Connect with us

Νέα Θάσου

Άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες συνέπειες της απόσπασης των 30 αστυνομικών από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη

Άρχισαν-να-φαίνονται-οι-πρώτες-συνέπειες-της-απόσπασης-των-30-αστυνομικών-από-την-Καβάλα-στη-Θεσσαλονίκη

Τριάντα αστυνομικοί υπάλληλοι και 5 σύγχρονα οχήματα αποσπάστηκαν στην Θεσσαλονίκη για 3 μήνες τουλάχιστον! Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος σημείωσε πως ήδη τα κενά φαίνονται, ιδιαίτερα στο κομμάτι της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι 30 άτομα και 5 οχήματα. Μάλιστα, η επιθυμία του Αρχηγείου μας ήταν να είναι τα πλέον καλά και λειτουργικά που διαθέτουμε διότι η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τη μεταφορά όλου αυτού του προσωπικού με δικά της οχήματα. Επομένως, δεν στερηθήκαμε μόνο το προσωπικό που είναι το πρωτεύον αλλά στερηθήκαμε και 5 οχήματα τα οποία μετά από πολλές προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια, με προγράμματα ΕΣΠΑ, όταν η ελληνική πολιτεία δεν έχει δώσει ούτε ένα αυτοκίνητο με δικά της προγράμματα, έρχονται και τα παίρνουν έστω και προσωρινά, προκειμένου να μετακινηθούν αυτοί οι συνάδελφοι και να εκτελούν υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό ξεκίνησε από την Τρίτη. Τα πρώτα σημάδια ήδη φαίνονται στις υπηρεσίες αλλά είναι κάτι το εσωτερικό με ανακατατάξεις στις υπηρεσίες, με προβλήματα στην εβδομαδιαία υπηρεσία και όλη αυτήν τη διαδικασία. Σιγά- σιγά θα αρχίσουν να φαίνονται και στους πολίτες ιδιαίτερα σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως η Τροχαία. Θα το αντιληφθούμε πολύ σύντομα όλοι οι κάτοικοι της Καβάλας και στις πρώτες δυσκολίες δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καταστάσεις. Δεν περιμένουμε κάτι διότι οι δόκιμοι που είναι να έρθουν είναι για το αεροδρόμιο και για τη Θάσο και όπως το λέει και η λέξη οι δόκιμοι σε όλες τις εργασίες είναι για να μαθαίνουν κι όχι για να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Υπηρεσίες όπως η Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα ή το Ορφάνι, η Νέα Πέραμος όπου υπάρχει πρόβλημα, δεν έρχεται προσωπικό και αυτό θα φανεί τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Ήδη το τριήμερο που πέρασε, σε κάποιες περιοχές φάνηκε το κυκλοφοριακό. Ήταν μια πρώτη εικόνα. Θα φανεί το επόμενο τριήμερο με την 25η Μαρτίου. Όσοι βλέπουν και ακούν, μπορούν να καταλάβουν τι μπορεί να συμβεί».

«ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»

Κατέληξε λέγοντας ότι «η δουλειά μας ως συνδικαλιστές είναι να λέμε την αλήθεια. Κάποιοι δεν θέλουν να την καταλάβουν, κάποιοι νομίζουν ότι ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Φοβάμαι ότι κάποιοι θα προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα. Εμείς τη ζούμε καθημερινά, τη λέμε δημόσια και φωναχτά, αλλά το θέμα είναι ότι δεν διοικούμε εμείς, δεν διατάζουμε και δεν αποφασίζουμε. Αυτοί που το κάνουν, καλό είναι να επανέλθουν στην πραγματικότητα και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Διάρρηξη σε εκδοτήρια ναυτιλιακών εταιρειών στη Θάσο

Διάρρηξη-σε-εκδοτήρια-ναυτιλιακών-εταιρειών-στη-Θάσο

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου για περιστατικό διάρρηξης σε τρία (03) εκδοτήρια ναυτιλιακών εταιρειών, τα οποία ευρίσκονται εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (Χ.Ζ.Λ.) Θάσου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση των άρθρων 372 «Κλοπή» και 378 «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας» του Π.Κ.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μια όμορφη πρωτοβουλία ευπρεπισμού στην Παναγία Θάσου

Μια-όμορφη-πρωτοβουλία-ευπρεπισμού-στην-Παναγία-Θάσου

Μια ξεχωριστή παρέμβαση ευπρεπισμού σε γειτονιά της Παναγίας, λίγα μόλις μέτρα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ανέδειξε ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος συνεχάρη θερμά τη δημιουργό της παρέμβασης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια πράξη που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους.

Ο κ. Κυριακίδης κάλεσε, παράλληλα, τους κατοίκους να ακολουθήσουν το παράδειγμα ανθρώπων που φροντίζουν τις γειτονιές τους με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

«Για ένα και μόνο λόγο… γιατί αγαπούν το χωριό τους, το νησί μας, τη Θάσο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, αναδεικνύοντας τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στη διατήρηση και βελτίωση της εικόνας των οικισμών του νησιού.

Η πρωτοβουλία στην Παναγία αποτελεί ένα μικρό αλλά ουσιαστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η φροντίδα και η προσωπική προσφορά μπορούν να συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση μιας γειτονιάς και, συνολικά, στην καλύτερη εικόνα ενός τόπου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις της Θάσου λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και στις 14-08-2026»

Απαγόρευση-κυκλοφορίας-σε-δασικές-εκτάσεις-της-Θάσου-λόγω-του-πολύ-υψηλού-κίνδυνου-πυρκαγιάς-(κατηγορία-κινδύνου-4)-και-στις-14-08-2026»

Κατόπιν της έκδοσης του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή 14-08-2026, της υπ. αριθμ. Α3086/13-08-2026 (ΑΔΑ: 9ΨΦΣ46ΝΠΙΘ-ΣΤ4) Απόφασης του ΓΓΠΠ να τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) αύριο Παρασκευή 14.8.2026, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ δ΄ του Ν.4662/2020 όπως ισχύει, η Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, και λαμβάνοντας υπόψη:
α) την υπ. αριθμ. 132844/1491/24-04-2026 (ΑΔΑ: ΨΑ7Π7ΛΒ-25Β) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καβάλας & Θάσου, περί απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων εντός δασικών εκτάσεων όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και 5 λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς,
β) το άρθρο 129 «Μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση» και 130 του Ν.4926/2022,
γ) τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για τις 14/08/2026 που κατατάσσει την ΠΕ Θάσου στην κατηγορία κινδύνου 4 Πολύ Υψηλή,
δ) την υπ. αριθμ. Α3086/13-08-2026 (ΑΔΑ: 9ΨΦΣ46ΝΠΙΘ-ΣΤ4)Απόφαση του ΓΓΠΠ.
ενημερώνουμε τους πολίτες της Θάσου ότι και την Παρασκευή 14η Αυγούστου 2026 (από 00:01 πμ) και μέχρι νεωτέρας:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, με εξαίρεση των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν.4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, αποκλειστικά για την μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου), εντός των κάτωθι δασικών εκτάσεων της Θάσου:

  • Μακρύαμμος- Παραλία Παναγίας (Χρυσή Αμμουδιά)
  • Λαιμός – Αρχαίο Θέατρο
    Αυστηρά ελεγχόμενη κυκλοφορία:
  • Αγ. Παντελεήμονας – Αγ. Μαρίνα – Αγ. Ειρήνη
  • Ποταμιά – Πηγές Ποταμιάς
  • Θεολόγος (θέση Καμίνι)
  • Λιμενάρια – Κάστρο (Μεγάλος Λάκκος – Καταρράκτες)
  • Λιμενάρια – Κάστρο (Κάμπος προς Βάτο)
  • Μαριές-Φράγμα Μαριών
  • Μικρό Καζαβίτι-Αγ. Παντελεήμονα
  • Καζαβίτι – Τούμπα
  • Ραχώνι
  • Καλλιράχη
  • Σωτήρος
    Καλούμε τους πολίτες της Θάσου να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή εκδήλωσης Δασικών Πυρκαγιών και ειδικότερα κάθε ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια.
    Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις, απαγορεύεται ρητά το άναμμα φωτιάς καθώς και η εκτέλεση θερμών εργασιών από επαγγελματίες (αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι κλπ).
    Οι μόνιμοι κάτοικοι, που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές απαγόρευσης και ελέγχου, υποχρεούνται να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων.
    Παρακαλούμε για την επαγρύπνηση των δυνάμεών μας.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα