Connect with us

Αστυνομικά

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας του Καβαλιώτη δικηγόρου στην Εθνική Οδό

Συνελήφθησαν-οι-δράστες-της-ληστείας-του-Καβαλιώτη-δικηγόρου-στην-Εθνική-Οδό

Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας τα οποία μεταξύ άλλων, είχαν ληστέψει Καβαλιώτη δικηγόρο σε πάρκινγκ στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, αρπάζοντας χρήματα και χρυσαφικά αξίας 250.000 ευρώ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη δύο (2) ληστειών και μίας απόπειρας κλοπής, σε περιοχές της Φθιώτιδας.

Για τις ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες, μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις (4) ημεδαποί – μέλη της συμμορίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (23-03-2023) το πρωί στη Λαμία, συνελήφθησαν τα δύο μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν οι δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 09 έως 22-03-2023, οι ανωτέρω, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη:

Ληστείας, απογευματινές ώρες της 09-03-2023, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Φθιώτιδας, όπου σε χώρο στάθμευσης οχημάτων επί του Αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε, ένα από τα μέλη της συμμορίας, εκμεταλλευόμενο την προσωρινή στάση ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και την αποβίβαση δύο εκ των τριών επιβαινόντων, αιφνιδίασε τον οδηγό του οχήματος, άνοιξε την θύρα του συνοδηγού και αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, δύο πολυτελή ρολόγια χειρός, χειροποίητα μανικετόκουμπα και διάφορα έγγραφα, με την συνολική αξία των αφαιρεθέντων να ανέρχεται στις -250.000- περίπου ευρώ. Ο οδηγός του οχήματος εξήλθε από αυτό και επιχείρησε να αποσπάσει την αφαιρεθείσα τσάντα από τον δράστη, όμως αυτός τον απείλησε, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, κατάφερε να διατηρήσει στην κατοχή του τα κλοπιμαία, να υπερπηδήσει την διαχωριστική περίφραξη του Αυτοκινητοδρόμου και να διαφύγει μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του που τον ανέμεναν πλησίον του σημείου διάπραξης της ληστείας.

Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-03-2023, σε περιοχή της Λαμίας, όπου σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης υποκαταστήματος σούπερ μάρκετ, τρία από τα μέλη της συμμορίας, δρώντας από κοινού, εισήλθαν στην καμπίνα και στην καρότσα Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου, την ώρα που ο οδηγός του οχήματος κοιμόταν σε αυτό και αρχικά αφαίρεσαν ένα άδειο τσαντάκι, ενώ όταν ο οδηγός εξήλθε του οχήματος, του επιτέθηκαν και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν επιπλέον το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Απόπειρας κλοπής, τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-03-2023, σε περιοχή της Λαμίας, όπου τρία από τα μέλη της συμμορίας παραβίασαν παράθυρο καταστήματος μίνι μάρκετ, εισήλθαν σε αυτό και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς ήχησε ο συναγερμός του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσαν κατά την τέλεση των εγκληματικών τους ενεργειών.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αστυνομικά

Νέα Ηρακλείτσα: Άντρας έπεσε από μπαλκόνι

Νέα-Ηρακλείτσα:-Άντρας-έπεσε-από-μπαλκόνι

Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026

Ο λογαριασμός μου

Get into your account.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Αλλοδαποί οδηγούσαν ανάποδα στην Εγνατία

Αλλοδαποί-οδηγούσαν-ανάποδα-στην-Εγνατία

Συνελήφθησαν την 15-7-2026 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, δύο αλλοδαποί, διότι εντοπίσθηκαν να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κήπων, με αντίθετη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Θανατηφόρο τροχαίο

Την 17-7-2026 το πρωί, στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Κήπων, φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος ημεδαπός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 87χρονη ημεδαπή, η οποία διέσχιζε πεζή το οδόστρωμα. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη, ενώ την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Οδηγούσε μεθυσμένος και μπλέχτηκε σε ατύχημα

Συνελήφθη την 16-7-2026 το απόγευμα, έπειτα από τροχαίο ατύχημα, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας ένας αλλοδαπός, καθόσον όπως προέκυψε οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ευρισκόμενος υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Καβάλα: Συνελήφθη ζευγάρι απατεώνων

Καβάλα:-Συνελήφθη-ζευγάρι-απατεώνων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκληματών Καβάλας συνελήφθησαν μία ημεδαπή και ένας ημεδαπός, οι οποίοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν ημεδαπή, την Δευτέρα (13-7-2026) στην Καβάλα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία που περιλαμβάνει μία ακόμη άγνωστη συνεργό τους που αναζητείται.

Αναλυτικότερα, τις μεσημβρινές ώρες άγνωστη δράστιδα, προσποιούμενη την υπάλληλο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., επικοινώνησε με ημεδαπή και με το πρόσχημα ύπαρξης βλάβης στον ηλεκτρολογικό πίνακα της οικίας της, επιχείρησε να την πείσει να συγκεντρώσει και να παραδώσει χρήματα και τιμαλφή, πλην όμως οι απατηλές της προθέσεις έγιναν αντιληπτές και έπειτα από σχετική καταγγελία του περιστατικού οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν την ημεδαπή δράστιδα η οποία επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στην οικία της παθούσας για την παραλαβή των συμφωνηθέντων χρημάτων και άμεσα συνελήφθη, ενώ ο συνεργός της – οδηγός του οχήματος εντοπίσθηκε στην πόλη της Καβάλας και συνελήφθη επίσης.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα