Connect with us

Καβάλα

Ο Δήμαρχος Παγγαίου  έδιωξε με τον Άλεξ Χαντιτάτζι από το γραφείο του

Ο-Δήμαρχος-Παγγαίου -έδιωξε-με-τον Άλεξ-Χαντιτάτζι-από-το-γραφείο-του

Θέλει να περιφράξει όλη την αλάνα της Ηρακλείτσας / Τι είπε ο Φίλιππος Αναστασιάδης στους κατοίκους της Ηρακλείτσας

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη με τον Άλεξ Χαντιτάτζι, ο οποίος επιχειρεί να επενδύσει στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας.

Ο Άλεξ Χαντιτάτζι ζήτησε συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος τον δέχτηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της Τρίτης. Ο επενδυτής έθεσε το θέμα της περίφραξης της Αλάνας, αξιώνοντας να την περιφράξει όλη, εμποδίζοντας εν μέρει την πρόσβαση του κόσμου στην παραλία.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου αντέδρασε, λέγοντα ότι είναι ξεκάθαρα αντίθετος σε όποιον επενδυτή αγνοεί τους νόμους και κυρίως, τα δικαιώματα των δημοτών. Ο Άλεξ Χαντιτάτζι εξοργίστηκε και απάντησε στον κ. Αναστασιάδη με βαριές εκφράσεις και απειλές για μηνύσεις. Ο δήμαρχος Παγγαίου τον έδιωξε από το γραφείο του, τονίζοντάς του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να είναι πάνω από τον νόμο και κυρίως εις βάρος των δημοτών, αλλά και όσων επισκέπτονται την περιοχή μας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Συνάντηση με τους κατοίκους της Ηρακλείτσας

Με κατοίκους της Νέας Ηρακλείτσας συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/5), ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, με τους οποίους συζήτησε για το θέμα της Αλάνας και τα όσα πρόσφατα ανέκυψαν με την περίφραξη που επιχείρησε στην περιοχή ο επενδυτής.

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας για το θέμα τονίζοντας αρχικά: «Όντως πληροφορήθηκα την περασμένη Πέμπτη ότι είχε εκδοθεί άδεια για την περίφραξη της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας. Αμέσως βέβαια κάλεσα την Πολεοδομία, προκειμένου να ενημερωθώ. Η πρόθεση του επενδυτή ήταν να περιφράξει όλο το ακίνητο».

«Πρέπει ο επενδυτής να αναθεωρήσει την άδειά του, προκειμένου να λειτουργήσει σύννομα και βάσει του Π.Δ. που ισχύει…»

«Βέβαια διίστανται οι απόψεις για το τι θα μπορούσε τελικά να γίνει, όμως σε κάθε περίπτωση καταλήξαμε στο ότι δεν θα μπορούσε με τίποτα να περιφράξει όλη την Αλάνα κι ότι έπρεπε να αφήσει 45 στρέμματα για κοινή χρήση. Αυτό το κάναμε ως Υπηρεσία Δόμησης, ανακαλέσαμε απευθείας την άδεια δόμησης και φυσικά πρέπει ο επενδυτής να εναρμονιστεί με τις διαταγές που προκύπτουν από το Π.Δ. του σχεδίου πόλεως της Ν. Ηρακλείτσας. Ευθύς αμέσως έφυγε το σήμα στην τοπική Αστυνομία και σταμάτησαν οι εργασίες. Πρέπει ο επενδυτής να αναθεωρήσει την άδειά του, προκειμένου να λειτουργήσει σύννομα και βάσει του Π.Δ. που ισχύει», σημείωσε στην συνέχεια ο Φ. Αναστασιάδης.

«Ως Δήμος είμαστε «υποχρεωμένοι» και κατ’ ουσίαν βέβαια, να διευκολύνουμε τον επενδυτή, αλλά από εκεί και πέρα θα είμαστε αμείλικτοι στο κομμάτι της νομιμότητας…»

«Καθησύχασα τους πολίτες της περιοχής, σε μια συνάντηση που είχαν ως σύλλογος και τους ενημέρωσα για την όλη κατάσταση. Είναι ένα θέμα που το παρακολουθούν όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου. Λέω ξεκάθαρα και το είπα και τη Δευτέρα (22/5) το βράδυ, ότι ως Δήμος είμαστε «υποχρεωμένοι» και κατ’ ουσίαν βέβαια, να διευκολύνουμε τον επενδυτή, αλλά από εκεί και πέρα θα είμαστε αμείλικτοι στο κομμάτι της νομιμότητας. Άρα το γεγονός ότι προσπάθησε να περιφράξει έναν χώρο που δικαιούται να το κάνει, δεν σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση παρανομεί. Όμως εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίζουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και να μπορέσει να γίνει η όποια περίφραξη για να προστατέψει την περιουσία του, μέσα όμως από την νομοθεσία που υπάρχει και από τους συγκεκριμένους όρους δόμησης που υφίστανται», επισήμανε καταληκτικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ερωτήματα που «καίνε» την αγορά ζητούν απαντήσεις

Ερωτήματα-που-«καίνε»-την-αγορά-ζητούν-απαντήσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Επιδιώκουμε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον / Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τουριστική κίνηση

Απαντήσεις για την αγορά που θέλουν, ιδιαίτερα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καλούνται να δώσουν ανώνυμα, οι έμποροι της Καβάλας, στο ερωτηματολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι ένα ευρύ ερωτηματολόγιο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της διανομής του προς τα μέλη μας. Το ερωτηματολόγιο έχει διάφορα καίρια ερωτήματα που αφορούν την αγορά, όπως για το θερινό και το χειμερινό ωράριο, δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, κλπ», τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Κελγιώργης. 

«Περιμένουμε τις απαντήσεις των συναδέλφων για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον…»

«Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που έχει επεξεργαστεί επιστημονικά η Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να είναι σύγχρονο, να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αποτυπώσει εύκολα και με σαφήνεια ο κάθε συνάδελφος τα θέλω του, όσον αφορά τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας. Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τεράστια τουριστική κίνηση που έχουμε τους θερινούς μήνες και ιδιαιτέρως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για αυτό προτείνουμε στα μέλη μας και περιμένουμε τις απαντήσεις τους, ανώνυμα, για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Παραδείγματα για τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι έμποροι της Καβάλας

«Για παράδειγμα έχουμε ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τη Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, που είμαστε στην κορύφωση της κίνησης για το αν πρέπει να ανοίγουμε τα απογεύματα μας ή όχι, μιλάμε για ενάμιση μήνα που υπάρχουν και οι θερινές εκπτώσεις. Υπάρχει επίσης ερώτημα όσον αφορά την Κυριακή των εκπτώσεων που ζητάμε κάτι πρωτοποριακό από τα μέλη μας, να ανοίξουμε το απόγευμα εκείνης της θεσμοθετημένης Κυριακής και όχι το πρωί που ο κόσμος είναι στη θάλασσα και άλλου είδους τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες θα μας κάνουν ως αγορά να κάνουμε το επόμενο βήμα για το αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη. Θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να εκφράσει την άποψή του, το τονίζω ξανά ανώνυμα, προκειμένου να επεξεργαστούμε μετά σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ε.Ε. όλα αυτά τα ερωτηματολόγια και να τα ανακοινώσουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους εμπόρους», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας – Να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες…»

Τέλος, όσον αφορά τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Καβάλας για την φετινή τουριστική περίοδο, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Είμαστε σε μία εποχή που ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουμε τα φτερά μας ως αγορά, καθώς το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άρα μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια την τουριστική κίνηση και επιτέλους αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη, να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες. Είναι κάτι που αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα του. Όλα στην αρχή ξεκινούν πιλοτικά. Εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να ζητήσουμε από τους συναδέλφους να αποτυπώσουν αυτά που όλο αυτό το διάστημα συζητάμε σε πηγαδάκια και κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα και βάσει αυτών θα είναι ο κανόνας πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας την επόμενη μέρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Δύο-διακοπές-υδροδότησης-στην-Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 03:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Παστέρ
 • Ιωάννου Μέξη
 • Περιμετρική οδό
 • Ζάππα
 • Αμισού
 • Σαπφούς
 • Ζαΐμη
 • Τσολάκη
 • Σερδάρογλου
 • Αστεριάδου
 • Παστέρ

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Επίσης, θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από ώρα 03:00 έως 07:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Θ. Καβαλιώτου
 • Μαυρομιχάλη
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ολυμπιάδος
 • Αμύντα
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Ελ. Βενιζέλου
 • Κουντουριώτου
 • Ομονοίας
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Εθνικής Αντίστασης
 • Ερυθρού Σταυρού
 • 7ης Μεραρχίας

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Κλειστή-η-αγορά-της-Καβάλας-την-Δευτέρα-του-Αγ.-Πνεύματος

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα