Connect with us

Καβάλα

«Χτύπησε κόκκινο» το κυκλοφοριακό στην Καβάλα

«Χτύπησε-κόκκινο»-το-κυκλοφοριακό-στην-Καβάλα

Απόστολος Μουμτσάκης: Υπάρχουν ώρες που η πόλη μας γεμίζει ασφυκτικά με αυτοκίνητα / Στο τελευταίο στάδιο η εγκατάσταση του ασανσέρ στην Παναγία / Η εικόνα με τα αδέσποτα σκυλιά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ

Το δυσκολότερο καλοκαίρι, από άποψη διαχείρισης του κυκλοφοριακού, ζει φέτος ο Δήμος Καβάλας. Ο μεγάλος όγκος των οχημάτων, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, αλλά και τα εκτελούμενα έργα, διογκώνουν το ήδη σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Καβάλας εδώ και χρόνια.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αλλά και στο θέμα του νέου κανονισμού στάθμευσης στην χερσόνησο της Παναγίας.

«Υπάρχουν ώρες που η πόλη μας γεμίζει ασφυκτικά με αυτοκίνητα κι εκεί η διαχείρισή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη…»

«Έχει αυξηθεί κατά πολύ ο οδικός τουρισμός στην πόλη μας. Τα αυτοκίνητα έχουν τετραπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα στην κίνησή τους στους δρόμους της Καβάλας. Αν προσθέσουμε και τα έργα που εκτελούνται στην πλατεία Καπνεργάτη και στην οδό Κουντουριώτου, το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τη Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Τροχαία Καβάλας, ώστε η μεν πρώτη να απομακρύνει τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα και η δεύτερη να διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων. Αυτή η προσπάθεια σε άλλες περιπτώσεις αποδίδει καρπούς, σε άλλες όχι. Υπάρχουν ώρες που η πόλη μας γεμίζει ασφυκτικά με αυτοκίνητα κι εκεί η διαχείρισή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη», τόνισε αρχικά για το θέμα ο κ. Μουμτσάκης. 

«Θα πρέπει από τώρα να σχεδιάσουμε για το τι θα κάνουμε του χρόνου…»

Δεν είμασταν έτοιμοι, κυκλοφοριακά εννοώ, να δεχτούμε τόσο μεγάλο όγκο οχημάτων στην πόλη μας. Θα πρέπει από τώρα να σχεδιάσουμε για το τι θα κάνουμε του χρόνου, από τη στιγμή που οι προβλέψεις δείχνουν ότι και την επόμενη χρονιά θα κινηθούμε σε αυτά τα επίπεδα των επισκεπτών, όσον αφορά την πόλη μας. Ήταν γενικά ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, μετά από τα χρόνια της πανδημίας και θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας που καθημερινά καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να λύνονται επί τόπου τα προβλήματα», ανέφερε στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Σύντομα θα «τρέξει» ένας διαγωνισμός για την ένταξη νέων προσώπων στη Δημοτική Αστυνομία κι εκεί απ’ όσο ξέρω θα πάρουμε επιπλέον 4 άτομα…»

Σε σχέση με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας κι αν αυτό θα ενισχυθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, επισήμανε: «Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας αριθμεί 14 άτομα. Θα πρέπει να διαχειριστούμε και τις άδειες του καλοκαιριού, αλλά και κάποιοι να βρίσκονται στο γραφείο. Ναι, είμαι ευχαριστημένος απο την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι στη Δημοτική Αστυνομία. Δεν επαρκεί όμως ο αριθμός των 14 δημοτικών αστυνομικών. Ζητήσαμε να γίνουν επιπλέον προσλήψεις. Γνωρίζω ότι σύντομα θα «τρέξει» ένας διαγωνισμός για την ένταξη νέων προσώπων στη Δημοτική Αστυνομία πανελλαδικά κι εκεί απ’ όσο ξέρω θα πάρουμε επιπλέον 4 άτομα προσωπικό όταν τελειώσουν οι διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π.».

«Ξεκινήσαμε με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η ελεγχόμενη στάθμευση των μονίμων κατοίκων της περιοχής της Παναγίας…»

Αναφορικά με τον νέο κανονισμό στάθμευσης στην χερσόνησο της Παναγίας, ο Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε αρχικά: «Μετά και την υπογραφή του κανονισμού στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας από το δημοτικό συμβούλιο, ξεκινήσαμε με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η ελεγχόμενη στάθμευση των μονίμων κατοίκων της περιοχής. Τοποθετήκαν οι μισές προειδοποιητικές πινακίδες, με τις υπόλοιπες να τοποθετούνται την επόμενη εβδομάδα, ώστε τέλος Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της κάθετης σήμανσης, η οποία θα αποτρέπει τους μη κατοίκους της Παναγίας να μη σταθμεύουν εκεί. Από την Δευτέρα (21/8) θα ξεκινήσει η διάθεση των καρτών στάθμευσης των μονίμων κατοίκων. Έχουν δοθεί μέχρι τώρα προς έλεγχο 400 αιτήσεις των μονίμων κατοίκων. Εξ αυτών οι 350 είναι σωστές, από τις άλλες λείπουν κάποια επιπλέον έγγραφα».

«Το πρόβλημα θα λυθεί ακόμη καλύτερα με την εγκατάσταση του ασανσέρ. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο…»

«Οι κάρτες αυτές θα τοποθετηθούν στα παρμπρίζ των οχημάτων, για να μπορεί η Δημοτική Αστυνομία να τις ελέγχει. Κι εδώ θα υπάρξει μια συνεργασία με την Τροχαία Καβάλας, ώστε όλο το 24ωρο να υπάρχει αστυνόμευση. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί κατά πολύ η εικόνα του κυκλοφοριακού της χερσονήσου της Παναγίας, που ειδικά το καλοκαίρι έχει μεγάλο πρόβλημα. Είναι θετική η ανταπόκριση των κατοίκων, αλλά και των καταστηματαρχών και πιστεύω ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια λύνεται το πρόβλημα της στάθμευσης στην περιοχή. Το πρόβλημα θα λυθεί ακόμη καλύτερα με την εγκατάσταση του ασανσέρ. Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο, το συζητάμε εδώ και χρόνια, αλλά πλέον υπάρχει η έγκριση της εφορείας βυζαντινών αρχαιοτήτων κι είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του ασανσέρ», συμπλήρωσε για το θέμα ο κ. Μουμτσάκης. 

«Η εικόνα με τα αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της πόλης κυρίως, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ…»

Τέλος, όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καβάλας υπογράμμισε: «Η εικόνα με τα αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της πόλης κυρίως, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Λίγα είναι τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στο κέντρο, ενώ υπάρχουν και λίγα που κυκλοφορούν στις γειτονιές. Είναι γνωστά σε εμάς αυτά τα ζώα, έχουν εμβολιαστεί, τα ελέγχουμε ιατρικά κάθε φορά. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων, είτε με στειρώσεις, είτε με υιοθεσίες. Έγινε μεγάλη προσπάθεια μέσω των ζωοφιλικών οργανώσεων του Δήμου μας, να προωθηθούν οι υιοθεσίες στο εξωτερικό. Όμως δεν λύνεται εύκολα αυτό το πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα που οι Δήμοι δεν μπορούν να λύσουν από μόνοι τους. Χρειάζεται βοήθεια οικονομική από την κυβέρνηση, ώστε κι εμείς να πάρουμε περισσότερα άτομα που θα απασχολούνται με τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς».

«Τη λύση θα δώσει η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κυνοκομείου, οπότε και το παλιό θα κλείσει…»

«Από την άλλη προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του νέου κυνοκομείου μας στον Ζυγό. Πιστεύω ότι με την έναρξη του νέου έτους θα είμαστε έτοιμοι, ώστε να φιλοξενηθούν τα πρώτα σκυλιά εκεί. Ο εργολάβος «τρέχει» πολύ γρήγορα την κατασκευή του και πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια λύση, για το που θα πηγαίνουμε τα σκυλιά που συγκεντρώνουμε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα του υπάρχοντος κυνοκομείου, γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και καθημερινά προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε. Πράγματι το υπάρχον κυνοκομείο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Βελτιώθηκαν βέβαια οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων κατά πολύ, αλλά τη λύση θα δώσει η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κυνοκομείου, οπότε και το παλιό θα κλείσει», ανέφερε ακόμη για το θέμα ο Απόστολος Μουμτσάκης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα και Μπουργκάς ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κρουαζιέρα

Καβάλα-και-Μπουργκάς-ενώνουν-τις-δυνάμεις-τους-στην-κρουαζιέρα

Άγγελος Βλάχος: «Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

Για τις σημαντικές προσπάθειες της περαιτέρω ενίσχυσης της κρουαζιέρας στην περιοχή μας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άγγελος Βλάχος.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/9) με εκπροσώπους του λιμανιού, του Επιμελητηρίου και του Δήμου Μπουργκάς της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης αντιπροσωπείας φορέων της Καβάλας τον περασμένο Ιούλιο στο Μπουργκάς.

«Η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών»

«Δεν υπογράψαμε στη συνάντηση της Πέμπτης (28/9) τη συμφωνία, καθώς η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών για την κρουαζιέρα, που είναι ο βασικός φορέας όλης της Μεσογείου για το προϊόν της κρουαζιέρας και αφορά τη συνεργασία τη δική μας με το Μπουργκάς από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

«Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

«Είναι επί της ουσίας μια συνεργασία για την κρουαζιέρα στον άξονα αυτόν που λέμε εξωστρέφεια, δηλαδή βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια που τα έχουμε στο πλαίσιο της ανάπτυξης της κρουαζιέρας που τη θέλει η πόλη και οι επιχειρηματίες, αλλά και να φτιάξουμε νέες συνεργασίες, εκμεταλλευόμενοι την εγγύτητα μας με τη γειτονική Βουλγαρία για να κάνουμε κάτι εντελώς πρωτότυπο που θα ανακοινωθεί επισήμως στις 10 ή 11 Οκτώβριου», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Άγγελος Βλάχος. 

«Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια είναι να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου…»

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα ήθελα να κρατήσουν οι συμπολίτες μας, είναι η μεγάλη έμφαση που δίνουμε στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια για να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Φέτος η κρουαζιέρα στην περιοχή μας πήγε εξαιρετικά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια στα ίδια επίπεδα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Εγκαινιάστηκε η 29η KavalaExpo 2023

Εγκαινιάστηκε-η-29η-kavalaexpo 2023

Τα εγκαίνια της 29ης KavalaExpo  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου.

Τιμώμενη περιοχή φέτος είναι το Μπουργκάζ της Βουλγαρίας. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρηματικές αποστολές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας της η έκθεση υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα