Connect with us

Καβάλα

Μάρκος Δέμπας: Είμαστε πολύ περήφανοι για το «Kick-iT»

Μάρκος-Δέμπας:-Είμαστε-πολύ-περήφανοι-για-το-«kick-it»

«Έχουμε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Θέλουμε το Επιμελητήριο Καβάλας να πρωτοστατεί και να είναι μπροστά σε δράσεις προς όφελος και των νέων επιχειρηματιών», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, μ’ αφορμή τη λήξη του δεύτερου Κύκλου Συμβουλευτικής. της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας «Kick-iT» του Ε.Β.Ε.Κ., η οποία χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα, σε ένα εργαστήριο – ημερίδα παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, τα αποτελέσματα του «Kick – It».

«Είμαστε από τα πρώτα Επιμελητήρια της χώρας που δημιουργήσαμε μια τέτοια δομή στήριξης για τους νέους επιχειρηματίες…»

«Βρέθηκα και στην Αθήνα και παρουσιάσαμε αυτή τη δομή, για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Τόσο για την συμμετοχή των νέων που εντάχθηκαν στη δομή, όσο και για τα αποτελέσματα. Είμαστε από τα πρώτα Επιμελητήρια της χώρας που δημιουργήσαμε μια τέτοια δομή στήριξης για τους νέους επιχειρηματίες. Μάλιστα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, καλεί το Επιμελητήριο Καβάλας, να παρουσιάσει τη δομή και στους άλλους προέδρους, προκειμένου να δουν τα αποτελέσματα, πως το στήσαμε, πως το χρηματοδοτήσαμε και τι οφέλη έφερε για την επιχειρηματικότητα της περιοχής, για να μπορέσουν κι αλλού στη χώρα να δημιουργήσουν αυτή τη δομή. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», ανέφερε σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι και έτσι θα συνεχίσουμε, μαζί με το Επιμελητήριο να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες…»

«Το ζητούμενο είναι τι κατορθώσαμε για αυτούς τους νέους επιχειρηματίες. Στον προηγούμενο κύκλο είχαμε περίπου 25 άτομα που είχαν ενταχθεί στη δομή. Στον δεύτερο κύκλο είχαμε περίπου 14 νέους επιχειρηματίες που εντάχθηκαν στη δομή κι ένα πολύ υψηλό ποσοστό, ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους, ωρίμασαν τις ιδέες τους και οι περισσότεροι δημιούργησαν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Έχουμε απτά παραδείγματα ότι έχουν γίνει πράξη αυτές οι ιδέες μέσα από την ωρίμανσή τους στη Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας. Άρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι και έτσι θα συνεχίσουμε, μαζί με το Επιμελητήριο να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Συνάντηση εργασίας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με θέμα την καινοτομία και την υποστήριξη νεοφυων επιχειρήσεων

Ο Μάρκος Δέμπας αναφέρθηκε και στη συνάντηση εργασίας που έγινε στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με θέμα την καινοτομία και την υποστήριξη νεοφυων επιχειρήσεων.

«Συζητήσαμε σε μια πρώτη συνάντηση, με προτάσεις και κατευθύνσεις, για τις αναγκαίες ενέργειες των φορέων μας το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η διάδραση μεταξύ μας, η αμφίδρομη υποστήριξη και οι καλές πρακτικές, η συμβολή μας στο οικοσύστημα καινοτομίας, καθώς και η μετάβαση στην νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης που εισάγεται σταδιακά στην επιχειρηματική ζωή και την κοινωνία γενικότερα, αποτελούν τα πεδία ενδιαφέροντος. Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική».  

Διαβούλευση για το ΒΑΑ

Τέλος, ο κ. Δέμπας αναφέρθηκε στη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (22/6) στη Μεγάλη Λέσχη και στη συνέχεια στον δημοτικό κήπο για τη νέα πρόταση που θα κατεβάσει ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όπου το Επιμελητήριο προτείνει τη συνέχιση της δομής με τη δημιουργία της θερμοκοιτίδας, η οποία στο «Kick it» δεν υπάρχει.

«Ήρθα σε επαφή με την περιφερειακή διευθύντρια την κ. Πέππα και την ευχαριστώ για τη βοήθεια, καθώς θα μας παραχωρήσουν χώρους επειδή το ΒΑΑ θα είναι στο Περιγιάλι, στον ΟΑΕΔ όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε την θερμοκοιτίδα για τους νέους επιχειρηματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα και Μπουργκάς ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κρουαζιέρα

Καβάλα-και-Μπουργκάς-ενώνουν-τις-δυνάμεις-τους-στην-κρουαζιέρα

Άγγελος Βλάχος: «Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

Για τις σημαντικές προσπάθειες της περαιτέρω ενίσχυσης της κρουαζιέρας στην περιοχή μας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άγγελος Βλάχος.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/9) με εκπροσώπους του λιμανιού, του Επιμελητηρίου και του Δήμου Μπουργκάς της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης αντιπροσωπείας φορέων της Καβάλας τον περασμένο Ιούλιο στο Μπουργκάς.

«Η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών»

«Δεν υπογράψαμε στη συνάντηση της Πέμπτης (28/9) τη συμφωνία, καθώς η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών για την κρουαζιέρα, που είναι ο βασικός φορέας όλης της Μεσογείου για το προϊόν της κρουαζιέρας και αφορά τη συνεργασία τη δική μας με το Μπουργκάς από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

«Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

«Είναι επί της ουσίας μια συνεργασία για την κρουαζιέρα στον άξονα αυτόν που λέμε εξωστρέφεια, δηλαδή βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια που τα έχουμε στο πλαίσιο της ανάπτυξης της κρουαζιέρας που τη θέλει η πόλη και οι επιχειρηματίες, αλλά και να φτιάξουμε νέες συνεργασίες, εκμεταλλευόμενοι την εγγύτητα μας με τη γειτονική Βουλγαρία για να κάνουμε κάτι εντελώς πρωτότυπο που θα ανακοινωθεί επισήμως στις 10 ή 11 Οκτώβριου», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Άγγελος Βλάχος. 

«Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια είναι να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου…»

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα ήθελα να κρατήσουν οι συμπολίτες μας, είναι η μεγάλη έμφαση που δίνουμε στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια για να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Φέτος η κρουαζιέρα στην περιοχή μας πήγε εξαιρετικά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια στα ίδια επίπεδα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Εγκαινιάστηκε η 29η KavalaExpo 2023

Εγκαινιάστηκε-η-29η-kavalaexpo 2023

Τα εγκαίνια της 29ης KavalaExpo  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου.

Τιμώμενη περιοχή φέτος είναι το Μπουργκάζ της Βουλγαρίας. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρηματικές αποστολές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας της η έκθεση υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα