Connect with us

Καβάλα

Πέντε σημαντικά έργα στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Δ. Σ. Παγγαίου

Πέντε-σημαντικά-έργα-στην-πρώτη-μετεκλογική-συνεδρίαση-του-Δ-Σ.-Παγγαίου

Για τις αποφάσεις που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου, στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις δημοτικές εκλογές και αφορούν σημαντικά έργα στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης.

«Ο Δήμος δεν σταματά τη λειτουργία του, δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι είχαμε μία προεκλογική περίοδο. Συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας, στο πλαίσιο της σημαντικής δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Καλλινικίδης.

«Πέντε σημαντικά έργα, τα οποία εντάσσουμε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για να καταθέσουμε πρόταση στο LEADER, με στόχο να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες πολύ σημαντικές παρεμβάσεις…»

«Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε στο επιχειρησιακό μας πρόγραμμα πέντε σημαντικά έργα, τα οποία εντάσσουμε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για να καταθέσουμε πρόταση στο LEADER, με στόχο να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. Τα έργα αυτά αφορούν στη δημιουργία χώρων αναψυχής στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Περάμου, με τη δημιουργία μίας νέα παιδικής χαράς στην περιοχή, μετά από αυτήν που κατασκευάσαμε στο κέντρο. Τώρα θα πάμε ουσιαστικά να κάνουμε μία νέα σε ένα άλλο σημείο του οικισμού, γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες. Επίσης θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις και βελτιώσεις στα γήπεδα του Κοκκινοχώματος και του Ακροποτάμου και σημαντικά έργα στο πλαίσιο των ενεργειακών αναβαθμίσεων. Μιλάμε για το δημοτικό σχολείο Παλαιοχωρίου, Μελισσοκομείου και μετά το κλειστό της Ελευθερούπολης κάνουμε ενεργειακή αναβάθμιση και στο κλειστό γυμναστήριο της Γεωργιανής», ανέφερε σχετικά ο κ. Καλλινικίδης. 

«Ήδη έχουμε έτοιμες μελέτες και περιμένουμε προσκλήσεις από την Περιφέρεια, για να εντάξουμε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης. Γίνεται μία πάρα πολύ μεγάλη δουλειά και οφείλω να ευχαριστήσω και την Τεχνική Υπηρεσία μας που δουλεύει πάρα πολύ σε αυτό το επίπεδο…» «Ο Δήμος Παγγαίου, ούτως ή άλλως είχε κάνει κάποιες υποδομές και είχε μπει σε προγράμματα και αναβάθμισε ενεργειακά και δημοτικά σχολεία, το πρώην δημαρχείο, το σημερινό δημαρχείο το κλειστό της Ελευθερούπολης και τώρα προχωράμε στα πλαίσια αυτά να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε και σε άλλα κτήρια. Ήδη έχουμε έτοιμες μελέτες και περιμένουμε προσκλήσεις από την Περιφέρεια, για να εντάξουμε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης. Γίνεται μία πάρα πολύ μεγάλη δουλειά και οφείλω να ευχαριστήσω και την Τεχνική Υπηρεσία μας που δουλεύει πάρα πολύ σε αυτό το επίπεδο, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε μελέτες και πράγματι όταν βγει μία πρόσκληση δεν υπάρχει περίπτωση ο Δήμος Παγγαίου να μην έχει μία μελέτη έτοιμη για να την καταθέσει. Για αυτό και υλοποιούνται τόσα πολλά έργα, για αυτό και εντάσσονται τόσα πολλά έργα και αυτό γίνεται γιατί υπάρχει μία διοίκηση και μία υπηρεσία που ανταποκρίνονται σε αυτό το επίπεδο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα