Connect with us

Καβάλα

Μάρκος Δέμπας: Αναγκαίο κακό η έναρξη των έργων στην περιοχή του Αγ. Νικολάου

Μάρκος-Δέμπας:-Αναγκαίο-κακό-η-έναρξη-των-έργων-στην-περιοχή-του-Αγ.-Νικολάου

«Λόγω της πανδημίας χάθηκαν σχεδόν δυόμιση χρόνια του σχεδίου του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου / Να μην γίνει του… Καπνεργάτη κι εδώ / Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες να παραπονούνται / Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η Kavala Expo 2023

«Είμασταν αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε τα έργα την συγκεκριμένη περίοδο», τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, αναφορικά με τις εργασίες που εκτελούνται στην οδό Κουντουριώτου, στο πλαίσιο του project του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Δέμπας ζήτησε την κατανόηση και την υπομονή των επαγγελματιών της περιοχής για την ταλαιπωρία που υφίστανται, ενώ υπογράμμισε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό για την περιοχή, αφού επί της ουσίας θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του ιστορικού κέντρου της Καβάλας.

«Μην ξεχνάμε το πόσο πίσω μας πήγε η πανδημία του κορωνοϊού, με τις κλειστές υπηρεσίες κλπ. Χάθηκαν σχεδόν δυόμιση χρόνια…»

«Είναι ένα έργο που πράγματι είχε μεγάλες καθυστερήσεις, το οποίο από το 2020 και μετά που είχαμε την έγκρισή του, άρχισε να γίνεται πιο έντονη η ωρίμανσή του. Υπήρχαν κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα να ενημερωθούν στο σύνολό τους οι καταστηματάρχες της περιοχής του Αγίου Νικολάου. Είναι ένα έργο συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας, ο οποίος έχει αναλάβει τα έργα υποδομής στην περιοχή. Έπρεπε να γίνουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, να εγκριθούν αυτές από το αρμόδιο υπουργείο. Μην ξεχνάμε το πόσο πίσω μας πήγε η πανδημία του κορωνοϊού, με τις κλειστές υπηρεσίες κλπ. Χάθηκαν σχεδόν δυόμιση χρόνια. Από την άλλη υπάρχει η πίεση του χρόνου κι ένα χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί το έργο των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, όχι μόνο για τον Δήμο της Καβάλας. Έχουν εγκριθεί 50 ακόμη παρεμφερή έργα σε όλη τη χώρα. Σε ένα αρκετά φιλόδοξο project», επισήμανε σχετικά ο κ. Δέμπας.

«Να μην γίνει του… Καπνεργάτη κι εδώ – Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες να παραπονούνται, αλλά πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή – Θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει…»

«Είμασταν αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε τα έργα την συγκεκριμένη περίοδο. Σε αυτή τη φάση δεν μπαίνουμε στην καρδιά του Αγίου Νικολάου, λόγω των πολλών, 35 περίπου, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά να μπούμε εκεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σίγουρα τα έργα στην Κουντουριώτου δημιουργούν πολλά προβλήματα, αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία, μιας και μιλάμε για έναν κεντρικό οδικό άξονα, που είναι είσοδος και έξοδος της πόλης μας. Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες να παραπονούνται, αλλά πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή και να πιέσουμε εμείς ως Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος, οι τεχνικές εργασίες να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην γίνει του… Καπνεργάτη κι εδώ. Δεν είναι δύσκολες οι εργασίες και θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Θα έχουμε πλέον μια άλλη εικόνα του ιστορικού κέντρου της Καβάλας κι αυτός είναι ο στόχος μας. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη σημερινή εικόνα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η Kavala Expo 2023 – Τιμώμενη περιοχή το Μπουργκάς της Βουλγαρίας – Πολλά και πλούσια τα δρώμενα που θα γίνουν παράλληλα με την έκθεση

Αναφερόμενος τέλος στην έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας, την Kavala Expo 2023, o Μάρκος Δέμπας επισήμανε: «Έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες προετοιμασίας για την Kavala Expo 2023. Η απόφασή μας είναι να γίνουν τα εγκαίνια στις 29 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί η έκθεση στις 2 Οκτωβρίου. Συνήθως η έκθεσή μας γινόταν το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, αλλά επειδή έχουμε φέτος την Κυριακή των δημοτικών – περιφερειακών εκλογών και στις 15 τις επαναληπτικές είπαμε να φέρουμε την έκθεση μια εβδομάδα νωρίτερα. Έχει ξεκινήσει η αποστολή επιστολών προς τα υπουργεία, οι προσκλήσεις προς τους εκθέτες, ενώ η προβολή και διαφήμισή της θα ξεκινήσει φέτος πολύ πιο νωρίς. Θα έχουμε πολλά παράλληλα δρώμενα, μουσική, γαστρονομία, γευσιγνωσία, επιχειρηματικά forum, δράσεις για τα παιδιά κλπ. Θέλουμε να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση, να μείνουν ικανοποιημένοι οι εκθέτες μας. Όλες αυτές οι παράλληλες εκδηλώσεις φέρνουν πολύ κόσμο, κάτι που βαίνει προς όφελος των εκθετών. Τιμώμενη περιοχή φέτος θα είναι το Μπουργκάς της Βουλγαρίας, λόγω και της διασύνδεσης που έχουμε πλέον με την κρουαζιέρα. Από πλευράς Ελλάδας προσπαθούμε να έχουμε συμμετοχές από νησιωτικά Επιμελητήρια και να αναδείξουμε τη νησιωτικότητα μέσα από forum και να θέσουμε θέματα για το πως θα αναπτυχθούν τα νησιά μας. Η έκθεση αυτή θα είναι μια χρυσή ευκαιρία για κάτι τέτοιο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι απαντά ο Απόστολος Χρόνης για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ

Τι-απαντά-ο-Απόστολος-Χρόνης-για-τις-οφειλές-της-ΔΕΥΑΚ-στη-ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφέρει τα ακόλουθα:

Επ’ αφορμή των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει τόσο στη ΔΕΥΑΚ, όσο και στους καταναλωτές της, η μη καταβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής προς τη ΔΕΗ, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, εναρμονισμένη πλήρως με τις ενέργειες που προωθεί η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), αποφάσισε την Άνοιξη του 2022 να μη καταβάλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος της επιχείρησης, μετά την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, διότι το εν λόγω κόστος ήταν μη διαχειρίσιμο και απειλούσε ευθέως τη βιωσιμότητα της.

Για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προαναφερόμενου προβλήματος, διατηρώ έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος φρόντισε, εγκαίρως και επανειλημμένως, να ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας, καθώς και να υποδείξει συγκεκριμένους τρόπους ουσιαστικής επίλυσης των απρόβλεπτων οικονομικών δυσχερειών τους.

Μετά από αλλεπάλληλες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, ψηφίστηκε διάταξη (αρ. 30 ν. 5013/2023), σύμφωνα με την οποία οι Δ.Ε.Υ.Α. μπορούν να επιχορηγηθούν εκτάκτως από το κράτος, λόγω της ενεργειακής κρίσης, με την επιφύλαξη του ενωσιακού δικαίου. Το μόνο που απομένει πλέον, κατόπιν και της σχετικής έγκρισης από την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΚΕΜΚΕ), είναι η ενεργοποίηση της διάταξης και η διάθεση ενός επαρκούς ποσού για την αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, με νέα παρέμβαση του κ. Μαρινάκη προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ζητήθηκε η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την «πράσινη» μετάβαση των ΔΕΥΑ, μέσα από την ανάπτυξη δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και την κατασκευή έργων ΑΠΕ, όπως έπραξε πρόσφατα η ΔΕΥΑ Καβάλας με την ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου Α5, στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ, λειτούργησε από την πρώτη στιγμή με τη δέουσα σοβαρότητα, έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών της Καβάλας.

Σε κάθε περίπτωση, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αύξησης των τιμολογίων της επιχείρησης και πολύ περισσότερο διακοπής της ηλεκτροδότησης της. Το ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας  των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, αποτελεί ένα από τα αναρίθμητα φληναφήματα του και ως τέτοιο θα πρέπει να εκλαμβάνεται.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 29η KAVALA EXPO 2023

Ανοίγει-σήμερα-τις-πύλες-της-η-29η-kavala-expo-2023

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει την Παρασκευή (29/9) στις 19.30′ το απόγευμα, η 29η KAVALA EXPO 2023, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στην Νέα Καρβάλη.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, την έκθεση θα εγκαινιάσει στο συνεδριακό χώρο «Αναστάσιος Μεταξάς», η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

«Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης…»

«Η έκθεσή μας θα είναι λαμπρή, πολύ πιο δυναμική φέτος, με πολλές μουσικές συναυλίες. Παρασκευή (29/9) βράδυ οι Fortissimo, οι Onirama το βράδυ της Κυριακής (1/10) και τη Δευτέρα (2/10) η μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Επίσης, θα υπάρχουν πολλά δρώμενα, όπως το Food Truck Festival, γαστρονομικές δράσεις εντός του εκθεσιακού χώρου, πλανητάριο για τους μικρούς μας φίλους. Ακόμη θα έχουμε τη διαδραστική παρουσίαση της Θάσου με τον τίτλο «Ή Θάσος Αλλιώς» του Αναστάση Μπίλια, be to be συναντήσεις, επιχειρηματικά forum, μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές από Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Νομίζω ότι πλέον έχουμε μια διασύνδεση επιχειρηματικότητας, πολιτιστικών δρώμενων και γαστρονομίας στην KAVALA EXPO  2023. Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο Μάρκος Δέμπας μίλησε και για την έλευση του φυσικού αερίου στην Καβάλα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε πλέον από το μεσημέρι της Τετάρτης (27/9) η ροή του φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας. Έγινε η σύνδεση του μεγάλου αγωγού με το κεντρικό σημείο διανομής της πόλης μας και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική ημερίδα από τα στελέχη της ΔΕΔΑ για το ποια είναι η πρόοδος των εργασιών. Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες. Μάλιστα ένα από τα πρώτα σημεία που θα έρθει το φυσικό αέριο είναι γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, όπως και το Εμπορικό Κέντρο και από εκεί και πέρα θα συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη σύνδεση του φυσικού αερίου. Μάλιστα η προσφορά της ΔΕΔΑ προς τον επιχειρηματικό κόσμο είναι ότι η αίτηση και η επεξεργασία της μελέτης γίνεται δωρεάν, καθώς και η σύνδεση με το δίκτυο είναι εξίσου δωρεάν. Η ΔΕΔΑ θα βρίσκεται τις τέσσερις ημέρες της KAVALA EXPO 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης, οπότε οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα και κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας να ενημερώνονται γι’ αυτό το πολύ μεγάλο έργο, που τόσο πολύ το διεκδικούσαμε. Θέλαμε το φυσικό αέριο, καθώς είναι μια φθηνή πηγή ενέργειας και νομίζω είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το έχουμε πλέον και στην πόλη μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα