Connect with us

Καβάλα

Ξενοφών Κροκίδης: Βάζω κι εγώ πλάτη για την πόλη που αγαπώ

Ξενοφών-Κροκίδης:-Βάζω-κι-εγώ-πλάτη-για-την-πόλη-που-αγαπώ

«Πρέπει να πούμε ένα εύγε σε όσους δέχονται να βάλουν το όνομά τους κάτω από μια δημοτική παράταξη / Ο Μάκης Παπαδόπουλος κάνει μια προσπάθεια έντιμη / ενόψει των εθνικών εκλογών πρέπει οι αυτοδιοικητικοί να κατεβάσουν λίγο ταχύτητες»

 Για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο Τόπος της Ζωής μας», μίλησε στον «Ενήμερο», ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ., Ξενοφών Κροκίδης.

«Η εμπλοκή μου με τα κοινά δεν είναι τωρινή, αλλά κρατά πολλά χρόνια, από τις θέσεις τις οποίες υπηρετούσα και υπηρετώ, είτε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, του Συλλόγου Καρκινοπαθών παλιότερα, αλλά και της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας σήμερα. Με όλους τους δημάρχους των τελευταίων ετών και τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της πόλης έχω συνεργαστεί εξαιρετικά», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης,

«Βάζω κι εγώ πλάτη, προκειμένου την πόλη που αγαπώ, στην οποία επέστρεψα για να κάνω καριέρα, να την βοηθήσω μαζί με άλλους, να αλλάξει τη ρότα της…»

 «Έχω αποδείξει στο παρελθόν ότι είμαι πατριώτης, όχι με την απαρχαιωμένη άποψη, αλλά με τη νεότερη εκδοχή του όρου, δηλαδή την παραγωγή ωφέλιμου έργου. Γι’ αυτό ακριβώς βάζω κι εγώ πλάτη, προκειμένου την πόλη που αγαπώ, στην οποία επέστρεψα για να κάνω καριέρα, να την βοηθήσω μαζί με άλλους, να αλλάξει τη ρότα της. Εγώ προσωπικά, αλλά και όσοι πορεύονται μαζί μου, δεν λέει κανείς μας ότι όσοι υπηρέτησαν την πόλη αυτή δεν έχουν κάνει έργο. Ο καθένας έχει κάνει έργο και ξέρει αν ήταν μικρό ή μεγάλο, αν βοήθησε τους Καβαλιώτες ή όχι, αλλά το θέμα είναι ότι από όλες τις διοικήσεις των τελευταίων ετών, η Καβάλα είναι σε ένα σημείο που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται. Βλέπουμε άλλες πόλεις πόσο έχουν αναπτυχθεί κι ενώ κάποτε η Καβάλα ήταν ψηλά σε πληθυσμό, άλλες πόλεις μας έχουν υπερκεράσει. Για παράδειγμα μιλάμε όλοι για τον Δήμο Τρικάλων, που αναφέρεται ως υπόδειγμα. Όταν η Καβάλα μεσουρανούσε η συγκεκριμένη πόλη ήταν στη σκιά της Λάρισας, του Βόλου κλπ. Έτσι στην πρόσκληση του Μάκη Παπαδόπουλου είπα το «ναι» για να κάνουμε την προσπάθεια μαζί να φτάσουμε την Καβάλα σε ένα υψηλότερο επίπεδο», επισήμανε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Κροκίδης.

«Πρέπει να πούμε ένα εύγε σε όσους δέχονται να βάλουν το όνομά τους κάτω από μια δημοτική παράταξη – Οι εκλογές πρέπει να είναι «πανηγύρι» με την καλή και κλασική έννοια του όρου, είναι γιορτή της δημοκρατίας…»

 Αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Κροκίδης υπογράμμισε: «Πρέπει να πούμε ένα εύγε σε όσους δέχονται να βάλουν το όνομά τους κάτω από μια δημοτική παράταξη. Είναι συντελεστές της ουσιαστικής δημοκρατίας. Η δημοκρατία λειτουργεί με όλους εμάς που βάζουμε το όνομά μας κάτω από έναν υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος κάνει μια τίμια προσπάθεια. Αν αυτή θα ευοδωθεί και θα έχει αποτέλεσμα, αυτό εξαρτάται από τους δημότες στους οποίους απευθυνόμαστε. Έχουμε αρκετό καιρό για να μιλήσουμε μαζί τους. Πρέπει ο κάθε υποψήφιος να είναι ο εαυτός του. Να μην κάνει πράγματα έξω από αυτά που έκανε. Άλλοι είναι εξωστρεφείς, άλλοι πιο μαζεμένοι. Να είναι ο χαρακτήρας του, γιατί μετά θα κοιτά πίσω και θα ενοχλείται από αυτά που έκανε. Πρέπει ο καθένας, ανάλογα με τον χαρακτήρα του, να προσεγγίσει φίλους, γνωστούς, ομοϊδεάτες και να συνομιλεί για τα θέματα που ξέρει, αλλά και να ενημερώνεται και για άλλα θέματα, που δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Χαμηλά λοιπόν οι τόνοι κι όχι χτυπήματα κάτω από τη μέση. Οι εκλογές πρέπει να είναι «πανηγύρι» με την καλή και κλασική έννοια του όρου, είναι γιορτή της δημοκρατίας».

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος κάνει μια προσπάθεια έντιμη πολλά χρόνια. Χρειάζεται αγώνας και γι’ αυτό τον κάνει ο Μάκης μαζί με όλους εμάς. Ευχόμαστε οι Καβαλιώτες να εκτιμήσουν αυτόν τον αγώνα…»

 Σε ερώτηση γιατί τελικά επέλεξε να κατέλθει ως υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο κ. Κροκίδης απάντησε: «Ο Μάκης Παπαδόπουλος μου έκανε μια ουσιαστική πρόταση, ότι μαζί του μπορούμε να πορευτούμε και να κάνουμε πράγματα και να συμπληρώσω τους υπόλοιπους που είναι στο ψηφοδέλτιο με την πείρα μου στα υγειονομικά και στον κοινωνικό τομέα. Δεν είχα κάποια καλή πρόταση από άλλους. Όλοι με σκέφτονται, κάποιοι έχουν το τηλέφωνό μου αλλά δεν χτύπησε, κάποιοι το σκέφτονταν πολύ, αλλά ο Μάκης Παπαδόπουλος, ενώ πίναμε το κρασί μας, μου είπε καιρός είναι να το βγάλουμε και προς τα έξω. Απλά πράγματα είναι, δεν πρέπει πολύ να τα σκεφτόμαστε. Ο Μάκης Παπαδόπουλος κάνει μια προσπάθεια έντιμη πολλά χρόνια. Είναι νέος και έχει την ορμή, θέλει να τα αλλάξει όλα, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται αγώνας και γι’ αυτό τον κάνει ο Μάκης μαζί με όλους εμάς. Ευχόμαστε οι Καβαλιώτες να εκτιμήσουν αυτόν τον αγώνα».

«Για τη δημοκρατία ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι κάτι καλό, βέβαια θα μπορούσαν να είναι και λιγότεροι…»

 Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων για τον Δήμο Καβάλας, ο Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε: «Αυτό είναι καλό. Είναι ένας μεγάλος Δήμος, υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών που τον διεκδικούν. Για τη δημοκρατία ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι κάτι καλό, βέβαια θα μπορούσαν να είναι και λιγότεροι. Αυτό σημαίνει ότι θα δυσκολέψει το πράγμα, γιατί κάθε ένας που κατεβαίνει θα πάρει κι ένα ποσοστό, οπότε μειώνει και από τον πρώτο ποσοστό στην πρώτη Κυριακή των εκλογών. Αυτό όμως είναι το ωραίο, εφόσον ισχύει αυτό το σύστημα. Γενικότερα πάντως, ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου και πιθανόν της 2ας Ιουλίου, πρέπει όλοι οι αυτοδιοικητικοί να κατεβάσουν λίγο ταχύτητες, γιατί περιμένουμε πρώτα όλοι να ενημερωθούμε από τους υποψηφίους βουλευτές και να κάνουμε ο καθένας μας τη σωστή επιλογή για τη χώρα αρχικά».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Ανησυχία-για-το-σχέδιο-συνενώσεων-των-ΔΕΥ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι καθόλου καλό αυτό / Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δεν το συζητάμε αυτό / Θέλουμε να συνεχίσουμε με το υφιστάμενο καθεστώς

Την έντονη ανησυχία του για το προωθούμενο σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α. από την κυβέρνηση, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κώστας Μανίτσας.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το τι ακριβώς θα συμβεί με τις Δ.Ε.Υ.Α., ενώ εξέφρασε και την έντονη αντίθεση του στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού.

Μεγάλη η ανησυχία για το προσωπικό και δη για τους συμβασιούχους…

«Η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη, πρώτον για το προσωπικό μας. Όλοι ξέρουμε ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι υποστελεχωμένες και ιδίως η δικιά μας στη Θάσο. Από τα 33 άτομα που απαρτίζεται το προσωπικό μας, τα 22 είναι συμβασιούχοι. Άρα, η μεγαλύτερη αγωνία μας είναι για τους συμβασιούχους, γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να μας πουν ότι δεν μπορείτε να κάνετε προσλήψεις, γιατί επίκειται συνένωση. Το δεύτερο και μεγαλύτερο ζήτημα είναι το πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε το τι θα ισχύσει τελικά. Είμαστε στο ήξεις αφήξεις, κανένας δεν γνωρίζει τίποτα», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μανίτσας. 

«Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι καθόλου καλό αυτό, γιατί η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη…»

«Επικοινώνησα και με τους τέσσερις βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όλοι είναι ανενημέρωτοι στο 100%. Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι καθόλου καλό αυτό, γιατί η αγωνία του κόσμου είναι μεγάλη. Αν εμείς έχουμε μόνο έχουμε 20 και πλέον συμβασιούχους και οι μόνιμοι δεν ξέρουν αν θα πάνε στην Κομοτηνή ή αν θα κλείσει η επιχείρηση, αν θα υφίσταται, αν δεν θα υφίσταται και τι θα γίνει, φανταστείτε σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι συμβασιούχοι, που έχουμε συμβασιούχους από το 2005», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

«Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δεν το συζητάμε αυτό, διότι δεν μπορεί να τα βάλουμε όλα στα ίδια μέτρα και σταθμά…»

Όσον αφορά τον ενδεχόμενο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ο κ. Μανίτσας σημείωσε: «Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δεν το συζητάμε αυτό, διότι δεν μπορεί να τα βάλουμε όλα στα ίδια μέτρα και σταθμά. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν είναι ηθικό να συμπεριληφθούν όλα σε ένα καζάνι, να αποφασίζεται δηλαδή π.χ. από ένα περιφερειακό συμβούλιο μία ενιαία τιμή, για παράδειγμα να αποφασίζει ο Δήμος Νευροκοπίου για τον Δήμο Ορεστιάδας. Πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα; Ποιος το πληρώνει το κτίριο εκεί; Ποιος θα πληρώνει τους υπαλλήλους εκεί;». 

«Θέλουμε να συνεχίσουμε με το υφιστάμενο καθεστώς, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα οι Δ.Ε.Υ.Α., παρά τα προβλήματα μας. Αυτό είναι το μέλημα και το δικό μας, αλλά αυτό είναι και το θέλω του λαού της Θάσου…»

«Άρα υπάρχει από την πλευρά μας μία εύλογη ανησυχία, λόγω της μεγάλης ασάφειας. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Είμαστε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δεν παίρνουμε χρήματα από το κράτος για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους μας. Δεν έχουμε απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα. Εκτιμώ ότι θα έχουμε εξελίξεις μέσα 2024, όταν πάει το θέμα στη διαβούλευση. Από εκεί και πέρα θα γίνουν, φαντάζομαι, κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αλλά θα είναι πολύ μικρής εμβέλειας, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με το υφιστάμενο καθεστώς, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα οι Δ.Ε.Υ.Α., παρά τα προβλήματα μας. Αυτό είναι το μέλημα και το δικό μας, αλλά αυτό είναι και το θέλω του λαού της Θάσου», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Κώστας Μανίτσας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το-«Χριστουγεννιάτικο-Όνειρο»-ζωντανεύει-και-φέτος-στον-Δήμο-Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον Δήμο Παγγαίου, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο της Ελευθερούπολης, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

Για τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου, Μυρσίνη Χρυσαφουδη, η οποία απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να στηρίξουν τις εκδηλώσεις.

«Προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους…»

«Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από πολλά άτομα μαζί και ο συνδυασμός αυτός έχει πετύχει. Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον, αυτό προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους. Οι εκδηλώσεις μας έχουν ήδη ξεκινήσει με τους πολιτιστικούς συλλόγους και πολλές συνδιοργάνωσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης με τις φωταγωγήσεις των δέντρων σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το δέντρο στην Ελευθερούπολη, όπου εκεί θα έχουμε πάρα πολλές δράσεις για τα παιδάκια, με στόχο να χαρούν ακόμη περισσότερο και να διασκεδάσουν», σημείωσε σχετικά η Μυρσίνη Χρυσαφούδη. 

Ακόμη πιο οργανωμένα θα λειτουργήσει και φέτος από τις 20 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης

«Από τις 20 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό». Ήδη πολύ προετοιμάζονται τα πάντα. Το Παλιό Οικοτροφείο λειτούργησε και πέρυσι έτσι θα γίνει και φέτος και μάλιστα ακόμη καλύτερα και πιο οργανωμένα, με καθημερινές σε δράσεις, κυρίως για τους μικρούς φίλους, αλλά και για τους μεγάλους. Με μουσική, με φαγητό και πολλά event, που ελπίζουμε ότι θα δώσουν μία νότα χαράς σε όλους όσοι μας επισκεφτούν αυτές τις γιορτές. Φέτος δεν θα υπάρξει κάποια συναυλία με την έννοια του επωνύμου καλλιτέχνη. Έχουμε προσκαλέσει όμως το Ωδείο Ελευθερούπολης, με το οποίο θα κάνουμε μία πολύ μεγάλη συναυλία, με παιδιά από την περιοχή μας, με φωνές πάρα πολύ όμορφες και εκπληκτικούς μουσικούς. Θέλαμε και εμείς να τους τιμήσουμε αυτές τις μέρες και τους έχουν προκαλέσει και στην Ελευθερούπολη, αλλά και στο διήμερο που θα γίνει στη Νέα Πέραμο 27 και 28 Δεκεμβρίου, όπως επίσης και στην παραλία Οφρυνίου 16 και 17 Δεκεμβρίου. Τέλος, πρέπει να πούμε ότι έχουμε ενισχύσει με πολύ ωραίες δράσεις τις βιβλιοθήκες και της Ελευθερούπολης και της Νικήσιανης και της Μεσορόπης και περίπου άλλα 15 χωριά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Χρυσαφούδη.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Φωταγώγηση-του-Χριστουγεννιάτικου-Καραβιού-του-Δήμου-Θάσου

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και μικρά παιδιά με τους γονείς τους απελευθέρωσαν στο ουρανό της Θάσου φαναράκια με τις Χριστουγεννιάτικές Ευχές τους.

Μετά το πέρας της φωταγώγησης προσφέρθηκαν κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους στην κεντρική αίθουσα του Κτιρίου του Καλογερικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα