Connect with us

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Λέμε όχι στον οποιοδήποτε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό παράγοντα εναντιώνεται στα συμφέροντά μας

ΟΕΒΕΚ:-Λέμε-όχι-στον-οποιοδήποτε-τοπικό,-περιφερειακό-και-εθνικό-παράγοντα-εναντιώνεται-στα-συμφέροντά-μας

Από την ΟΕΒΕ Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές της ΠΕ Καβάλας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Δήμου Καβάλας, των ΟΕΒΕ ΑΜΘ, της Αστυνομίας, των Επιμελητηρίων αλλά και των επιχειρηματικών φορέων της πόλης μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τους προέδρους και τους αντιπροσώπους των σωματείων μελών της ΟΕΒΕΚ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στις δράσεις της ΟΕΒΕΚ το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με το Τοπικό Τμήμα Καβάλας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καβάλας και ο σκιτσογράφος κ. Καζαντζίδης Χαράλαμπος

Στην εναρκτήρια ομιλία του προέδρου της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστου Θεόδωρου αναφέρθηκαν οι στόχοι, οι θέσεις αλλά και οι επιδιώξεις της Ομοσπονδίας για την νέα χρονιά, βάζοντας ως πρωταρχικό στόχο την ευημερία των επιχειρηματιών, εμπόρων και βιοτεχνών της πόλης μας.

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα,

σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας εύχομαι καλή χρονιά γεμάτη υγεία και κερδοφορία για τις επιχειρήσεις μας.

Ξεκινά μια χρονιά αρκετά δύσκολη ιδιαίτερα για τι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν τρία τουλάχιστον μεγάλα προβλήματα.

1) την έλλειψη χρηματοδότησης μιας και αυτές δεν εντάσσονται σε καμιά περίπτωση του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

2) σε σχέση και με την ακρίβεια έχει αυξηθεί υπέρμετρα το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων. Με μελέτη του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ έχουμε τα τελευταία δυο χρόνια μια αύξηση της τάξεως του 40%.

3) με βάση την πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ για τα εισοδήματα και τις δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών διαπιστώθηκε ότι ο μισθός επαρκεί μόνο για 19 μέρες αυξάνοντας το ποσοστό κατά 10% φτάνοντας στο 65% νοικοκυριών.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η αισχροκέρδεια των καρτέλ στην αγορά και η έλλειψη ελέγχου με συνέπεια την συνεχή αυξητική τάση των αγαθών, καυσίμων και ενέργειας αλλά και μη πρόσβαση στις τράπεζες δημιουργώντας μεγάλη έλλειψη ρευστότητας.

Ενώ πλήγμα για μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους είναι και το νέο φορολογικό που θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Είναι προφανές ότι η κάθε κρίση έχει αγγίξει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων είναι όμως και δεδομένο ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της τοπικής και εθνικής οικονομίας έχει υποστεί την τελευταία δεκαπενταετία τεράστιο πλήγμα και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτο.

Η συνεργασία και η επικοινωνία με όλους τους τοπικούς περιφερειακούς φορείς και θεσμούς δημιουργεί τις συνθήκες για την επίλυση πολλών προβλημάτων αλλά και για την αναβάθμιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που θα συμβάλει έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας στην περιοχή μας.

Βασικός πυλώνας για την μείωση της ανεργίας και την αύξηση του εισοδήματος είναι η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και σας καλώ όλες και όλους να εργαστούμε για αυτόν το σκοπό.

Τέλος με αφορμή την παρουσία θεσμικών στην αίθουσα θα ήθελα να επαναλάβω το διαχρονικό αίτημα της ομοσπονδίας για διαβούλευση πριν από κάθε απόφαση που αφορά τα μέλη μας επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες. Ακόμη και αν κάποια ή κάποιος θεσμικός παράγοντας νομίζει ότι τα ξέρει όλα, ας σκεφτεί ότι με τη διαβούλευση μεταβιβάζει και την ευθύνη του αποτελέσματος μιας απόφασης, εφόσον βέβαια η εν λόγω απόφαση παρθεί με γνώμονα τις προτάσεις μας και όχι με γνώμονα το θεαθήναι.

Κυρίες και κύριοι η Ομοσπονδία ήταν, είναι και θα είναι η βάση υποστήριξης όλου του επιχειρηματικού κόσμου και όχι η βάση υποστήριξης κάποιου κόμματος η κάποιου αυτοδιοικητικού συνδυασμού.

Λέμε ναι και μπράβο στις αποφάσεις ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Λέμε όμως και όχι στον οποιοδήποτε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό παράγοντα εναντιώνεται στα συμφέροντα των μελών μας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.»

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα