Connect with us

Περιφέρεια

«Περιφερειακή Σύνθεση»: Τουριστική προβολή της ΠΑΜΘ με ελλείψεις και ανακρίβειες

«Περιφερειακή-Σύνθεση»:-Τουριστική-προβολή-της-ΠΑΜΘ-με-ελλείψεις-και-ανακρίβειες

Επερώτηση προς τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και τον Περιφερειάρχη, σχετικά με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατέθεσε η «Περιφερειακή Σύνθεση».

Στην επερώτηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του covid – 19 όλοι αντιλαμβάνονται την επιμέλεια, την προσοχή και τους ιδιαίτερους χειρισμούς, οι οποίοι θα έπρεπε να αναληφθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για φέτος. Δεδομένης δε, της περσινής χρονιάς με τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα για τους επαγγελματίες του Τουρισμού (άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους) θα περίμενε κανείς ότι φέτος η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα επεδείκνυε μεγαλύτερη σοβαρότητα και καλύτερα αντανακλαστικά σε ό,τι αφορά τις δράσεις τουριστικής προβολής και ανάδειξης της περιοχής μας, με στόχο πάντα την προσέλκυση τουριστών.

Δυστυχώς όμως, για άλλη μία φορά οι διοικούντες φαίνονται κατώτεροι των περιστάσεων. Το «πολυδιαφημισμένο» -από τους ίδιους- αφιέρωμα του περιοδικού «Διακοπές» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το οποίο προτάσσουν και ‘μοιράζονται’ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα μέλη της Διοίκησης προεξάρχοντος του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κου Αθ. Τσώνη, είναι ελλιπές, πρόχειρο, με σημαντικές ανακρίβειες και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του.

Φυσικά, οι παρατηρήσεις μας δεν αφορούν τους συντάκτες της έκδοσης, αλλά τους παρόχους των σχετικών πληροφοριών. Διαβάσαμε μάλιστα τα γραφόμενα του κου Τσώνη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που υποστηρίζει ότι το αφιέρωμα «προβάλει αναλυτικά τις ομορφιές και τα σημεία ενδιαφέροντος της ΠΑΜΘ» και ότι «οι δράσεις συνεχίζονται παρά τις αντίξοες συνθήκες», και αναζητήσαμε το πόνημα, με διάθεση έως και να συγχαρούμε τον κο Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία.

Παρά ταύτα βρεθήκαμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων καθώς, μεταξύ άλλων, το «αφιέρωμα»:

 • Αναφέρει ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανήκει και η ΠΕ Σερρών (χάρτης) στην οποία γίνεται και αρκετά εκτενής αναφορά!
 • Δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στην πόλη της Καβάλας στο σημείο που αναφέρεται στην ΠΕ Καβάλας. Όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε την παραμικρή αναφορά στο φρούριο, στα μνημεία της, στα μουσεία της, στην ιστορία της και γενικότερα σε όλα τα στοιχεία εκείνα που την κάνουν να επιλέγεται από χιλιάδες επισκεπτών κλπ.

Επιπλέον εντοπίσαμε σειρά λαθών και παραλείψεων, μεγαλύτερων και μικρότερων, από τα οποία αναφέρουμε, ενδεικτικά:

 • την απουσία παραμικρής αναφοράς στο εξοπλισμένο με πλωτές εξέδρες λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, που αφορά τους ιδιοκτήτες σκαφών,
 • την απουσία έστω και της παραμικρής αναφοράς στο Βαπτιστήριο της Λυδίας,
 • την απουσία παραμικρής αναφοράς στα μοναδικά Λασπόλουτρα Κρηνίδων,
 • την απουσία παραμικρής αναφοράς στην Ν. Καρβάλη, στον πολιούχο της Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και στα μουσεία της

Όλα αυτά αφορούν την έντυπη έκδοση γιατί στην ψηφιακή τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά αφού εκεί υφίσταται η ολική απουσία και της Θάσου!

Κατόπιν όλων αυτών των θλιβερών διαπιστώσεων, ερωτάται, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού:

 1. Ποιος επιμελήθηκε και ενέκρινε την συγκεκριμένη δράση προβολής που ο και ο ίδιος διαφημίζει; Ποιος επιμελήθηκε και ενέκρινε το ανεπαρκές φωτογραφικό υλικό που δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις του ΕΟΤ (οι προδιαγραφές αναφέρουν ότι πρέπει οι φωτογραφίες να είναι πάντα ενδεικτικές και να αναγράφουν το σημείο και τον τόπο που απεικονίζουν); Ποιος επιμελήθηκε και ενέκρινε τα δημοσιευμένα κείμενα που περιλαμβάνουν αστοχίες, ανακρίβειες και στερούνται βασικών τουριστικών πληροφοριών (π.χ. δεν γίνεται αναφορά στο Φεστιβάλ των Φιλίππων);
 2. Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο πρόσβασης στην ΑΜΘ; Διαφεύγει ότι υπάρχει δυνατότητα οδικής πρόσβασης που για κάποιους σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μπουν στα έξοδα PCR ή rapid test; Και ότι δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να ταξιδέψει κάποιος με μέσα μαζικής μεταφοράς;
 3. Πόσα χρήματα κόστισε στην Περιφέρεια ΑΜΘ η προβολή και ….της ΠΕ Σερρών;
 4. Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την εν λόγω προβολή και δεν έγινε νωρίτερα;
 5. Υπάρχει σχέδιο επανόρθωσης καθώς το αφιέρωμα δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκη τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ;

Επιπλέον, ερωτάται ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κων/νος Αντωνιάδης:

 1. Δόθηκε από την ΠΕ Καβάλας έγκριση για την δημοσίευση των κειμένων που την αφορούν; (με δεδομένο μάλιστα ότι ο κος Αντωνιάδης υποστηρίζει στα ΜΚΔ ότι «στοχευμένα προβάλλουμε τον τόπο μας»)
 2. Ποια η άποψή του για τον αποκλεισμό της Θάσου από το συγκεκριμένο αφιέρωμα;

Τέλος ερωτάται και ο κος Περιφερειάρχης:

 1. Η εν λόγω προβολή χαίρει εκτίμησης και συγκατάθεσης από τον ίδιο και αν ναι, με ποια κριτήρια;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση )

Μαρκόπουλος Θεόδωρος

Ιωσηφίδης Αλέξανδρος

Βαβίας Σταύρος

Αμοιρίδης Μιχαήλ

Βουλγαρίδης Νικόλαος

Εξακουστός Κωνσταντίνος

Ταπατζάς Εμμανουήλ

Πατακάκης Ανάργυρος

Καζάκου – Βρούζου Τριανταφυλλιά

Βουρβουκέλης Οδυσσέας

Χατζηγκενέ Ιρφάν

Πολυμέρου Μαρία

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Πως σχολιάζει η «Περιφερειακή Σύνθεση» την ανεξαρτητοποίηση του Μ. Αμοιρίδη

Πως-σχολιάζει-η-«Περιφερειακή-Σύνθεση»-την-ανεξαρτητοποίηση-του-Μ.-Αμοιρίδη

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Μ. Αμοιρίδη, αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε:

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί σε κανέναν η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του Μιχάλη Αμοιρίδη, καθώς, μετά τις ανακοινώσεις των προσωπικών του απόψεων, η κατάληξη της ιστορίας ήταν προδιαγεγραμμένη.

Η απόφασή του είναι σεβαστή μεν, αλλά όχι εύκολα κατανοητή κυρίως από τον κόσμο που τίμησε με την ψήφο του το πρόσωπό του. Στις εκλογές του 2019 ο Μιχάλης Αμοιρίδης, ψηφίστηκε κυρίως ως φορέας του πολιτικού προγράμματος της Περιφερειακής Σύνθεσης και δυνάμει εφαρμογέας αυτού.

Αξίζει, πάντως να θυμηθούμε μερικές από τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Μιχάλη Αμοιρίδη στον περιφερειακό τύπο της ΑΜΘ:

«Εδώ και αρκετό διάστημα, εμείς ως παράταξη (Περιφερειακή Σύνθεση), αλλά και μεμονωμένα δεν προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς, ούτε σε στείρα αντιπολίτευση, αλλά καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την υγεία τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την ενίσχυση επιχειρήσεων και όλους τους τομείς, γενικότερα. Επιζητούμε αυτές οι προτάσεις, να συζητηθούν και κάποιες από αυτές ενδεχομένως να αξιοποιηθούν. Δυστυχώς βλέπουμε πως αυτό δεν συμβαίνει. Αντιθέτως υπάρχει μία στάση από την μεριά του Περιφερειάρχη, η οποία είναι συνεχώς απαξιωτική με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι δεν ταιριάζουν ούτε στην θέση, αλλά και ούτε στον θεσμό που κατέχει (σ.σ. ο Περιφερειάρχης).

Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε το ήθος και τις αρχές που μας διέπουν ως άτομα και ως παράταξη και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, προσπαθώντας παράλληλα να κινητοποιήσουμε τη διοίκηση, δίνοντάς της κάποιες προτάσεις όσο και διεκδικώντας πράγματα για τους πολίτες της περιφέρειας μας»

Δήλωνε, επίσης, για τον Περιφερειάρχη ότι «υπάρχουν μειωμένα αντανακλαστικά στην διοίκηση, αλλά και μια εμμονική διάθεση να μην συζητά και να μην κάνει διάλογο» καθώς και ότι «Είναι νομίζω θέμα χαρακτήρα και περισσότερο ανασφάλειάς του (σ.σ. του Περιφερειάρχη)» (Ενήμερος Καβάλας, Νοέμβριος 2020)

Άλλη αξιοσημείωτη δήλωση του είναι η εξής: «Περιφερειάρχης με μέσον δεν μπορείς να γίνεις» (δείτε εδώ) που έλεγε για τον Χρήστο Μέτιο στο όχι και τόσο μακρινό 2019, ενώ την ίδια περίοδο τον καλούσε «να δεσμευτεί ότι δεν θα αναλάβει αμειβόμενο πόστο, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί» (δείτε εδώ).

Άρα λοιπόν διακατέχεται από «τάσεις φυγής», που υπό άλλες συνθήκες αυτό θα ήταν αποδεκτό, αλλά μιλώντας για Πολιτική μία τέτοια αστάθεια συνιστά μειονέκτημα.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης οφείλει να εξηγήσει κυρίως στους πολίτες της Ξάνθης, αλλά και στον εαυτό του αυτή αλλαγή των απόψεων του! Ο ίδιος οφείλει, όχι μόνο στην παράταξή μας υπό την σημαία της οποίας εξελέγη, αλλά περισσότερο στους πολίτες να εξηγήσει ακόμη πως προέκυψε αυτός ο τρομερός συγχρονισμός: «δήλωση Μ. Αμοιρίδη» – «δελτίο τύπου Χρ. Μέτιου» – «αποχώρηση Μ. Αμοιρίδη»;

Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί και πρέπει να κάνει απέναντι στους πολίτες που εμφατικά αποζητούν την ευπρέπεια, την συνέπεια και τις «καθαρές κουβέντες» σε όλα τα επίπεδα της Πολιτικής και κατακρίνουν σφόδρα τις πολιτικές κυβιστήσεις και τις προσχηματικές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πολιτικό δρόμο που θα αποφασίσει να ακολουθήσει, αλλά κυρίως καλή ευκολία στη λήψη αποφάσεων από δω και πέρα.

Η Περιφερειακή Σύνθεση συνεχίζει την πορεία της προς το μέλλον υπηρετώντας ακλόνητα το πρόγραμμά και τις θέσεις της που εκπορεύονται και απευθύνονται αποκλειστικά στους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που εν τέλει κρίνουν τις επιλογές όλων μας, με συνέπεια, ευπρέπεια και σοβαρότητα.

Για την Περιφερειακή Σύνθεση η συμμαχία και η ενότητα που επιδιώκουμε αφορά τους πολίτες της ΑΜΘ.

Από το γραφείο τύπου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Αποχώρησε από την «Περιφερειακή Σύνθεση» ο Μιχάλης Αμοιρίδης

Αποχώρησε-από-την-«Περιφερειακή-Σύνθεση»-ο-Μιχάλης-Αμοιρίδης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίησα σκέψεις μου, όπως τις είχα θέσει λίγες ημέρες νωρίτερα στους συναδέλφους μου στην Περιφερειακή Σύνθεση. Υπήρξε ο χρόνος για να τις μελετήσουν και έγινε αναλυτική συζήτηση. Μίλησα για ενότητα, για συνεργασία, για τα λάθη του παρελθόντος που πρέπει να τεθούν στο περιθώριο. Η ενότητα και η ομοψυχία, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου πολιτικού χώρου, είναι αναγκαιότητα, που θα αποβεί επωφελής όχι μόνο για την παράταξη αλλά πρωτίστως για τους πολίτες της περιφέρειας μας . Εάν μιλάμε για σύνθεση απόψεων και ανθρώπων, πρώτοι εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα.

H συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μου δείχνει με κάθε τρόπο ότι επικροτεί αυτές τις σκέψεις.

Η Περιφερειακή Σύνθεση όμως απέστειλε σχετικό δελτίο τύπου που απορρίπτει τις προτάσεις μου και αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει έμπρακτα να τις απορρίψω και εγώ. Τους εκτιμώ και τους σέβομαι αλλά θα πρέπει να σεβαστούν και αυτοί την άποψη μου, την οποία θα υπηρετήσω το επόμενο διάστημα με τη στάση μου εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου. Ο δρόμος της ενότητας του πολιτικού χώρου που ανήκω είναι η επιλογή μου, ελπίζω σύντομα να ενστερνιστούν και άλλοι τις σκέψεις μου.

Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει πλέον να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου από την Περιφερειακή Σύνθεση.

Ελπίζω ότι θα ωριμάσουν οι συνθήκες και οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά σε κοινούς αγώνες και προσπάθειες με μία ενιαία περιφερειακή παράταξη που θα περιλαμβάνει όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Μιχάλης Αμοιρίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Θετικός στον κορωνοϊό ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Θετικός-στον-κορωνοϊό-ο-Χριστόδουλος-Τοψίδης

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο facebook, όπου γράφει:

«Αν και έχω ολοκληρώσει τον εμβολιασμό μου κατά του κορωνοϊού από τα μέσα Ιουνίου (με το εμβόλιο της Pfizer), δυστυχώς διαγνώστηκα θετικός στον κορωνοϊό μετά από μοριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκα (PCR test) προληπτικά μετά την επιστροφή μου από την ΔΕΘ.

Αυτό σημαίνει ότι θα απέχω από τα καθήκοντα μου για όσο διάστημα μου υποδείξουν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ με τον οποίο φυσικά επικοινώνησα άμεσα.

Παραμένω ασυμπτωματικός και παρακολουθώ τις υποχρεώσεις μου στο μέτρο του δυνατού με τη βοήθεια της τεχνολογίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα