Connect with us

Καβάλα

Προϋπολογισμός μεγάλων έργων στον δήμο Παγγαίου

Προϋπολογισμός-μεγάλων-έργων-στον-δήμο-Παγγαίου

Θεαματική αύξηση της τάξης του 78,5% παρουσιάζει στο σύνολό του ο προϋπολογισμός του δήμου Παγγαίου για το 2022, συγκρινόμενος με αυτόν που παρέλαβε η διοίκηση του Φίλιππου Αναστασιάδη το 2014.

Ο νέος προϋπολογισμός του δήμου Παγγαίου για το έτος 2022, ψηφίστηκε τη Δευτέρα (13/12) με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς πέραν της συμπολίτευσης, πολλά ήταν τα μέλη της αντιπολίτευσης που τον υπερψήφισαν.

Στα ποσά που διατίθενται για έργα καταγράφεται μια τεράστια αύξηση της τάξης του 208%, στις δε προμήθειες αναλώσιμων μια μεγάλη οικονομία και εξοικονόμηση πόρων της τάξης του 53,3%

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος τόνισε ότι πέραν της θεαματικής αύξησης της τάξης του 78,5% που παρουσιάζει στο σύνολό του ο νέος προϋπολογισμός, στα ποσά που διατίθενται για έργα καταγράφεται επίσης μια τεράστια αύξηση της τάξης του 208%, στις δε προμήθειες αναλώσιμων μια μεγάλη οικονομία και εξοικονόμηση πόρων της τάξης του 53,33%.

«Πρόκειται για αριθμούς που δείχνουν την πρόοδο του δήμου Παγγαίου κατά την τελευταία επταετία, ενώ παράλληλα καταδεικνύουν ότι ο δήμος μας βρίσκεται σε μια αναπτυξιακή πορεία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης.

«Τέτοιους προϋπολογισμούς καταθέτουν πολύ μεγαλύτεροι δήμοι των 100.000 κατοίκων…»

«Ο προϋπολογισμός μας για το 2022 είναι πράγματι πάρα πολύ υψηλός. Φτάσαμε στα 45 εκατομμύρια ευρώ! Τέτοιους προϋπολογισμούς καταθέτουν πολύ μεγαλύτεροι δήμοι των 100.000 κατοίκων. Κάνοντας μια σύγκριση της πορείας του προϋπολογισμού κατά την τελευταία επταετία, στη διάρκεια της οποίας ασκεί τη διοίκηση ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, διαπιστώνουμε ότι σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του 2014, που ήταν ο τελευταίος που κατατέθηκε από την προηγούμενη διοίκηση, υπάρχει μια τεράστια αύξηση 78,5% στο σύνολο, από τα 25 εκ. ευρώ στα 45 εκ. ευρώ. Ο ίδιος προϋπολογισμός μας δείχνει μια τεράστια αύξηση στον τομέα των έργων της τάξης του 208%», πρόσθεσε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Παγγαίου.

«Εξοικονομούμε περίπου 1 εκ. ευρώ τον χρόνο και παρ’ όλα αυτά ο δήμος λειτουργεί κανονικά και άψογα χωρίς πρόβλημα…»

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μποσμπότη, στον προϋπολογισμό του 2014 από τα 25 εκ. ευρώ σε έργα αφορούσαν τα 7 εκ. ευρώ, στον δε προϋπολογισμό του 2022 τα έργα εκτοξεύονται στα 21 εκ. ευρώ, δηλαδή τριπλασιάζονται.

«Επίσης στον νέο προϋπολογισμό έχουμε σημαντική μείωση των δαπανών. Στην προμήθεια υλικών και αναλωσίμων, όπου περιλαμβάνονται καύσιμα, τα συνεργεία αυτοκινήτων κλπ., από τα 2 εκ. ευρώ το 2014, πέφτουμε στις 950.000, δηλαδή μια οικονομία της τάξης του 53,3%. Εξοικονομούμε περίπου 1 εκ. ευρώ τον χρόνο και παρ’ όλα αυτά ο δήμος λειτουργεί κανονικά και άψογα χωρίς πρόβλημα», ανέφερε σχετικά ο Χ. Μποσμπότης.

«Ο ρόλος του δήμου είναι να παράγει έργο κι όχι να κάνει σπατάλες. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των έργων σε σχέση με τον προϋπολογισμό, τόσο πιο χρήσιμοι είμαστε στους πολίτες»

«Ένας άλλος σημαντικός δείκτης για το αν ένας προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός είναι και το σύνολο των έργων και σε τι ποσοστό επί του προϋπολογισμού είναι. Σε αυτόν του 2014 τα έργα ήταν στο 28%, ενώ σε αυτόν του 2022 τα έργα είναι κοντά στο 47%. Γίνεται μεγάλο έργο, καθώς τα σχεδόν μισά χρήματα αφορούν έργα, ενώ τα υπόλοιπα για τις ανελαστικές δαπάνες. Αυτό το κλάσμα είναι από τις πιο σημαντικές παραμέτρους ενός προϋπολογισμού που δείχνει πόσο χρήσιμος είναι ένας δήμος στους δημότες του. Ο ρόλος του δήμου είναι να παράγει έργο κι όχι να κάνει σπατάλες. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των έργων σε σχέση με τον προϋπολογισμό, τόσο πιο χρήσιμοι είμαστε στους πολίτες», σημείωσε ακόμη στα όσα είπε στον «Ε» ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Παγγαίου.

«Τεράστια είναι και η οικονομία που καταφέρνουμε να κάνουμε με την σφιχτή πολιτική που ασκούμε και τον έλεγχο που γίνεται στην αγορά ακόμη και μιας… καρφίτσας»

Το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2022 υπερψηφίστηκε πέραν από την συμπολίτευση και από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, σύμφωνα πάντα με τον Χρήστο Μποσμπότη, δείχνει αν μη τι άλλο μια επιβράβευση των προσπαθειών του δημάρχου, της οικονομικής υπηρεσίας κι όλων όσοι εμπλέκονται.

«Εκτός από τα έργα, τεράστια είναι και η οικονομία που καταφέρνουμε να κάνουμε με την σφιχτή πολιτική που ασκούμε και τον έλεγχο που γίνεται στην αγορά ακόμη και μιας… καρφίτσας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης.

Μια… γεύση από τα μεγάλα έργα που πρόκειται να αρχίσουν να υλοποιούνται μέσα στην επόμενη χρονιά

Ενδεικτικά αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που θα υλοποιηθούν την επόμενη χρονιά, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, στάθηκε σε αυτό της αγροτικής οδοποιίας, ύψους 9,5 εκ. ευρώ, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, όπως το χαρακτήρισε που θα βοηθήσει τους αγρότες να κινούνται με άνεση, ταχύτητα και ασφάλεια.

Επίσης, τόνισε ότι ξεκινά με 1,8 εκ. ευρώ το κλειστό γυμναστήριο Ελευθερούπολης, με 1,1 εκ. ευρώ το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου, σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και πεζοδρομήσεις στη Νέα Πέραμο αλλάζοντας τη μορφή του παραλιακού μετώπου από τα Κάστρα μέχρι και το λιμάνι.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Χρήστος Πριονίδης: Είμαι διαρκώς κοντά στους πολίτες

Χρήστος-Πριονίδης:-Είμαι-διαρκώς-κοντά-στους-πολίτες

Σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης χιονοπτώσεων στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, βρίσκεται η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Πριονίδης.

«Βρισκόμαστε στο μέσον της χειμερινής περιόδου κι αυτό συνεπάγεται προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα και στην περιοχή μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πριονίδης.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει, τόσο με τα μηχανήματα, όσο και με το προσωπικό μας, αλλά έχοντας και επαρκείς ποσότητες αλατιού…»

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται προετοιμασμένοι. Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας στην παρούσα φάση, προκύπτει ότι θα έχουμε χιονοπτώσεις την Παρασκευή (21/1) και το Σάββατο (22/1) στην περιοχή μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει, τόσο με τα μηχανήματα, όσο και με το προσωπικό μας, αλλά έχοντας και επαρκείς ποσότητες αλατιού. Όπως κάναμε πέρυσι στον χιονιά του Φεβρουαρίου, έτσι θα κινηθούμε και φέτος, αν φυσικά απαιτηθεί, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι συμπολίτες μας. Τα στοιχεία επαναλαμβάνω δείχνουν ότι επηρεάζεται η περιοχή μας από αυτό το σύστημα με χιονοπτώσεις και από τη στιγμή που μας προειδοποιούν οι ειδικοί, είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε κατάλληλα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Χρήστος Πριονίδης.

«Είναι τιμή μου που ο δήμαρχος μας, με εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά να βρίσκομαι στο τιμόνι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Θεωρώ ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας μου, αλλά και των συνεργατών μου, από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά…»

Αναφορικά με την ανανέωση της θητείας του στη θέση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, ο κ. Πριονίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.

«Είναι τιμή μου που ο δήμαρχος μας, με εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά να βρίσκομαι στο τιμόνι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Θεωρώ ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας μου, αλλά και των συνεργατών μου, από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά, οπότε και ανέλαβα τα καθήκοντα αυτά. Η δουλειά που γίνεται στην περιοχή μας είναι εμφανής και επί της ουσίας ήταν μια επιβράβευση για εμένα και τους συνεργάτες μου, μαζί με τους οποίους και απόλυτα οργανωμένα, πετυχαίνουμε καλά αποτελέσματα, έχοντας και ως παρακαταθήκη και την αίσθηση από τους πολίτες ότι κάτι καλό γίνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

Ερωτηθείς παράλληλα για το πως θα κινηθεί στο πλαίσιο αυτής της νέας θητείας του, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών απάντησε σχετικά: «Δεν έχω σκοπό να σταματήσω να εργάζομαι στο ίδιο μοτίβο, αλλά και ακόμη περισσότερο θα έλεγα τώρα».

«Είμαι διαρκώς κοντά στους πολίτες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επεμβαίνουμε όπου μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν…»

Ερωτηθείς αναφορικά με την επαφή που έχει σε καθημερινή βάση με τους πολίτες της Δ.Ε. Ελευθερών και τα προβλήματα που αυτοί του αναφέρουν, ο κ. Πριονίδης απάντησε: «Τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα υπάρχει επαφή με τους πολίτες. Είμαι διαρκώς κοντά τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι επεμβαίνουμε όπου μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν. Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, ούτε αφήνουμε κάποιον χωρίς να εξετάσουμε το θέμα που τον προβληματίζει. Καθημερινά λειτουργώ καταγράφοντας τα προβλήματα και προσπαθούμε ιεραρχικά να τα λύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ανάπλαση της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου (28ης Οκτωβρίου) με πεζοδρόμια και νέο ηλεκτροφωτισμό – Ακολουθούν το επόμενο διάστημα βελτιώσεις σε προβληματικά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις σε προβληματικά σημεία του οδοστρώματος, ιδιαίτερα εντός της Νέας Περάμου, ο κ. Πριονίδης απάντησε ότι όπου έχουν επισημανθεί τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Ελευθερών, αλλά και εντός της Νέας Περάμου, σύντομα θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης.

Μάλιστα ο κ. Πριονίδης αποκάλυψε ότι θα γίνει ανάπλαση της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου (28ης Οκτωβρίου) από το ύψος της παραλίας (Hotel Plage) μέχρι και την αερογέφυρα της Εγνατίας προς το δημοτικό διαμέρισμα Ελευθερών, με νέα πεζοδρόμια, αλλά και τοποθέτηση νέου ηλεκτροφωτισμού.

Στην παρούσα φάση, όπως τόνισε ο κ. Πριονίδης, γίνεται κατασκευή των πεζοδρομίων στην περιοχή του κάμπινγκ της Νέας Περάμου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έναρξη του έργου της οδού 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι ένας δρόμος με μεγάλη κίνηση, ειδικά το καλοκαίρι, με φωτισμό παλιό, οπότε με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα είναι πιο ασφαλής για όλους τους χρήστες, ώστε να αποφεύγονται και τροχαία ατυχήματα που κατά καιρούς σημειώνονται εκεί», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πριονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Συνάντηση του Θ. Μουριάδη με τον Χρήστο Γάκη

Συνάντηση-του-Θ.-Μουριάδη-με-τον-Χρήστο-Γάκη

Συνάντηση μιας ώρας είχε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜ-Θ, Χρήστο Γάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ιδιαίτερη μνεία σε διάφορα σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε λεπτομερώς η ομαλή πρόοδος των εργασιών κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου, η δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Συνάντηση Π. Αγγελίδη και Κυριακής Γανίτου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Συνάντηση-Π.-Αγγελίδη-και-Κυριακής-Γανίτου-με-τον-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξιο Πολίτη, στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, είχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, Κυριακή Γανίτου.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις στοχεύσεις σε στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να τεθούν οι προτεραιότητες και οι αξίες, πάνω στις οποίες µπορεί να οικοδομηθεί το όραμα για την Περιφερειακή Ενότητα στους τοµείς του Τουρισµού και της Ανάπτυξης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο πλαίσιο της προώθησης και της προβολής.

Τις ευχές του κ. Αγγελίδη και της κ. Γανίτου προς τον κ. Πολίτη, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων για καλή και δημιουργική θητεία, ακολούθησε η διαβεβαίωση και από τις δυο πλευρές, για τη συνέχιση της καλής συνεργασίας της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς και τη διεύρυνσή της, με σταθερή στόχευση την προώθηση της ανάπτυξης της πόλης της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα