Connect with us

Καβάλα

ΟΛΚ: Δεν έχουμε εγκαταλείψει στην τύχη του το λιμάνι της Περάμου

ΟΛΚ:-Δεν-έχουμε-εγκαταλείψει-στην-τύχη-του-το-λιμάνι-της-Περάμου

Αναφορικά με την ανοιχτή επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Καβάλας, κυρίου Δημητρίου Λυμπεράκη, η οποία δημοσιεύθηκε από ειδησεογραφική – ενημερωτική ιστοσελίδα της περιοχής μας, η ΟΛΚ ΑΕ αναφέρει τα κάτωθι:

Στην επιστολή που απευθύνει σε εμάς ο κύριος Δημήτριος Λυμπεράκης, κάνει λόγο για εικόνες ντροπής στον λιμένα των Ελευθερών και περιγράφει μία κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση από πλευράς μας να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε.» είναι κοινωφελής ανώνυμη εταιρεία που έχει ως στόχο την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος στις τέσσερις χερσαίες ζώνες λιμένων της αρμοδιότητάς της και τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας αυτών. Συνεπώς ουδεμία δυνατότητα παρέμβασης έχει σε οποιαδήποτε έκταση ή εγκατάσταση βρίσκεται εκτός αυτών που της παραχωρήθηκαν με την από 15/01/2003 σύμβαση παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία κυρώθηκε με νόμο.

Καλό θα ήταν να διευκρινιστεί ότι το τμήμα του κατασκευασμένου λιμένα που βρίσκεται μπροστά από την εγκατάσταση της πρώην «Softex» βρίσκεται εκτός χερσαίας ζώνης λιμένος και ως εκ τούτου οποιαδήποτε παρέμβασή μας σε αυτό θα στερούνταν νομιμότητας. Αρμόδιο σε κάθε περίπτωση για την τήρηση της ευταξίας και των νόμων και κανόνων γενικότερα είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Αναφορικά με την καθαριότητα και τα απορρίμματα στους χώρους αρμοδιότητάς μας θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι αυτά διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι τα απόβλητα που παράγονται από πλοία τα οποία προσεγγίζουν τους λιμένες αρμοδιότητάς μας και η δεύτερη τα απορρίμματα που καταλείπονται από τους επισκέπτες και τους περιοίκους της περιοχής.

Για την πρώτη κατηγορία έχει ανατεθεί με διαγωνιστική διαδικασία ήδη από το έτος 2017 σε ιδιωτικές εταιρείες η παροχή υπηρεσιών παραλαβής και διαχείρισης των αποβλήτων που παράγονται από πλοία τα οποία προσεγγίζουν τους λιμένες αρμοδιότητάς μας.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις παραλαβής των αποβλήτων πλοίων έχουν καθοριστεί με την υπ’ αριθμ. ΚΥΑ 3122.3-2.1/7842/2017 (ΦΕΚ Β’ 383/2017) και με το εγκεκριμένο σχέδιο παραλαβής και διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων και καταλοίπων των πλοίων που καταπλέουν στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΑΔΑ:ΩΦΥΔ4653ΠΩ-ΤΥΝ).

Στα πλαίσιο εφαρμογής των παραπάνω ο ανάδοχος προχώρησε στην τοποθέτηση ικανού αριθμού κάδων απορριμμάτων, όπως υποχρεούται, σε σημεία που υποδείχθηκαν από την «Ο.Λ.Κ. Α.Ε.». Παράλληλα η εταιρεία μας ενημερώνει συνεχώς εγγράφως τόσο τους πλοιοκτήτες, όσο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο για τους όρους εφαρμογής της παρεχόμενης υπηρεσίας. Συγκεκριμένα αποτελεί αποκλειστική εκ του νόμου υποχρέωση των ιδιοκτητών αλιευτικών και σκαφών αναψυχής να έρχονται σε επικοινωνία με τον ανάδοχο και να πληρώνουν το ανάλογο τίμημα παράδοσης αποβλήτων κάθε φορά που παραδίδουν σύμφωνα με το εκάστοτε εγκεκριμένο τιμολόγιο.

Οι πλέον πρόσφατες έγγραφες σχετικές ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν με το υπ’ αριθμό πρωτ. 2.159/2020 έγγραφο μας, με το οποίο ενημερώθηκαν για την διαδικασία οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές που είναι επιφορτισμένες για την αστυνόμευση των λιμενικών χώρων και το υπ’ αριθμό πρωτ. 2141/2022 έγγραφό μας με το οποίο ενημερώθηκαν για την διαδικασία το σύνολο των ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών που ελλιμενίζονταν κατά την χρονική εκείνη στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, από πλευράς μας μεριμνούμε, ακόμη και όταν δεν τηρούνται οι νόμιμες υποχρεώσεις από τους ιδιώτες, να απομακρύνονται τα αλιευτικά κατάλοιπα, ακόμη και με δικές μας δαπάνες, ακριβώς για λόγους τήρησης της τάξης και διασφάλισης της υγείας των χρηστών του λιμένα.

Για τη δεύτερη κατηγορία απορριμμάτων έχει και πάλι ανατεθεί από πλευράς μας σε ιδιωτική εταιρεία το άδειασμα των κάδων και η περισυλλογή των απορριμμάτων από υπαίθριους χώρους. Η σχετική σύμβαση προβλέπει αυτό να γίνεται τρεις φορές εβδομαδιαίως κατά τους μήνες Μάιο, έως και Νοέμβριο και δύο φορές από τον Δεκέμβριο, έως και τον Απρίλιο. Η τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου παρακολουθείται απαρέγκλιτα από τους αρμόδιους υπαλλήλους μας.

Συνοψίζοντας θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς και τον κύριο Λυμπεράκη, ότι ο λιμένας των Ελευθερών τυγχάνει από την πρώτη στιγμή της προσοχής και μέριμνάς μας εξίσου με τους λοιπούς λιμένες της αρμοδιότητάς μας, υπάρχει δε σχεδιασμός, ο οποίος ήδη εκπονείται, για πραγματοποίηση έργων συντήρησης και ανάπλασής του, ώστε να αναβαθμιστεί η εγκατάσταση και ο ρόλος της στο ευρύτερο λιμενικό σύστημα της βορείου Ελλάδος.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν, για τις οποίες εκφράζουμε τη λύπη μας και για την αποκατάσταση των οποίων έχουμε ήδη μεριμνήσει στον βαθμό που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας, είναι πράγματι δυσάρεστες για όλους μας. Όμως αποτυπώνουν μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικό δείγμα της εν γένει κατάστασης του λιμένα. Είμαστε βέβαιοι μάλιστα ότι με την απολύτως αναγκαία συνεργασία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας δε θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Η επιστολή του Δ. Λυμπεράκη

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα:

Είναι γνωστό, δυστυχώς, σε όλους ότι η καθημερινότητα των πολιτών και των δημοτών υποβαθμίζεται . Και τούτο οφείλεται σε μια πλειάδα παραγόντων που ξεκινούν από το ψηφοθηρικό αλισβερίσι έως και την εκούσια «απόσυρση» πολλών, υγιώς σκεπτόμενων, συμπολιτών και συνδημοτών που συναντούν την παγερή αδιαφορία των διοικούντων.

Υπάρχουν όμως και φορές που η εικόνα της καθημερινότητας ξεπερνά και τις πιο δυστοπικές και απαξιωτικές για την ανθρώπινη υπόσταση σκέψεις. Και τέτοια εικόνα παρουσιάζει το λιμάνι της Ν. Περάμου του δήμου Παγγαίου. Η πλήρης απουσία των διοικούντων, η απόσειση ευθυνών των εμπλεκομένων φορέων και η ανυπαρξία οικολογικής συνείδησης των φιλοξενουμένων και εγχώριων κατοίκων οδηγούν σε εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ.

Στο λιμάνι της Ν. Περάμου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ελλιμενίζονται πολλές φορές και 30 γρι-γρι τα οποία αλιεύουν σαρδέλα και γαύρο συνήθως. Τα πληρώματα αφήνουν, ως οφείλουν, τα σκουπίδια τους σε κάδους που ξεχειλίζουν και αναδύουν μυρωδιές ιδανικές για καλοκαιρινό καλωσόρισμα. Συνήθως πετιούνται σκουπίδια κι εκτός κάδων με αποτέλεσμα ο αέρας να τα παρασύρει στη θάλασσα ή να τα διασκορπίσει στο χώρο του λιμανιού.

Οι πολίτες που κάνουν τον περίπατό τους εκεί ή ψαρεύουν ερασιτεχνικά διαμαρτύρονται για την άθλια εικόνα του λιμανιού αλλά συναντούν την αδιαφορία και την «δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, άστο καλύτερα» στάση. Ο δήμος Παγγαίου ισχυρίζεται ότι δεν είναι ευθύνη του ο καθαρισμός του λιμανιού, το Λιμεναρχείο της Νέας Περάμου ισχυρίζεται το ίδιο κι όλοι μαζί δείχνουν τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ως υπεύθυνο για την καθαριότητα και την αισθητική και υγειονομική προσβολή των επισκεπτών του χώρου.

Οι φωτογραφίες που αναρτώ είναι από προχθεσινή επίσκεψή μου στο λιμάνι. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η εικόνα του σκύλου του οποίου το κουφάρι σαπίζει (εδώ και 7 μέρες όπως με πληροφόρησαν) αφημένο δίπλα σε κάδο σκουπιδιών και πολύ κοντά στο Λιμεναρχείο Ν. Περάμου.

Κι επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αποστέλλω κατ αρχάς αυτήν την επιστολή, με την ιδιότητα του πολίτη και του περιφερειακού συμβούλου, και καλώ τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας να προχωρήσει σε ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ του λιμανιού μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 15 ημερών. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στο παραπάνω αίτημα επιφυλάσσομαι για επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για κάθε ενέργεια που ο νόμος μου παρέχει

Λυμπεράκης Δημήτρης,

Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ημέρα Κάστανου και Γιορτή Τσίπουρου στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα-Κάστανου-και-Γιορτή-Τσίπουρου-στον-δήμο-Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Ετοιμάζονται εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες / Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας / Προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών για τα γήπεδα

Για δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις προετοιμάζεται ο δήμος Παγγαίου. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου με την Ημέρα Κάστανου, ενώ ακολουθεί η Γιορτή Τσίπουρου την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

«Έφτασε η εποχή που κάθε χρόνο τέτοια περίοδο διοργανώνουμε αυτές τις δύο πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις για τον δήμο μας», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Ετοιμάζονται εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη και από τις Σέρρες – Παραδοσιακή μουσική και χοροί, δωρεάν κάστανα, ψητές σαρδέλες και τσίπουρο

«Η μία έχει να κάνει με την Ημέρα Κάστανου, στο υπέροχο καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου και είναι πρόγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί και η δεύτερη είναι την επόμενη εβδομάδα την 1η Νοεμβρίου με τη Γιορτή Τσίπουρου που κι αυτή έρχεται από παλιά κι έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια  στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου. Και για τις δυο εκδηλώσεις περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο, βέβαια Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος. Οι προγνώσεις δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι πολύ καλός. Ήδη από μηνύματα που λαμβάνουμε, αλλά και από επαφές που έχουμε από ταξιδιωτικά γραφεία, ετοιμάζονται εκδρομές και από τη Θεσσαλονίκη και από τις Σέρρες. Εντάσουν στα εκδρομικά τους προγράμματά μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και την περιοχή μας και εφόσον ο καιρός θα είναι καλός και το καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου και ο παραλιακός δρόμος της Νέας Περάμου θα γεμίσουν από κόσμο, μουσική και γεύσεις. Θα προσφέρονται δωρεάν κάστανα σε κάθε μορφή, ενώ στην Νέα Πέραμο ψητή σαρδέλα, τουρσί και άφθονο τσίπουρο με παραδοσιακή μουσική», πρόσθεσε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας, καθώς μας έρχονται από πολύ παλιά

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, «οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας, καθώς μας έρχονται από πολύ παλιά, ο μεν από τον πρώην δήμο Παγγαίου, ο δεύτερος από τον πρώην δήμο Ελευθερών. Να πούμε ότι το 2016 στα πρώτα χρόνια που είχαμε αναλάβει τη διοίκηση, η Γιορτή Τσίπουρου είχε βραβευτεί ως η καλύτερη γιορτή προώθησης τοπικού προϊόντος και θυμάμαι είχαμε παραλάβει πανελλήνιο βραβείο, σε μία μεγάλη εκδήλωση για αντίστοιχες βραβεύσεις στο Γάζωρο Σερρών που αφορούσε όλη την Ελλάδα».

Προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών, στις οποίες θα αποτυπώνονται ρητά οι διαστάσεις κάθε γηπέδου και η προβλεπόμενη ζώνη ασφαλείας

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις σχετικά με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα επισημαίνοντας: «Αρχικά προχωρήσαμε άμεσα στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας 11 γηπέδων, προκειμένου να επανεξεταστούν οι προδιαγραφές ασφαλείας. Οι υπηρεσίες μας προχώρησαν στην αποτύπωση όλων των γηπέδων, στη νέα χάραξη των αγωνιστικών χώρων, με πρόβλεψη ζώνης ασφαλείας 5 μέτρων περιμετρικά και όπου απαιτείται, στη μετακίνηση των δοκαριών. Παράλληλα, προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών, στις οποίες θα αποτυπώνονται ρητά οι διαστάσεις κάθε γηπέδου και η προβλεπόμενη ζώνη ασφαλείας. Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του δήμου μας για την άμεση κινητοποίηση, όπως και τα ποδοσφαιρικά σωματεία για την άριστη συνεργασία. Η ασφάλεια των αθλητών μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας, είναι ευθύνη όλων μας».

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου επισήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις, τονίζοντας σχετικά: «Πλέον το επόμενο χρονικό διάστημα δίνουμε βάση στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Παγγαίου και ακολουθεί ο Φεβρουάριος με τις αποκριάτικες. Υπάρχει μία συνεχής ροή και βασικά εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας εκεί που υπάρχει πιο πολύ ανάγκη. Τελειώνουμε με όλα και πέφτουμε με τα μούτρα όπως λέμε στον σχεδιασμό των Χριστουγέννων». 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Άγγελος Βλάχος: Στην τρέχουσα φάση κανένας πολίτης δεν μπορεί να δει το master plan

Άγγελος-Βλάχος:-Στην-τρέχουσα-φάση-κανένας-πολίτης-δεν-μπορεί-να-δει-το-master-plan

«Δεν το έχουμε υποβάλει εμείς, συνεπώς δεν έχουμε δικαίωμα να το δώσουμε»

Απάντησεις στον σύλλογο «Μονόπετρο» σχετικά με το θέμα του master plan, έδωσε με δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε, Άγγελος Βλάχος.

«Το master plan είναι ένας καταστατικός χάρτης, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα ενός εκτεταμένου σχεδιασμού και εγκρίνεται από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να γίνει νόμος του κράτους», ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος. 

Στην τρέχουσα φάση δεν έχει κανένας πολίτης τη δυνατότητα να δει τον συγκεκριμένο καταστατικό χάρτη

«Όλα αυτά έχουν διαδικασίες και φάσεις. Υπάρχει όντως ένα αίτημα του νεοσύστατου συλλόγου «Μονόπετρο» και πράγματι οι άνθρωποι επανειλημμένα έχουν ζητήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απ’ ό,τι ανταλαμβάνομαι, το σχετικό master plan. Πλην όμως εμείς απαντήσαμε, ενώ στην αρχή δεν θέλαμε γιατί είναι τζάμπα το μελάνι, ότι αυτό θα γίνει στη φάση που προβλέπεται. Στην τρέχουσα φάση δεν έχει κανένας πολίτης τη δυνατότητα να δει τον συγκεκριμένο καταστατικό χάρτη, τον οποίο έχει υποβάλει ο μέτοχος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπερταμείο. Δεν το έχουμε υποβάλει εμείς, συνεπώς δεν έχουμε δικαίωμα να δώσουμε εμείς κάτι που δεν το σχεδιάσαμε εμείς», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Έχει καταστεί σε όλους σαφές ότι φυσικά και το master plan θα δοθεί όταν προβλέπεται

«Ασφαλώς σε συνθήκες διαφάνειας θα καταστήσουμε σαφές το περιεχόμενο του master plan, στην προβλεπόμενη κατά την νομοθεσία φάση. Δεν είναι η στιγμή, δεν έχει τελειώσει η διαδικασία αυτή για να φτάσουμε στη διαβούλευση. Στη διαβούλευση, όχι μόνο ο σύλλογος και τα μέλη του, αλλά και κάθε πολίτης της Καβάλας θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Το έγγραφο αυτό το έχουμε κοινοποιήσει σ’ ένα μεγάλο αριθμό αποδεκτών, επομένως έχει καταστεί σε όλους σαφές ότι φυσικά και το master plan θα δοθεί όταν προβλέπεται», σημείωσε ακόμη στην απάντησή του ο Άγγελος Βλάχος.

Η λογοδοσία για εμάς είναι προτεραιότητα

«Δεν μπορούμε να παρανομήσουμε, δεν θέλει κανείς να είναι παράνομος ή παράτυπος. Επιμένω όμως προς αποφυγήν παρερμηνειών ότι η λογοδοσία για εμάς είναι προτεραιότητα. Στις συνθήκες που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει. Εξάλλου δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να προτρέχει κανένας. Όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι υπό εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ούτε εμείς έχουμε κάποια απάντηση θετική ή αρνητική», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Η «απολογία» του Δημάρχου ενισχύει την δυσπιστία των δημοτών

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Η-«απολογία»-του-Δημάρχου-ενισχύει-την-δυσπιστία-των-δημοτών

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Όταν αισθάνεται ένας Δήμαρχος την ανάγκη να απολογηθεί στους δημότες του ότι από τα έργα του Δήμου του “δεν τρώει λεφτά”, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύσει την επιφυλακτικότητα και την δυσπιστία των δημοτών του, δυστυχώς.

Ειδικά όταν η αξιοπιστία του “έχει πιάσει πάτο”.

Η παρουσίαση του προϋπολογισμού ενός δημοτικού έργου δεν αποδεικνύει τίποτα. Αυτό το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση.

Υπάρχουν έργα οι τιμές των οποίων καθορίζονται από κεντρικές αποφάσεις, αλλά υπάρχουν και έργα που καθορίζονται από τιμές… “αγοράς”… Όπως τα “έξυπνα” υδρόμετρα, για παράδειγμα….

Όπως και να ‘χει, “τα αλισβερίσια” παραμονεύουν, όταν πλέον είναι εγκεκριμένο ένα έργο και έχει αναλάβει ένας εργολάβος να το εκτελέσει. Τότε χρειάζεται χρηστή διοίκηση, διαφάνεια και δημόσια ενημέρωση, ώστε να μη γεννιούνται ερωτηματικά και φήμες.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα