Connect with us

Καβάλα

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου

Υπογράφηκε-η-σύμβαση-για-τη-δημιουργία-του-Ανοικτού-Κέντρου-Εμπορίου-στην-περιοχή-του-Αγίου-Νικολάου

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Αντώνης Φραγγίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ιακωβίδη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννη Κελγιώργη, προχώρησαν στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου “Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου”.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στόχος της παρέμβασης αναβάθμισης του δημόσιου χώρου είναι η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής με σκοπό την τόνωση της πόλης.

Με βάση αυτόν τον σκοπό ο δημόσιος χώρος της περιοχής παρέμβασης χωρίζεται σε τρείς κατηγορίες:

Η πρώτη αφορά στους δρόμους, κυρίως γύρω από την περιοχή παρέμβασης και περιλαμβάνει, ως οδικούς άξονες κίνησης οχημάτων, τις οδούς Κουντουριώτου, Βενιζέλου, Δοϊράνης Ομόνοιας και Ύδρας,

Η δεύτερη κατηγορία αφορά στις οδούς-παρόδους που διασχίζουν το εσωτερικό της περιοχής μελέτης και που κατά κύριο λόγο αποτελούν ένα δίκτυο πεζοδρόμων αλλά και οδών ήπιας κυκλοφορίας και

Η τρίτη κατηγορία αφορά σε κοινόχρηστους χώρους στάσης και αναψυχής, όπως και χώρους πρασίνου και ποικίλων φυτεύσεων.

Σε αντιστοιχία με τον παραπάνω διαχωρισμό είχαν επιλεγεί από την προμελέτη τρία σημεία ανάδειξης, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της δημιουργίας του ανοικτού κέντρου εμπορίου.

Τα σημεία αυτά είναι:

  • επί της οδού Ομονοίας,
  • επί της οδού Κουντουριώτου
  • εντός του εσωτερικού χώρου της περιοχής του Αγίου Νικολάου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης: “Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την περιοχή του Αγίου Νικολάου, καθώς θα υπογραφεί η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου”. Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της οριστικής μελέτης αναγνωρίστηκε ότι προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της δημιουργίας του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, έπρεπε να εφαρμοσθεί μια συνολική λύση, η οποία θα είναι λειτουργικά και αισθητικά άρτια, θα αναβαθμίζει την περιοχή η οποία, όπως προαναφέρθηκε, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, θα βελτιώνει την κίνηση όλων των χρηστών των επί μέρους οδών, θα αυξάνει την κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού Κουντουριώτου, θα αυξάνει την οδική ασφάλεια, θα βελτιώνει τα χαρακτηριστικά στάθμευσης και γενικά θα αναβαθμίζει ένα σημαντικό κομμάτι του κέντρου της πόλης της Καβάλας”.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας: “Η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Είμαι σίγουρος, βλέποντας τις μελέτες, ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Το Επιμελητήριο από την πλευρά του έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες των προκηρύξεων και απομένει μόνο το θέμα της αντικατάστασης των τεντών σε όλα τα καταστήματα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Εκτιμώ ότι οι δικές παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/12/2023”.

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης: “Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας από την πρώτη στιγμή, αναφέρομαι στην περίοδο της προεδρίας του Βασίλη Λεμονίδη, αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι κάθε παρέμβαση που έχει ως στόχο αναβάθμιση και τον ευπρεπισμό της τοπικής αγοράς, πρέπει να έχει τη στήριξη μας. Ήδη εκατό επιχειρήσεις του φορέα που εκπροσωπώ έχουν ενταχθεί στο εν λόγω έργο. Το μόνο που θα θέλαμε να δούνε με προσοχή τόσο ο Δήμος Καβάλας, όσο και η ανάδοχος εταιρία, είναι να μη διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων του Αγίου Νικολάου από την εκτέλεση των εργασιών”.

Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών, Μπάμπης Παπαδόπουλος: “Θα ήθελα να αναφερθώ επιγραμματικά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου. Με βάση τη μελέτη, προβλέπεται:

ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού της περιοχής παρέμβασης, με την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους συντήρησης

η εγκατάσταση προηγμένου συστήματος ελέγχου και αποτροπής στάθμευσης

πλατφόρμα ενίσχυσης Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Εφαρμογή Κινητών Συσκευών

η εγκατάσταση οθονών εξωτερικού χώρου και συστήματος διανομής περιεχομένου για την προβολή και προώθηση επιχειρήσεων του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

η ανάπτυξη προηγμένου δικτύου σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wifi Acess Points)

η εγκατάσταση έξυπνου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια) και

η εγκατάσταση πλατφόρμας ΙοΤ, έξυπνης πόλης, για την ενοποίηση και τηλε-διαχείριση των υποδομών του ΑΚΕ”.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΕΣΠΑ 2014-2020

Προϋπολογισμός: 928,329 €

Χρόνος περαίωσης: 10 μήνες

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το-«Χριστουγεννιάτικο-Όνειρο»-ζωντανεύει-και-φέτος-στον-Δήμο-Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον Δήμο Παγγαίου, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο της Ελευθερούπολης, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

Για τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου, Μυρσίνη Χρυσαφουδη, η οποία απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να στηρίξουν τις εκδηλώσεις.

«Προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους…»

«Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από πολλά άτομα μαζί και ο συνδυασμός αυτός έχει πετύχει. Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον, αυτό προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους. Οι εκδηλώσεις μας έχουν ήδη ξεκινήσει με τους πολιτιστικούς συλλόγους και πολλές συνδιοργάνωσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης με τις φωταγωγήσεις των δέντρων σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το δέντρο στην Ελευθερούπολη, όπου εκεί θα έχουμε πάρα πολλές δράσεις για τα παιδάκια, με στόχο να χαρούν ακόμη περισσότερο και να διασκεδάσουν», σημείωσε σχετικά η Μυρσίνη Χρυσαφούδη. 

Ακόμη πιο οργανωμένα θα λειτουργήσει και φέτος από τις 20 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης

«Από τις 20 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό». Ήδη πολύ προετοιμάζονται τα πάντα. Το Παλιό Οικοτροφείο λειτούργησε και πέρυσι έτσι θα γίνει και φέτος και μάλιστα ακόμη καλύτερα και πιο οργανωμένα, με καθημερινές σε δράσεις, κυρίως για τους μικρούς φίλους, αλλά και για τους μεγάλους. Με μουσική, με φαγητό και πολλά event, που ελπίζουμε ότι θα δώσουν μία νότα χαράς σε όλους όσοι μας επισκεφτούν αυτές τις γιορτές. Φέτος δεν θα υπάρξει κάποια συναυλία με την έννοια του επωνύμου καλλιτέχνη. Έχουμε προσκαλέσει όμως το Ωδείο Ελευθερούπολης, με το οποίο θα κάνουμε μία πολύ μεγάλη συναυλία, με παιδιά από την περιοχή μας, με φωνές πάρα πολύ όμορφες και εκπληκτικούς μουσικούς. Θέλαμε και εμείς να τους τιμήσουμε αυτές τις μέρες και τους έχουν προκαλέσει και στην Ελευθερούπολη, αλλά και στο διήμερο που θα γίνει στη Νέα Πέραμο 27 και 28 Δεκεμβρίου, όπως επίσης και στην παραλία Οφρυνίου 16 και 17 Δεκεμβρίου. Τέλος, πρέπει να πούμε ότι έχουμε ενισχύσει με πολύ ωραίες δράσεις τις βιβλιοθήκες και της Ελευθερούπολης και της Νικήσιανης και της Μεσορόπης και περίπου άλλα 15 χωριά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Χρυσαφούδη.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Φωταγώγηση-του-Χριστουγεννιάτικου-Καραβιού-του-Δήμου-Θάσου

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και μικρά παιδιά με τους γονείς τους απελευθέρωσαν στο ουρανό της Θάσου φαναράκια με τις Χριστουγεννιάτικές Ευχές τους.

Μετά το πέρας της φωταγώγησης προσφέρθηκαν κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους στην κεντρική αίθουσα του Κτιρίου του Καλογερικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή-της-ΟΕΒΕΚ-προς-τους-4-βουλευτές-της-Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, απέστειλε η διοίκηση της ΟΕΒΕΚ.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κυρία και κύριοι Βουλευτές Π.Ε. Καβάλας,  διαβάζουμε στα Πανελλήνια μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχει διαφορετική και κατά το δοκούν άποψη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με επερχόμενα νομοσχέδια που ανακοινώθηκαν, στα οποία κάποιοι Βουλευτές δηλώνουν δημόσια ότι θα τα ψηφίσουν και κάποιοι άλλοι ότι δεν θα τα ψηφίσουν.

Η ομόφωνη παράκλησή μας για την απόσυρση του άρθρου 15 του φορολογικού νομοσχεδίου παραμένει επίκαιρη παρόλες τις βελτιώσεις που έγιναν τελευταία, όπως επίσης και η πρόταση μας για την έναρξη μιας νέας συζήτησης του Υπουργείου Οικονομικών με τους Παραγωγικούς και Επιστημονικούς φορείς, σχετικά με την φοροδιαφυγή.

Εξάλλου μετά και τη συνάντηση μας την 26/11/2023 πιστεύουμε ότι κατανοήσατε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ενδεχόμενη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου ως έχει σήμερα.  Παρακαλούμε λοιπόν όταν θα ψηφίσετε το φορολογικό νομοσχέδιο, να ψηφίσετε μόνο κατά την κρίση σας.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα