Connect with us

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με Φορείς Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας

Συνάντηση-του-Αλέξανδρου-Ιωσηφίδη-με-Φορείς-Κοινωνικής-Αλληλέγγυας-Οικονομίας

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας συναντήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Ιωσηφίδης  Αλέξανδρος με τους οι Φορείς Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο): και ειδικότερα τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Την συνάντηση χαιρέτισε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλος, αναφέροντας για το θετικό πρόσημο των Φορέων Κ.ΑΛ.Ο που προσφέρουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Όπως επισήμανε ο κ. Ιωσηφίδης είναι η πρώτη φόρα που στην Περιφέρεια μας ορίζεται Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Οικονομίας. Η νέα διοίκηση του κ. Τοψίδη αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας για εναλλακτικές και ευέλικτες μορφές επιχειρηματικότητας, ανέθεσε την αρμοδιότητα αυτή στον ίδιο, για  να προωθήσει και να υποστηρίξει τους φορείς αυτούς, που δεν είναι και λίγες σε όλη την ΠΑΜΘ. Υποστηρίζουμε τους υφιστάμενους φορείς κοινωνικής οικονομίας να αναπτυχθούν και θα τους αξιοποιήσουμε.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας και οι στόχοι, ώστε να αναδειχθεί  αυτός ο θεσμός και να υπερκεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν, να αναπτυχθεί σε βαθμό που θα προκαλέσει έναν σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Το επόμενο βήμα είναι η θεσμική ολοκλήρωση της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ.Ο ΑΜΘ και η ουσιαστική συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε να δημιουργηθούν και να εξασφαλιστούν μηχανισμοί και υπηρεσίες χρηματοδοτικής υποστήριξης των Φορέων. τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα

Η Κοινωνική Οικονομία έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας, ενώ το επιχειρηματικό αυτό μοντέλο ταιριάζει στην ελληνική περιφέρεια και ιδίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που διψάει για έξυπνες ιδέες και θέσεις εργασίας. Εξάλλου, ο θεσμός των φορέων της αλληλέγγυας οικονομίας προσφέρεται για την υπηρέτηση των στόχων της συμπερίληψης, της ενσωμάτωσης και την καταπολέμηση των αποκλεισμών..

Όπως τόνισε ο κ. Ιωσηφιδης, «η διαμόρφωση πολιτικών και συνεργειών μεταξύ των πολλαπλών ενδιαφερομένων, για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την υποστήριξη των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων αποτελεί μία ουσιαστική παρέμβαση για την ανάπτυξη και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εξής φορείς Κ.ΑΛ.Ο:

1. ΠΥΘΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΄΄ERGO CULTURE/HUMAN TRACES΄΄

4. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ

5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ

6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ BLUECHAIN

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Περιφέρεια

Σύντομα η χορήγηση των τίτλων του Αναδασμού στον Αμυγδαλεώνα

Σύντομα-η-χορήγηση-των-τίτλων-του-Αναδασμού-στον-Αμυγδαλεώνα

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σύντομα η χορήγηση των τίτλων του Αναδασμού στον Αμυγδαλεώνα

Η ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα το Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού & Αναδασμού της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνουν ότι μετά την έκδοση των ΚΑΕΚ από το Εθνικό Κτηματολόγιο και την αποστολή τους στην υπηρεσία μας, πρόκειται να προβούμε στην άμεση καταχώρηση του Αναδασμού «Τενάγη Φιλίππων Σ.Α.Α.Κ. Αμυγδαλεώνα έτους 2001-2002» στο Κτηματολογικό Γραφείο Καβάλας.

Οπότε σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση των τίτλων του Αναδασμού στους ενδιαφερόμενους κτηματίες.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Προετοιμάζεται η είσοδος της αεροπορικής εταιρείας Jet2 στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Προετοιμάζεται-η-είσοδος-της-αεροπορικής-εταιρείας-jet2-στην-Περιφέρεια-ΑΜΘ

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την βρετανική αεροπορική εταιρεία Jet2 στο γραφείο του δημάρχου Θάσου, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Παναγιώτης Αρχοντής.

«Στο νησί μας τους τελευταίους μήνες, μετά τη συμφωνία του ξεκινήματος συνεργασίας που έχει η Περιφέρεια Α.Μ..Θ. με τη βρετανική αεροπορική εταιρεία Jet2, έχουν έρθει αρκετές φορές κλιμάκια από διαφορετικά παραρτήματα, για να προετοιμάσουν το έδαφος για τη μεγάλη είσοδο της εταιρείας του χρόνου το καλοκαίρι στην περιοχή μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Αρχοντής. 

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα δείγματα των ερευνών της εταιρείας αναφορικά με τον προορισμό της Θάσου

«Στόχος μας ήταν να φέρουμε αεροπορικές εταιρείες και στην Καβάλα και στην Αλεξανδρούπολη και να ενδυναμώσουμε τα αεροδρόμια μας. Αυτό το κλιμάκιο που ήρθε στη Θάσο παρουσίασε τα πρώτα δείγματα από τις έρευνες που κάνουν όσον αφορά τον προορισμό, να δουν περαιτέρω συνεργασίες με τον δήμο, για να μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, εφόσον αυτό θεωρηθεί αναγκαίο. Είναι σε πρώιμη φάση η όλη διαδικασία. Ξεκινάει τον Νοέμβριο η καμπάνια επικοινωνίας σύμφωνα με το πακέτο που συμφώνησε και η Περιφέρεια και συνέδραμε και οικονομικά», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ.

Ο δήμος Θάσου δήλωσε, όπως πάντα, ότι είναι παρών σε οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής του νησιού

«Είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι όσον αφορά τον προορισμό μας. Τέθηκαν ορισμένα θέματα που θα μπορούσαμε να τα εξελίξουμε όσον αφορά τον προορισμό και βέβαια ο δήμος Θάσου δήλωσε, όπως πάντα, ότι είναι παρών σε οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής του νησιού και βέβαια αρωγός σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας, τα working groups που κάνουμε όσον αφορά το να είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι και έτοιμοι για την επόμενη σεζόν και νομίζω ότι με την προσπάθεια που κάνουμε μέσω του προγράμματος air connect στην Περιφέρεια όλα θα πάνε καλά και πιθανόν να έχουμε κι άλλους αερομεταφορείς και στα δύο αεροδρόμια, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης», σημείωσε καταληκτικά ο Παναγιώτης Αρχοντής. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Χρ. Τοψίδης: Δράση 10 εκατ. ευρώ για προσιτή στέγη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Χρ-Τοψίδης:-Δράση-10-εκατ.-ευρώ-για-προσιτή-στέγη-στην-Ανατολική-Μακεδονία-και-Θράκη

Στη σημασία της δράσης του ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης για την ενίσχυση της προσιτής στέγασης, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, συμμετέχοντας το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026, στην ημερίδα «Ανακαίνιση Κατοικίας – Νέα δράση του ΕΣΠΑ 2021-2027 για την προσιτή στέγαση», που πραγματοποιήθηκε στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ, με διοργανωτές το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Στο πλαίσιο της 2ης Αναθεώρησης του ΕΣΠΑ 2021-2027, 10 εκατ. ευρώ κατευθύνονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την προσιτή στέγη, ποσό που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη χρηματοδότηση μεταξύ των Περιφερειών της χώρας, μετά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.

«Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία να αυξήσουμε το διαθέσιμο οικιστικό απόθεμα και να δημιουργήσουμε περισσότερες ποιοτικές και προσιτές κατοικίες στην Περιφέρειά μας. Το ζητούμενο είναι τα χρήματα αυτά να μετατραπούν σε πραγματικές παρεμβάσεις και πραγματικές λύσεις για τους πολίτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Η δράση «Ανακαίνιση Κατοικίας» δίνει έμφαση στην αξιοποίηση κλειστών και ανενεργών κατοικιών, οι οποίες μπορούν να ανακαινιστούν και να αναβαθμιστούν ενεργειακά, ώστε να επιστρέψουν στην αγορά είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για μακροχρόνια μίσθωση. Στόχος είναι οι κατοικίες που θα διατεθούν προς ενοικίαση να έχουν μέσο κόστος κάτω από το 30% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος, ενώ η ενεργειακή αναβάθμιση συμβάλλει παράλληλα στη μείωση του κόστους διαβίωσης. Παράλληλα, προβλέπει χρηματοδότηση και για ανοικτές κατοικίες, κατοικίες που ήδη ιδιοκατοικούνται ως κύρια κατοικία αλλά λόγω παλαιότητας χρήζουν ανακαίνισης/αναβάθμισης.

Η προθεσμία έκδοσης βεβαίωσης επιλεξιμότητας έχει παραταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, ενώ το ελάχιστο ποσοστό κυριότητας ή επικαρπίας για τα κλειστά ακίνητα μειώθηκε από 50% σε 20% και δίνεται πλέον δυνατότητα υποβολής αίτησης για περισσότερες από μία κλειστές κατοικίες.

Πληροφορίες για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»:

https://stegasi.gov.gr/programs/programma-epidotisis-anakainisis-palaion-katoikion-me-ipies-energeiakes-paremvaseis

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα