Connect with us

Καβάλα

Προσλήψεις 650 δασοκομάντος στην Πυροσβεστική

Προσλήψεις-650-δασοκομάντος-στην-Πυροσβεστική

Προσλήψεις 650 πυροσβεστών δασικών επιχειρήσεων ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα. Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η προκήρυξη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την πρόσληψη 650 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων 7ετούς θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2024. Σύμφωνα με την προκήρυξη, από τους 650, οι 620 θα αποτελούν πυροσβεστικό τεχνικό προσωπικό και οι 30 πυροσβεστικό επιστημονικό προσωπικό (δασολόγοι-δασοπόνοι).

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2024 το Πυροσβεστικό Σώμα αναμένεται να ενισχυθεί συνολικά με 990 άτομα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι «η ενίσχυση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος με 650 νέους δασοκομάντος 7ετούς θητείας σε συνδυασμό με τη δημιουργία 10 νέων Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας για την επιχειρησιακή ενδυνάμωση σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές» στην μάχη για την κλιματική κρίση. «Επιπλέον, πρόκειται να εισαχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα 240 πυροσβέστες και 50 αξιωματικοί μέσω Πανελληνίων εξετάσεων και να προσληφθούν 10 πιλότοι, 30 αξιωματικοί μηχανικοί και 10 ιατροί», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, οι υποψήφιοι ειδικότητας Πυροσβεστικού Τεχνικού Προσωπικού, δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από την 01/01/1995 και μετά. Παράλληλα, κατ’ εξαίρεση μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης και κάτοχοι πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με γνωστικό αντικείμενο Δασολογίας ή Δασοπονίας ή τίτλου ανώτατης τυπικής εκπαίδευσης αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή το ΑΤΕΕΝ, ή κάτοχοι αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων Δασολόγου από το ΑΤΕΕΝ, που δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους. Ακόμη, αίτηση μπορούν να υποβάλουν και εθελοντές πυροσβέστες οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τριετή συνολική πραγματική εθελοντική υπηρεσία, από την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας του εθελοντή πυροσβέστη μέχρι την καταλυτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στην παρούσα προκήρυξη. Επιπλέον αίτηση μπορούν να υποβάλουν δασεργάτες (απασχολούμενοι σε εργασίες υλοτόμησης, μετατόπισης και φόρτωσης δασικών προϊόντων) – αλλά και ρητινοσυλλέκτες που έχουν προϋπηρεσία ως δασεργάτες, με προϋπόθεση την συμπλήρωση τουλάχιστον 90 ενσήμων της ειδικότητας.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ μετά τη συμπλήρωση της επταετούς θητείας, οι πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων δύνανται, με αίτησή τους η οποία υποβάλλεται τρεις, τουλάχιστον, μήνες πριν από τη συμπλήρωση της επταετίας, εφόσον έχουν αξιολογηθεί σε όλες τις εκθέσεις ικανότητας με γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «αποδεκτή» να μονιμοποιηθούν, καταλαμβάνοντας μόνιμες οργανικές θέσεις της κατηγορίας και ειδικότητας για την οποία προσλήφθηκαν.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό από την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 (μη συμπεριλαμβανομένων αργιών και Σαββατοκύριακου) από τις 8 πμ έως τις 8μμ το βράδυ στις Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙΠΥΝ) ή στις Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΔΙΠΥ) Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.fireservice.gr/el_GR/-/prokeryxe-panelleniou-diagonismou-gia-ten-proslepse-exakosion-penenta-650-pyrosbeston-dasikon-epicheireseon-eptaetous-7etous-theteias-p-d-e-sto-pyrosb

πηγή: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας στον δήμο Καβάλας

Υπογράφηκε-η-σύμβαση-παραχώρησης-της-έκτασης-της-Παναγούδας-στον-δήμο-Καβάλας

Ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση και αξιοποίηση ενός αστικού πάρκου πρασίνου στην πόλη πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή της σύμβασης δωρεάν παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας από τον e-ΕΦΚΑ προς τον Δήμο Καβάλας, για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ετών.

Η συμφωνία αφορά έκταση συνολικής επιφάνειας 33.544 τ.μ., η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως χώρος αστικού πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής και φιλοξενίας πολιτιστικών δράσεων ήπιας μορφής, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον αστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Η παραχώρηση αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προστασία και την οργανωμένη φροντίδα μιας ιδιαίτερα σημαντικής περιοχής της Καβάλας, ώστε να παραμείνει ανοιχτή και προσβάσιμη στους πολίτες και στις επόμενες γενιές.

Ο Δήμος Καβάλας αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συντήρηση, την καθαριότητα, την πυροπροστασία και τη συνολική επιμέλεια του χώρου, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς και λειτουργικού σημείου αναφοράς για μικρούς και μεγάλους.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, τονίζοντας ότι η προστασία και η ανάδειξη των αστικών χώρων πρασίνου αποτελεί σταθερή προτεραιότητα. Παράλληλα, ευχαριστεί τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ για τη συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση σε μια ουσιαστική συμφωνία που ενισχύει την ποιότητα ζωής στην πόλη και αποδίδει έναν σημαντικό χώρο στους δημότες.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Στη Θάσο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του ΕΟΑΕΝ

Στη-Θάσο-θα-πραγματοποιηθεί-η-γενική-συνέλευση-του-ΕΟΑΕΝ

Στο νησί της Θάσου θα πραγματοποιηθεί από 29 έως 31 Μαΐου, η γενική συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) για το 2026  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας, με συμμετέχοντες εκπρόσωπους του επιχειρηματικού και νησιωτικού κόσμου.

Για το θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στις προσδοκίες που υπάρχουν για την φετινή τουριστική περίοδο.

Το νησί μας πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή

«Πρόκειται για 21 Επιμελητήρια από όλη την Ελλάδα που θα δώσουν το «παρών» στην γενική συνέλευση του ΕΟΑΕΝ, η οποία αποφασίστηκε να γίνει στο Επιμελητήριο Καβάλας και θα το πραγματοποιήσουμε στη Θάσο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το νησί μας πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Θα συζητηθούν θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τα προβλήματα των νησιών μας, πέρα από τα θέματα της γενικής συνέλευσης και βέβαια κυρίαρχο ρόλο θα έχει και η Θάσος για αυτό και είχα συνάντηση με τον δήμαρχο της Θάσο όπου θέσαμε το πρόγραμμα της γενικής συνέλευσης και την τοποθέτηση που θα έχει ο δήμος σε αυτήν. Να πούμε επίσης ότι την επόμενη Τετάρτη (20/5) θα συνεδριάσει το δ.σ. του Επιμελητηρίου στο Καλογερικό της Θάσου, όπου θα συζητήσουμε για την προετοιμασία μας ενόψει της τουριστικής περιόδου», ανέφερε σχετικά ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Έχουμε οδικό τουρισμό κυρίως, οπότε δεν επηρεαζόμαστε

Αναφορικά τέλος με τις προσδοκίες που υπάρχουν για το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Παναγιωτίδης υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι γενικότερα αν δεν έχουμε επιδείνωση των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, δεν θα έχουμε σοβαρές επιπτώσεις εδώ και πιστεύω ότι θα πάει καλά η χρονιά. Έχουμε οδικό τουρισμό κυρίως, οπότε δεν επηρεαζόμαστε από αεροπορικές κρατήσεις. Ο οδικός τουρισμός αποτελεί ένα πλεονέκτημα για εμάς όταν υπάρχουν γεγονότα όπως αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Υπάρχει μία επιφύλαξη, ένας φόβος γενικότερα, αλλά πιστεύω ότι τελικά θα τα πάμε καλά».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ολοκληρώνονται δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην Νέα Πέραμο

Ολοκληρώνονται-δύο-σημαντικές-παρεμβάσεις-στην-Νέα-Πέραμο

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: Εφικτός ο στόχος να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου / Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα με τις αυξήσεις στις τιμές των υλικών / Έχουμε στο τιμόνι ένα δήμαρχο που είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός

Σε φάση ολοκλήρωσης βαίνουν δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην Νέα Πέραμο του δήμου Παγγαίου. Πρόκειται για την ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου, καθώς και για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το παραλιακό μέτωπο του οικισμού από την κακοκαιρία του περασμένου χειμώνα. Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση ενός προβληματικού τμήματος της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μελετών και Δόμησης του δήμου Παγγαίου, Βασίλης Τσιπουρόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο στόχος οι παρεμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι απόλυτα εφικτός.

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των πλακών στα πεζοδρόμια και θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση

«Η ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου βρίσκεται προς το τέλος της. Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των πλακών στα πεζοδρόμια και θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί σε χρήση. Υπάρχει μία όχληση και γι’ αυτό ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας, καθώς έργο χωρίς όχληση δεν μπορεί να εκτελεστεί. Θα κατασκευαστεί και η έξυπνη διάβαση που αφορά την ασφάλεια των μαθητών στο σχολείο της Νέας Περάμου και προσπαθούμε να πιάσουμε τους χρόνους μας και να είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος Μαΐου. Ο ανάδοχος είναι πιεσμένος, έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα με τις αυξήσεις στις τιμές των υλικών που είναι τεράστιες. Πιστεύω το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, αυτό είναι το στοίχημα μας και προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε τον ανάδοχο», ανέφερε σχετικά με την ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου ο κ. Τσιπουρόπουλος. 

Σε 10 – 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Περάμου

Αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο παραλιακό μέτωπο και δη στα σημεία όπου λειτουργούν καταστήματα εστίασης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μελετών και Δόμησης του δήμου Παγγαίου επισήμανε: «Πέραν από την παραλία Οφρυνίου, τις ακτές όπως τη Σαρακήνα, στη Νέα Πέραμο ήταν πιο επείγουσα η κατάσταση, γι’ αυτό και έγινε η παρέμβαση εκεί μπροστά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Με κινήσεις του δημάρχου μας και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίσαμε τις προσπάθειες για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές.  Λάβαμε τις αδειοδοτήσεις και τις εγκρίσεις από κάποιες υπηρεσίες που χρειαζόταν και με τη σοβαρή και δυνατή Τεχνική Υπηρεσία μας προχωρήσαμε στις αποκαταστάσεις. Και αυτό το έργο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Μένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι σε 10 – 15 μέρες θα είναι το έργο ολοκληρωμένο και θα παραδοθεί σε χρήση στους φίλους επαγγελματίες. Η αγωνία και το στοίχημα μας είναι να τα έχουμε ολοκληρώσει όλα αυτά τα έργα πριν ξεκινήσει να έρχεται πολύς κόσμος στην περιοχή μας». 

Έχουμε στο τιμόνι μας ένα δήμαρχο που είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός Σε σχέση με την αποκατάσταση με νέο ασφαλτοτάπητα τμήματος της οδού 28ης Οκτωβρίου, από το ύψος των τένις μέχρι την αερογέφυρα της παραλιακής Εγνατίας προς Ελευθερές, ο κ. Τσιπουρόπουλος σημείωσε: «Ήταν ένα προβληματικό οδικό κομμάτι, το οποίο πλέον ασφαλτοστρώθηκε. Έγινε μία καλή δουλειά από τον ανάδοχο και πλέον δόθηκε στην κυκλοφορία και επιτέλους λύθηκε ένα ακόμη πολύ σημαντικό πρόβλημα που είχαμε εκεί, καθώς οι διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας ήταν πολλές και λογικές. Παράλληλα, προχωρήσαμε σε ένα ακόμη σημαντικό έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί στον βιολογικό καθαρισμό της Δ.Ε. Ελευθερών. Γενικότερα προσπαθούμε, είμαστε δίπλα στους πολίτες, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και τα επείγοντα σημεία που εντοπίζουμε τα διορθώνουμε. Μη ξεχνάμε ότι ο δήμος Παγγαίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας μας σε έκταση. Έχουμε στο τιμόνι μας ένα δήμαρχο που είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την καλή πορεία του δήμου μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα