Connect with us

Καβάλα

Πλήγμα για την τοπική οικονομία η απαγόρευση στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο λιμάνι

Πλήγμα-για-την-τοπική-οικονομία-η-απαγόρευση-στάθμευσης-τουριστικών-λεωφορείων-στο-λιμάνι

Την εξεύρεση άμεσης λύσης, στο πρόβλημα που έχει ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με την απαγόρευση στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο λιμάνι της Καβάλας, αναζητούν οι τοπικοί φορείς.

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σημαντικό πλήγμα για την πόλη, καθώς ήδη έχουν υπάρξει πολλά παράπονα από τουριστικά γραφεία, τα οποία οδηγούν πλέον τους τουρίστες σε άλλες γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες.

«Μιλάμε για τουριστικά λεωφορεία που κυρίως είναι διερχόμενα από την πόλη μας…»

«Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και σημαντικό θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι αυτό που αφορά την απαγόρευση στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο λιμάνι της Καβάλας. Τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονται είτε από Τουρκία, είτε από Βουλγαρία και Ρουμανία. Η στάθμευσή τους στο λιμάνι είναι για λίγες ώρες. Οι επιβάτες αυτών των λεωφορείων κάνουν μια βόλτα στην πόλη ή καταλήγουν στα καταστήματα εστίασης και στη συνέχεια αναχωρούν. Μιλάμε για τουριστικά λεωφορεία που κυρίως είναι διερχόμενα από την πόλη μας και είτε πηγαίνουν προς Θεσσαλονίκη, είτε επιστρέφουν από εκεί για Κωνσταντινούπολη», ανέφερε σχετικά ο κ. Δέμπας. 

«Ήδη έχουν υπάρξει παράπονα από τα τουριστικά γραφεία που έρχονται στην Καβάλα ότι αυτή η απόφαση θα τους δημιουργήσει ζητήματα. Ουσιαστικά είναι σαν να τους διώχνουμε…»

«Δημιουργείται πλέον ένα σοβαρό θέμα. Είχα επικοινωνία με ιδιοκτήτες, κυρίως εστιατορίων, ενώ και στο διοικητικό συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. είχαμε συζήτηση για το θέμα και είπαμε ότι θα πρέπει αρχικά να έχουμε μια πλήρη ενημέρωση από τον Ο.Λ.Κ. και από τον διευθύνοντα σύμβουλο του, τον κ. Βλάχο, ώστε να μάθουμε ποιος είναι ο λόγος και πως έχει ανακύψει το ζήτημα, αλλά και το πιο σημαντικό να βρούμε μια λύση. Ήδη έχουν υπάρξει παράπονα από τα τουριστικά γραφεία που έρχονται στην Καβάλα ότι αυτή η απόφαση θα τους δημιουργήσει ζητήματα. Ουσιαστικά είναι σαν να τους διώχνουμε από την πόλη μας κι ως εκ τούτου θα αναγκαστούν να βρουν άλλες περιοχές, χωρίς να σταματάνε στην πόλη μας», τόνισε στη συνέχεια για το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Πλήγμα και για τον εμπορικό κόσμο, αλλά και για τις επιχειρήσεις εστίασης και γενικότερα για την πόλη και την περιοχή μας…»

«Αυτό είναι ένα πλήγμα και για τον εμπορικό κόσμο, αλλά και για τις επιχειρήσεις εστίασης και γενικότερα για την πόλη και την περιοχή μας. Ακόμη και αυτή η ολιγόωρη στάση αυτών των ταξιδιωτών δημιουργεί μια κίνηση στην αγορά μας, προσδίδει κάποιο επιπλέον εισόδημα και είναι κρίμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε να χαθεί και αυτό. Εκτιμώ ότι μέσα από τη συζήτηση, τη συνεργασία και την αναζήτηση λύσεων, θα βρούμε τρόπο να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και με τη βοήθεια του Ο.Λ.Κ. και του Λιμεναρχείου, να καταφέρουμε να λύσουμε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει εδώ και λίγες μέρες», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Δήμος-Καβάλας:-Ηλεκτρονική-πλατφόρμα-ανταλλαγής-ογκωδών-αντικειμένων-μεταξύ-δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη κάνει ο Δήμος Καβάλας, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων.

Η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση του μεγάλου αριθμού ογκωδών αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς παρατημένα στους δρόμους της πόλης μας, απαιτεί μια νέα προσέγγιση από τον Δήμο Καβάλας, αξιοποιώντας την τεχνολογία και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα αξιοποίησης των αντικειμένων αυτών από δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας ξεκινά τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν εύκολα και απλά να δωρίσουν κάθε ογκώδες αντικείμενο που δε χρησιμοποιούν πλέον (π.χ. έπιπλα & είδη οικοσκευής, ηλεκτρικές συσκευές, κατασκευαστικά υλικά, οχήματα, κ.α.) σε έναν συνδημότη τους που πιθανά το έχει ανάγκη. Κάθε δημότης μπορεί τόσο να δημοσιεύσει αγγελίες με τα προς αποκομιδή ογκώδη αντικείμενά του, όσο και να ζητήσει να παραλάβει κάποιο αντικείμενο που χρειάζεται, άμεσα και χωρίς κόστος.

Η διαδικασία ανταλλαγής είναι δυνατή μέσω της σελίδας: https://bulkyobjects.kavala.gov.gr

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη, εισάγοντας και επαληθεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας και δημιουργώντας κωδικό σύνδεσης.

Δημιουργία αγγελίας για το προς ανταλλαγή ογκώδες αντικείμενο, εισάγοντας τις σχετικές πληροφορίες, φωτογραφίες και διαθέσιμες ημέρες & ώρες παραλαβής του.

Επιλογή αγγελίας/αντικειμένου προς παραλαβή.

Επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου.

Παραλαβή του αντικειμένου απευθείας από τον ιδιοκτήτη του.

Για την επιλογή οποιουδήποτε αντικειμένου είναι απαραίτητη η επιτυχής εγγραφή στην ιστοσελίδα. Αναλυτική καθοδήγηση βήμα- βήμα για την επιτυχή εγγραφή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/orxviVCncDY Μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email) του κατόχου του αντικειμένου, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί του και να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή απευθείας. Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή του αντικειμένου, δίνεται η δυνατότητα στον δημιουργό της αγγελίας να επιλέξει την ειδική σήμανση “Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε”, ούτως ώστε η αγγελία να γίνει ανενεργή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα έχουν τη συνολική εποπτεία της όλης διαδικασίας, εγκρίνοντας τις προς δημοσίευση αγγελίες και διασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία της πλατφόρμας.

Η δράση αυτή του Δήμου Καβάλας υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CURE+ “Centres for Urban Resources, Reuse and Remanufacture” που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) 2022, με στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης ή της ανακύκλωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της περιττής εξάντλησης των πόρων.

Παρακαλούμε θερμά για την στήριξη της όλης προσπάθειας, ανεβάζοντας πρώτοι προσωπικά αντικείμενα προς επανάχρηση. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης, με τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τις δημοτικές υπηρεσίες και την πληρωμή του αντίστοιχου τέλους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό-έλεγχο-τέθηκε-η-πυρκαγιά-στον-Άγιο-Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (24/7/2024) σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Φωτογραφία: www.meteokav.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Βάση-ΕΚΑΒ-στο-κάμπινγκ-της-Χρυσής-Αμμουδιάς

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΚΑΒ και αποδοχής αυτής από το Δήμο Θάσου και τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, υπάρχει Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς με συνεχή και καθημερινή παρουσία ασθενοφόρου από τη 1/07/2024 .

Ο Δήμος Θάσου μαζί με την Δημοτική ΑΕ καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των διασωστών. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η συνεχής επαγρύπνηση για την προστασία, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των τουριστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα