Connect with us

Καβάλα

Μάρκος Δέμπας: Αναγκαίο κακό η έναρξη των έργων στην περιοχή του Αγ. Νικολάου

Μάρκος-Δέμπας:-Αναγκαίο-κακό-η-έναρξη-των-έργων-στην-περιοχή-του-Αγ.-Νικολάου

«Λόγω της πανδημίας χάθηκαν σχεδόν δυόμιση χρόνια του σχεδίου του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου / Να μην γίνει του… Καπνεργάτη κι εδώ / Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες να παραπονούνται / Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η Kavala Expo 2023

«Είμασταν αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε τα έργα την συγκεκριμένη περίοδο», τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, αναφορικά με τις εργασίες που εκτελούνται στην οδό Κουντουριώτου, στο πλαίσιο του project του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Δέμπας ζήτησε την κατανόηση και την υπομονή των επαγγελματιών της περιοχής για την ταλαιπωρία που υφίστανται, ενώ υπογράμμισε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό για την περιοχή, αφού επί της ουσίας θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του ιστορικού κέντρου της Καβάλας.

«Μην ξεχνάμε το πόσο πίσω μας πήγε η πανδημία του κορωνοϊού, με τις κλειστές υπηρεσίες κλπ. Χάθηκαν σχεδόν δυόμιση χρόνια…»

«Είναι ένα έργο που πράγματι είχε μεγάλες καθυστερήσεις, το οποίο από το 2020 και μετά που είχαμε την έγκρισή του, άρχισε να γίνεται πιο έντονη η ωρίμανσή του. Υπήρχαν κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα να ενημερωθούν στο σύνολό τους οι καταστηματάρχες της περιοχής του Αγίου Νικολάου. Είναι ένα έργο συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας, ο οποίος έχει αναλάβει τα έργα υποδομής στην περιοχή. Έπρεπε να γίνουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, να εγκριθούν αυτές από το αρμόδιο υπουργείο. Μην ξεχνάμε το πόσο πίσω μας πήγε η πανδημία του κορωνοϊού, με τις κλειστές υπηρεσίες κλπ. Χάθηκαν σχεδόν δυόμιση χρόνια. Από την άλλη υπάρχει η πίεση του χρόνου κι ένα χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί το έργο των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, όχι μόνο για τον Δήμο της Καβάλας. Έχουν εγκριθεί 50 ακόμη παρεμφερή έργα σε όλη τη χώρα. Σε ένα αρκετά φιλόδοξο project», επισήμανε σχετικά ο κ. Δέμπας.

«Να μην γίνει του… Καπνεργάτη κι εδώ – Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες να παραπονούνται, αλλά πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή – Θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει…»

«Είμασταν αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε τα έργα την συγκεκριμένη περίοδο. Σε αυτή τη φάση δεν μπαίνουμε στην καρδιά του Αγίου Νικολάου, λόγω των πολλών, 35 περίπου, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά να μπούμε εκεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σίγουρα τα έργα στην Κουντουριώτου δημιουργούν πολλά προβλήματα, αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία, μιας και μιλάμε για έναν κεντρικό οδικό άξονα, που είναι είσοδος και έξοδος της πόλης μας. Έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες να παραπονούνται, αλλά πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή και να πιέσουμε εμείς ως Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος, οι τεχνικές εργασίες να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην γίνει του… Καπνεργάτη κι εδώ. Δεν είναι δύσκολες οι εργασίες και θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Θα έχουμε πλέον μια άλλη εικόνα του ιστορικού κέντρου της Καβάλας κι αυτός είναι ο στόχος μας. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη σημερινή εικόνα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η Kavala Expo 2023 – Τιμώμενη περιοχή το Μπουργκάς της Βουλγαρίας – Πολλά και πλούσια τα δρώμενα που θα γίνουν παράλληλα με την έκθεση

Αναφερόμενος τέλος στην έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας, την Kavala Expo 2023, o Μάρκος Δέμπας επισήμανε: «Έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες προετοιμασίας για την Kavala Expo 2023. Η απόφασή μας είναι να γίνουν τα εγκαίνια στις 29 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί η έκθεση στις 2 Οκτωβρίου. Συνήθως η έκθεσή μας γινόταν το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, αλλά επειδή έχουμε φέτος την Κυριακή των δημοτικών – περιφερειακών εκλογών και στις 15 τις επαναληπτικές είπαμε να φέρουμε την έκθεση μια εβδομάδα νωρίτερα. Έχει ξεκινήσει η αποστολή επιστολών προς τα υπουργεία, οι προσκλήσεις προς τους εκθέτες, ενώ η προβολή και διαφήμισή της θα ξεκινήσει φέτος πολύ πιο νωρίς. Θα έχουμε πολλά παράλληλα δρώμενα, μουσική, γαστρονομία, γευσιγνωσία, επιχειρηματικά forum, δράσεις για τα παιδιά κλπ. Θέλουμε να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση, να μείνουν ικανοποιημένοι οι εκθέτες μας. Όλες αυτές οι παράλληλες εκδηλώσεις φέρνουν πολύ κόσμο, κάτι που βαίνει προς όφελος των εκθετών. Τιμώμενη περιοχή φέτος θα είναι το Μπουργκάς της Βουλγαρίας, λόγω και της διασύνδεσης που έχουμε πλέον με την κρουαζιέρα. Από πλευράς Ελλάδας προσπαθούμε να έχουμε συμμετοχές από νησιωτικά Επιμελητήρια και να αναδείξουμε τη νησιωτικότητα μέσα από forum και να θέσουμε θέματα για το πως θα αναπτυχθούν τα νησιά μας. Η έκθεση αυτή θα είναι μια χρυσή ευκαιρία για κάτι τέτοιο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα