώς είναι, νομίζω, η μεγαλύτερη αρετή τούτης της συλλογής: λέω, για το ήθος και την εντιμότητά της από άποψη και θεματική και υφολογική, εν ολίγοις από άποψη αισθητική:

 Δρόμοι της καρδιάς

Κι αν έχεις στερέψει, φίλε ποιητή,

Μη θλίβεσαι.

Ξέχνα τους λεκτικούς σου ακροβατισμούς.

Τις φραστικές ανακολουθίες.

Ταξίδεψε στους δρόμους της καρδιάς.

Κάνε την ίδια τη ζωή σου ποίημα.

Το ίδιο μετράει..

Ίσως και περισσότερο.

 ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα