Connect with us

Καβάλα

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Τιμή και ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παναγιώτης-Μαμτσαδέλης:-Τιμή-και-ευθύνη-η-θέση-του-προέδρου-του-Δημοτικού-Συμβουλίου.

«Υπάρχει η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα, το θέμα είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις / Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες»

«Χαρά, τιμή και ευθύνη. Αυτά είναι τα κυριότερα συναισθήματα που νιώθω μετά την πρώτη συνεδρίαση και την εκλογή μου στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ύστερα από την πανηγυρική εκλογή του στην εν λόγω θέση την Τρίτη 2 Ιανουαρίου. 

«Δεν είναι εύκολη φυσικά η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου…»

«Έχω ευχαριστήσει ήδη τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου που με εξέλεξαν αρχικά ως δημοτικό σύμβουλο και μου έδωσαν την ευκαιρία να κριθώ από μια θέση ευθύνης. Φυσικά ευχαριστώ και τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, αλλά και όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους, εκλέγοντάς με πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.  Δεν είναι εύκολη φυσικά η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Η ενδεχόμενη δυσκολία δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς θα χειριστείς 34 διαφορετικές προσωπικότητες, δηλαδή τα μέλη του δημοτικού συμβούλιο συν τον δήμαρχο 35, αλλά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με διατάξεις νόμων πολλές φορές, οι οποίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αλλάζουν συνεχώς», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μαμτσαδέλης. 

«Υπάρχει φυσικά η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον. Το θέμα είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις…»

«Θέλει πολλή προσοχή για να μη δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση στη λειτουργία όλων των υπηρεσιών. Γιατί αν κάποιο θέμα δεν περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και πάμε πίσω, ουσιαστικά χάνεται το χρονοδιάγραμμα από την υπηρεσία και αυτός ο οποίος πλήττεται στο τέλος είναι ο ίδιος ο δημότης. Υπάρχει φυσικά η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον.

Το θέμα είναι να εφαρμόζεις σωστά τις διατάξεις και βασικά το κυριότερο είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις. Να μην πρέπει να ερμηνευτούν για να εφαρμοστούν. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά και σημασία αυτό. Σε κάθε περίπτωση και ενδεχόμενα λάθη είναι ανθρώπινα, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν, αρκεί να μην είναι ανεπανόρθωτα και να μην προκαλούν κανένα πρόβλημα», επισήμανε ακόμη στα όσα είπε στον «Ενήμερο», ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

«Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή πενταετία γεμάτη προκλήσεις…»

«Υπάρχει διάθεση και συναίνεση από όλους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει συναίνεση. Έχουμε όλοι έναν κοινό σκοπό. Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή πενταετία γεμάτη προκλήσεις. Από εδώ και πέρα έχουμε την επικύρωση των δύο διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (2/1), έχουμε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως δεν έχει οριστεί ακόμη το πότε θα γίνει. Θα έχουμε τον προϋπολογισμό, θα έχουμε τα ανταποδοτικά τέλη, τον ορισμό του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γενικά υπάρχουν πολλά διαδικαστικά θέματα. Είχαν φροντίσει οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι και το προηγούμενο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο που έκαναν σε όλους μας, πρώτα απ’ όλα στους δημότες και μετά σε μας, να μην έχουμε δηλαδή ανοιχτά θέματα από το προηγούμενο έτος. Άρα αναμένουμε ό,τι καινούργιο μας έρθει από την υπηρεσία και φυσικά θα έχουμε και τη συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα έχει έναν ξεχωριστό ρόλο στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας, με σημαντικές αρμοδιότητες και πιθανόν να ελαφρύνει και το δημοτικό συμβούλιο, αφού θα γίνεται μία προεργασία πολλών θεμάτων που θα έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, άρα σίγουρα το έργο μας θα διευκολύνεται με τη βοήθεια και της Δημοτικής Επιτροπής», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα