Connect with us

Περιφέρεια

Στέλιος Ιγνατιάδης: Έχω εμπειρία, θα κάνω το καλύτερο για τον πολίτη

Στέλιος-Ιγνατιάδης:-Έχω-εμπειρία,-θα-κάνω-το-καλύτερο-για-τον-πολίτη

«Πρέπει να φανεί η διαφορά μας με την προηγούμενη διοίκηση / Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για όλους / Η σύνθεση που έχει κάνει ο κ. Τοψίδης δείχνει ότι έχει αξιολογήσει πολλά στελέχη του από το ψηφοδέλτιο της Π. Ε. Καβάλας»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη, για την τιμή που μου έκανε να αναλάβω δύο σημαντικά αντικείμενα, όπως ο Αθλητισμός και η Απασχόληση, στο οποία έχω αρκετή εμπειρία και μέσα από αυτήν θα μπορέσω να βοηθήσω όλους τους φορείς που εμπλέκονται με αυτά».

Τα παραπάνω υπογράμμισε αρχικά, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο νέος εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέλιος Ιγνατιάδης.

«Πρέπει να φανεί η διαφορά μας με την προηγούμενη διοίκηση…»

«Η προτεραιότητα που έχει θέσει ο περιφερειάρχης μας, είναι ότι πρέπει να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Πρέπει να φανεί η διαφορά μας με την προηγούμενη διοίκηση και αυτός είναι ο στόχος όλων των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων. Μέλημά μου είναι να μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο για την καθημερινότητα του πολίτη, είτε αυτοί λέγονται αθλητές, είτε άνεργοι ή εργαζόμενοι, γιατί το αντικείμενο στη δουλειά μου είναι η Απασχόληση», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Ιγνατιάδης. 

«Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για όλους, θα είμαι δίπλα σε κάθε σύλλογο που έχει σχέση με τον Αθλητισμό, δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει σχέση με την Απασχόληση»

«Από αυτή τη θέση θα προσπαθήσω να βελτιώσω κάποια πράγματα στην Περιφέρεια μας. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για όλους, θα είμαι δίπλα σε κάθε σύλλογο που έχει σχέση με τον Αθλητισμό, δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει σχέση με την Απασχόληση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είμαι ένας άνθρωπος δοτικός, θέλω να προσφέρω στην κοινωνία, για αυτό και μπήκα σε αυτή τη θέση. Μας περιμένει πάρα πολλή δουλειά, έχουμε ήδη σηκώσει τα μανίκια κι έχουμε ξεκινήσει τις επαφές. Θα ακολουθήσουν κι άλλες. Περιμένουμε να αναλάβουμε από 1.1.24 τη διοίκηση και επίσημα κι από εκεί και πέρα με πολλή δουλειά να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», επισήμανε ακόμη ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Η σύνθεση που έχει κάνει ο κ. Τοψίδης δείχνει ότι έχει αξιολογήσει πολλά στελέχη του από το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Αυτό είναι θετικό για την περιοχή μας…»

Ειδικότερα για τη συμμετοχή πολλών εκλεγμένων από την Π.Ε. Καβάλας στο διοικητικό σχήμα, ο κ. Ιγνατιάδης τόνισε: «Η σύνθεση που έχει κάνει ο κ. Τοψίδης δείχνει ότι έχει αξιολογήσει πολλά στελέχη του από το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Αυτό είναι θετικό για την περιοχή μας. Μην ξεχνάμε και τον εκπρόσωπο της Θάσου που είναι κι αυτός θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο κ. Αρχοντής. Είμαστε επιλογές του περιφερειάρχη και το θέμα είναι να τιμήσουμε αυτή την θέση που μας έχει δώσει κι αυτό θα γίνει μόνο μέσα από σκληρή δουλειά. Να μην ξεχνάμε και τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να γίνει μία αισθητή η παρουσία μας σε όλα τα επίπεδα, είτε λέγεται Αθλητισμός, είτε λέγεται Απασχόληση ή Ανάπτυξη. Θέλουμε να είμαστε παρόντες σε όλα τα επίπεδα κι αυτό θα επιδιώξουμε».

«Είναι δέσμευση του περιφερειάρχη μας ότι και με τους 22 δήμαρχους θα πρέπει να έχουμε άμεση επαφή, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις προτεραιότητες που έχει κάθε περιοχή…»

Σε σχέση με τις επαφές που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα ο κ. Ιγνατιάδης δήλωσε: «Είναι δέσμευση του περιφερειάρχη μας ότι και με τους 22 δήμαρχους θα πρέπει να έχουμε άμεση επαφή, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις προτεραιότητες που έχει κάθε περιοχή. Εγώ στον τομέα μου στον Αθλητισμό και στην Απασχόληση σίγουρα θα έρθω σε επαφή με εντεταλμένους συμβούλους ή αντιδημάρχους Αθλητισμού όλων των Δήμων της Π.Ε. Καβάλας, αλλά φυσικά και όλων των υπολοίπων της Περιφέρειας. Αυτός είναι ο στόχος μου κι έχει προγραμματιστεί ήδη αυτό. Αλλά πρέπει να επισημάνω ότι θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι επαφές του περιφερειάρχη με τους αντίστοιχους επικεφαλής των Δήμων που είναι δήμαρχοι, στη συνέχεια ο χωρικός, οι θεματικοί αντιφερειάρχες και ακολούθως εμείς οι εντεταλμένοι σύμβουλοι. Υπάρχει μία σειρά, ένας προγραμματισμός, δεν μπορούμε αυθαίρετα να πηγαίνουμε στον κάθε δήμαρχο για τις επαφές μας».

Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο χώρος του γραφείου του κ. Ιγνατιάδη

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει καθοριστεί ο χώρος στον οποίο θα βρίσκεται το γραφείο του ο κ. Ιγνατιάδης απάντησε: «Είναι νωρίς ακόμη για τον χώρο που θα βρίσκεται το γραφείο μου, ωστόσο γίνεται ο προγραμματισμός από τα στελέχη στην Κομοτηνή που είναι και η έδρα της Περιφέρειας και θεωρώ από εκεί και πέρα θα υπάρχουν σύντομα ανακοινώσεις. Ωστόσο μέχρι τότε το τηλέφωνο μου είναι στη διάθεση όλων των πολιτών, όλων των αθλητικών συλλόγων και όσων έχουν σχέση με την Απασχόληση».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

Αλέξανδρος-Ιωσηφίδης:-Και-όρεξη-έχουμε-και-όντως-τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά για την ανάπτυξη και για την πρόοδο των πολιτών / Δεν επαναπαυόμαστε, ούτε στεκόμαστε στις δάφνες της εκλογικής μας νίκης»

Την ικανοποίησή του για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Π.Α.Μ.Θ., Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

«Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Το θέμα όμως είναι ότι φτάνουμε σε έναν σκοπό που είναι η πρόοδος και η βελτίωση της κατάστασης στην Περιφέρεια μας. Όπως έχω πει επανειλημμένως εμείς αναλάβαμε για να αλλάξουμε τα πράγματα και όχι απλά για να κάνουμε μία διαχείριση της καθημερινότητας και μία διεκπεραίωση», ανέφερε αρχικά ο κ. Ιωσηφίδης. 

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά για την ανάπτυξη και για την πρόοδο των πολιτών…»

«Βέβαια και η διεκπεραίωση είναι μέσα σε αυτά που πρέπει να κάνει μία διοίκηση, αλλά το κυριότερο είναι να στοχεύει ψηλά για την ανάπτυξη και για την πρόοδο των πολιτών. Πρόσφατα εγκαινιάσαμε ένα σημαντικό έργο, ένα οδικό δίκτυο στη Δ.Ε. Ελευθερών μήκους 1 χιλιομέτρου που ήταν σε άθλια κατάσταση. Ένας δρόμος απ’ όπου περνάνε όλα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν τα επιτραπέζια σταφύλια που εξάγονται από την πατρίδα μας σε όλη την Ευρώπη. Να σκεφτούμε πόσοι αγρότες εξυπηρετούνται, πόσα συσκευαστήρια και πόσοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα γενικά. Αυτό είναι ένα πρώτο παράδειγμα. Επίσης γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για το φράγμα του Μαρμαρά. Ένα έργο που έχει φτάσει το 95%, έμεινε ένα 5% που είναι ίσως και το πιο δύσκολο κομμάτι. Προσπαθούμε, βρεθήκαμε όλοι οι φορείς της Καβάλας με ανθρώπους του υπουργείου για να το δουν επί τόπου και πιέζουμε, ώστε αυτό το έργο να τελειώσει», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Ιωσηφίδης. 

«Δεν επαναπαυόμαστε, ούτε στεκόμαστε στις δάφνες της εκλογικής μας νίκης και του θριάμβου…» «Δεν μένουμε σε αυτό μόνο, καθώς γίνεται για μία μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση των κουνουπιών και μάλιστα σε προγράμματα που τα βρήκαμε, αλλά είμαστε πιο πιεστικοί. Γίνεται μία προσπάθεια με τη Fraport για να έρθουν και εταιρείες χαμηλού κόστους στην περιοχή μας. Δεν είναι εύκολο, νομίζω όμως ότι θα έχουμε αποτέλεσμα και σε αυτό κάνουμε στοχευμένες δράσεις. Προσπαθούμε όσο μπορούμε έχει πολλή δουλειά να γίνει. Ο κ. Τοψίδης έχει ρίξει τα μάτια του και το πρόσωπο του σε Καβάλα και Θάσο κι όλα αυτά τα εισπράττει ο πολίτης. Είμαι ικανοποιημένος, καθώς σε λίγες μέρες κλείνουμε 6 μήνες διοίκησης. Νομίζω ξεκινήσαμε δυνατά, έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη. Δεν επαναπαυόμαστε, ούτε στεκόμαστε στις δάφνες της εκλογικής μας νίκης και του θριάμβου. Πριν αναλάβουμε ακόμη σηκώσαμε τα μανίκια, δεν τα αφήσαμε τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο. Δεν είμαστε για το facebook και για τις αναρτήσεις χλιαρού περιεχομένου. Είμαστε για το έργο και για την δράση και η καβαλιώτικη κοινωνία το εισπράττει και στην ύπαιθρο και στα χωριά μας και στην πόλη, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση μας και αυτό το βλέπει ο κόσμος και το αναγνωρίζει», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Ιωσηφίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων 

Συνάντηση-για-την-διαχείριση-των-νερών-άρδευσης-στα-Τενάγη-Φιλίππων 

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε στον ρουφράκτη (φράγμα) της Συμβολής Ν. Σερρών συνάντηση των ΤΟΕΒ της ευρύτερης περιοχής των νομών Δράμας, Καβάλας & Σερρών με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Δράμας, Καβάλας και Σερρών κ.κ. Μιχάλη Μουρβετίδη, Θόδωρου Μαρκόπουλου & Παναγιώτη Σπυρόπουλου. Στην συνάντηση διαπιστώθηκε η εξαιρετική έλλειψη υδάτινων πόρων για την άρδευση των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής ως αποτέλεσμα της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις απορροές που καταλήγουν στην κεντρική τάφρο, όσο και τις πηγές του νομού Δράμας καθώς και την παροχή του ποταμού Αγγίτη. Τονίσθηκε ότι ίσως πρόκειται για τη δυσκολότερη χρονιά όσον αφορά το διαθέσιμο αρδευτικό νερό.

Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συνεννόησης μεταξύ όλων των ΤΟΕΒ, όλων των νομών (τόσο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και της Κεντρικής Μακεδονίας) προκειμένου οι ποσότητες του νερού να είναι διαθέσιμες στο σύνολο των γεωργών όλων των περιοχών, να περιορισθεί κάθε σπατάλη στην διαχείριση του νερού και να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις η χρήση των γεωτρήσεων. Σκοπός είναι να μην «χαθούν» ποσότητες νερού προς την θάλασσα αλλά να εξασφαλισθεί το απαραίτητο νερό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου ώστε να περιορισθούν κατά το δυνατόν οι παραγωγικές και οικονομικές ζημίες των καλλιεργειών. Στην όλη συζήτηση συνεκτιμήθηκαν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, η διαφορετική «φύση» των οργανικών εδαφών των Τεναγών αλλά και η ιδιαιτερότητα της προς τον βορρά εκροής των υδάτων αρχικά στον Αγγίτη και εν συνεχεία στον Στρυμώνα ποταμό.

Όσον αφορά την λειτουργία του ρουφράκτη της Συμβολής συστήθηκε τετραμελής επιτροπή από εκπροσώπους και των τριών νομών, η οποία με ομόφωνες αποφάσεις θα χειρίζεται το άνοιγμα και το κλείσιμο των «θυρών» στο παραπάνω πλαίσιο. Σκοπός τόσο των τριών Αντιπεριφερειαρχών και των διοικήσεων των δύο περιφερειών που εμπλέκονται καθώς και των ΤΟΕΒ είναι να γίνει διαχείριση των μικρών ποσοτήτων των αρδευτικών υδάτων που υπάρχουν στα πλαίσια των κανόνων της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων αλλά και της καλής γνώσης των συνθηκών της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μ. Μουρβετίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι μία δύσκολη περίσταση αλλά θα συνεργαστούμε ώστε όλες οι περιοχές να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν το περιορισμένο όγκο νερού. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους αλλά και να εξάρω την υπευθυνότητα των αγροτών και των ΤΟΕΒ όλων των περιοχών των τριών νομών καθώς και τους συναδέλφους Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι ανατρέψαμε όλο το πρόγραμμά μας και βρεθήκαμε παρόντες στην προσπάθεια εξεύρεσης της καλύτερης διαθέσιμης λύσης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Αντιπεριφερειάρχες Δράμας και Σερρών τον Μιχάλη Μουρβετίδη και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο για την κατανόηση και την συνεργασία. Με την συνεργασία και την σύμφωνη γνώμη των ΤΟΕΒ της περιοχής προσπαθούμε να περιορίσουμε τις ζημίες, οι οποίες σε κάποιες καλλιέργειες φαντάζουν αναπόφευκτες. Παρόλα αυτά θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης υδατικών πόρων και αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε ώστε όλες οι περιοχές να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο αρδευτικό νερό που υπάρχει».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Σε ποιες περιοχές του νομού Καβάλας απαγορεύεται η κολύμβηση

Σε-ποιες-περιοχές-του-νομού-Καβάλας-απαγορεύεται-η-κολύμβηση

Εκδόθηκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (ΑΔΑ: 6ΗΙΗ7ΛΒ-ΘΤ9) σχετικά με την καταλληλότητα υδάτων κολύμβησης θερινής περιόδου 2024  ΠΕ Καβάλας και Θάσου.

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

  • Απαγορεύουμε την κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπως αυτές αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω:
  • Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων καθώς και σε απόσταση 200 μέτρων εκατέρωθεν αυτών
  • Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, όπως τις εκβολές ποταμών και χειμάρρων σύμφωνα με τις αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη ή έγκρισης περιβαλλοντικών όρων

Συνιστούμε την κολύμβηση στις ακτές που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο ταυτοτήτων Ακτών Κολύμβησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και παρακολουθούνται με τακτικούς ελέγχους στα πλαίσια διενέργειας σχετικού προγράμματος, σύμφωνα με το (7) σχετικό όπως εμφανίζονται στην ιστοσελίδα https://bathingwaterprofiles.gr/.

Συνιστάται επίσης η αποφυγή κολύμβησης, για προληπτικούς λόγους, στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που δεν υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο και ιδιαίτερα:

  • Από την περιοχή του Καρνάγιου και μέχρι το κέντρο «Μιχάλης»
  • Σε ζώνη 50 μέτρων έμπροσθεν των στομίων εκβολής αγωγών όμβριων ή ρεμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, με ροή

Οι Δήμοι των περιοχών κολύμβησης υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την τήρηση της καθαριότητας στις ακτές κολύμβησης σε συνεχή βάση όπως:

Τακτική αποκομιδή απορριμμάτων και τοποθέτηση ικανού αριθμού δοχείων συλλογής αυτών

Ορισμός υπευθύνου για την τήρηση της καθαριότητας των ακτών και την επισήμανση/αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και αρχές

Δημιουργία εγκαταστάσεων υγιεινής όπως αποχωρητήρια, αποδυτήρια, ντους κ.α.

Τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης για την αποφυγή κολύμβησης σύμφωνα με τα ανωτέρω

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα