Connect with us

Νέα Θάσου

Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης με κλιμάκιο της ΝΔ θα επισκεφθούν την Θάσο

Ο-ΥΜΑΘ-Στάθης-Κωνσταντινίδης-με-κλιμάκιο-της-ΝΔ-θα-επισκεφθούν-την-Θάσο

Το Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, θα επισκεφθεί τη Θάσο, με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Στο κλιμάκιο μετέχουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις προσεχείς ευρωεκλογές και Βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτές και τοπικά κομματικά στελέχη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το εξής:
11.10: Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Θάσου

11.30: Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Θάσου

12.00: Επίσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου

12.30: Επίσκεψη στην αγορά της Θάσου

13.00: Επίσκεψη στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θάσου

13.30: Συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή Θάσου

16.30: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Θάσου

16.50: Επίσκεψη στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θάσου

17.30: Επίσκεψη στα Λιμενάρια Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Προχωρά η ίδρυση του καταδυτικού πάρκου στον Άγιο Αντώνιο Θάσου – Σε εξέλιξη η οικολογική αξιολόγηση

Προχωρά-η-ίδρυση-του-καταδυτικού-πάρκου-στον-Άγιο-Αντώνιο-Θάσου-–-Σε-εξέλιξη-η-οικολογική-αξιολόγηση

Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στη Θάσο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του καταδυτικού πάρκου στον Άγιο Αντώνιο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει η περιβαλλοντική αξιολόγηση, η οποία θα διασφαλίσει την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής.

Το έργο εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες που ενδιαφέρονται για δραστηριότητες όπως η κατάδυση και η εξερεύνηση του υποθαλάσσιου κόσμου. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής μελέτης, έχουν τεθεί συγκεκριμένοι όροι ώστε να προστατευθούν τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και η θαλάσσια ζωή.

Προστασία του περιβάλλοντος

Για τη δημιουργία του καταδυτικού πάρκου, προβλέπονται ειδικά μέτρα που θα εξασφαλίσουν την οικολογική ισορροπία της περιοχής. Μεταξύ αυτών είναι:

• Η αποφυγή οποιασδήποτε παρέμβασης κατά την περίοδο αναπαραγωγής σπάνιων ειδών που φιλοξενούνται στη θαλάσσια περιοχή.

• Η χρήση αγκυροβολίων φιλικών προς το περιβάλλον, τα οποία δεν θα επηρεάζουν τα υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας.

• Η τοποθέτηση ειδικών σημάνσεων που θα καθορίζουν τα όρια του πάρκου, χωρίς να επηρεάζουν τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.

• Η απαγόρευση μόνιμων κατασκευών στη χερσαία ζώνη γύρω από το πάρκο, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο το φυσικό τοπίο.

• Η τήρηση αυστηρών κανόνων κατάδυσης, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα όπως η ακούσια όχληση ή η καταστροφή του θαλάσσιου βυθού.

Επόμενα βήματα

Η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ οι αρμόδιες αρχές συνεργάζονται με ειδικούς στον τομέα των καταδύσεων και της περιβαλλοντικής προστασίας για την ολοκλήρωση του σχεδίου. Παράλληλα, φορείς τουρισμού και επαγγελματίες του κλάδου βλέπουν το καταδυτικό πάρκο ως μια σημαντική επένδυση που θα προσφέρει νέες προοπτικές για τη Θάσο.

Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, το νησί θα αποκτήσει έναν ακόμη πόλο έλξης για τους επισκέπτες, ενισχύοντας το τουριστικό του προϊόν και προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις της θάλασσας και των καταδύσεων.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Στρατηγική συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη Καβάλας και Θάσου

Στρατηγική-συνεργασία-για-την-τουριστική-ανάπτυξη-Καβάλας-και-Θάσου

Στρατηγική συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη Καβάλας και Θάσου

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Marketing Greece στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις και οι δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας και ανταγωνιστικής τουριστικής ταυτότητας για τη Θάσο και την Καβάλα.
Στη Σύμπραξη συμμετέχουν κορυφαίοι φορείς του τουρισμού, μεταξύ των οποίων ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας, η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Fraport Greece, η AEGEAN, η Marketing Greece και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θάσου προχωρά και σε μεμονωμένη συνεργασία με τη Marketing Greece, εστιάζοντας σε εξειδικευμένες ενέργειες μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας της Θάσου, ενισχύοντας τη θέση της στο διεθνές και εγχώριο τουριστικό περιβάλλον.
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Οργανισμός Τουρισμού Θάσου

Topics

Related Articles

Προηγούμενο άρθρο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

ΔΛΤ Θάσου: Παραχώρηση χρήσης χώρων αρμοδιότητας ΔΛΤ Θάσου 2025

ΔΛΤ-Θάσου:-Παραχώρηση-χρήσης-χώρων-αρμοδιότητας-ΔΛΤ-Θάσου-2025

Ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων χρήσης χώρων αρμοδιότητας Δ.Λ.Τ. Θάσου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ανακλίντρων – ξαπλωστρών προκειμένου να εκδοθούν οι αντίστοιχες Αποφάσεις του Δ.Σ. του «Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».
Τονίζεται ότι η χρήση Χώρων πριν την έκδοση της Απόφασης του Δ.Σ. θεωρείται αυθαίρετη.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες να υποβάλλουν αίτηση με συνημμένα δικαιολογητικά στα γραφεία του Δ.Λ.Τ. Θάσου στο κτήριο του Καλογερικού.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση
  2. Φωτοαντίγραφο άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος/ Γνωστοποίηση λειτουργίας.
  3. Δημοτική Ενημερότητα μη οφειλής προς τον Δήμο Θάσου.
  4. Βεβαίωση μη οφειλής στο Δ.Λ.Τ Θάσου.
  5. Τοπογραφική αποτύπωση όπου να απεικονίζεται η θέση του καταστήματος και ο χώρος που αιτείστε ο οποίος θα αποτυπώνεται υπό μορφή πολυγώνου, θα αναγράφεται το εμβαδόν αυτού και οι συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου αυτού. Ο χώρος που δύναται να παραχωρηθεί θα είναι εντός του τετραπλεύρου που σχηματίζεται από την προβολή της πρόσοψης της επιχείρησης στην ακτογραμμή τις κάθετες που βαίνουν από αυτήν και 4 μέτρα απόσταση από την ακτογραμμή. Οι χώροι οι οποίοι θα αιτηθείτε θα πρέπει να είναι με ευκρίνεια διαχωρισμένοι κατά χρήση, σε περίπτωση δηλαδή που θα τοποθετηθούν είτε τραπεζοκαθίσματα είτε ομπρέλες και ανάκλιντρα είτε και τα δύο ήδη.

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ.
Μανίτσας Δημήτριος

Topics

Related Articles

Προηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθρο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα