Connect with us

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Λέμε όχι στον οποιοδήποτε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό παράγοντα εναντιώνεται στα συμφέροντά μας

ΟΕΒΕΚ:-Λέμε-όχι-στον-οποιοδήποτε-τοπικό,-περιφερειακό-και-εθνικό-παράγοντα-εναντιώνεται-στα-συμφέροντά-μας

Από την ΟΕΒΕ Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές της ΠΕ Καβάλας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Δήμου Καβάλας, των ΟΕΒΕ ΑΜΘ, της Αστυνομίας, των Επιμελητηρίων αλλά και των επιχειρηματικών φορέων της πόλης μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τους προέδρους και τους αντιπροσώπους των σωματείων μελών της ΟΕΒΕΚ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στις δράσεις της ΟΕΒΕΚ το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με το Τοπικό Τμήμα Καβάλας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καβάλας και ο σκιτσογράφος κ. Καζαντζίδης Χαράλαμπος

Στην εναρκτήρια ομιλία του προέδρου της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστου Θεόδωρου αναφέρθηκαν οι στόχοι, οι θέσεις αλλά και οι επιδιώξεις της Ομοσπονδίας για την νέα χρονιά, βάζοντας ως πρωταρχικό στόχο την ευημερία των επιχειρηματιών, εμπόρων και βιοτεχνών της πόλης μας.

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα,

σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας εύχομαι καλή χρονιά γεμάτη υγεία και κερδοφορία για τις επιχειρήσεις μας.

Ξεκινά μια χρονιά αρκετά δύσκολη ιδιαίτερα για τι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν τρία τουλάχιστον μεγάλα προβλήματα.

1) την έλλειψη χρηματοδότησης μιας και αυτές δεν εντάσσονται σε καμιά περίπτωση του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

2) σε σχέση και με την ακρίβεια έχει αυξηθεί υπέρμετρα το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων. Με μελέτη του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ έχουμε τα τελευταία δυο χρόνια μια αύξηση της τάξεως του 40%.

3) με βάση την πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ για τα εισοδήματα και τις δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών διαπιστώθηκε ότι ο μισθός επαρκεί μόνο για 19 μέρες αυξάνοντας το ποσοστό κατά 10% φτάνοντας στο 65% νοικοκυριών.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η αισχροκέρδεια των καρτέλ στην αγορά και η έλλειψη ελέγχου με συνέπεια την συνεχή αυξητική τάση των αγαθών, καυσίμων και ενέργειας αλλά και μη πρόσβαση στις τράπεζες δημιουργώντας μεγάλη έλλειψη ρευστότητας.

Ενώ πλήγμα για μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους είναι και το νέο φορολογικό που θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Είναι προφανές ότι η κάθε κρίση έχει αγγίξει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων είναι όμως και δεδομένο ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της τοπικής και εθνικής οικονομίας έχει υποστεί την τελευταία δεκαπενταετία τεράστιο πλήγμα και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτο.

Η συνεργασία και η επικοινωνία με όλους τους τοπικούς περιφερειακούς φορείς και θεσμούς δημιουργεί τις συνθήκες για την επίλυση πολλών προβλημάτων αλλά και για την αναβάθμιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που θα συμβάλει έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας στην περιοχή μας.

Βασικός πυλώνας για την μείωση της ανεργίας και την αύξηση του εισοδήματος είναι η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και σας καλώ όλες και όλους να εργαστούμε για αυτόν το σκοπό.

Τέλος με αφορμή την παρουσία θεσμικών στην αίθουσα θα ήθελα να επαναλάβω το διαχρονικό αίτημα της ομοσπονδίας για διαβούλευση πριν από κάθε απόφαση που αφορά τα μέλη μας επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες. Ακόμη και αν κάποια ή κάποιος θεσμικός παράγοντας νομίζει ότι τα ξέρει όλα, ας σκεφτεί ότι με τη διαβούλευση μεταβιβάζει και την ευθύνη του αποτελέσματος μιας απόφασης, εφόσον βέβαια η εν λόγω απόφαση παρθεί με γνώμονα τις προτάσεις μας και όχι με γνώμονα το θεαθήναι.

Κυρίες και κύριοι η Ομοσπονδία ήταν, είναι και θα είναι η βάση υποστήριξης όλου του επιχειρηματικού κόσμου και όχι η βάση υποστήριξης κάποιου κόμματος η κάποιου αυτοδιοικητικού συνδυασμού.

Λέμε ναι και μπράβο στις αποφάσεις ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Λέμε όμως και όχι στον οποιοδήποτε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό παράγοντα εναντιώνεται στα συμφέροντα των μελών μας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.»

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Σε-ελεγχόμενες-διακοπές-υδροδότησης-προχωρά-η-ΔΕΥΑΚ

Απόστολος Χρόνης: Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, παρ’ όλο που ο δήμος Καβάλας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε οικισμούς χωρίς νέο δίκτυο ύδρευσης και κυρίως στα υψηλά σημεία αυτών των οικισμών που κάποιες ώρες μένουν χωρίς νερό ή πέφτει πολύ η πίεσή του.

«Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις…»

«Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερκατανάλωσης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την υπερκατανάλωση δεν μπορούν να την υποστηρίξουν τα δίκτυα. Αυτό αφορά και τον Ζυγό και τις Κρηνίδες, αφορά και το Χαλκερό, στο οποίο έχουμε μετριάσει την κατάσταση δηλαδή κάναμε κινήσεις παρόμοιες που θα κάνουμε τώρα στον Ζυγό και στις Κρηνίδες κλείνοντας τα δίκτυα και μειώνοντας την παροχή στις αρδευτικές περιοχές. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και σε αυτά τα δύο χωριά. Δηλαδή το δίκτυο που είναι εκτός σχεδίου πόλης θα το περιορίσουμε για κάποιες ώρες, κυρίως απογευματινές, που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία στους κατοίκους να μην ποτίζουν τους κήπους τους απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι εμείς παρέχουμε μόνο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους μ’ ένα μικρό μπαξέ που έχουν να σταματήσουν να τον έχουν. Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης…»

Όσον αφορά τα μέτρα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τόνισε: «Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης και φυσικά αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα πάμε και σε περαιτέρω μέτρα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα στα άκρα. Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος και να σεβαστεί τον συνάνθρωπό του. Αυτό είναι το πρόβλημα, ο αλληλοσεβασμός. Δεν είναι το γκαζόν προτεραιότητα. Ο άνθρωπος είναι προτεραιότητα, τα ζώα και τα φυτά στη συνέχεια. Όταν φτάνει για τους ανθρώπους θα δώσουμε στα ζώα, όταν φτάνει για τα ζώα θα δώσουμε και στα φυτά. Όχι το αντίθετο. Πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα