Connect with us

Καβάλα

Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023

Φεστιβάλ-Τεχνών-Θάσου-2023

Η Τέχνη αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολιτισμού και συμβάλει στην σφαιρική καλλιέργεια του ανθρώπου. Το Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου της ΔΗ.ΚΕΘ.  για 4η συνεχόμενη χρονιά  εξακολουθεί να είναι πολυμορφικό και  να αποτελεί αφορμή και τόπο συνάντησης όλων.

Θέλοντας να επικοινωνήσουμε το  πολιτιστικό   υπόβαθρο του νησιού   δίνουμε βήμα στους Ντόπιους  Δημιουργούς  για να συστηθούν μέσα από την τέχνη τους .

Φιλοξενώντας καλλιτέχνες από άλλες περιοχές αναζητούμε   πολιτιστικές διαδρομές που οδηγούν στην εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση  και την αναψυχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΘΑΣΟΥ 2023

ΙΟΥΝΙΟΣ

 1. 16.6, 19.30,  Κarnagio Beach Bar Λιμένας

Βιβλιοπαρουσίαση με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα «Ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω», από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το συγγραφέα και την εκδήλωση  θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης και ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Γεώργιος Κουτσουμανής και θα προλογίσει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Στέλλα Φουρναράκη.

 • 16.6 έως  21.6 , 20.00-23.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας ,τρίτη αίθουσα

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023   «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» Έκθεση ζωγραφικής από τον Άγγελο Ζαγοριανό και κοσμημάτων από την Κατερίνα Καρεκλά.

 • 18.6 , 20.00,  Λιμενάρια Αποθήκες Μεταλλείων

«Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου σε διασκευή για παιδιά.  Θεατρική παράσταση  από την Πειραματική Θεατρική Σκηνή της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Λιμεναρίων σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. Είσοδος Ελεύθερη.

 • 25.6 , 20.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας.

«Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου σε διασκευή για παιδιά.  Θεατρική παράσταση  από την Πειραματική Σκηνή της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Λιμένα σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη.

Είσοδος Ελεύθερη.

 • 26.6 έως  1.7. 20.00-23.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας, τρίτη αίθουσα.

Έκθεση  Ζωγραφικής – Γλυπτικής  με τίτλο «ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ εις ΠΟΛΥΓΝΩΤΟΝ». Εκθέτονται έργα 50 αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από την περιφέρεια Α.Μ.Θ. αλλά και από όλη την Ελλάδα.  Εικαστικός Θεσμός της Β. Ελλάδας για 2 και πλέον δεκαετίες με διοργανωτή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είσοδος Ελεύθερη.

ΙΟΥΛΙΟΣ

 • 2.7   έως  6.7 , 20.00-23.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , τρίτη αίθουσα

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ  Τεχνών Θάσου 2023 «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» Έκθεση Καλλιτεχνικών δημιουργιών  από τη Μαριέλπη Χατζηγιάννη και έκθεση φωτογραφίας από το Μαρίνο Παυλίδη. Είσοδος Ελεύθερη.

 • 3.7, 20.30, Λιμενάρια Αποθήκες Μεταλλείων

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουαν Ντε Σαιντ Εξυπερυ  από το Θέατρο κούκλας  REDICOLO.

Μια μουσικο- Κουκλο- Θεατρική παράσταση για όλες τις ηλικίες, με μεγάλες κούκλες, φιγούρες, μαριονέτες και ηθοποιούς που συνδυάζει την μαγεία του σύγχρονου κουκλοθεάτρου με την ορχηστική μουσική και την ψηφιακή ζωγραφική. Είσοδος Ελεύθερη.

 • 5.7 έως 9.7 , Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , μεσαία  αίθουσα

«Εβδομάδα Καλλιτεχνικής ΑπόΔρασης»

Είναι αποδεδειγμένο πως η  Τέχνη και τα Έργα της ξεκλειδώνουν τις αισθήσεις και τα συναισθήματα των παιδιών και λειτουργούν ως παιδαγωγικό μέσο μάθησης.

Με έναρξη το καλοκαίρι του 2023 και στόχο να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.ΚΕ.Θ. υλοποιούν την «Εβδομάδα Καλλιτεχνικής ΑπόΔρασης», στα πλαίσια της οποίας σπουδαίοι καλλιτέχνες, από όλους τους χώρους θα διδάσκουν,  θα εκπαιδεύουν και θα καθοδηγούν τα παιδιά μέσω εργαστηρίων.

Το φετινό πρόγραμμα της « Εβδομάδας Καλλιτεχνικής ΑπόΔρασης»   είναι το ακόλουθο ꓽ

1ο  ꓽ 5.7, 11.00- 14.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , μεσαία  αίθουσα

«Ιστορίες στο  Φως» από το Θρεπτικό Θέατρο Μαρμίτα. Ένα αυτοτελές θεματικό εργαστήρι που επιχειρεί τη βιωματική και διαδραστική γνωριμία των παιδιών με το φως και τη σκιά. Έχοντας στη διάθεσή τους μία ποικιλία υλικών και αντικειμένων και με διαφόρων ειδών πηγές φωτός σταθερές και κινούμενες, τα παιδιά κατασκευάζουν τη δική τους χειροποίητη σκηνή και τους δικούς τους χάρτινους ήρωες και ανεβάζουν τη δική τους παράσταση θεάτρου σκιών εμπνευσμένη από το μύθο της Περσεφόνης.

Hλικίες 6-12 ετών, διάρκεια 3 ώρες, παιδιά 15

2ο ꓽ 6.7, 11.00-13.30, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , μεσαία αίθουσα

Εργαστήριο κατασκευής καλτσόκουκλας για παιδιά από την ομάδα «Μανιβέλα»

Το εργαστήριο κατασκευής κούκλας είναι μία διαδικασία που επιτρέπει σε όλους να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν. Η συνταγή είναι απλή. Ανακατεύουμε κόλλες, χρώματα,, κλωστές, χαρτόνια και ότι άλλο μας κάνει κέφι και τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικη φαντασία. Μετά παίζουμε, δοκιμάζουμε, τραγουδάμε και ανεβαίνουμε στη σκηνή!

Παιδιά 6-12 ετών, διάρκεια 2,5  ώρες, παιδιά 20

3ο ꓽ 7.7 , 11.00- 14.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , μεσαία  αίθουσα

Εργαστήριο Κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη από το Θέατρο Κούκλας και Σκιών Ανεμοδούρα. Το εργαστήριο θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν  πιο κοντά και να γνωρίσουν τη μαγική τέχνη του παραδοσιακού θεάτρου σκιών. Κάθε παιδί θα κατασκευάσει τη δική του έγχρωμη  φιγούρα από ζελατίνα, θα δοκιμάσει να την κινήσει και να μιμηθεί την φωνή της.

Ηλικίες 6 ετών κ άνω, Διάρκεια 3 ώρες, παιδιά 20

4ο ꓽ 8.7 ,11.00-13.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , μεσαία αίθουσα

Παιδικό Εργαστήριο κουκλοθέατρου «Συντροφιά με τον Μαγεμένο Αυλό» από το κουκλοθέατρο «άριμα». Ο κουκλοπαίχτης Κώστας Ζαϊμάκης δείχνει στα παιδιά πως να φτιάχνουν τις δικές τους κούκλες. Με απλά υλικά και πολύ φαντασία θα  κατασκευάσουν κούκλες και θα παίξουν το παραμύθι «Ο Μαγεμένος Αυλός»

Ηλικίες 6-10 ετών, διάρκεια 2 ώρες, παιδιά 15

Το εργαστήριο είναι βιωματικό και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας.

5ο  ꓽ 9.7, 11.00-14.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , μεσαία αίθουσα

Εργαστήριο κατασκευής κούκλας «μαρότ» από χαρτί, από την ομάδα κατασκευής Θεάτρου και Μαριονέτας Ανταπανταχού. Μαρότ  ονομάζεται η θεατρική κούκλα που στηρίζεται σε ξυλάκι. Το κάθε παιδί θα κατασκευάσει τη δική του κούκλα και το κύριο βάρος θα δοθεί στην κατασκευή με απλά υλικά δίνοντας βασικές αρχές εμψύχωσης.

Ηλικίες 10 ετών  και πάνω, έφηβοι και ενήλικες.  Διάρκεια 3 ώρες , άτομα 15

Ηλικίες 6-12 ετών, Διάρκεια 3 ώρες,  παιδιά 15

Η Συμμετοχή στα εργαστήρια της  «Εβδομάδα Καλλιτεχνικής ΑπόΔρασης» είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6932412039 κ. Στέλλα Φουρναράκη

 • 7.7 έως 12.7, 20.00-23.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , τρίτη αίθουσα

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ  Τεχνών Θάσου 2023 «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Άγγελοι» του Γιώργου Μπότσιου. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. 8.7, 20.30, Παλατάκι Λιμεναρίων

Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση με τίτλο «Μουσικός Πολιτισμός» από τη Χορωδία της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου με τη συμμετοχή της Νεανικής και Μικτής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Θάσου. Το πρόγραμμα επιμελείται η καθηγήτρια των Χορωδιών Πελαγία Αναγνωστάκη που συνοδεύει στο πιάνο και διευθύνει εθελοντικά η Μαέστρος Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

Τη Φιλαρμονική διευθύνει η Εύη Σχοινάκη.

 1. 13.7 έως 14.7,Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , μεσαία αίθουσα

SMALL&SMART ελεύθερο εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά υπό τη διακριτική παρουσία και καθοδήγηση της Εικαστικού Δήμητρας  Δοξάκη και συντονίστρια τη Στέλλα Φουρναράκη.

Την πρώτη ημέρα στα παιδιά θα δοθεί μία λέξη και θα είναι ελεύθερα να αποτυπώσουν στο χαρτί τους όπου οδηγήθηκαν από αυτή.

Τη δεύτερη ημέρα τα παιδιά θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους στο κοινό και όποια θέλουν θα μας μιλήσουν για τη διαδρομή των σκέψεών τους που τους οδήγησε στο αποτέλεσμα.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 20 παιδιά, ηλικίας 7- 15.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου 1η ημέρα 11.00-14.00 και  2η ημέρα 20.00- 10.00. Για συμμετοχές θα καλείτε στο τηλ. 6932412039 κ. Στέλλα Φουρναράκη. Συμμετοχή δωρεάν.

 1. 13.7 έως  18.7 20.00-23.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , τρίτη αίθουσα

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023 «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» Έκθεση Ζωγραφικής του Συμεών Βαριά. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. 14.7 έως  22.7 , 19.00, Πολιτιστικό Κέντρο της ΔΗ.ΚΕ.Θ. στα Λιμενάρια

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023 «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» Έκθεση Καλλιτεχνικών δημιουργών  από την Μαριέλπη Χατζηγιάννη και Μαρίνο Παυλίδη. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. 15.7, 20.30, Αρχαιολογικό Μουσείο Λιμένα, Κεντρική Εκδήλωση

Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση με τίτλο «Μουσικός Πολιτισμός» από τη Χορωδία του Δήμου Θάσου με τη συμμετοχή της Νεανικής και Μικτής χορωδίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Θάσου.

Το πρόγραμμα επιμελείται η καθηγήτρια των Χορωδιών Πελαγία Αναγνωστάκη που συνοδεύει στο πιάνο και διευθύνει εθελοντικά η Μαέστρος Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

Τη Φιλαρμονική διευθύνει η  Εύη Σχοινάκη.

 1. 15.7 έως 22. 7, 20.00-23.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , μεσαία  αίθουσα

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023  « Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» Έκθεση Κοσμημάτων της Αμάντας  Καταρτζή.  Είσοδος Ελεύθερη.

 1. 20.7 έως 30.7, 20.00-23.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , τρίτη αίθουσα

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023  « Προβολή Ντόπιων Δημιουργών » Έκθεση Ζωγραφικής της Ευαγγελίας Ντάλη.  Είσοδος Ελεύθερη.

 1. 23.7 , 11.30, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας ,  μεσαία αίθουσα

«Παίζουμε Βιβλίο» από τη βραβευμένη Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα Βίκη Ξανθοπούλου η οποία για τρεις συνεχόμενες  χρονιές κατέκτησε τον τίτλο της Εμπνευσμένης Δασκάλας της Χρονιάς, τίτλος που απονέμεται σε εκπαιδευτικούς ως αναγνώριση της συμβολής τους στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα. Το σεμινάριο  της Βίκης Ξανθοπούλου απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές με προτάσεις για τη δημιουργική προσέγγιση βιβλίων. Είσοδος Ελεύθερη.

 1. 24.7 έως 30.7 , 20.00-23.00, Πολιτιστικό Κέντρο της ΔΗ.ΚΕ.Θ. στα Λιμενάρια

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023 «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» Έκθεση Ζωγραφικής του Συμεών Βαριά.  Είσοδος Ελεύθερη.

 1. 24.7 έως 30.7 , 21.00-23.00, Παναγία στον χώρο της παλιάς κοινότητας.

Ο Φωτογραφικός όμιλος Καβάλας συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023 με προβολή επιλεγμένων φωτογραφιών των μελών του, πολλές από τις οποίες έχουν προβληθεί σε εκθέσεις.  Η προβολή τους θα γίνεται στον χώρο της παλιάς κοινότητας σε συνεργασία με τον τοπικό  Κοινωνικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Παναγίας.

 • 27.7 , 19.00, Δημοτικό camping Χρυσής Αμμουδιάς

Διαδραστική παρουσίαση του escape book «Απόδραση από το Πειρατικό Καράβι» της Βίκης Ξανθοπούλου, για παιδιά σχολικής ηλικίας. Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο για μονόφθαλμους πειρατές, πλοία φαντάσματα, παπαγάλους που μιλάνε, κρυμμένους θησαυρούς και έρημα νησιά. Είναι ένα βιβλίο απόδρασης από ένα πειρατικό ταξίδι που πρωταγωνιστεί το ίδιο το παιδί αναγνώστης βιβλίο της θα το παρουσιάσει η βραβευμένη Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Βίκη Ξανθοπούλου η οποία για τρεις συνεχόμενες  χρονιές κατέκτησε τον τίτλο της Εμπνευσμένης Δασκάλας της Χρονιάς, τίτλος  που απονέμεται σε εκπαιδευτικούς ως αναγνώριση της συμβολής τους στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 • 2.8. έως 6.8 ,20.00-23.00 , Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , τρίτη αίθουσα

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023  «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» μικροί Θάσιοι Δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Δημήτρη Βαριά.  Είσοδος Ελεύθερη.

 • 4.8., 21.00 Αρχαία αγορά Λιμένα

Συναυλία με τους Aman Rembetiko. Τα Cafe aman ήταν είδος λαϊκού καφενείου της προπολεμικής Ελλάδας που είχε έντονη παρουσία στα μεγάλα αστικά κέντρα της Μικράς Ασίας, μέσα στα οποία οι τραγουδιστές και οι μουσικοί, αυτοσχεδίαζαν σε ελεύθερο ρυθμό και μελωδία. Σε αυτά διαμορφώθηκε η έντονη μουσική παράδοση των Μικρασιατών οι οποίοι αργότερα, αφού μετακινήθηκαν στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου πελάγους, κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά, δημιούργησαν το κίνημα του Ρεμπέτικου. Τα Cafe aman σταμάτησαν να υπάρχουν στην Ελλάδα, κατόπιν απαγορευτικής διάταξης του καθεστώτος του δικτάτορα Μεταξά το 1937, αλλά η μουσική που γεννήθηκε μέσα σε αυτά συνέχιζε να ζει μαζί με τους ρεμπέτες. Μια ποικιλία από ρυθμούς αλλά κυρίως από μουσικούς δρόμους και μελωδίες, είχε ριζώσει βαθιά μέσα στους καλλιτέχνες της εποχής, κατορθώνοντας να εκφράζει τα πάθη και τα συναισθήματα τους αλλά και να βρίσκει τότε όπως και σήμερα, μεγάλη απήχηση σε πλήθος κόσμου.

Το μουσικό σχήμα Aman – Rebetiko θα μας μεταφέρει με την ομορφιά των οργάνων του και τις μαγικές φωνές των μελών του, στους υπέροχους ήχους αυτών των μελωδιών, όπως ακριβώς ξεκίνησαν από την Μικρά Ασία και έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Χρύσα Παπαδοπούλου: Τραγούδι – Κρουστά,  Μαρίνα Λιόντου Μοχάμεντ: Ούτι – Τραγούδι, Δανιήλ Μπάρμας: Κιθάρα – Τραγούδι , Άλκης Ζοπόγλου: Κανονάκι – Τραγούδι .Είσοδος Ελεύθερη.

 • 5.8 – 10.8 , 21.00-23.00, Σκάλα Μαριών –Βακούφικο

Ο Φωτογραφικός όμιλος Καβάλας συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023 με προβολή επιλεγμένων φωτογραφιών των μελών του, πολλές από τις οποίες έχουν προβληθεί σε εκθέσεις.  Η προβολή τους θα γίνεται στην Σκάλα Μαριών (Βακούφικο) σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Γέννα».

 • 5.8  έως 7.8 , 10.00- 14.00, θεατράκι κατασκήνωσης Ποταμιάς

Σεμινάριο από τον ηθοποιό, Σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα Στέλιο Χατζηαδαμίδη.

Ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης έχει οργανώσει και έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, δημιουργικής γραφής και έκφρασης τόσο σε παιδιά και έφηβους – όπως η συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το πρόγραμμα “3ο Κουδούνι” ή η “1η Θερινή Ακαδημία για παιδιά” του Κ.Θ.Β.Ε. το 2014, κ.α.- όσο και σε ενήλικες – επαγγελματίες στο χώρο του θεάτρου, σπουδαστές και ερασιτέχνες. Επίσης διδάσκει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς στη Θεσσαλονίκη.

Λίγα λόγια το σεμινάριο.

Σύνθεση το λεξικό λέει: η συνένωση πολλών μερικών στοιχείων σε ένα ενιαίο λειτουργικό ή αρμονικό σύνολο. Στόχος λοιπόν, αυτών των καλοκαιρινών συναντήσεων είναι να πειραματιστούμε / να ανακατευθούμε / να αναμετρηθούμε να με την έννοια της σύνθεσης στις παραστατικές τέχνες και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του θεάτρου. Να προσεγγίσουμε λίγο παραπάνω την έννοια του δημιουργού και να εμβαθύνουμε στις τεχνικές σύλληψης και ανάπτυξης μιας θεατρικής ιδέας. Από την θεατρική συγγραφή, στη σκηνοθεσία και στην υποκριτική. Μια ματιά στο κόσμο του θεάτρου και στον κόσμο της δημιουργίας. Από την ιδέα, στην λευκή κόλλα χαρτί ή στην επιλογή του θεατρικού κειμένου. Οι άνθρωποι. Τα κλειδιά. Η πρόβα. Οι δυνατότητες. Οι τεχνικές συλλογής υλικού. Τι κρατάω και τι πετάω; Οι δυνατότητες στη σκηνική απόδοση. Η επαλήθευση. Οι σκηνοθετικές και υποκριτικές προσεγγίσεις. Οι νέες τάσεις στο χώρο των παραστατικών τεχνών. Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στο τηλ. 6932412039 κ. Στέλλα Φουρναράκη. Παρακολούθηση  Δωρεάν .

 • 8.8 έως 12.8 , 20.00- 23.00, Πολιτιστικό Κέντρο ΔΗ.ΚΕ.Θ. στα Λιμενάρια

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023  «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» μικροί Θάσιοι Δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Δημήτρη Βαριά.  Είσοδος Ελεύθερη.

 • 9.8 , 11.00-13.00, Δημοτικό camping  Χρυσής Αμμουδιάς

«Έλα να παίξουμε».  Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά σχολικής ηλικίας με σκοπό τα παιδιά να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να πάρουν και να δώσουν. Να περάσουν όμορφα παίζοντας και μαθαίνοντας  ταυτοχρόνως.

Συντονίστριες της δράσης οι τρεις Δασκάλες Θεάτρου της ΔΗ.ΚΕ.Θ.  Ελευθερίου Ταρσία, Καταρτζή Αμάντα και Φουρναράκη Στέλλα. Είσοδος Ελεύθερη.

 • 10.8 έως 16.8 , 20.00-23.00, Καλογερικό  Πολιτιστικό Κέντρο –Λιμένας , τρίτη αίθουσα

Έκθεση με τίτλο «Καλλιτεχνική σύμπραξη». Τέσσερις περιοχές μαζί εκθέτουν. Κέρκυρα, Καβάλα, Θάσος, Χρυσούπολη. Γιώργος Κροκίδης , Άρτεμης Πέππα, Ευαγγελία Πρεδμίρη, Δόμνα Κιφωνίδου, Μαριέλπη Χατζηγιάννη και Μαρίνος Παυλίδης. Είσοδος Ελεύθερη.

 • 11.8 έως 13.8 , 21.00 Κεντρική Πλατεία Πρίνου

Ο Φωτογραφικός όμιλος Καβάλας συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023 με προβολή επιλεγμένων φωτογραφιών των μελών του, πολλές από τις οποίες έχουν προβληθεί σε εκθέσεις.  Η προβολή τους θα γίνεται στην Κεντρική Πλατεία Πρίνου  σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο «Το Μικρό Καζαβίτι»

 • 18.8 έως 27.8 , 19.00- 22.00, Δημοτικό Σχολείο Πρίνου

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023  «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών» μικροί Θάσιοι Δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Δημήτρη Βαριά. Είσοδος Ελεύθερη.

 • 23.8 έως 29.8 , 20.00- 23.00, Πολιτιστικό Κέντρο ΔΗ.ΚΕ.Θ. στα Λιμενάρια

Στα πλαίσια της ενότητας του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2023  «Προβολή Ντόπιων Δημιουργών»,      Ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.ΚΕ.Θ. τιμούν την μνήμη του Δημήτρη Σιαμπανόπουλο σε μία έκθεση με γλυπτά του. Τα εγκαίνια θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Γεώργιος Κουτσουμανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα και Μπουργκάς ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κρουαζιέρα

Καβάλα-και-Μπουργκάς-ενώνουν-τις-δυνάμεις-τους-στην-κρουαζιέρα

Άγγελος Βλάχος: «Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

Για τις σημαντικές προσπάθειες της περαιτέρω ενίσχυσης της κρουαζιέρας στην περιοχή μας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άγγελος Βλάχος.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/9) με εκπροσώπους του λιμανιού, του Επιμελητηρίου και του Δήμου Μπουργκάς της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης αντιπροσωπείας φορέων της Καβάλας τον περασμένο Ιούλιο στο Μπουργκάς.

«Η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών»

«Δεν υπογράψαμε στη συνάντηση της Πέμπτης (28/9) τη συμφωνία, καθώς η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών για την κρουαζιέρα, που είναι ο βασικός φορέας όλης της Μεσογείου για το προϊόν της κρουαζιέρας και αφορά τη συνεργασία τη δική μας με το Μπουργκάς από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

«Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

«Είναι επί της ουσίας μια συνεργασία για την κρουαζιέρα στον άξονα αυτόν που λέμε εξωστρέφεια, δηλαδή βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια που τα έχουμε στο πλαίσιο της ανάπτυξης της κρουαζιέρας που τη θέλει η πόλη και οι επιχειρηματίες, αλλά και να φτιάξουμε νέες συνεργασίες, εκμεταλλευόμενοι την εγγύτητα μας με τη γειτονική Βουλγαρία για να κάνουμε κάτι εντελώς πρωτότυπο που θα ανακοινωθεί επισήμως στις 10 ή 11 Οκτώβριου», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Άγγελος Βλάχος. 

«Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια είναι να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου…»

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα ήθελα να κρατήσουν οι συμπολίτες μας, είναι η μεγάλη έμφαση που δίνουμε στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια για να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Φέτος η κρουαζιέρα στην περιοχή μας πήγε εξαιρετικά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια στα ίδια επίπεδα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Εγκαινιάστηκε η 29η KavalaExpo 2023

Εγκαινιάστηκε-η-29η-kavalaexpo 2023

Τα εγκαίνια της 29ης KavalaExpo  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου.

Τιμώμενη περιοχή φέτος είναι το Μπουργκάζ της Βουλγαρίας. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρηματικές αποστολές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας της η έκθεση υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα