Connect with us

Περιφέρεια

Ορκίστηκαν ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Ορκίστηκαν-ο-νέος-Περιφερειάρχης-ΑΜΘ-και-τα-μέλη-του-νέου-Περιφερειακού-Συμβουλίου

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, τελέστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη και των  μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023.

Στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκπροσωπούνται πέντε παρατάξεις και υπηρετούν συνολικά 45 Περιφερειακοί/ες Σύμβουλοι (6 γυναίκες και 39 άνδρες).

Την τελετή της ορκωμοσίας, που χαρακτηρίστηκε από αθρόα προσέλευση πολιτών, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας στελέχη της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου,   ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

«Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ κε Περιφερειάρχα, η διακονία σας, να αναδείξει εσάς και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αξίους αυτής της μεγάλης εμπιστοσύνης του λαού μας. Στην Ελλάδα καυχώμαστε για την Δημοκρατία μας για την ελευθερία των σκέψεων μας, αλλά όμως καυχώμαστε και γιατί στα δύσκολα πάντα γινόμαστε ένα» σημείωσε μεταξύ άλλων στον ευχετήριο χαιρετισμό του μετά την τέλεση της ορκωμοσίας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. 

«Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι ένας υπέροχος τόπος, είναι ένας ευλογημένος τόπος, είναι μία γέφυρα όπου ο χριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός συναντιούνται και είναι μια γέφυρα φιλίας, αγάπης, συνεργασίας […] Προσπαθούμε η πρώτη είσοδος της Ελλάδας, η συνοριακή πύλη των Κήπων στον Έβρο να μπει σε μία φάση ανακατασκευής. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα γίνει μία ριζική ανακατασκευή στον υπάρχοντα σταθμό ώστε να γίνεται πολύ πιο εύκολα η διέλευση και μόλις φτιαχτεί η νέα γέφυρα, θα φτιαχτεί και ένας νέος υπερσύγχρονος σταθμός» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αφού μεταβίβασε τις ευχές του στον νέο Περιφερειάρχη και τα μέλη του Συμβουλίου, σημείωσε και ότι «οι Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας ενιαίος χώρος με τεράστιες προοπτικές αλλά και με κοινές προκλήσεις. Γι’ αυτό το λόγο κε Περιφερειάρχα, Θα αναλάβω πρωτοβουλία με τη συνεργασία τη δική σας και του συναδέλφου μας από την Δυτική Μακεδονία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι ενιαία και αυτά που μπορούμε να πετύχουμε μαζί, δεν μπορούμε να τα πετύχουμε χωριστά»

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, στον χαιρετισμό του μετά το πέρας της τελετής, δεσμεύθηκε κατ’ αρχάς ότι θα είναι «Περιφερειάρχης όλων των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», τόνισε ότι «στα πρόσωπα όλων των Δημάρχων βλέπω 22 συνεργάτες με τους οποίους θα συνδιαμορφώσουμε και θα βελτιώσουμε την εικόνα της Περιφέρειας μας.  Άλλωστε και οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρετούμε τον πολίτη, εργαζόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση των δομών και των υποδομών και εν τέλει την ανάπτυξη του τόπου»  και περιέγραψε το πλαίσιο της πολιτικής που θα ασκήσει η διοίκηση της οποίας προΐσταται, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η Περιφέρειά μας γίνεται μια σύγχρονη, ψηφιακή περιοχή. Δίπλα στον πολίτη, στον εργαζόμενο, στον επιχειρηματία.

-Με ψηφιακές υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες στη διάθεση των πολιτών, για την οριστική κατάργηση της γραφειοκρατίας.

-Με χρηματοδοτήσεις και παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.

-Με έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου.

-Με χρηματοδότηση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις εξαγωγές.

-Με έργα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Μια Περιφέρεια με υπηρεσίες για όλες και όλους. Με οξυμένα αντανακλαστικά. Κοινωνικά ευαίσθητη και πιο εθνικά υπερήφανη.

-Με έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων.

-Με ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων.

-Με προσβασιμότητα σε δομές που υποστηρίζουν και φροντίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας.

-Με ενίσχυση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και χρηματοδότηση προγραμμάτων ψυχικής υγείας.

Με υπηρεσίες για όλες και όλους.

Με αποτελεσματικότητα και στο έπακρο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γίνεται η Περιφέρεια, που χτίζει γέφυρες ανάμεσα στη Διοίκηση και του Πολίτες.

Γίνεται η Περιφέρεια, της συμπερίληψης και της συνεργασίας με την Κοινωνία των Πολιτών.

Γίνεται η Περιφέρεια, στον άξονα της οποίας βρίσκεται μόνον ο άνθρωπος».

Από το Γραφείο του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Χριστόδουλου Τοψίδη

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Παρουσία-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ-στην-freskon-–-helexpo

Την έκθεση FRESKON – HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜΘ Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην έκθεση συμμετείχε και η Περιφέρεια ΑΜΘ με περίπτερο, στο οποίο κατέγραψαν την παρουσία τους πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η Αλκυών, η Schotman Hendrik S.a. η ΕΑΣ Δράμας κ.α.

Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας, όπως η ΕΑΣ Καβάλας, ο NESPAR και η Κατσαγκιώτης Γ. Α.Ε. Επίσης στην αποστολή συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΜΘ, γεωπόνος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «η έκθεση FRESKON – HELEXPO  είναι μια μικρή έκθεση, αλλά εξόχως σημαντική για την περιοχή μας. Εμείς παραμένουμε ως διοίκηση, υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη στις επάλξεις των εξελίξεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά και ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων μας, όπως και για τους ανθρώπους που τα παράγουν και τα διακινούν στις παγκόσμιες αγορές και μέσα από αυτά προβάλλουν και τον τόπο μας». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Ο-Περιφερειάρχης-ΑΜΘ-πρόεδρος-της-Επιτροπής-Περιβάλλοντος-Ενέργειας-και-Κλιματικής-Κρίσης-της-ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος διεξήχθη διαδικτυακά την Παρασκευή 12/04. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και η πρώτη συνεδρίαση είχε μεν χαρακτήρα γνωριμίας των μελών μεταξύ τους, αλλά κατά τη διάρκεια της συστήθηκε το πλαίσιο δράσης της από τώρα και στο εξής.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή παρουσία και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην κατάρτιση των νομοσχεδίων που αφορούν την κλιματική κρίση και τη διαχείριση των συνεπειών της» υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατές και έχουν επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον και τη λειτουργία του όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε ότι ο κύριος στόχος των Περιφερειών, αλλά και του εν γένει σχεδιασμού διαχείρισης της κλιματικής κρίσης θα πρέπει να εστιάζει κατά κύριο λόγο στον τομέα της Πρόληψης «καθώς ό,τι πλήττεται, δύσκολα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε επίσης η ανάγκη ανοικτών διαύλων μεταξύ των Περιφερειών και των Υπουργείων, ώστε οι αποφάσεις τους να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς και η ανάγκη κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου αναφορικά με τις ΑΠΕ.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ, αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Τοψίδης Χριστόδουλος (Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης)   

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάτου Εβίνα (Α/ρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Αττικής)

Γραμματέας: Μπλέτσας Στυλιανός (Α/ρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας)       

Μέλος: Μητράκας Θεόδωρος (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας)

Μέλος: Αδαμόπουλος Αναστάσιος (Α/ρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Πελ/νήσου) 

Μέλος: Ιωάννου Σπυρίδων (Α/ρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Ιονίων Νήσων)       

Μέλος: Λυσσαρίδης Νικόλαος (Α/ρχης Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας)          

Μέλος: Κασσίμης Χρήστος (Περ. Σύμβουλος Αττικής)

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Συνάντηση-του-Αλέξανδρου-Ιωσηφίδη-με-τον-υφυπουργό-Υγείας

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 8 Απριλίου στο Υπουργείο Υγείας  συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου Δημήτρη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση των πολιτικών ψυχικής υγείας και η αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να δρομολογηθεί, σε συνεργασία με τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτό το αντικείμενο.

Ο κ. Ιωσηφίδης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων του τομέα της ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο για μελλοντική συνεργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα