Connect with us

Περιφέρεια

Όλα δείχνουν ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι…

Όλα-δείχνουν-ένα-καλό-τουριστικό-καλοκαίρι…

Επανάκαμψη γρηγορότερα από το αναμενόμενο φαίνεται ότι θα πετύχει το φετινό καλοκαίρι η Θάσος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» η αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Πολυμέρου.

«Μετά από δυο δύσκολες χρονιές κρατάμε μεν μικρό καλάθι, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο. Οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει το αντίστοιχο επίπεδο του 2019, ενώ επιστρέφουν πλέον όλες οι αγορές που είχαν σταματήσει το πρόγραμμα τους», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Πολυμέρου.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη και βάσει των στοιχείων που έχουμε θα είμαστε στα επίπεδα του 2019…»

Σύμφωνα πάντα με την αντιπεριφερειάρχη Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Π.Α.Μ.Θ., ο συνδυασμός αεροπορικού και οδικού τουρισμού θα αποτελέσει το κύριο στοιχείο για ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι.

«Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξη και βάσει των στοιχείων που έχουμε θα είμαστε στα επίπεδα του 2019. Η επανάκαμψη έχει γίνει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο περιμέναμε όλοι μας στην αρχή της πανδημίας. Στην περιοχή μας φαίνεται ότι θα είμαστε στα επίπεδα του 2019. Εκτός από τη Θάσο, σημαντικό κομμάτι και για την πόλη της Καβάλας θα είναι ο τουρισμός κρουαζιέρας. Μπαίνουν συνεχώς και νέα πλοία στο πρόγραμμα. Πρόκειται για πελάτες καλύτερης ποιότητας, σαν αυτούς που όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού θέλουν κι αυτό είναι σίγουρα θετικό στοιχείο», τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Πολυμέρου.

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μας ανησυχούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το ενεργειακό κόστος και φυσικά η πανδημία…»

Ωστόσο, η αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. επισήμανε ότι οι καλές προοπτικές θα γίνουν πράξη αν όλα κυλήσουν ομαλά σε διεθνές επίπεδο.

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, μας ανησυχούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το ενεργειακό κόστος και φυσικά η πανδημία. Θεωρώ όμως ότι μέχρι να αρχίσει η τουριστική περίοδος θα έχουν ηρεμήσει όλες οι καταστάσεις και το καλοκαίρι θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα», σημείωσε σχετικά.

Όσον αφορά το αν είναι ικανοποιημένη από την τουριστική προβολή της Θάσου, η κ. Πολυμέρου δήλωσε: «Για φέτος δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω, καθώς η προβολή γίνεται έναν χρόνο πριν. Πάντα υπάρχει όμως στόχος για βελτίωση για την επόμενη χρονιά. Μπορεί να επανέλθουμε στα νούμερα του 2019, αλλά καλό είναι να κοιτάξουμε και νέες αγορές και να προσπαθήσουν περισσότερο και οι επαγγελματίες, πέραν της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να έχουμε μια μεγαλύτερη σεζόν. Όταν θέλουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θα πρέπει να είναι ανοιχτά και τα καταστήματα μας αντίστοιχα».

«Πιστεύω ότι φέτος θα μιλάμε και για έναν πολύ δυνατό Μάιο – Δεν θα μιλάμε για έναρξη της τουριστικής περιόδου από Ιούλιο…»

Αναφορικά με το πότε «βλέπει» την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί της Θάσου, η Μαρία Πολυμέρου ανέφερε: «Πιστεύω ότι φέτος θα μιλάμε και για έναν πολύ δυνατό Μάιο. Ξεκινάνε κανονικά όλες οι πτήσεις από αρχές Μαΐου, το Πάσχα πέφτει πολύ κοντά στον Μάιο, με συνέπεια πολλά ξενοδοχεία να ανοίξουν και για το Πάσχα. Οπότε νομίζω ότι ο Μάιος θα είναι πολύ καλός μήνας. Δεν θα μιλάμε για έναρξη της τουριστικής περιόδου από Ιούλιο. Ούτως ή άλλως ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά είναι οι καλύτεροι μήνες για το νησί, αλλά όταν μιλάμε για έναν Μάιο με πληρότητες κοντά στο 80%, αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που σίγουρα θα κάνει και τη διαφορά».

«Στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή απορρόφηση και εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων εργαλείων – Είναι τόσο πολύπλευρο εργαλείο που ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί, καθώς είναι ένα αντικείμενο πρωτόγνωρο και για εμένα»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες είναι οι κινήσεις της όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο της αντιπεριφέρειας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η Μαρία Πολυμέρου απάντησε: «Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο τέλος της προγραμματικής περιόδου, σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ξεκινάει σιγά σιγά η νέα προγραμματική περίοδος. Σε εξέλιξη είναι δύο ακόμη προγράμματα. Κάποιες δράσεις είχαν πάει πίσω λόγω της πανδημίας, οι οποίες τώρα έχουν αρχίσει και πραγματοποιούνται. Πρόσφατα είχαμε στην Αλεξανδρούπολη μια ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τον βιώσιμο τουρισμό. Έχει δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα με πολύ αξιόλογα άτομα στην Κομοτηνή, που ασχολούμαστε με τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Κοιτάμε σε ποιους τομείς θα κατευθυνθούμε για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να μπορέσουμε να αποκομίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα νέα εργαλεία που θα μας δοθούν, για να έχουμε κάποιο άμεσο αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή απορρόφηση και εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. Από τη στιγμή που μας παρέχονται θα ήταν κακό να τα «πετάμε» και να μην τα απορροφούμε. Είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Δεν μιλάμε μόνο για τον τουρισμό. Είναι τόσο πολύπλευρο εργαλείο που ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί, καθώς είναι ένα αντικείμενο πρωτόγνωρο και για εμένα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας κόλλησε πάλι η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών

Στα-γρανάζια-της-γραφειοκρατίας-κόλλησε-πάλι-η-επένδυση-των-Λουτρών-Ελευθερών

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προσκρούει για πολλοστή φορά η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.», Κωστής Σιμιτσής.

Το νέο πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά τη διαφωνία ανάμεσα στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παγγαίου και την αντίστοιχη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή.

«Ο επενδυτής έχει προχωρήσει πάρα πολύ στο στάδιο των δικών του μελετών και ζήτησε να του διευκρινίσουν αν μπορεί να συγκεντρώσει εκεί που δεν υπάρχουν δασικές εκτάσεις…»

«Τη διαφωνία αυτή θα μας την επιλύσει, προφανώς, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα ο επενδυτής έχει προχωρήσει πάρα πολύ στο στάδιο των δικών του μελετών και ζήτησε να του διευκρινίσουν αν μπορεί να συγκεντρώσει εκεί που δεν υπάρχουν δασικές εκτάσεις, αλλά ανοιχτοί χώροι μη δασικοί στο οικόπεδο των 750 στρεμμάτων, αν μπορεί αντί να χτίσει μέσα στο δάσος και να καταστρέψει δέντρα, ό,τι δικαιούται να το χτίσει στην έκταση που του έχει παραχωρηθεί να το κάνει στα ανοίγματα. Είναι τρεις αυτές οι περιοχές που δεν είναι δασικές και κατά συνέπεια προτιμά να συγκεντρώσει εκεί όλο του τον συντελεστή δόμησης. Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παγγαίου απάντησε αρνητικά με ένα αμφιλεγόμενο σκεπτικό κατά τη γνώμη μου. Από εκεί και πέρα απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Δόμησης της Αποκεντρωμένης, η οποία παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο», ανέφερε αρχικά ο Κωστής Σιμιτσής.

«Δεν αισθάνονται οι τοπικοί ικανοί να έχουν τη δική τους γνώμη και να την επιβάλλουν και κατά συνέπεια τι κάνουν, παραπέμπουν το θέμα στο υπουργείο. Αυτό σημαίνει παραπέμπω το θέμα στις ελληνικές καλένδες…»

«Καταλαβαίνουμε ότι εδώ για μια ακόμη μια φορά ζούμε τις ανεπανάληπτες σκηνές της ελληνικής γραφειοκρατίας. Δεν υπάρχει επαρκές γνωστικό υπόβαθρο, δεν ξέρουν να αποφασίσουν. Δεν αισθάνονται οι τοπικοί ικανοί να έχουν τη δική τους γνώμη και να την επιβάλλουν και κατά συνέπεια τι κάνουν, παραπέμπουν το θέμα στο υπουργείο. Αυτό σημαίνει παραπέμπω το θέμα στις ελληνικές καλένδες. Ύστερα δεν μπορεί να φταίει ο επενδυτής όταν δεν τον βοηθά καμιά υπηρεσία σε τοπικό επίπεδο, αλλά όλες οι υπηρεσίες ρίχνουν το μπαλάκι κάθε φορά στο υπουργείο. Έτσι καθυστερεί το χτίσιμο. Πρέπει να πω ότι η αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου στο οποίο ανατέθηκε από τον επενδυτή η δουλειά αυτή, είναι αυτό που έφτιαξε το ξενοδοχείο costa navarino, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο στη Μεσσηνία, που είναι παγκοσμίως γνωστό. Η δουλειά, όπως μας την έχει παρουσιάσει ο Κυριάκος Χαρακίδης, είναι πολύ όμορφη. Αισθητικά αυτό που θα γίνει, αν ποτέ γίνει και τον αφήσουν να το κάνει, δεν θα έχει καμιά σχέση με την σημερινή εικόνα των Λουτρών Ελευθερών. Είμαστε δίπλα στον επενδυτή, όποιος κι αν ήταν αυτός. Προσπαθούμε να τον ενθαρρύνουμε. Πληρώνει κανονικά τα ενοίκια του στην «Εργοανάπτυξη», η οποία για διάφορους λόγους δεν έχει άλλους πόρους, πέρα από το ενοίκιο. Μας ενδιαφέρει να τελειώσει το θέμα της επένδυσης για να λειτουργήσει καλύτερα η «Εργοανάπτυξη», αλλά και να αναπτυχθεί όλη η γύρω περιοχή. Δυστυχώς οι καρεκλοκένταυροι των Δήμων και των Αποκεντρωμένων δεν παίρνουν αποφάσεις και παραπέμπουν τα θέματα στο υπουργείο», δήλωσε ακόμη ο Κωστής Σιμιτσής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Γαληψού με πρωτοβουλία του Αλέξη Πολίτη

Παρεμβάσεις-στο-οδικό-δίκτυο-της-Γαληψού-με-πρωτοβουλία-του-Αλέξη-Πολίτη

Ο κ. Χρήστος Γκέντζογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη και τους συνεργάτες του για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων για την επίλυση του ζητήματος οδικής ασφαλείας στο δημοτικό διαμέρισμα της Γαληψού.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης αλλά και δια ζώσης παρακολούθηση του εν λόγω σημείου, πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα για την ύπαρξη οδικής ασφαλείας και την αποφυγή ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε η κατάλληλη σήμανση, έγινε διαγράμμιση και τοποθετήθηκαν δοντάκια μείωσης ταχύτητας.

Η ασφάλεια οδηγών και πεζών αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητές μας. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το κοινό συμφέρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Υποψήφιος με τον Χρήστο Μέτιο θα είναι ο Κίμων Παπαδόπουλος

Υποψήφιος-με-τον-Χρήστο-Μέτιο-θα-είναι-ο-Κίμων-Παπαδόπουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης του Χρήστου Μέτιου, θα είναι ο Κίμων Παπαδόπουλος.

Τι έκανε γνωστό ο ίδιος δηλώντας τα ακόλουθα:

Με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο συνεργαστήκαμε άριστα σε θέματα υποδομών, ενέργειας και περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα