Connect with us

Καβάλα

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της Καβάλας κατά την εκτέλεση εργασιών

Μέτρα-για-την-αντιμετώπιση-του-κυκλοφοριακού-στο-κέντρο-της-Καβάλας-κατά-την-εκτέλεση-εργασιών

Ο Αντιδημάρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Νομού Καβάλας, Χρήστο Ιωαννίδη και τους Προέδρους του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Θόδωρο Χαλεπιάδη και Κώστα Πανταζή αντίστοιχα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, με θέμα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, κατά την εκτέλεση εργασιών από διάφορους φορείς το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μουμτσάκης επισήμανε πως “στόχος της σημερινής συνέντευξης είναι αφενός μεν να περάσει το μήνυμα της χρήσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας σε μεγαλύτερο βαθμό και αφετέρου να ενημερώσει τους πολίτες για τον συντονισμό των ενεργειών στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Καβάλας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις εργασίες ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη και των παρεμβάσεων του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑΚ και της εταιρίας φυσικού αερίου”.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μουμτσάκης “το έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη θα ολοκληρωθεί σε πέντε διαφορετικές φάσεις, ξεκινώντας από την αρχή της οδού Κασσάνδρου. Ταυτόχρονα, η κάθοδος των αυτοκινήτων που έρχονται από την οδό Ομονοίας θα γίνεται μέσω της οδού Δαμιανού. Σταδιακά, λοιπόν, και σε μικρά τμήματα έτσι ώστε να μην δημιουργούμε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα. Υπάρχει ήδη συνεννόηση με την ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΥΑΚ και του εργολάβου φυσικού αερίου να γίνονται εργασίες στο ίδιο ανοιχτό κομμάτι του δρόμου και να μην προχωράμε στην επόμενη φάση αν δεν έχει ολοκληρωθεί η προηγούμενη” σημείωσε ο Αντιδημάρχος Παιδείας και Πολιτισμού, και πρόσθεσε “θα υπάρχει ενημέρωση των γειτονικών καταστημάτων για τις ώρες που θα μπορούν να τροφοδοτούν τα καταστήματα τους και τοποθέτηση κορδέλας τρεις μέρες πριν. Η δημοτική αστυνομία θα είναι παρούσα με επιπλέον σήμανση και συνεχή αστυνόμευση στην περιοχή που θα γίνονται τα έργα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και στοχευόμενες δράσεις, πάντα σε συνεργασία με την τροχαία, για τον έλεγχο και περιορισμό των παράνομων σταθμεύσεων.

Τέλος, έργα πού θα απαιτούν μεγαλύτερες κυκλοφοριακές αλλαγές θα πραγματοποιούνται Κυριακές”.

Οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής μεταφοράς τόνισαν ότι προσπαθούν να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στα κεντρικά σημεία της πόλης, μέσα από την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει με τον Δήμο Καβάλας, καθώς και με τη διατήρηση των τιμών των εισιτηρίων στα σημερινά επίπεδα, προκειμένου να καταστεί πιο προσιτή η μετακίνηση τους με τα λεωφορεία και τα ΤΑΧΙ.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος: Ήταν μια περίεργη χρονιά αλλά πήγαμε πολύ καλά

Μαργαρίτης-Μπαμπατζίκος:-Ήταν-μια-περίεργη-χρονιά-αλλά-πήγαμε-πολύ-καλά

«Η φετινή χρονιά είναι της τελευταίες στιγμής. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και τώρα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η λίγο μεγαλύτερη προσέλευση των Ελλήνων επισκεπτών στο νησί, ενώ οι Σέρβοι και οι Τουρκοι κάνουν φέτος τη διαφορά».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος. 

Πρέπει να είμαστε πολύ ευγνώμονες που πήγαμε τόσο καλά σε μία τόσο περίεργη χρόνια όπως η φετινή

«Συνεχίζουμε, οι πληρότητες είναι αρκετά καλές, καθώς κυμαίνονται μεταξύ 90 και 95%, οπότε αν συνεχιστεί και ο καλός καιρός θεωρώ ότι και ο Σεπτέμβριος και ειδικά το πρώτο δεκαήμερό του θα πάει αρκετά καλά. Όλα έχουν να κάνουν με τις καιρικές συνθήκες. Αν αλλάξουν τότε αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Παράλληλα, πρέπει να είμαστε πολύ ευγνώμονες που πήγαμε τόσο καλά σε μία τόσο περίεργη χρόνια όπως ήταν η φετινή. Υπάρχουν άλλοι προορισμοί που πραγματικά είχαν τεράστιο πρόβλημα», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μπαμπατζίκος. 

Το νησί μας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα δυνατό brand

«Η Θάσος για ακόμη μία φορά άντεξε και αντέχει σε δύσκολες στιγμές και θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει διότι έχει το νησί μας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα δυνατό brand, οπότε ο κόσμος και ειδικά οι γείτονες φίλοι μας, μας εμπιστεύονται για τις διακοπές τους. Σκοπός της νέας διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ Βαλκάνιων και βορειοευρωπαίων επισκεπτών. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε, αυτό κάνουμε όλο το χρονικό διάστημα που είμαστε στη διοίκηση της Ένωσης και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου. 

Στόχος να πετύχουμε την περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

«Για ακόμη μία φορά οι Βαλκάνιοι φίλοι μας, μας βοήθησαν πάρα πολύ και σώσαμε τη χρονιά που ήταν μια δύσκολη χρόνια. Από ‘κει και πέρα όμως οι δυόμιση μήνες δεν είναι αρκετοί για τις επιχειρήσεις μας. Φέτος το καλοκαίρι ήταν στην περιοχή μας 2 μήνες σχεδόν. Έτσι δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα που είναι τεράστια ειδικά στα ξενοδοχεία. Γι’ αυτό και κάνουμε αυτές τις κινήσεις, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε την περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Μπαμπατζίκος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου έρχονται στην ΔΕΥΑΚ οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Στα-τέλη-Σεπτεμβρίου-έρχονται-στην-ΔΕΥΑΚ-οι-ελεγκτές-της-ΑΑΔΕ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να βρεθούν στην Καβάλα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την πολύκροτη υπεξαίρεση στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Για το θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί, αλλά δεν λησμονεί. Αθόρυβα, μεθοδικά, κάνει τη δουλειά της

«Σε συνέχεια της εισαγγελικής παραγγελίας θα έρθουν ελεγκτές από την ΑΑΔΕ, οι οποίοι θα ελέγξουν όλη την περίοδο από το 2021 και το 2022 και φυσικά θα προχωρήσουν και στο 2023 – 2024, για να μπορέσει να βρεθεί ποιος, ποια ή ποιοι έκαναν την υπεξαίρεση αυτή. Το σημαντικό είναι ότι προχωράει η διαδικασία. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί, αλλά δεν λησμονεί. Αθόρυβα, μεθοδικά, κάνει τη δουλειά της, έρχονται αυτοί οι άνθρωποι που θα ψάξουν τα πάντα. Τους έχουμε ενημερώσει κι εμείς, καθώς μας ζήτησαν να τους δώσουμε κάποια στοιχεία, τα οποία τα στέλνουμε ήδη», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης. 

Πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι, να τιμωρηθούν και φυσικά να επιστραφούν τα χρήματα

«Τους περιμένουμε να έρθουν στο τέλος Σεπτεμβρίου για να προχωρήσει η διαδικασία, να βρεθούν οι υπαίτιοι και φυσικά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστραφούν τα χρήματα στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αυτό είναι το σημαντικό για ‘μένα και το θετικό είναι ότι προχωράει η διαδικασία. Η εισαγγελία δεν την άφησε στην άκρη. Το ποσό της υπεξαίρεσης είναι κοντά στις 50.000 ευρώ. Πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι, να τιμωρηθούν και φυσικά να επιστραφούν τα χρήματα και τότε θα ολοκληρωθεί η όλη η διαδικασία για εμάς», πρόσθεσε καταληκτικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

4,8-εκατ.-ευρώ-για-τους-πληγέντες-αγρότες-των-Τεναγών-Φιλίππων-–-«Η-απόφαση-ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών Φιλίππων προέκυψε στο περιθώριο της σύσκεψης του Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης έθεσε προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών που επλήγησαν από τις πλημμύρες στα Τενάγη Φιλίππων και την ανάγκη να δοθεί οριστική λύση.

Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο είχε προηγηθεί κοινό και συντονισμένο αίτημα των Δημάρχων και των Βουλευτών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Δράμας και του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας, με στόχο τη στήριξη των παραγωγών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν άμεση και κατηγορηματική:

«Ανακοίνωσέ το, Δήμαρχε, τώρα. Η απόφαση ελήφθη.»

Η απόφαση αφορά την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών των Τεναγών Φιλίππων, συνολικού ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συλλογικής και επίμονης προσπάθειας, με κοινό στόχο να δοθεί ουσιαστική λύση σε ένα πρόβλημα που έχει πλήξει σοβαρά τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα