Connect with us

Νέα Θάσου

Αίτημα εξέτασης δυνατότητας αποσυμφόρησης Λιμένα “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ” μέσω μεταφοράς του μεταφορικού έργου στον Λιμένα “ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄”

Αίτημα-εξέτασης-δυνατότητας-αποσυμφόρησης-Λιμένα-“ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ”-μέσω-μεταφοράς-του-μεταφορικού-έργου-στον-Λιμένα-“ΦΙΛΙΠΠΟΣ-Β΄”

Αίτημα εξέτασης δυνατότητας αποσυμφόρησης Λιμένα “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ” μέσω μεταφοράς του μεταφορικού έργου στον Λιμένα “ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄”

Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της παροχής των λιμενικών υπηρεσιών και με
γνώμονα τη διασφάλιση της ασφαλούς και ομαλούς διακίνησης επιβατών και οχημάτων, προτείνει να
εξεταστεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης του μεταφορικού έργου των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, που
πραγματοποιείται σήμερα από το λιμένα «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» προς τη ν. Θάσο και τα νησιά του ΒΑ
Αιγαίου, από τον λιμένα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄».
Η μεταφορά της εξυπηρέτησης των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων (Ε/Γ-Ο/Γ) στον νέο λιμένα
«ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄», με την πραγματοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής, επιδιώκει τα εξής:

  • Μείωση της συμφόρησης στην πόλη της Καβάλας: Η αυξημένη κυκλοφοριακή φόρτιση που
    παρατηρείται λόγω της λειτουργίας του Λιμένα «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και του Τελωνείου
    Καβάλας, προκαλεί σημαντική συμφόρηση στο κέντρο της πόλης. Η μεταφορά του έργου στον
    λιμένα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄» θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της πόλης και στην καλύτερη
    διαχείριση της κυκλοφορίας.
  • Ασφαλής και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επιβατών: Η τοποθεσία του λιμένα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ
    Β΄» εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση από και προς την Εγνατία Οδό γεγονός που θα διευκολύνει τη
    μετακίνηση των επιβατών και θα μειώσει τους χρόνους αναμονής ενώ, θα βελτιώσει τη διαχείριση
    του επιβατικού έργου.
  • Βελτίωση της ασφαλείας: Η μεγαλύτερη έκταση και ο καλύτερος σχεδιασμός των λιμενικών
    εγκαταστάσεων στο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄» θα μειώσουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και θα επιτρέψουν την
    καλύτερη οργάνωση των αποβιβάσεων και επιβιβάσεων, εξασφαλίζοντας ένα πιο ασφαλές και
    ομαλό περιβάλλον για τους επιβάτες και τα οχήματα.
  • Αναβάθμιση της ποιότητας των λιμενικών υπηρεσιών: Η εξυπηρέτηση των επιβατών της
    κρουαζιέρας στο λιμένα «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» θα βελτιωθεί με την εκμετάλλευση των
    υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Επιβατικού Σταθμού Επιβατών, στον οποίο προβλέπεται και η
    στέγαση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του υδατοδρομίου, ενώ η μεταφορά του επιβατηγού και
    οχηματαγωγού έργου στο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄» θα επιτρέψει τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών
    με μεγαλύτερη ευχέρεια και λειτουργικότητα.
    1
  1. Με βάση τα ανωτέρω, ζητούμε τη συνεργασία σας για την προεξέταση και τη διερεύνηση των
    απαιτούμενων μελετών και των διαδικασιών-συνδέσεων που θα οδηγήσουν στην επιτυχή υλοποίηση
    της πρότασης.
  2. Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις και συζητήσεις επί του θέματος._
    Ο Κεντρικός Λιμενάρχης
    ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΒΡΥΖΑΣ Β. Αθανάσιος

Topics

Related Articles

Προηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθρο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Δήμαρχος Θάσου: Στήριξη στο κοινό μέτωπο των επιστημονικών φορέων κατά της αποθήκευσης CO₂ στον Πρίνο

Δήμαρχος-Θάσου:-Στήριξη-στο-κοινό-μέτωπο-των-επιστημονικών-φορέων-κατά-της-αποθήκευσης-co₂-στον-Πρίνο

Τη στήριξή του στο κοινό δελτίο Τύπου των Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Καβάλας σχετικά με την προωθούμενη αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στο κοίτασμα του Πρίνου εκφράζει με ανάρτησή του ο Λευτέρης Κυριακίδης. Ο δήμαρχος Θάσου υπογραμμίζει ότι οι επιστημονικοί φορείς εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για την ασφάλεια του έργου και τις πιθανές επιπτώσεις του στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα τους ευχαριστεί για τη δημόσια τοποθέτησή τους και δηλώνει πως ο αγώνας για την προστασία της περιοχής συνεχίζεται.

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτησή του:

Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά το κοινό Δελτίο Τύπου του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας που προωθήθηκε σε όλους τους Επιστημονικούς Συλλόγους της Π.Ε.Καβάλας. Στην ανακοίνωση αυτή δηλώνεται ξεκάθαρα η αντίθεσή τους στην προωθούμενη αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στο κοίτασμα του Πρίνου και εκφράζονται σοβαρότατες ανησυχίες για τις συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Αναδεικνύεται η ανεπαρκώς τεκμηριωμένη ασφάλεια του έργου καθώς και οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις αυτού στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Στηλιτεύεται, αδιαμφισβήτητα ,η έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και η εν τελεί προσπάθεια επιβολής ενός σχεδίου χωρίς την απαιτούμενη κοινωνική αποδοχή.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας. Προς την Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας καθώς και προς την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας.
Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον αγώνα μας έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα μας την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας της περιοχής μας!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Με την απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου δρομολογείται η δημιουργία Summer Campus του ΔΠΘ στη Θάσο

Με-την-απόφαση-της-Υπουργού-Κοινωνικής-Συνοχής-και-Οικογένειας-κ.-Δόμνας-Μιχαηλίδου-δρομολογείται-η-δημιουργία-summer-campus-του-ΔΠΘ-στη-Θάσο

Υπεγράφη σήμερα από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η απόφαση με την οποία παραχωρείται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το συγκρότημα των παλαιών κατασκηνώσεων στην Ποταμιά της Θάσου. Το συγκρότημα των κατασκηνώσεων στην Ποταμιά της Θάσου ήταν μη λειτουργικό τα τελευταία χρόνια, ενώ με την παραχώρησή του στο Πανεπιστήμιο θα διαμορφωθεί εκεί χώρος υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου κατά τους θερινούς μήνες (Summer Campus).
Το αίτημα είχε τεθεί στην Υπουργό προ μηνών από την Περιφέρεια ΑΜΘ και συγκεκριμένα από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τον βουλευτή Καβάλας και πρώην Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Δήμαρχο Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σήμερα εκδόθηκε η σχετική απόφαση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική ‘’επένδυση’’ τόσο για το νησί της Θάσου όσο και για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η ανακαίνιση των κατασκηνώσεων και η υλοποίηση σε αυτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατά τους θερινούς μήνες, τα οποία θα απευθύνονται τόσο σε Έλληνες όσο και σε ξένους φοιτητές, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία. Οφείλω να τονίσω ότι η συνεργασία όλων των φορέων Περιφέρεια, Δήμος, Πανεπιστήμιο, Βουλευτής, όταν εδράζεται σε σταθερές βάσεις, αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα. Οφείλω να ευχαριστήσω και δημόσια την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και να εξάρω την καθοριστική συμβολή τόσο του πρώην Υπουργού και βουλευτή κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου όσο και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη για την καταλυτική υποστήριξη της προσπάθειας».

Topics

Related Articles

Προηγούμενο άρθρο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Στέλλα Αργυρίου: Δυστυχώς, η Καβάλα δείχνει να ακολουθεί τις εξελίξεις αντί να τις διαμορφώνει

Στέλλα-Αργυρίου:-Δυστυχώς,-η-Καβάλα-δείχνει-να-ακολουθεί-τις-εξελίξεις-αντί-να-τις-διαμορφώνει

Στέλλα Αργυρίου: Δυστυχώς, η Καβάλα δείχνει να ακολουθεί τις εξελίξεις αντί να τις διαμορφώνει

Μ”Λύνει” τη σιωπή της η Δημοτική σύμβουλος Στέλλα Αργυρίου χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Δήμου Αλίμου…Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά, αλλά αυτοί που γνωρίζουν θεωρούν πως το ποτήρι ξεχείλισε με τον μινι ανασχηματισμό στον οποίον προχώρησε ο Δήμαρχος Καβάλας.

Η σημερινή ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Την ώρα που άλλοι Δήμοι επενδύουν στην εξωστρέφεια, συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά δίκτυα, αποκτούν τεχνογνωσία και χτίζουν στρατηγικές συνεργασίες, ο Δήμος Καβάλας παραμένει εγκλωβισμένος σε μια λογική στατικών γραφείων, χωρίς σχέδιο, χωρίς ευρωπαϊκό προσανατολισμό και χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας. Μπράβο στον Δήμο Αλίμου για τη συμμετοχή του στο Δίκτυο Τοπικών Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τέτοιες πρωτοβουλίες δεν είναι απλώς μια φωτογραφία. Είναι πρόσβαση σε τεχνογνωσία, ανταλλαγή καλών πρακτικών, δημιουργία συνεργασιών και μια ακόμη ευκαιρία για να φέρεις περισσότερες δυνατότητες και προοπτικές στην τοπική κοινωνία. Αυτή είναι η ουσία της σύγχρονης αυτοδιοίκησης. Οι ευκαιρίες δεν έρχονται μόνες τους. Διεκδικούνται.
Και για να τις διεκδικήσεις χρειάζεται όραμα, σχέδιο και παρουσία εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Δυστυχώς, η Καβάλα δείχνει να ακολουθεί τις εξελίξεις αντί να τις διαμορφώνει».

Topics

Related Articles

Προηγούμενο άρθρο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα