Connect with us

Περιφέρεια

Χριστόδουλος Τοψίδης: Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα

Χριστόδουλος-Τοψίδης:-Θα-δώσουμε-μεγάλη-βαρύτητα-στον-πρωτογενή-τομέα

Στην μεγάλη βαρύτητα που θα δώσει η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο νέος περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Αυτό που έχουμε πει προεκλογικά προς τους πολίτες, είναι ότι ως διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, καθώς αποτελεί τον πρώτο πυλώνα ανάπτυξης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Τοψίδης.

«Θα δώσουμε προτεραιότητα στα αρδευτικά έργα για να μπορέσουν όλοι να παράγουν προϊόντα που να είναι και ανταγωνιστικά και να έχουν χαμηλό κόστος…»

«Όταν αναφερόμαστε στον πρωτογενή τομέα δεν εννοούμε μόνο τους αγρότες, αλλά τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους μελισσοκόμους και όλα τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα. Αυτό που τονίζουμε με έμφαση είναι ότι εμείς θα δώσουμε προτεραιότητα στα αρδευτικά έργα για να μπορέσουν όλοι τουλάχιστον να έχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να μπορούν να παράγουν προϊόντα που να είναι και ανταγωνιστικά και να έχουν χαμηλό κόστος. Επίσης θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε ενεργειακά όλες τις γεωτρήσεις και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) για να ρίξουμε το κόστος. Από την άλλη πλευρά θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να μεταποιούμε ό,τι παράγουμε στην περιοχή μας, για να υπάρξει μια προστιθέμενη αξία, περισσότερες θέσεις εργασίας και φυσικά περισσότερος πλούτος όταν μεταποιείται ένα προϊόν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βάζει στην προτεραιότητα της τον πρωτογενή τομέα…»

«Επίσης θα πρέπει να μπούμε σε πιο δυναμικές καλλιέργειες, αλλά και να υπάρξει μία συνεργασία τόσο με τα πανεπιστήμια, όπως το Δημοκρίτειο και το ΔΙ.ΠΑ.Ε., με φορείς όπως το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, με ερευνητικά κέντρα για να δώσουμε μια μεγαλύτερη ώθηση στους νέους αγρότες, στους ανθρώπους που έχουν και μικρούς κλήρους για να μπορέσουμε πραγματικά να τους κρατήσουμε και να παράγουν τα προϊόντα τους στην περιοχή μας, γιατί η παραγωγή είναι πλούτος. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βάζει στην προτεραιότητα της τον πρωτογενή τομέα, συνδυάζοντας όλα τα υπόλοιπα προγράμματα και στοχεύσεις που έχουμε ως διοίκηση», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Τοψίδης. 

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία της νέας διοίκησης και του περιφερειακού συμβουλίου στην Κομοτηνή

Τέλος, ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρθηκε και στην ορκωμοσία της διοίκησης και του νέου περιφερειακού συμβουλίου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας σχετικά: «Η εκδήλωση της ορκωμοσίας είναι ανοιχτή και περιμένουμε όλους τους φίλους να την παρακολουθήσουν. Θα ορκιστεί η νέα διοίκηση και όλο το περιφερειακό συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 6:00 το απόγευμα και με την ευκαιρία θέλω να απευθύνω πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να παραστούν στην τελετή».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Παρουσία-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ-στην-freskon-–-helexpo

Την έκθεση FRESKON – HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜΘ Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην έκθεση συμμετείχε και η Περιφέρεια ΑΜΘ με περίπτερο, στο οποίο κατέγραψαν την παρουσία τους πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η Αλκυών, η Schotman Hendrik S.a. η ΕΑΣ Δράμας κ.α.

Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας, όπως η ΕΑΣ Καβάλας, ο NESPAR και η Κατσαγκιώτης Γ. Α.Ε. Επίσης στην αποστολή συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΜΘ, γεωπόνος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «η έκθεση FRESKON – HELEXPO  είναι μια μικρή έκθεση, αλλά εξόχως σημαντική για την περιοχή μας. Εμείς παραμένουμε ως διοίκηση, υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη στις επάλξεις των εξελίξεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά και ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων μας, όπως και για τους ανθρώπους που τα παράγουν και τα διακινούν στις παγκόσμιες αγορές και μέσα από αυτά προβάλλουν και τον τόπο μας». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Ο-Περιφερειάρχης-ΑΜΘ-πρόεδρος-της-Επιτροπής-Περιβάλλοντος-Ενέργειας-και-Κλιματικής-Κρίσης-της-ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος διεξήχθη διαδικτυακά την Παρασκευή 12/04. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και η πρώτη συνεδρίαση είχε μεν χαρακτήρα γνωριμίας των μελών μεταξύ τους, αλλά κατά τη διάρκεια της συστήθηκε το πλαίσιο δράσης της από τώρα και στο εξής.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή παρουσία και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην κατάρτιση των νομοσχεδίων που αφορούν την κλιματική κρίση και τη διαχείριση των συνεπειών της» υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατές και έχουν επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον και τη λειτουργία του όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε ότι ο κύριος στόχος των Περιφερειών, αλλά και του εν γένει σχεδιασμού διαχείρισης της κλιματικής κρίσης θα πρέπει να εστιάζει κατά κύριο λόγο στον τομέα της Πρόληψης «καθώς ό,τι πλήττεται, δύσκολα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε επίσης η ανάγκη ανοικτών διαύλων μεταξύ των Περιφερειών και των Υπουργείων, ώστε οι αποφάσεις τους να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς και η ανάγκη κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου αναφορικά με τις ΑΠΕ.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ, αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Τοψίδης Χριστόδουλος (Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης)   

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάτου Εβίνα (Α/ρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Αττικής)

Γραμματέας: Μπλέτσας Στυλιανός (Α/ρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας)       

Μέλος: Μητράκας Θεόδωρος (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας)

Μέλος: Αδαμόπουλος Αναστάσιος (Α/ρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Πελ/νήσου) 

Μέλος: Ιωάννου Σπυρίδων (Α/ρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Ιονίων Νήσων)       

Μέλος: Λυσσαρίδης Νικόλαος (Α/ρχης Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας)          

Μέλος: Κασσίμης Χρήστος (Περ. Σύμβουλος Αττικής)

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Συνάντηση-του-Αλέξανδρου-Ιωσηφίδη-με-τον-υφυπουργό-Υγείας

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 8 Απριλίου στο Υπουργείο Υγείας  συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου Δημήτρη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση των πολιτικών ψυχικής υγείας και η αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να δρομολογηθεί, σε συνεργασία με τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτό το αντικείμενο.

Ο κ. Ιωσηφίδης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων του τομέα της ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο για μελλοντική συνεργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα