Connect with us

Καβάλα

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Τσουχτερά-πρόστιμα-για-όσους-ανάβουν-φωτιά-στην-ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας της ημέρας στον χάρτη αξιολόγησης κάθε Περιφερειακής Ενότητας

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που επιβάλλονται στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που άρχισε την 1η Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου, για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο, όπως επισήμανε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις απαγορεύεται η καύση η οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο και πλέον με τις νέες αναπροσαρμογές τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μανδρανής.

«Πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά ο οποιοσδήποτε επιχειρήσει να ανάψει μία φωτιά στην ύπαιθρο – Μέχρι και 50.000 ευρώ το πρόστιμο…»

«Τα πρόστιμα αυτά κυμαίνονται από 500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 50.000 ευρώ. Τα 500 ευρώ είναι η βάση και από εκεί και πέρα ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας της ημέρας στον χάρτη αξιολόγησης κάθε Περιφερειακής Ενότητας διαμορφώνονται τα πρόστιμα. Για παράδειγμα άλλο συντελεστή έχει η Θάσος, άλλο έχει η Καβάλα. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα επιβάλαμε ένα πρόστιμο ύψους 2.900 ευρώ και την Δευτέρα (20/5) επιβάλαμε ένα πρόστιμο 1.500 ευρώ. Οπότε πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά ο οποιοσδήποτε επιχειρήσει να ανάψει μία φωτιά στην ύπαιθρο», σημείωσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μανδρανής.

Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να αφιχθούν στην Π.Ε. Καβάλας τα αεροσκάφη PZL

«Όλα αυτά γίνονται για να αποφεύγουμε τα πολύ χειρότερα. Αν δεν ξεκινήσουμε από τώρα δεν ξέρουμε τι μας περιμένει Ιούλιο και Αύγουστο. Πρέπει οι πολίτες να συμμορφωθούν, ιδιαιτέρως οι κοινότητες και οι οικισμοί που γειτνιάζουν με δάση και αγροτοδασικές εκτάσεις, αλλά και η Καβάλα θέλει προσοχή, καθώς δεν ξεχνάμε ότι έχουμε το περαστικό δάσος. οπότε να σκεφτούν πολύ καλά πριν κάνουν οτιδήποτε αυτοί που θέλουν να βάλουν μία φωτιά στην ύπαιθρο», συμπλήρωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Όσον αφορά τέλος την ημερομηνία έλευσης στην Π.Ε. Καβάλας των αεροσκαφών PZL, ο κ. Μανδρανής σημείωσε: «Τα περιμένουμε από μέρα σε μέρα. Μέχρι και τις 30 Μαΐου υπολογίζουμε ότι θα είναι εδώ».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Δήμος-Καβάλας:-Ηλεκτρονική-πλατφόρμα-ανταλλαγής-ογκωδών-αντικειμένων-μεταξύ-δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη κάνει ο Δήμος Καβάλας, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων.

Η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση του μεγάλου αριθμού ογκωδών αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς παρατημένα στους δρόμους της πόλης μας, απαιτεί μια νέα προσέγγιση από τον Δήμο Καβάλας, αξιοποιώντας την τεχνολογία και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα αξιοποίησης των αντικειμένων αυτών από δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας ξεκινά τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν εύκολα και απλά να δωρίσουν κάθε ογκώδες αντικείμενο που δε χρησιμοποιούν πλέον (π.χ. έπιπλα & είδη οικοσκευής, ηλεκτρικές συσκευές, κατασκευαστικά υλικά, οχήματα, κ.α.) σε έναν συνδημότη τους που πιθανά το έχει ανάγκη. Κάθε δημότης μπορεί τόσο να δημοσιεύσει αγγελίες με τα προς αποκομιδή ογκώδη αντικείμενά του, όσο και να ζητήσει να παραλάβει κάποιο αντικείμενο που χρειάζεται, άμεσα και χωρίς κόστος.

Η διαδικασία ανταλλαγής είναι δυνατή μέσω της σελίδας: https://bulkyobjects.kavala.gov.gr

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη, εισάγοντας και επαληθεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας και δημιουργώντας κωδικό σύνδεσης.

Δημιουργία αγγελίας για το προς ανταλλαγή ογκώδες αντικείμενο, εισάγοντας τις σχετικές πληροφορίες, φωτογραφίες και διαθέσιμες ημέρες & ώρες παραλαβής του.

Επιλογή αγγελίας/αντικειμένου προς παραλαβή.

Επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου.

Παραλαβή του αντικειμένου απευθείας από τον ιδιοκτήτη του.

Για την επιλογή οποιουδήποτε αντικειμένου είναι απαραίτητη η επιτυχής εγγραφή στην ιστοσελίδα. Αναλυτική καθοδήγηση βήμα- βήμα για την επιτυχή εγγραφή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/orxviVCncDY Μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email) του κατόχου του αντικειμένου, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί του και να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή απευθείας. Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή του αντικειμένου, δίνεται η δυνατότητα στον δημιουργό της αγγελίας να επιλέξει την ειδική σήμανση “Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε”, ούτως ώστε η αγγελία να γίνει ανενεργή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα έχουν τη συνολική εποπτεία της όλης διαδικασίας, εγκρίνοντας τις προς δημοσίευση αγγελίες και διασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία της πλατφόρμας.

Η δράση αυτή του Δήμου Καβάλας υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CURE+ “Centres for Urban Resources, Reuse and Remanufacture” που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) 2022, με στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης ή της ανακύκλωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της περιττής εξάντλησης των πόρων.

Παρακαλούμε θερμά για την στήριξη της όλης προσπάθειας, ανεβάζοντας πρώτοι προσωπικά αντικείμενα προς επανάχρηση. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης, με τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τις δημοτικές υπηρεσίες και την πληρωμή του αντίστοιχου τέλους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό-έλεγχο-τέθηκε-η-πυρκαγιά-στον-Άγιο-Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (24/7/2024) σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Φωτογραφία: www.meteokav.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Βάση-ΕΚΑΒ-στο-κάμπινγκ-της-Χρυσής-Αμμουδιάς

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΚΑΒ και αποδοχής αυτής από το Δήμο Θάσου και τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, υπάρχει Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς με συνεχή και καθημερινή παρουσία ασθενοφόρου από τη 1/07/2024 .

Ο Δήμος Θάσου μαζί με την Δημοτική ΑΕ καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των διασωστών. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η συνεχής επαγρύπνηση για την προστασία, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των τουριστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα