Connect with us

Καβάλα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων-«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-2024»-της-Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024”, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουλίου 2024, παρουσίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Καβάλας “Ο Ακρίτας”, Αντώνης Μπερτζές.

Οι εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη διοργάνωση ειδικών δράσεων για τα 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την αδελφοποίηση των πόλεων Καβάλας και Νυρεμβέργης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ: “Κάθε επέτειος μας γυρνάει πίσω. Αυτό είναι πολύ καλό για να ενθυμούμεθα αυτά που έγιναν, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε εκεί, χωρίς να παίρνουμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Παίρνουμε τους θησαυρούς μας, που είναι πνευματικοί και αιώνιοι, και βλέπουμε το μέλλον, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για τους προγόνους μας. Μέσα από τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων, τιμούμε και όλους αυτούς που αγάπησαν την εκκλησία και την πατρίδα, και έλεγαν πάντα για τον Χριστό και την Ελλάδα”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΥΜΤΣΑΚΗΣ: “Φέτος συμπληρώνονται 111 χρόνια Ελεύθερης, Ελληνικής και Δημιουργικής Καβάλας. Στο πρόγραμμα των φετινών Ελευθερίων, εκτός τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης και την έλευση του Αποστόλου των εθνών Παύλου στην Καβάλα, εντάξαμε ειδικές δράσεις για όσα συνέβησαν στην Κύπρο πριν από πέντε ακριβώς δεκαετίες και για 25 χρόνια Αδελφοποίησης και σε κάθε περίπτωση στενής συνεργασίας ανάμεσα στην Καβάλα και τη Νυρεμβέργη. Οι εκδηλώσεις θα μας δώσουν την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με κομμάτια του παρελθόντος της πόλης και να δούμε με άλλη ματιά την πρόσφατη ιστορία μας”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ “Ο ΑΚΡΙΤΑΣ”, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΡΤΖΕΣ: “Το στίγμα που θέλουμε να δώσουμε σ’ αυτές τις εκδηλώσεις είναι καθαρό πολιτιστικό. Αναφέρομαι στην έκθεση που θα λειτουργήσει στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης, όπου θα παρουσιαστούν έργα που επαναπατρίστηκαν στο νησί μας, μέσα από διάφορες δημοπρασίες. Ο Διευθυντής Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών της Ιεράς Μονής Κύκκου και γνωστός Βυζαντινολόγος, Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θέλει να δείξει ότι σε ένα πόλεμο δεν χάνονται μόνο άνθρωποι και περιουσίες, αλλά και ένα κομμάτι του πολιτισμού μας. Δεν θέλουμε να έρθουμε σε κάποια αντιπαράθεση, απλώς καταθέτουμε γεγονότα. Το μήνυμα μας είναι ειρηνικό. Ευελπιστούμε στην απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό Κυπρίων, ορθοδόξων και μουσουλμάνων, και ευχόμαστε να είναι η τελευταία μαύρη επέτειος για την Κύπρο”.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024

Αφιερωμένες: Καβάλα – Κύπρος

Δεσμοί ιστορίας & φιλίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ

19:00 Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης

Φωτογραφική έκθεση: «Ή κατά συρροήν λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στα Κατεχόμενα».

Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη ώς Κυριακή 10:00-13:00 και 19:00-21:00

Ομιλητές: Δρ. Χαράλαμπος Γ. Χοτζάκογλου, βυζαντινολόγος, Διευθυντής Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών Ιεράς Μονής Κύκκου.

Κωνσταντίνος Π. Παπακοσμάς, Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας.

Μουσικά ποικίλματα από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΙΟΥ

20:00 Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης

Ομιλητής: Λυκούργος Μαγκαφάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου με θέμα: “Κύπρος 1974 – Ιστορία της εισβολής”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΙΟΥ

20:00 Δημοτικός Κήπος Καβάλας

Συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων Καβάλας- Νυρεμβέργης στο πλαίσιο 25 χρόνων συνεργασίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

Εγκαίνια έκθεσης

Κοινή έκθεση φωτογραφίας του Φ.Ο Καβάλας και της ομάδας “Unposed Collective” Νυρεμβέργης στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων αδελφοποίησης των δυο πόλεων Καβάλας και Νυρεμβέργης.

Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουνίου – 17 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 08.30 – 15.30, Τετάρτη: 18.00 – 21.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:00 Δημοτικός Κήπος

Συμβολική δενδροφύτευση στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων αδελφοποίησης των δυο πόλεων Καβάλας και Νυρεμβέργης

19:30 Προτομή Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, Παραλία

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας “Ο Έβρος” θα πραγματοποιήσει εργαστήρια ζωγραφικής.

20:00 Προτομή Κανάρη, Παραλία

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας “Ο Έβρος” στο πλαίσιο της διάσωσης, διατήρησης και προβολής των πολιτιστικών παραδόσεων του τόπου καταγωγής τους, θα διοργανώσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των τμημάτων του.

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Ναυτικό Μουσείο Καβάλας (προάυλιος χώρος)

Παρουσίαση των πρακτικών του Πανελληνίου Ναυτικού Συνεδρίου (Καβάλα 2018) που οργάνωσε το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας.

Ομιλία κ. Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά με θέμα : “ Η οργάνωση της πόλης το πρώτο καιρό της Απελευθέρωσης – (Προβολή ντοκιμαντέρ).Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απαγγελθούν ποιήματα από την κα. Σοφία Μαρτίδου. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καβάλας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:00 Αύλιος Χώρος των Δημοτικών Σχολείων 10ου και 12ου παραπλεύρως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καβάλας.

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου διοργανώνει εορταστική εκδήλωση με τίτλο: «μικροί αγωνιστές, Μεγάλοι Νικητές».

20:30 Θεατράκι Μεχμέτ Αλή

Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Παράδις έχουμ’, όποιουν θέλουμ’ παίρνουμ’» από την Θασιακή Ένωση Καβάλας.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:30 Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας

Έκθεση φωτογραφικού υλικού και τεκμηρίων.

«1913 – 2024: Η διαχρονική πορεία του Στρατού

στην ιστορία της Καβάλας.»

Επιμέλεια Έκθεσης: Βασίλης Λωλίδης, Δημοσιογράφος ΑΠΕ,

Κωνσταντίνος Π. Παπακοσμάς, Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας

Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2024

Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 & 19.00-22.00

Διοργάνωση: XX Τεθωρακισμένη Μεραρχία – Δήμος Καβάλας

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

10:00-14:30 Δημοτικός Κήπος Καβάλας

Σκακιστικό τουρνουά Rapid «Ελευθέρια 2024».

ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:30 Κήπος Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς ΚαβάλαςΚαλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά & εφήβους (Workshop)

Με την τεχνική του Graffiti Stencils τυπώνουμε

μπλουζάκια με σχέδια εμπνευσμένα από το έμβληματης ΧΧ ΤΘ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ.

Επιμέλεια: Θώμη Αγγέλου, Γραφίστρια, Εικαστικός

20:00 Πάρκου Φαλήρου

Απόδοση τιμής στον Ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη, που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, ο Σύλλογος Κυπρίων Καβάλας, Η Δημοτική Φιλαρμονική.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

10:00 Έπαρση σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου, στο Ηρώο της πόλης στις Καμάρες, πλησίον κτιρίου παλιών δικαστηρίων (Διοικητήριο – 1913), εις ανάμνηση υψώσεως της σημαίας από τον πλωτάρχη Αντώνιο Κριεζή.

20:30 Προτομή Κανάρη, Παραλία

Αναπαράσταση άφιξης λόχου Θασίων εθελοντών στην Καβάλα στις 26 Ιουνίου 1913, από την Θασιακή Ένωση Καβάλας. Παραδοσιακοί χοροί από την Θασιακή Ένωση Καβάλας.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Προτομή Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, Παραλία

Τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) θα παρουσιάσουν στους Καβαλιώτες ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες και όλες τις μουσικές προτιμήσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου

19:00 Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός.

20:30 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, στα «ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» δια των οδών Ομονοίας και Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτου.

Ιερός τόπος-Μνημείο Αφίξεως Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη

(παραπλεύρως ιερού Ναού Αγίου Νικολάου).

20:50 Αρτοκλασία, Ομιλία

21:00 Προτομή Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, Παραλία

10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συλλόγων με τίτλο «Σεργιάνι στην Ελλάδα», με την συμμετοχή συλλόγων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας όπου θα παρουσιάσουν χορούς με ιδιαίτερο τοπικό χρώμα της περιοχής τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου

7:00 – 10:30 Όρθρος και Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10:30 Δοξολογία για τον εορτασμό της 111ης επετείου απελευθέρωσης της Καβάλας.

11:15 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

20:00 Προτομή Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, Παραλία

10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελληνικών Συλλόγων «Κάθε τόπος και χορός» από το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις». Συμμετέχουν χορευτικά σύνολα πολιτιστικών συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:30 Προτομή Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, Παραλία

Η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού « Ιχνηλάτες», διοργανώνει την 5η συνάντηση παιδικών & εφηβικών τμημάτων παραδοσιακών χορών. Συμμετέχουν: Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας “Μνήμη Μικράς Ασίας”, Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας “Αγ. Ειρήνη”, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος και Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου Δράμας.

21:00 Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων

Κατανυκτική Ακολουθία – Αγρυπνία προς τιμή των Αγίων Αποστόλων στους Αρχαίους Φιλίππους επί των ερειπίων της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Α΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

20:30 Προτομή Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, Παραλία

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας» στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έλευση των προσφύγων στην Ελλάδα, κατόπιν εφαρμογής της Ανταλλαγής των πληθυσμών που υπογράφηκε στην Συνθήκη της Λοζάνης, διοργανώνει χορωδιακή συνάντηση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

21:15 Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Χορευτική συνάντηση «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Αναγκαία-η-ενίσχυση-της-αστυνόμευσης-στη-Δημοτική-Ενότητα-Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρχει

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, υπογράμμισε με έμφαση σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ήδη από την Παρασκευή (21/6) κι ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, η κίνηση των οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο και δη εντός της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την αστυνόμευση της περιοχής διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό θέμα το φετινό καλοκαίρι…»

«Η περιοχή μας σφύζει από κόσμο, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα κορυφωθεί στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος κι από εκεί και μετά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δυστυχώς, αστυνόμευση δεν υπάρχει! Είμαστε σε επαφή και με τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου και με τον αστυνομικό διευθυντή της Καβάλας, στους οποίους τονίζουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αστυνόμευση της περιοχής διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό θέμα το φετινό καλοκαίρι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρχει. Είμαστε σε συνεχή επαφή, θέληση υπάρχει, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι και να έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

Τοποθετήθηκαν οι τρεις ράμπες Α.Μ.Ε.Α. σε Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμο και Κατασκηνώσεις –

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και στην τουριστική κίνηση, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, στάθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά το προσωπικό του δήμου.

«Ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, αλλά και της θερινής περιόδου, βρισκόμαστε καθημερινά σε όλα τα μέτωπα. Ήδη τοποθετήθηκε η ράμπα για τα Α.Μ.Ε.Α. στην Νέα Ηρακλείτσα, ολοκληρώθηκε η ίδια διαδικασία το πρωί της Παρασκευής (21/6) στην Νέα Πέραμο και το μεσημέρι ακολούθησε και η ράμπα στις Κατασκηνώσεις, οπότε και οι τρεις ράμπες θα είναι απόλυτα λειτουργικές για να μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να κάνουν το μπάνιο τους. Γενικότερα έχουμε πολλούς τουρίστες, κυρίως από την Βουλγαρία, αλλά αυτό που μας εντυπωσιάζει φέτος είναι οι πάρα πολύ Τούρκοι. Μας παραξενεύει θα έλεγα αυτό ευχάριστα, αλλά είναι αρκετοί στην περιοχή μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου.

Σοβαρό θέμα έχει ανακύψει με τα σκουπίδια που αφήνουν όσοι κάνουν το μπάνιο τους στους ελεύθερους χώρους

Ο κ. Πριονίδης έθεσε τέλος και ένα νέο πρόβλημα που έχει ανακύψει και επιβαρύνει το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: «Έχουμε ένα σοβαρό θέμα με τα νέα μέτρα που ισχύουν για τα beach bar. Έχει δημιουργηθεί το εξής πρόβλημα: στους ελεύθερους χώρους που κάνουν το μπάνιο τους οι άνθρωποι δίπλα στα beach bar, όταν φεύγουν δεν παίρνουν τα σκουπίδια τους και πρέπει από πίσω κάποιος να πηγαίνει για να καθαρίσει. Καλώς τηρείται ο νόμος για τα beach bar και υπάρχει ελεύθερος χώρος δίπλα σε αυτά για να πηγαίνει ελεύθερα όποιος θέλει να κάνει το μπάνιο του, αλλά από εκεί και πέρα στο ελεύθερο κομμάτι έχουμε σοβαρό θέμα. Ανάβουν φωτιές, ψήνουν και όταν φεύγουν αφήνουν τις σακούλες στις παραλίες. Ποιος θα τα μαζέψει όλα αυτά τα σκουπίδια; Έχουμε επιφορτιστεί με ένα επιπλέον βάρος στην Υπηρεσία Καθαριότητας κι είναι ένας σημαντικός φόρτος εργασίας για εμάς. Τρέχουμε καθημερινά και είμαστε διαρκώς επί ποδός».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

10.000-«έξυπνα»-υδρόμετρα-έχει-παραλάβει-μέχρι-σήμερα-η-ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

«Προχωράμε κανονικά, ο ανάδοχος είναι εδώ και ήδη έχει εγκαταστήσει κάποια από τα υδρόμετρα στην Νέα Καρβάλη και στο Χαλκερό. Έχει τοποθετήσει τις κεραίες κι αυτή τη στιγμή ελέγχουν τη ραδιοκάλυψη που υπάρχει στην περιοχή», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Θέλουμε να κλείσουμε τη Δ.Ε. Καβάλας με 29.000 «έξυπνα» υδρόμετρα, σε πόλη και χωριά και φυσικά στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην Δ.Ε. Φιλίππων…»

«Την Τετάρτη (19/6) ήταν στο Παληό, τοποθετήκαν κι εκεί κάποιες κεραίες και συνεχίζουμε. Όλοι οι διαγωνισμοί που γίνονται, όχι μόνο της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σε όλη τη χώρα ακολουθούν μια διαδικασία και τον νόμιμο τρόπο. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Αν μας έρθει κάτι από το υπουργείο θα το δούμε. Δεν έχουμε κολλήσει με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο προχωρά κανονικά. Θα συνεχίζουμε να βάζουμε τα νέα υδρόμετρα, γιατί είναι πραγματικά εξέλιξη για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας και για τον δήμο μας. Θέλουμε να κλείσουμε τη Δ.Ε. Καβάλας με 29.000 «έξυπνα» υδρόμετρα, σε πόλη και χωριά και φυσικά στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην Δ.Ε. Φιλίππων και να τοποθετηθούν κι εκεί τα «έξυπνα» υδρόμετρα», τόνισε στη συνέχεια ο Απόστολος Χρόνης. 

«Περνάμε στην ψηφιακή εποχή, οπότε θα μπορεί ο κάθε πολίτης μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό του, να ελέγχει την κατανάλωση που είχε την προηγούμενη μέρα. Εμείς θα μπορούμε να βλέπουμε αν τυχόν υπάρχουν διαρροές κι άλλες ζημιές…»

«Τα νέα υδρόμετρα είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στη νέα εποχή. Περνάμε στην ψηφιακή εποχή, οπότε θα μπορεί ο κάθε πολίτης μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό του, να ελέγχει την κατανάλωση που είχε την προηγούμενη μέρα. Εμείς θα μπορούμε να βλέπουμε αν τυχόν υπάρχουν διαρροές που δεν είχε αντιληφθεί ο πολίτης, αν έσπασε κάποιος αγωγός, ενώ θα έχουμε και τα στοιχεία τους, ώστε αν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο οποίο δεν μπορεί ο ίδιος να επιληφθεί να μπορούμε άμεσα να τον ενημερώσουμε, ώστε να προβεί στις ενέργειες αποκατάστασης της βλάβης που έχει. Το πρόγραμμα αυτό θα παρακολουθεί 24 ώρες όλα τα υδρόμετρα του δήμου Καβάλας. Γι’ αυτό ζητάμε όταν γίνονται αντικαταστάσεις υδρομέτρων, να μας δίνουν οι πολίτες στοιχεία, όπως τηλέφωνο και e mail, για να μπορούμε όταν θα έχουν οι ίδιοι πρόβλημα να τους ενημερώνουμε άμεσα για να αποκαθιστούν τη βλάβη που έχουν», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο δήμαρχος Καβάλας έχει ξεφύγει, δεν σέβεται κανέναν

Χρήστος-Ιωαννίδης:-Ο-δήμαρχος-Καβάλας-έχει-ξεφύγει,-δεν-σέβεται-κανέναν

«Για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Καβάλας μας επιβεβαιώνει πόσο καλός ηθοποιός είναι. Δουλεύει πάρα πολύ καλά την υποκριτική. Δυστυχώς δεν σεβάστηκε ούτε τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους, ούτε την αντιπολίτευση, ούτε όμως και τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Η εμμονή του θυμίζει ένα πεντάχρονο παιδί που του παίρνουν το παιχνίδι και κάνει σαν υστερικό να το πάρει».

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης, σχετικά με το σίριαλ που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη, σχετικά με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ στην Βενιζέλου, όπως θέλει η δημοτική αρχή, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που επισημαίνουν ότι μια τέτοια μετακίνηση ενέχει σοβαρούς λόγους ασφαλείας για τους ίδιους και τους πελάτες τους.

«Οι δημοτικοί του σύμβουλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο δήμαρχος έχει παρεκκλίνει της πορείας του…»

«Γύρισε σήμερα και είπε (ο δήμαρχος) ότι για θέματα ασφαλείας θα πατήσουμε μικρά παιδιά. Πιστέψτε με από το ’88 που είμαι εκεί δεν πατήσαμε όχι παιδιά, αλλά ούτε μύγα. Αυτά είναι προσχήματα γελοία. Οι δημοτικοί του σύμβουλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο δήμαρχος έχει παρεκκλίνει της πορείας του. Όλοι, ακόμη και η ίδια η Τροχαία του έχουμε τονίσει, ότι δεν πρέπει να βγει έξω η πιάτσα (Βενιζέλου) των ταξί. Ο δήμαρχος επιμένει ότι θα μας βγάλει στον δρόμο. Συν τοις άλλοις τους πελάτες τους ρωτάει; Θα μας υπογράψει χαρτί ο δήμαρχος πως οτιδήποτε προκύψει σε ένα πελάτη, σε ένα αυτοκίνητο, θα μας αποζημιώσει; Όχι φυσικά», σημείωσε με έμφαση ο κ. Ιωαννίδης.

«Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Πρέπει να ντρέπεται. Δεν σέβεται κανέναν. Η επιστήμη πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτόν τον άνθρωπο…»

«Δεν αντιμετωπίζουμε έναν σοβαρό άνθρωπο που κάνει κουμάντο σε ένα μεγάλο καράβι, έχει να κάνει με μια πόλη. Μας πετάει σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Πρέπει να ντρέπεται. Να του βάλουν μυαλό οι δημοτικοί του σύμβουλοι. Εμείς δεν θα μείνουμε έτσι. Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Να το ξέρει ο δήμαρχος. Αφού υποτιμά 300 οικογένειες και 184 «μαγαζιά» θα το βρει μπροστά του. Πρέπει να ντρέπεται. Δεν σέβεται κανέναν, δεν σέβεται τίποτα. Η επιστήμη πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτόν τον άνθρωπο», επισήμανε καταληκτικά και με δηκτικό λόγο ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα