Connect with us

Καβάλα

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Παναγιώτης-Μαμτσαδέλης:-Μεγάλη-ευθύνη-η-θέση-του-προέδρου-του-Δημοτικού-Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα / Στόχος μας είναι να κάνουμε ελκυστικό το δημοτικό συμβούλιο προς τους πολίτες και σε αυτό θα παίξει ρόλο η συμπεριφορά όλων μας»

«Μετά από συζήτηση με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, με πολλή χαρά δέχτηκα να είμαι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Καταρχάς είμαι ευγνώμων που τόσο πολλοί συμπολίτες και συμπολίτισσές μου, με τίμησαν με την ψήφο τους, στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Εξίσου σημαντικό για μένα είναι όμως, ότι ο δήμαρχος Καβάλας με εμπιστεύεται για αυτήν την θέση και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο νεοκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος από την αρχή του νέου έτους, θα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου του νέου δημοτικού συμβουλίου.

«Παρά την ηλικία μου και την πρώτη φορά που ουσιαστικά συμμετέχω ως αιρετός, ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται. Δείχνει ότι μπορεί να εμπιστευτεί τους νέους ανθρώπους…»

«Πραγματικά είναι μιας καίριας σημασίας θέση για την λειτουργία του Δήμου Καβάλας. Παρά την ηλικία μου και την πρώτη φορά που ουσιαστικά συμμετέχω ως αιρετός στη διοίκηση ενός οργανισμού, όπως είναι ο Δήμος Καβάλας, ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται. Δείχνει ότι μπορεί να εμπιστευτεί τους νέους ανθρώπους κι αυτό θα συμβεί και σε άλλες θέσεις. Άρα είναι πρώτα απ’ όλα τιμητικό για εμένα και δείχνει τα θετικά χαρακτηριστικά του δημάρχου μας, τις αρετές του, για τις οποίες όλοι εμείς συνταχθήκαμε δίπλα του, στην προσπάθεια που έγινε με τον «Σύγχρονο Δήμο» και στέφθηκε με επιτυχία. Είναι πολύ καλό το ποσοστό ανανέωσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο και ηλικιακά, αλλά και σε πρόσωπα, τα οποία συμμετέχουν για πρώτη φορά», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαμτσαδέλης.

«Στόχος μας είναι το πως θα κάνουμε ελκυστικό το δημοτικό συμβούλιο προς τους πολίτες και σε αυτό θα παίξει ρόλο η συμπεριφορά όλων μας…»

«Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα η θέση αυτή. Από την άλλη είμαι πολύ χαρούμενος, το προσμένω πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία. Είναι νέα τα καθήκοντα για όλους μας, αλλά την ίδια χαρά και ανυπομονησία έχουμε άπαντες και οι 21, με τον δήμαρχο μαζί, για να κάνουμε πράξη όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά στους πολίτες του Δήμου Καβάλας. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι οι πολίτες να ενδιαφέρονται για το τι θα λέγεται και τι θα ψηφίζεται στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Στόχος μας είναι το πως θα κάνουμε ελκυστικό το δημοτικό συμβούλιο προς τους πολίτες. Παλιότερα υπήρχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον των πολιτών για το δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα ελάχιστοι το κάνουν αυτό. Άρα ένα πολύ μεγάλο στοίχημα είναι αυτό και σε αυτό θα παίξει ρόλο η συμπεριφορά όλων μας», επισήμανε στη συνέχεια όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Μαμτσαδέλης. 

«Η προσπάθεια μου θα είναι μεγάλη για να κάνω ό,τι μπορώ για την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό είναι το καθήκον του προέδρου…» «Εάν για παράδειγμα έχουμε κάποια σκηνικά, τα οποία δεν είναι αυτά που αρμόζουν σε ένα δημοτικό συμβούλιο, δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα, όπως οι φωνές, τα επεισόδια που υπήρχαν στην προηγούμενη θητεία, αυτό δεν θα είναι καλό. Νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα θα κάνουμε κακό στο όργανο, στον Δήμο Καβάλας και φυσικά όποιος έχει τέτοιες συμπεριφορές θα κάνει κακό στον εαυτό του. Άρα, η προσπάθεια μου θα είναι μεγάλη για να κάνω ό,τι μπορώ για την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό είναι το καθήκον του προέδρου κι όχι να προσπαθούμε να επέμβουμε για αυτούς που δημιουργούν εντυπώσεις. Ούτως ή άλλως όσοι θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση είναι έμπειροι. Είναι πολιτικές προσωπικότητες με πορεία στο δημοτικό συμβούλιο και στα κοινά, άρα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να διεξάγεται ένας πολιτισμένος διάλογος, με θετικά αποτελέσματα και πρόσημο για τα θέματα που θα συζητιούνται στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Δήμος-Καβάλας:-Ηλεκτρονική-πλατφόρμα-ανταλλαγής-ογκωδών-αντικειμένων-μεταξύ-δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη κάνει ο Δήμος Καβάλας, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων.

Η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση του μεγάλου αριθμού ογκωδών αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς παρατημένα στους δρόμους της πόλης μας, απαιτεί μια νέα προσέγγιση από τον Δήμο Καβάλας, αξιοποιώντας την τεχνολογία και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα αξιοποίησης των αντικειμένων αυτών από δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας ξεκινά τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν εύκολα και απλά να δωρίσουν κάθε ογκώδες αντικείμενο που δε χρησιμοποιούν πλέον (π.χ. έπιπλα & είδη οικοσκευής, ηλεκτρικές συσκευές, κατασκευαστικά υλικά, οχήματα, κ.α.) σε έναν συνδημότη τους που πιθανά το έχει ανάγκη. Κάθε δημότης μπορεί τόσο να δημοσιεύσει αγγελίες με τα προς αποκομιδή ογκώδη αντικείμενά του, όσο και να ζητήσει να παραλάβει κάποιο αντικείμενο που χρειάζεται, άμεσα και χωρίς κόστος.

Η διαδικασία ανταλλαγής είναι δυνατή μέσω της σελίδας: https://bulkyobjects.kavala.gov.gr

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη, εισάγοντας και επαληθεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας και δημιουργώντας κωδικό σύνδεσης.

Δημιουργία αγγελίας για το προς ανταλλαγή ογκώδες αντικείμενο, εισάγοντας τις σχετικές πληροφορίες, φωτογραφίες και διαθέσιμες ημέρες & ώρες παραλαβής του.

Επιλογή αγγελίας/αντικειμένου προς παραλαβή.

Επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου.

Παραλαβή του αντικειμένου απευθείας από τον ιδιοκτήτη του.

Για την επιλογή οποιουδήποτε αντικειμένου είναι απαραίτητη η επιτυχής εγγραφή στην ιστοσελίδα. Αναλυτική καθοδήγηση βήμα- βήμα για την επιτυχή εγγραφή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/orxviVCncDY Μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email) του κατόχου του αντικειμένου, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί του και να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή απευθείας. Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή του αντικειμένου, δίνεται η δυνατότητα στον δημιουργό της αγγελίας να επιλέξει την ειδική σήμανση “Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε”, ούτως ώστε η αγγελία να γίνει ανενεργή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα έχουν τη συνολική εποπτεία της όλης διαδικασίας, εγκρίνοντας τις προς δημοσίευση αγγελίες και διασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία της πλατφόρμας.

Η δράση αυτή του Δήμου Καβάλας υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CURE+ “Centres for Urban Resources, Reuse and Remanufacture” που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) 2022, με στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης ή της ανακύκλωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της περιττής εξάντλησης των πόρων.

Παρακαλούμε θερμά για την στήριξη της όλης προσπάθειας, ανεβάζοντας πρώτοι προσωπικά αντικείμενα προς επανάχρηση. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης, με τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τις δημοτικές υπηρεσίες και την πληρωμή του αντίστοιχου τέλους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό-έλεγχο-τέθηκε-η-πυρκαγιά-στον-Άγιο-Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (24/7/2024) σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Φωτογραφία: www.meteokav.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Βάση-ΕΚΑΒ-στο-κάμπινγκ-της-Χρυσής-Αμμουδιάς

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΚΑΒ και αποδοχής αυτής από το Δήμο Θάσου και τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, υπάρχει Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς με συνεχή και καθημερινή παρουσία ασθενοφόρου από τη 1/07/2024 .

Ο Δήμος Θάσου μαζί με την Δημοτική ΑΕ καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των διασωστών. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η συνεχής επαγρύπνηση για την προστασία, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των τουριστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα