Connect with us

Καβάλα

Σημαντική πρόοδος στην ψηφιοποίηση του Δήμου Καβάλας

Σημαντική-πρόοδος-στην-ψηφιοποίηση-του-Δήμου-Καβάλας

Στη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την ψηφιοποίηση του Δήμου Καβάλας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας, Γιώργος Μιχαηλίδης.

«Τα τέσσερα αυτά χρόνια θεωρώ ότι έγινε μία πολύ σημαντική πρόοδος. Συνεχίστηκε ένα έργο που είχε ξεκινήσει και από την προηγούμενη διοίκηση, όταν τα θέματα της ψηφιοποίησης είχαν αρχίσει να μπαίνουν ενεργά στους Δήμους. Αλλά στην περίοδο του covid υπήρξε η «ευκαιρία» της ψηφιοποίησης, που έδωσε μία άλλη σημασία στην όλη θεματική», ανέφερε αρχικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Θεωρώ ότι έγιναν σημαντικά βήματα στο να μπορεί ένας Δήμος να δουλεύει υπό δύσκολες συνθήκες. με τηλεεργασία, με ηλεκτρονικά αιτήματα, έγινε μία μεγάλη πρόοδος…»

«Αυτά τα δύο χρόνια του covid, όλοι προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των Δήμων. Ούτε καν η κεντρική διοίκηση ήταν έτοιμη για μια τέτοια κατάσταση, αλλά θεωρώ ότι έγιναν σημαντικά βήματα στο να μπορεί ένας Δήμος να δουλεύει υπό δύσκολες συνθήκες. με τηλεεργασία, με ηλεκτρονικά αιτήματα, έγινε μία μεγάλη πρόοδος. Μετά την πανδημία βγήκαν κάποια προγράμματα, τα οποία επέτρεψαν στους Δήμους να μετουσιώσουν τον σχεδιασμό τους σε συγκεκριμένες προτάσεις. Το ίδιο έκανε και ο Δήμος Καβάλας. Είχε έναν σχεδιασμό, υπέβαλε σημαντικές προτάσεις», τόνισε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Το smart cities, το πρόγραμμα των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα επιτρέψει στην Καβάλα να περάσει σ’ ένα επόμενο στάδιο, όσον αφορά την ψηφιακή εποχή…»

«Ακόμα βέβαια δεν έχουμε έγκριση για το μεγάλο πρόγραμμα που αφορά τον Δήμο Καβάλας. το λεγόμενο smart cities, το πρόγραμμα των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα επιτρέψει στην Καβάλα να περάσει σ’ ένα επόμενο στάδιο, όσον αφορά την ψηφιακή εποχή. Κάτι που δεν μπορεί να πράξει με ίδια έξοδα από τον προϋπολογισμό. Βέβαια έγιναν και πολλά βήματα όσον αφορά την καθημερινότητα του πολίτη με την εφαρμογή του τηλεφωνικού κέντρου, με ηλεκτρονικές πληρωμές, με τις αλλαγές που έγιναν στις εφαρμογές της οικονομικές υπηρεσίας», ανέφερε ακόμη ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Σημαντικός για τον Τουρισμό ο ωκεανογραφικός σταθμός στον Δήμο Καβάλας»

«Επίσης υπάρχει μία σειρά από έργα που έγιναν, όπως ο ωκεανογραφικός σταθμός στον Δήμο Καβάλας, ο μοναδικός που έχει ωκεανογραφικό σταθμό για να παρατηρεί το πώς μεταβάλλεται η παράκτια ζώνη του, που αποτελεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί να μη φαίνεται άμεσα στον κόσμο, αλλά με την κατάλληλη αξιοποίηση από τον Δήμο θα δουν και οι δημότες τα επόμενα χρόνια να γίνονται έργα στην ακτή αποτελεσματικά που θα συμβάλλουν στο να διατηρήσουμε το πολύ υψηλό επίπεδο Τουρισμού που έχουμε», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Με το smart cities προχωρά η ηλεκτρονική στάθμευση με αισθητήρες, έργα ψηφιακά που αφορούν τον Τουρισμό, ψηφιακά έργα που αφορούν τους σηματοδότες, αναβάθμιση των υπηρεσιών με πολλά διαθέσιμα λογισμικά…»

«Ελπίζω να προχωρήσουν γρήγορα και τα τεχνικά έργα του Δήμου, στα οποία υπάρχει ένα σημαντικό ψηφιακό κομμάτι, όπως είναι ο Άγιος Νικόλαος που θα προχωρήσει άμεσα το mall, η καπναποθήκη όπου θα δούμε ένα πολύ σημαντικό ψηφιακό έργο που υπήρχε μέσα στο Β.Α.Α. Εύχομαι πολύ σύντομα να έρθει και η έγκριση του smart cities από το υπουργείο. Ήδη έχουν αρχίσει και δίνονται εγκρίσεις, οπότε εκεί θα δούμε όλα αυτά τα μεγάλα έργα που έχουμε πραγματικά ανάγκη και τα περιμένουμε. Την ηλεκτρονική στάθμευση με αισθητήρες, έργα ψηφιακά που αφορούν τον Τουρισμό, ψηφιακά έργα που αφορούν τους σηματοδότες, αναβάθμιση των υπηρεσιών με πολλά διαθέσιμα λογισμικά και άλλα πολλά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Μιχαηλίδης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα