Connect with us

Καβάλα

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας με θέμα την έλευση Ρουμάνων και Βούλγαρων τουριστών στην περιοχή μας

Σύσκεψη-στο-Δημαρχείο-Καβάλας-με-θέμα-την-έλευση-Ρουμάνων-και-Βούλγαρων-τουριστών-στην-περιοχή-μας

Με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Παρασκευή 27 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Η σύσκεψη, που συμμετείχαν εκπρόσωποι των προξενικών Αρχών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, είχε ως αντικείμενο την αναμενόμενη αθρόα έλευση Ρουμάνων και Βούλγαρων τουριστών στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, αναμένονται 1,3 εκατ. Ρουμάνοι τουρίστες (100.000 περισσότεροι από το 2019) στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη προτίμηση στην Καβάλα και την Θάσο.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Valentin Ciprian Muntean, γενικός διευθυντής του Προξενικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας, Nicolae Dan Dima, πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Florian Daniel Maziliu, υπουργός σύμβουλος Προξενικών Υποθέσεων στην Πρεσβεία της Βουλγαρίας και Alexandru Dumitru, ειδικός επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την ελληνική πλευρά, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς (εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ), ο αντιπρόεδρος και η διευθύντρια του Τουρισμού της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Νίκος Σουλίδης και Κορίνα Γανίτου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο υποπλοίαρχος Γιώργος Μαυρομάτης (εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου), ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, Κωνσταντίνος Σιμούδης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, Στυλιανός Ψαρογιάννης, και εκπρόσωπος του Τμήματος Ασφαλείας Ροδόπης.

️Το βασικό ζήτημα που τέθηκε στη σύσκεψη από τους εκπροσώπους των ξένων αξιωματούχων αφορούσε στους συνοριακούς σταθμούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός οχημάτων και ζητήθηκε από τις ελληνικές Αρχές να βρεθούν λύσεις, ώστε να μειωθεί ο χρόνος που αναλώνουν οι τουρίστες για να περάσουν τα σύνορα.

Οι εκπρόσωποι των δύο γειτονικών χωρών, αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη διοργάνωση της συνάντησης, σημείωσαν ότι η Ρουμανία είναι η πρώτη χώρα που ξεκινάω τέτοιες διαδικασίες, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά χρήσιμη τη συζήτηση μεταξύ των εταίρων, δεδομένου ότι φέτος η Ρουμανία είναι η χώρα με τους περισσότερους τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα!

Όπως είπαν, αφού εξέτασαν τα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την άφιξη Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για την επιστροφή στην κανονικότητα, βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τις ελληνικές Αρχές στις προτάσεις που της κατέθεσαν.Ο κ. Μουμτσάκης τόνισε ότι η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία σέβονται και προωθούν τις ευρωπαϊκές αξίες και συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, δήλωσε ότι ο Δήμος Καβάλας επιζητά συνεργασίες που βελτιώνουν τις σχέσεις των τριών χωρών και υποσχέθηκε κάθε διευκόλυνση που θα ζητηθεί για την καλύτερη διαμονή των Ρουμάνων και Βουλγάρων τουριστών.Τόσο ο δήμαρχος Θάσου και ο κ. Γρανάς, όσο και οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και ο διοικητής του Νοσοκομείου διαβεβαίωσαν ότι οι υποδομές στους τομείς της Υγείας και της Ασφάλειας των τουριστών είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά τη διαμονή των τουριστών στην Καβάλα και την Θάσο, κι ότι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις προξενικές Αρχές για την επάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών που προσφέρονται στους τουρίστες.

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Τμήματος Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων της Ρουμανίας, αποφασίστηκε με τους αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα να σταλεί ένα απόσπασμα πυροσβεστών, που θα επιβλέπουν με Έλληνες συναδέλφους τους τα σημεία κινδύνου καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου!

Ο δήμαρχος Θάσου υπενθύμισε την υπόσχεσή του για φιλοξενία στο νησί των πυροσβεστών που πέρσι αντιμετώπισαν τις μεγάλες πυρκαγιές στην Εύβοια.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Σε-ελεγχόμενες-διακοπές-υδροδότησης-προχωρά-η-ΔΕΥΑΚ

Απόστολος Χρόνης: Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, παρ’ όλο που ο δήμος Καβάλας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε οικισμούς χωρίς νέο δίκτυο ύδρευσης και κυρίως στα υψηλά σημεία αυτών των οικισμών που κάποιες ώρες μένουν χωρίς νερό ή πέφτει πολύ η πίεσή του.

«Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις…»

«Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερκατανάλωσης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την υπερκατανάλωση δεν μπορούν να την υποστηρίξουν τα δίκτυα. Αυτό αφορά και τον Ζυγό και τις Κρηνίδες, αφορά και το Χαλκερό, στο οποίο έχουμε μετριάσει την κατάσταση δηλαδή κάναμε κινήσεις παρόμοιες που θα κάνουμε τώρα στον Ζυγό και στις Κρηνίδες κλείνοντας τα δίκτυα και μειώνοντας την παροχή στις αρδευτικές περιοχές. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και σε αυτά τα δύο χωριά. Δηλαδή το δίκτυο που είναι εκτός σχεδίου πόλης θα το περιορίσουμε για κάποιες ώρες, κυρίως απογευματινές, που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία στους κατοίκους να μην ποτίζουν τους κήπους τους απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι εμείς παρέχουμε μόνο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους μ’ ένα μικρό μπαξέ που έχουν να σταματήσουν να τον έχουν. Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης…»

Όσον αφορά τα μέτρα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τόνισε: «Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης και φυσικά αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα πάμε και σε περαιτέρω μέτρα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα στα άκρα. Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος και να σεβαστεί τον συνάνθρωπό του. Αυτό είναι το πρόβλημα, ο αλληλοσεβασμός. Δεν είναι το γκαζόν προτεραιότητα. Ο άνθρωπος είναι προτεραιότητα, τα ζώα και τα φυτά στη συνέχεια. Όταν φτάνει για τους ανθρώπους θα δώσουμε στα ζώα, όταν φτάνει για τα ζώα θα δώσουμε και στα φυτά. Όχι το αντίθετο. Πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα