Connect with us

Καβάλα

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Τιμή και ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παναγιώτης-Μαμτσαδέλης:-Τιμή-και-ευθύνη-η-θέση-του-προέδρου-του-Δημοτικού-Συμβουλίου.

«Υπάρχει η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα, το θέμα είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις / Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες»

«Χαρά, τιμή και ευθύνη. Αυτά είναι τα κυριότερα συναισθήματα που νιώθω μετά την πρώτη συνεδρίαση και την εκλογή μου στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ύστερα από την πανηγυρική εκλογή του στην εν λόγω θέση την Τρίτη 2 Ιανουαρίου. 

«Δεν είναι εύκολη φυσικά η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου…»

«Έχω ευχαριστήσει ήδη τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου που με εξέλεξαν αρχικά ως δημοτικό σύμβουλο και μου έδωσαν την ευκαιρία να κριθώ από μια θέση ευθύνης. Φυσικά ευχαριστώ και τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, αλλά και όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους, εκλέγοντάς με πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.  Δεν είναι εύκολη φυσικά η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Η ενδεχόμενη δυσκολία δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς θα χειριστείς 34 διαφορετικές προσωπικότητες, δηλαδή τα μέλη του δημοτικού συμβούλιο συν τον δήμαρχο 35, αλλά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με διατάξεις νόμων πολλές φορές, οι οποίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αλλάζουν συνεχώς», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μαμτσαδέλης. 

«Υπάρχει φυσικά η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον. Το θέμα είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις…»

«Θέλει πολλή προσοχή για να μη δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση στη λειτουργία όλων των υπηρεσιών. Γιατί αν κάποιο θέμα δεν περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και πάμε πίσω, ουσιαστικά χάνεται το χρονοδιάγραμμα από την υπηρεσία και αυτός ο οποίος πλήττεται στο τέλος είναι ο ίδιος ο δημότης. Υπάρχει φυσικά η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον.

Το θέμα είναι να εφαρμόζεις σωστά τις διατάξεις και βασικά το κυριότερο είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις. Να μην πρέπει να ερμηνευτούν για να εφαρμοστούν. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά και σημασία αυτό. Σε κάθε περίπτωση και ενδεχόμενα λάθη είναι ανθρώπινα, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν, αρκεί να μην είναι ανεπανόρθωτα και να μην προκαλούν κανένα πρόβλημα», επισήμανε ακόμη στα όσα είπε στον «Ενήμερο», ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

«Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή πενταετία γεμάτη προκλήσεις…»

«Υπάρχει διάθεση και συναίνεση από όλους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει συναίνεση. Έχουμε όλοι έναν κοινό σκοπό. Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή πενταετία γεμάτη προκλήσεις. Από εδώ και πέρα έχουμε την επικύρωση των δύο διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (2/1), έχουμε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως δεν έχει οριστεί ακόμη το πότε θα γίνει. Θα έχουμε τον προϋπολογισμό, θα έχουμε τα ανταποδοτικά τέλη, τον ορισμό του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γενικά υπάρχουν πολλά διαδικαστικά θέματα. Είχαν φροντίσει οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι και το προηγούμενο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο που έκαναν σε όλους μας, πρώτα απ’ όλα στους δημότες και μετά σε μας, να μην έχουμε δηλαδή ανοιχτά θέματα από το προηγούμενο έτος. Άρα αναμένουμε ό,τι καινούργιο μας έρθει από την υπηρεσία και φυσικά θα έχουμε και τη συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα έχει έναν ξεχωριστό ρόλο στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας, με σημαντικές αρμοδιότητες και πιθανόν να ελαφρύνει και το δημοτικό συμβούλιο, αφού θα γίνεται μία προεργασία πολλών θεμάτων που θα έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, άρα σίγουρα το έργο μας θα διευκολύνεται με τη βοήθεια και της Δημοτικής Επιτροπής», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Σε-ελεγχόμενες-διακοπές-υδροδότησης-προχωρά-η-ΔΕΥΑΚ

Απόστολος Χρόνης: Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, παρ’ όλο που ο δήμος Καβάλας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε οικισμούς χωρίς νέο δίκτυο ύδρευσης και κυρίως στα υψηλά σημεία αυτών των οικισμών που κάποιες ώρες μένουν χωρίς νερό ή πέφτει πολύ η πίεσή του.

«Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις…»

«Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερκατανάλωσης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την υπερκατανάλωση δεν μπορούν να την υποστηρίξουν τα δίκτυα. Αυτό αφορά και τον Ζυγό και τις Κρηνίδες, αφορά και το Χαλκερό, στο οποίο έχουμε μετριάσει την κατάσταση δηλαδή κάναμε κινήσεις παρόμοιες που θα κάνουμε τώρα στον Ζυγό και στις Κρηνίδες κλείνοντας τα δίκτυα και μειώνοντας την παροχή στις αρδευτικές περιοχές. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και σε αυτά τα δύο χωριά. Δηλαδή το δίκτυο που είναι εκτός σχεδίου πόλης θα το περιορίσουμε για κάποιες ώρες, κυρίως απογευματινές, που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία στους κατοίκους να μην ποτίζουν τους κήπους τους απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι εμείς παρέχουμε μόνο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους μ’ ένα μικρό μπαξέ που έχουν να σταματήσουν να τον έχουν. Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης…»

Όσον αφορά τα μέτρα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τόνισε: «Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης και φυσικά αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα πάμε και σε περαιτέρω μέτρα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα στα άκρα. Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος και να σεβαστεί τον συνάνθρωπό του. Αυτό είναι το πρόβλημα, ο αλληλοσεβασμός. Δεν είναι το γκαζόν προτεραιότητα. Ο άνθρωπος είναι προτεραιότητα, τα ζώα και τα φυτά στη συνέχεια. Όταν φτάνει για τους ανθρώπους θα δώσουμε στα ζώα, όταν φτάνει για τα ζώα θα δώσουμε και στα φυτά. Όχι το αντίθετο. Πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα