Connect with us

Περιφέρεια

«Περιφερειακή Σύνθεση»: Τουριστική προβολή της ΠΑΜΘ με ελλείψεις και ανακρίβειες

«Περιφερειακή-Σύνθεση»:-Τουριστική-προβολή-της-ΠΑΜΘ-με-ελλείψεις-και-ανακρίβειες

Επερώτηση προς τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και τον Περιφερειάρχη, σχετικά με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατέθεσε η «Περιφερειακή Σύνθεση».

Στην επερώτηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του covid – 19 όλοι αντιλαμβάνονται την επιμέλεια, την προσοχή και τους ιδιαίτερους χειρισμούς, οι οποίοι θα έπρεπε να αναληφθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για φέτος. Δεδομένης δε, της περσινής χρονιάς με τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα για τους επαγγελματίες του Τουρισμού (άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους) θα περίμενε κανείς ότι φέτος η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα επεδείκνυε μεγαλύτερη σοβαρότητα και καλύτερα αντανακλαστικά σε ό,τι αφορά τις δράσεις τουριστικής προβολής και ανάδειξης της περιοχής μας, με στόχο πάντα την προσέλκυση τουριστών.

Δυστυχώς όμως, για άλλη μία φορά οι διοικούντες φαίνονται κατώτεροι των περιστάσεων. Το «πολυδιαφημισμένο» -από τους ίδιους- αφιέρωμα του περιοδικού «Διακοπές» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το οποίο προτάσσουν και ‘μοιράζονται’ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα μέλη της Διοίκησης προεξάρχοντος του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κου Αθ. Τσώνη, είναι ελλιπές, πρόχειρο, με σημαντικές ανακρίβειες και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του.

Φυσικά, οι παρατηρήσεις μας δεν αφορούν τους συντάκτες της έκδοσης, αλλά τους παρόχους των σχετικών πληροφοριών. Διαβάσαμε μάλιστα τα γραφόμενα του κου Τσώνη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που υποστηρίζει ότι το αφιέρωμα «προβάλει αναλυτικά τις ομορφιές και τα σημεία ενδιαφέροντος της ΠΑΜΘ» και ότι «οι δράσεις συνεχίζονται παρά τις αντίξοες συνθήκες», και αναζητήσαμε το πόνημα, με διάθεση έως και να συγχαρούμε τον κο Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία.

Παρά ταύτα βρεθήκαμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων καθώς, μεταξύ άλλων, το «αφιέρωμα»:

 • Αναφέρει ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανήκει και η ΠΕ Σερρών (χάρτης) στην οποία γίνεται και αρκετά εκτενής αναφορά!
 • Δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στην πόλη της Καβάλας στο σημείο που αναφέρεται στην ΠΕ Καβάλας. Όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε την παραμικρή αναφορά στο φρούριο, στα μνημεία της, στα μουσεία της, στην ιστορία της και γενικότερα σε όλα τα στοιχεία εκείνα που την κάνουν να επιλέγεται από χιλιάδες επισκεπτών κλπ.

Επιπλέον εντοπίσαμε σειρά λαθών και παραλείψεων, μεγαλύτερων και μικρότερων, από τα οποία αναφέρουμε, ενδεικτικά:

 • την απουσία παραμικρής αναφοράς στο εξοπλισμένο με πλωτές εξέδρες λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, που αφορά τους ιδιοκτήτες σκαφών,
 • την απουσία έστω και της παραμικρής αναφοράς στο Βαπτιστήριο της Λυδίας,
 • την απουσία παραμικρής αναφοράς στα μοναδικά Λασπόλουτρα Κρηνίδων,
 • την απουσία παραμικρής αναφοράς στην Ν. Καρβάλη, στον πολιούχο της Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και στα μουσεία της

Όλα αυτά αφορούν την έντυπη έκδοση γιατί στην ψηφιακή τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά αφού εκεί υφίσταται η ολική απουσία και της Θάσου!

Κατόπιν όλων αυτών των θλιβερών διαπιστώσεων, ερωτάται, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού:

 1. Ποιος επιμελήθηκε και ενέκρινε την συγκεκριμένη δράση προβολής που ο και ο ίδιος διαφημίζει; Ποιος επιμελήθηκε και ενέκρινε το ανεπαρκές φωτογραφικό υλικό που δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις του ΕΟΤ (οι προδιαγραφές αναφέρουν ότι πρέπει οι φωτογραφίες να είναι πάντα ενδεικτικές και να αναγράφουν το σημείο και τον τόπο που απεικονίζουν); Ποιος επιμελήθηκε και ενέκρινε τα δημοσιευμένα κείμενα που περιλαμβάνουν αστοχίες, ανακρίβειες και στερούνται βασικών τουριστικών πληροφοριών (π.χ. δεν γίνεται αναφορά στο Φεστιβάλ των Φιλίππων);
 2. Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο πρόσβασης στην ΑΜΘ; Διαφεύγει ότι υπάρχει δυνατότητα οδικής πρόσβασης που για κάποιους σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μπουν στα έξοδα PCR ή rapid test; Και ότι δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να ταξιδέψει κάποιος με μέσα μαζικής μεταφοράς;
 3. Πόσα χρήματα κόστισε στην Περιφέρεια ΑΜΘ η προβολή και ….της ΠΕ Σερρών;
 4. Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την εν λόγω προβολή και δεν έγινε νωρίτερα;
 5. Υπάρχει σχέδιο επανόρθωσης καθώς το αφιέρωμα δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκη τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ;

Επιπλέον, ερωτάται ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κων/νος Αντωνιάδης:

 1. Δόθηκε από την ΠΕ Καβάλας έγκριση για την δημοσίευση των κειμένων που την αφορούν; (με δεδομένο μάλιστα ότι ο κος Αντωνιάδης υποστηρίζει στα ΜΚΔ ότι «στοχευμένα προβάλλουμε τον τόπο μας»)
 2. Ποια η άποψή του για τον αποκλεισμό της Θάσου από το συγκεκριμένο αφιέρωμα;

Τέλος ερωτάται και ο κος Περιφερειάρχης:

 1. Η εν λόγω προβολή χαίρει εκτίμησης και συγκατάθεσης από τον ίδιο και αν ναι, με ποια κριτήρια;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση )

Μαρκόπουλος Θεόδωρος

Ιωσηφίδης Αλέξανδρος

Βαβίας Σταύρος

Αμοιρίδης Μιχαήλ

Βουλγαρίδης Νικόλαος

Εξακουστός Κωνσταντίνος

Ταπατζάς Εμμανουήλ

Πατακάκης Ανάργυρος

Καζάκου – Βρούζου Τριανταφυλλιά

Βουρβουκέλης Οδυσσέας

Χατζηγκενέ Ιρφάν

Πολυμέρου Μαρία

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Μήνυση κατά του Ηλία Γκιώνη υπέβαλλε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χρήστος Παπαθεοδώρου

Μήνυση-κατά-του-Ηλία-Γκιώνη-υπέβαλλε-ο-Πρόεδρος-του-Περιφερειακού-Συμβουλίου-ΑΜΘ-Χρήστος-Παπαθεοδώρου

Μήνυση κατά του Ηλία Γκιώνη υπέβαλλε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Παπαθεοδώρου.

Σε δήλωσή του ο κ. Παπαθεοδώρου, ανέφερε:

“Σήμερα το πρωί κατέθεσα μήνυση εις βάρος του κ. Ηλία Γκιώνη, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσα μέχρι προχθές, διότι τα ξημερώματα δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο instagram το όνομα και φωτογραφίες μου, καταγγέλλοντάς με για όσα φαντάστηκε ήδη από την Τετάρτη. Θα ασκήσω άμεσα όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου, όχι μόνο εναντίον του προαναφερόμενου κυρίου, αλλά και εις βάρος όποιου θελήσει να τον μιμηθεί. Πέρα και πάνω από οποιαδήποτε εφήμερη πολιτική ιδιότητα, είμαι πατέρας, Δικηγόρος, και τα δείγματα γραφής μου είναι εδώ και χρόνια ορατά στην πόλη που ζω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να θίγει, αλόγιστα το όνομα μου“.

Ο Ηλίας Γκιώνης αποκαλείται ακτιβιστής και είναι ο άνθρωπος που έκανε γνωστές τις υποθέσεις revenge porn του Στάθη Παναγιωτόπουλου και της καταγγελίας βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να “έχει την εμπιστοσύνη θυμάτων σεξουαλικής βίας”, και μέσω του προφίλ του στα social media “προβαίνει σε αποκαλύψεις και φέρνει στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις που ήταν άγνωστες”.

ΠΗΓΗ: https://inkomotini.news/

Η ανάρτηση του Ηλία Γκιώνη

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη μήνυση που υποβάλλεται κατά του «ακτιβιστή» Ηλία Γκιώνη, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο instagram εκτοξεύει κατηγορίες προς όλες τις κατευθύνσεις, πολιτικούς, αστυνομικούς και επιχειρηματίες, χωρίς ωστόσο να παραθέσει τα στοιχεία που τους επιβεβαιώνουν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μήνυση του γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Φιντιρίκου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Γκιώνη για τις κατηγορίες περί εμπλοκής του ονόματος του στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας σύμφωνα με την δήλωσή του έχει καταθέσει αδιάψευστα στοιχεία ότι την ημέρα του συμβάντος βρισκόταν στο εξωτερικό για διακοπές με την σύντροφο του και ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία

Σε-επιφυλακή-για-την-κακοκαιρία

Σε επιφυλακή τέθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής (21/1) και θα συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Αντιπεριφέρεια, αλλά και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Κ., θα βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/1) από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, τον προϊστάμενο του Τ.Π.Π., Σταύρο Κιβράκη και τον διευθυντή της Δ.Τ.Ε., κ. Νάστο.

Α. Πολίτης: «Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας»

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Πολίτης, η Π.Ε. Καβάλας είναι έτοιμη να επιχειρήσει με 4 αποχιονιστικά μηχανήματα, συν άλλα 2 της εργολαβίας συντήρησης. Επιπλέον θα συνδράμουν 2 γκρέιντερ και 2 φορτωτές, ενώ στη Θάσο με ένα αποχιονιστικό μηχάνημα κι ένα JCB. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε αλάτι.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι κι είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Σ. Κιβράκης: «Οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες. Για τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε συνθήκες ολικού παγετού»

Από τη μεριά του ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης ανέφερε ότι πρόκειται για μια κλασική χειμερινή περίοδο, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες. Για τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε συνθήκες ολικού παγετού», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Κιβράκης.

Αναφορικά με το που θα χιονίσει είπε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι και τα παραλιακά τμήματα του δήμου Νέστου, αλλά όχι σε αυτά των δήμων Καβάλας και Παγγαίου.

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναμένονταν χιονοπτώσεις στην περιοχή του Αγίου Σίλα, αλλά και στα ορεινά. Τη Δευτέρα (24/1) δεν αποκλείεται να χιονίσει και στη Θάσο.

Τέλος, ο κ. Νάστος επισήμανε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα είναι σε επιφυλακή για τις επόμενες 10 ημέρες και κάλεσε με τη σειρά του τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Απομακρύνθηκε επικίνδυνος βράχος από την περιοχή του «Ακοντίσματος»

Απομακρύνθηκε-επικίνδυνος-βράχος-από-την-περιοχή-του-«Ακοντίσματος»

Συνεργείο, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας μετέβη, άμεσα το πρωί του Σαββάτου 15.01.2022 στην εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης στην περιοχή του Ακοντίσματος και απομάκρυνε τον επικίνδυνο βράχο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα