Connect with us

Καβάλα

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου

Υπογράφηκε-η-σύμβαση-για-τη-δημιουργία-του-Ανοικτού-Κέντρου-Εμπορίου-στην-περιοχή-του-Αγίου-Νικολάου

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Αντώνης Φραγγίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ιακωβίδη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννη Κελγιώργη, προχώρησαν στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου “Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου”.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στόχος της παρέμβασης αναβάθμισης του δημόσιου χώρου είναι η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής με σκοπό την τόνωση της πόλης.

Με βάση αυτόν τον σκοπό ο δημόσιος χώρος της περιοχής παρέμβασης χωρίζεται σε τρείς κατηγορίες:

Η πρώτη αφορά στους δρόμους, κυρίως γύρω από την περιοχή παρέμβασης και περιλαμβάνει, ως οδικούς άξονες κίνησης οχημάτων, τις οδούς Κουντουριώτου, Βενιζέλου, Δοϊράνης Ομόνοιας και Ύδρας,

Η δεύτερη κατηγορία αφορά στις οδούς-παρόδους που διασχίζουν το εσωτερικό της περιοχής μελέτης και που κατά κύριο λόγο αποτελούν ένα δίκτυο πεζοδρόμων αλλά και οδών ήπιας κυκλοφορίας και

Η τρίτη κατηγορία αφορά σε κοινόχρηστους χώρους στάσης και αναψυχής, όπως και χώρους πρασίνου και ποικίλων φυτεύσεων.

Σε αντιστοιχία με τον παραπάνω διαχωρισμό είχαν επιλεγεί από την προμελέτη τρία σημεία ανάδειξης, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της δημιουργίας του ανοικτού κέντρου εμπορίου.

Τα σημεία αυτά είναι:

  • επί της οδού Ομονοίας,
  • επί της οδού Κουντουριώτου
  • εντός του εσωτερικού χώρου της περιοχής του Αγίου Νικολάου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης: “Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την περιοχή του Αγίου Νικολάου, καθώς θα υπογραφεί η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου”. Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της οριστικής μελέτης αναγνωρίστηκε ότι προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της δημιουργίας του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, έπρεπε να εφαρμοσθεί μια συνολική λύση, η οποία θα είναι λειτουργικά και αισθητικά άρτια, θα αναβαθμίζει την περιοχή η οποία, όπως προαναφέρθηκε, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, θα βελτιώνει την κίνηση όλων των χρηστών των επί μέρους οδών, θα αυξάνει την κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού Κουντουριώτου, θα αυξάνει την οδική ασφάλεια, θα βελτιώνει τα χαρακτηριστικά στάθμευσης και γενικά θα αναβαθμίζει ένα σημαντικό κομμάτι του κέντρου της πόλης της Καβάλας”.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας: “Η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Είμαι σίγουρος, βλέποντας τις μελέτες, ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Το Επιμελητήριο από την πλευρά του έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες των προκηρύξεων και απομένει μόνο το θέμα της αντικατάστασης των τεντών σε όλα τα καταστήματα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Εκτιμώ ότι οι δικές παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/12/2023”.

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης: “Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας από την πρώτη στιγμή, αναφέρομαι στην περίοδο της προεδρίας του Βασίλη Λεμονίδη, αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι κάθε παρέμβαση που έχει ως στόχο αναβάθμιση και τον ευπρεπισμό της τοπικής αγοράς, πρέπει να έχει τη στήριξη μας. Ήδη εκατό επιχειρήσεις του φορέα που εκπροσωπώ έχουν ενταχθεί στο εν λόγω έργο. Το μόνο που θα θέλαμε να δούνε με προσοχή τόσο ο Δήμος Καβάλας, όσο και η ανάδοχος εταιρία, είναι να μη διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων του Αγίου Νικολάου από την εκτέλεση των εργασιών”.

Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών, Μπάμπης Παπαδόπουλος: “Θα ήθελα να αναφερθώ επιγραμματικά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου. Με βάση τη μελέτη, προβλέπεται:

ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού της περιοχής παρέμβασης, με την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους συντήρησης

η εγκατάσταση προηγμένου συστήματος ελέγχου και αποτροπής στάθμευσης

πλατφόρμα ενίσχυσης Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Εφαρμογή Κινητών Συσκευών

η εγκατάσταση οθονών εξωτερικού χώρου και συστήματος διανομής περιεχομένου για την προβολή και προώθηση επιχειρήσεων του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

η ανάπτυξη προηγμένου δικτύου σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wifi Acess Points)

η εγκατάσταση έξυπνου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια) και

η εγκατάσταση πλατφόρμας ΙοΤ, έξυπνης πόλης, για την ενοποίηση και τηλε-διαχείριση των υποδομών του ΑΚΕ”.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΕΣΠΑ 2014-2020

Προϋπολογισμός: 928,329 €

Χρόνος περαίωσης: 10 μήνες

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα