Connect with us

Νέα Θάσου

Ο επετειακός εορτασμός του Αποστόλου Παύλου στον Ιερό Ναό της Καβάλας

Ο-επετειακός-εορτασμός-του-Αποστόλου-Παύλου-στον-Ιερό-Ναό-της-Καβάλας

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το Πρόγραμμα του εφετινού εορτασμού της επετείου μνήμης του πολιούχου και ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Παύλου κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, το οποίο εφέτος είναι ενταγμένο στον επετειακό εορτασμό της εκατονταετηρίδος (1924-2024) της τοπικής μας Εκκλησίας.

​ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
Παρασκευή 28.06.2024, απόγευμα
-ώρα 7 μ.μ. : ο Πανηγυρικός Εσπερινός.
-ώρα 8.30 μ.μ. η Λιτανεία «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», με την λιτάνευση της ιεράς Εικόνος από ένστολα τμήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δια των οδών Ομονοίας και Κουντουριώτου, με την συνοδεία του ιερού Κλήρου και των Αρχών της Πόλης, της φιλαρμονικής μουσικής του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Καβάλας, τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων, και με κατάληξη το Μνημείο της αφίξεως του Αποστόλου Παύλου στην Νεάπολη παραπλεύρως του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Σάββατο 29.06.2024, πρωΐ
-ώρα 7 π.μ. : ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την απονομή της τιμητικής διακρίσεως του οφφικίου του Μεγ. Πρωτοπρεσβυτέρου τοῦ Οἰκουμενικού Θρόνου-Πατριαρχείου στον παλαιότερο Κληρικό της Ι.Μητροπόλεως από τους χρόνους της αρχιερατείας του μακαριστού καὶ πρώτου Μητροπολίτου ΦΝΘ Χρυσοστόμου (του Χατζησταύρου).
-ώρα 10.30 π.μ. : η Δοξολογία για τα « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καβάλας.

Κυριακή 30.06.2024, βράδυ
-ώρα 9 μ.μ. : η υπαίθρια Αγρυπνία προς τιμήν των αγίων Αποστόλων επί των ερειπίων της Παλαιοχριστιανικής Α΄ στους αρχαίους Φιλίππους (είσοδος από αρχαίο θέατρο).

Στις ιερές Ακολουθίες, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. κ. Στεφάνου και ειδικής αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα συμμετάσχουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, και Λαγκαδά κ. Πλάτων, ενώ για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων των εορταστικών εκδηλώσεων έχει υπάρξει ήδη ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Αντιπεριφερείας, του Δήμου, της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας
Οι ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube μέσω της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως www.im-phlippon.gr

Ολόκληρη η Χριστιανική Ελλάδα τιμά τον Απόστολό της. Η Ελληνική Μακεδονία τον φυτουργό της πίστεώς της. Και η Εκκλησία των Φιλίππων και της Νεαπόλεως ευλαβικά και αξιοχρέως επιτελεί τις εόρτιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του φωτιστή της Αποστόλου Παύλου, ανταποδίδοντας οφειλετικώς προς τον Θεό και προς Εκείνον την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Δήμος Θάσου: Για μία ακόμη χρονιά πολίτες προβαίνουν σε αυθαίρετη τοποθέτηση, ομπρελών, κιοσκιών, ξαπλωστρών και καθισμάτων ασφαλισμένων με αλυσίδες

Δήμος-Θάσου:-Για-μία-ακόμη-χρονιά-πολίτες-προβαίνουν-σε-αυθαίρετη-τοποθέτηση,-ομπρελών,-κιοσκιών,-ξαπλωστρών-και-καθισμάτων-ασφαλισμένων-με-αλυσίδες

Παρατηρείται για μία ακόμη χρονιά το φαινόμενο της αυθαίρετης και παράνομης τοποθέτησης, ομπρελών, κιοσκιών, ξαπλωστρών και καθισμάτων ασφαλισμένων με αλυσίδες και διαφόρων άλλων πρόχειρων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του αρθρ.14Ν.5092/2024 (ΦΕΚ 33/4-3-2024) και του αριθ. πρωτ.:18870/04-07-2024 εγγράφου της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας για Απομάκρυνση αντικειμένων(ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ) κατά μήκος της ακτογραμμής των παραλιών των Δήμων.
Ο Δήμος Θάσου καλεί όλους τους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες να απομακρύνουν άμεσα όλα τα αντικείμενα που έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα στους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού και της παραλίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Θάσου θα ξεκινήσει την απομάκρυνση όλων των αυθαιρέτως τοποθετημένων αντικειμένων.
Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τα απομακρύνουμε, χρησιμοποιώντας προσωπικό και μηχανήματα, που τόσο αναγκαία είναι, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του Δήμου μας.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Νέο περιστατικό πυρκαγιάς στην περιοχή Κόκκαλα προς Κορυφές

Νέο-περιστατικό-πυρκαγιάς-στην-περιοχή-Κόκκαλα-προς-Κορυφές

Νέο περιστατικό πυρκαγιάς στην περιοχή Κόκκαλα πρός Κορυφές σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουλίου.

Ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων ενώ ο καπνός είναι ορατός και από την περιοχή του Αμυγδαλεώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στις Αλυκές Θάσου, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουλίου σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό-πλήρη-έλεγχο-η-φωτιά-στη-Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στις Αλυκές Θάσου, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουλίου σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα