Connect with us

Περιφέρεια

Το πρόγραμμα της 2ης εβδομάδας Ψυχικής Υγείας στην Π. Ε. Καβάλας

Το-πρόγραμμα-της-2ης-εβδομάδας-Ψυχικής-Υγείας-στην-Π-Ε.-Καβάλας

Η Π.Α.Μ.Θ. για μια ακόμα χρονιά διοργανώνει την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στο πλαίσιο αυτής την 2η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας,  που θα διεξαχθούν από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Περιφέρεια Αν. Μακ. & Θράκης.

Η διοργάνωση με την ονομασία «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας», υπήρξε μία ιδέα των Υπηρεσιών της ΠΑΜΘ που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Δημόσια Υγείας από το 2018 (με δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας) και περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία όλων των ηλικιακών ομάδων. Οι αντίστοιχες διοργανώσεις 2018 και 2019 και 2022 στέφθηκαν με  μεγάλη επιτυχία και είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό όχι μόνο από πλευράς συμμετοχής αλλά και ως προς τα άμεσα αποτελέσματα στην ενημέρωση για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στους ωφελούμενους που ανήκαν σε όλο το ηλικιακό φάσμα.

Οι προγραμματιζόμενες δράσεις κινούνται στα εξής πεδία του ευρύτερου πλαισίου της Δημόσιας      

Υγείας που αποτελούν και άξονες της φετινής διοργάνωσης:

1. Ψυχική υγεία

2. Διατροφή

3. Πρόληψη

4. Υγιής καρδιά

και πλαισιώνεται στην ΠΕ Καβάλας από τις εξής δράσεις:

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

20.00 Υπόγειος χώρος της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Εμείς οι Γυναίκες». Διάρκεια έκθεσης 18-24 Σεπτεμβρίου. Φορείς υλοποίησης: Ερασιτεχνικό θεατρικό τμήμα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Καβάλας.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

9:00-14:00 & 14:00-19:00 Λιμενάρια Θάσου

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών «ΚΑΡΠΑ» για εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης με τη παροχή πιστοποίησης από εγκεκριμένο φορέα, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και το πολιτιστικό σύλλογο Λιμεναρίων «Το κάστρο».

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

9:00-15:00 Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ελευθερούπολης

Δράσεις προληπτικής ιατρικής από τους Γιατρούς του Κόσμου με τη κινητή οδοντιατρική μονάδα .

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

8:00-10:00 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Ομιλία και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών με τίτλο «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου: Αναγνώριση του προβλήματος, πρόληψη, προστασία» με βιωματικό χαρακτήρα από την Ειρήνη Παπάζογλου Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέστου.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

8:00-10:00 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Ομιλία και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών με τίτλο «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου: Αναγνώριση του προβλήματος, πρόληψη, προστασία» με βιωματικό χαρακτήρα από την Ειρήνη Παπάζογλου Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέστου.

11:00-13:00  Φουαγιέ του Διοικητηρίου

«Ημέρα υγείας, αξιολόγησης και ελέγχου υγιεινής διατροφής» με τον έλεγχο των καμπυλών ανάπτυξης παιδιών, διατροφική αξιολόγηση παιδιών, οδηγίες από επιστήμονες για τη βελτίωση των δεικτών υγείας και διατροφής και διαδραστικό παιχνίδι με τίτλο «Φτιάξε το πιάτο σου» όπου τα παιδιά θα σχεδιάζουν ένα σωστό γεύμα και θα μοιραστούν φρούτα και νερό και ομιλία για παιδιά τελευταίων τάξεων του δημοτικού με θέμα: «Παιδική παχυσαρκία, μεσογειακή δίαιτα και παιδική διατροφή», Ελεάνα Φαρμάκη, Κλινική διαιτολόγος, MSc, Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

18.00  Στα Λιμενάρια Θάσου-Αποθήκες Μεταλλείων

Θα πραγματοποιηθεί το «OLIVE FESTIBAL» ΓΙΟΡΤΉ ΛΑΔΙΟΥ  από το πολιτιστικό σύλλογο Λιμεναρίων Θάσου «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» με δράσεις για την ανάδειξη και προβολή της διατροφικής αξίας του ελαιολάδου και τη παραγωγή της ελιάς που αποτελεί το κυριότερο αγροτικό προϊόν της Θάσου καθώς και της υγιεινής παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας, με εργαστήρια ευαισθητοποίησης παιδιών με θέμα την ελιά και το λάδι με προσφορά εδεσμάτων παρασκευασμένων από θασίτικο ελαιόλαδο.

Παιδική κουκλοθεατρική παράσταση.

20.00  Λιμενάρια Θάσου-Αποθήκες Μεταλλείων

Εκδήλωση με ζωντανή μουσική από το γνωστό συγκρότημα των «Χειμερινών Κολυμβητών» του Αργύρη Μπακιρτζή.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

12:00-14:00  Μεγάλη Λέσχη Καβάλας

Ομιλία με θέμα «Μεσογειακή δίαιτα και Αλτσχάιμερ», Μαίρη Γιαννακούλια, Επ. καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Η ομιλία απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας (παιδιάτρους – διατροφολόγους κτλ) όσο και στο ευρύ κοινό.

Τέλος ανακοινώνουμε ότι οι δράσεις της κινητής οφθαλμολογικής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου σε Βουνοχώρι και Κεχρόκαμπο αναστέλλονται λόγω έκτακτης παροχής συνδρομής της Οργάνωσης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής μας να τιμήσουν με την συμμετοχή τους τις δράσεις μας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Παρουσία-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ-στην-freskon-–-helexpo

Την έκθεση FRESKON – HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜΘ Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην έκθεση συμμετείχε και η Περιφέρεια ΑΜΘ με περίπτερο, στο οποίο κατέγραψαν την παρουσία τους πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η Αλκυών, η Schotman Hendrik S.a. η ΕΑΣ Δράμας κ.α.

Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας, όπως η ΕΑΣ Καβάλας, ο NESPAR και η Κατσαγκιώτης Γ. Α.Ε. Επίσης στην αποστολή συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΜΘ, γεωπόνος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «η έκθεση FRESKON – HELEXPO  είναι μια μικρή έκθεση, αλλά εξόχως σημαντική για την περιοχή μας. Εμείς παραμένουμε ως διοίκηση, υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη στις επάλξεις των εξελίξεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά και ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων μας, όπως και για τους ανθρώπους που τα παράγουν και τα διακινούν στις παγκόσμιες αγορές και μέσα από αυτά προβάλλουν και τον τόπο μας». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Ο-Περιφερειάρχης-ΑΜΘ-πρόεδρος-της-Επιτροπής-Περιβάλλοντος-Ενέργειας-και-Κλιματικής-Κρίσης-της-ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος διεξήχθη διαδικτυακά την Παρασκευή 12/04. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και η πρώτη συνεδρίαση είχε μεν χαρακτήρα γνωριμίας των μελών μεταξύ τους, αλλά κατά τη διάρκεια της συστήθηκε το πλαίσιο δράσης της από τώρα και στο εξής.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή παρουσία και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην κατάρτιση των νομοσχεδίων που αφορούν την κλιματική κρίση και τη διαχείριση των συνεπειών της» υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατές και έχουν επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον και τη λειτουργία του όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε ότι ο κύριος στόχος των Περιφερειών, αλλά και του εν γένει σχεδιασμού διαχείρισης της κλιματικής κρίσης θα πρέπει να εστιάζει κατά κύριο λόγο στον τομέα της Πρόληψης «καθώς ό,τι πλήττεται, δύσκολα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε επίσης η ανάγκη ανοικτών διαύλων μεταξύ των Περιφερειών και των Υπουργείων, ώστε οι αποφάσεις τους να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς και η ανάγκη κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου αναφορικά με τις ΑΠΕ.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ, αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Τοψίδης Χριστόδουλος (Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης)   

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάτου Εβίνα (Α/ρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Αττικής)

Γραμματέας: Μπλέτσας Στυλιανός (Α/ρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας)       

Μέλος: Μητράκας Θεόδωρος (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας)

Μέλος: Αδαμόπουλος Αναστάσιος (Α/ρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Πελ/νήσου) 

Μέλος: Ιωάννου Σπυρίδων (Α/ρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Ιονίων Νήσων)       

Μέλος: Λυσσαρίδης Νικόλαος (Α/ρχης Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας)          

Μέλος: Κασσίμης Χρήστος (Περ. Σύμβουλος Αττικής)

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Συνάντηση-του-Αλέξανδρου-Ιωσηφίδη-με-τον-υφυπουργό-Υγείας

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 8 Απριλίου στο Υπουργείο Υγείας  συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου Δημήτρη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση των πολιτικών ψυχικής υγείας και η αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να δρομολογηθεί, σε συνεργασία με τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτό το αντικείμενο.

Ο κ. Ιωσηφίδης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων του τομέα της ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο για μελλοντική συνεργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα