Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα γίνει «μισή δουλειά» στο Περιγιάλι

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Θα-γίνει-«μισή-δουλειά»-στο-Περιγιάλι

«Προϋπόθεση για τα έργα Β.Α.Α. η αξιοποίηση του «Ασημακόπουλου» και η μεταφορά της Δομής Προσφύγων / Η σημερινή διοίκηση του δήμου Καβάλας προσανατολίζεται σε λύση που προτείνουμε εμείς εδώ και 10 χρόνια / Η διοίκηση Τσανάκα δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και επέμενε να δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο»

Για το θέμα της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου «Ασημακόπουλου» και των μεγάλων καθυστερήσεων που υπάρχουν στις ενέργειες της διοίκησης του δήμου Καβάλας, μίλησε στον «ΕΝΗΜΕΡΟ», ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε πως χρειάζεται μία «γενναία αυτοκριτική» του δημάρχου Καβάλας για τα προηγούμενα πέντε χρόνια που έδειξε «παντελή άρνηση» να ασχοληθεί με το θέμα και δεν οργάνωσε καμία διεκδίκηση του δήμου για το πρώην στρατόπεδο.

«Είναι θλιβερό για τη σημερινή διοίκηση του δήμου Καβάλας να γυρίζει μετά από τόσα χρόνια στο ίδιο σημείο και να παραδέχεται ότι η λύση είναι αυτή που προτείνουμε εμείς εδώ και 10 χρόνια περίπου!»

«Χάσαμε τεράστια ευκαιρία στην προηγούμενη θητεία του σημερινού δημάρχου Καβάλας, καθώς είχαμε υπουργό Άμυνας τον βουλευτή μας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ειλικρινά, όσες φορές ρώτησα τον δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα τα προηγούμενα χρόνια, θεωρούσα αδιανόητες τις δικαιολογίες που μου έλεγε για να αποφύγει να ασχοληθεί με το ζήτημα. Από το 2016, που δημοσιεύτηκε ο Ν. 4407 για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων, ζητάμε ως παράταξη από τις διοικήσεις του δήμου Καβάλας να αξιοποιήσουμε ως δήμος τον νόμο αυτό. Τι ζητάει ο νόμος; Να προετοιμάσουμε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και να ξεκινήσουμε τη συζήτηση με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Άμυνας στη βάση αυτή. Από τότε ακούω συνεχώς δικαιολογίες και προφάσεις, αλλά καμία διοίκηση δεν έκανε το αυτονόητο: να κάνει όσα προβλέπει ο νόμος! Εννοείται πως τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι θλιβερό όμως για τη σημερινή διοίκηση του δήμου Καβάλας να γυρίζει μετά από τόσα χρόνια στο ίδιο σημείο και να παραδέχεται ότι η λύση είναι αυτή που προτείνουμε εμείς εδώ και 10 χρόνια περίπου!», επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας».

«Εμείς πιστεύουμε πως χρειάζεται η περιοχή μία ήπια τουριστική αξιοποίηση, γιατί έτσι θα ζωντανέψει η περιοχή και φυσικά θα παράγουμε έσοδα…»

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς και στο ιστορικό της υπόθεσης υπογραμμίζοντας: «Θα είμαι δίκαιος. Η διοίκηση Σιμιτσή με τον Θόδωρο Μουριάδη ως αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, υπέβαλαν το 2013 στην τότε Υπηρεσία Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ) ένα σωστό σχέδιο που έδινε στο υπουργείο την επιλογή να του παραχωρήσει ο δήμος 13 στρέμματα καθαρά οικοδομήσιμα και το υπουργείο να παραχωρήσει αντίστοιχα στον δήμο ολόκληρη την έκταση των 62 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου (που βρίσκεται εκτός Σχεδίου Πόλης Περιγιαλίου) για να την μετατρέψει σε Μητροπολιτικό Πάρκο. Εμείς βέβαια δεν συμφωνούμε με την πρόταση αυτή για δημιουργία αποκλειστικά Μητροπολιτικού Πάρκου. Εμείς πιστεύουμε πως χρειάζεται η περιοχή μία ήπια τουριστική αξιοποίηση, γιατί έτσι θα ζωντανέψει η περιοχή και φυσικά θα παράγουμε έσοδα, για να καλύπτουμε το αντάλλαγμα που θα είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε, που με βάση τον Ν.4407/2016 δεν μπορεί να είναι κάτω από το 5% της αξίας του οικοπέδου. Όλες αυτές τις λεπτομέρειες βέβαια θα τις προβλέψει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο αξιοποίησης, αρκεί να το κάνουμε!», ανέφερε ακόμη ο Μάκης Παπαδόπουλος.

«Η τότε διοίκηση Τσανάκα όμως δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, καθώς επέμενε να δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Πάρκο στο Περιγιάλι και αυτό δεν ταίριαζε με την επιχειρηματική αξιοποίηση που ήθελε το Υπουργείο Άμυνας»

«Δυστυχώς, την πρόταση αυτή του δήμου για ανταλλαγή οικοπέδων την απέρριψε το υπουργείο και αντιπρότεινε τον Νοέμβριο του 2014 να μοιραστεί η έκταση του πρώην στρατοπέδου 50 – 50% μεταξύ δήμου και υπουργείου Άμυνας. Είχε μάλιστα την απαίτηση το μισό κομμάτι να το πάρει στην ανατολική πλευρά της έκτασης, όπου δεν υπάρχουν τόσα πολλά κτίρια, ώστε να μπορεί να το αξιοποιήσει. Η διοίκηση Τσανάκα μας είχε δώσει τότε στο δημοτικό συμβούλιο μία τεχνική έκθεση που ανέλυε τα μειονεκτήματα της αντιπρότασης του υπουργείου που την καθιστούσαν ουσιαστικά ανέφικτη, και ήμασταν έτοιμοι να διαφωνήσουμε όλοι με την αντιπρόταση αυτή. Δεν προλάβαμε όμως να απαντήσουμε, γιατί με νεότερο έγγραφό του το υπουργείο Άμυνας μας ενημέρωσε έναν μήνα μετά, τον Δεκέμβριο του 2014, ότι καταργεί και δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία για το στρατόπεδο «Ασημακόπουλου», έως ότου προχωρήσει σε συγχώνευση όλων των φορέων που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία του Στρατού (το σημερινό Ταμείο Εθνικής Άμυνας)! Εμείς είχαμε εντοπίσει τη στροφή του υπουργείου προς την επιχειρηματική λογική και δεν αιφνιδιαστήκαμε. Η τότε διοίκηση Τσανάκα όμως δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, καθώς επέμενε να δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Πάρκο στο Περιγιάλι και αυτό δεν ταίριαζε με την επιχειρηματική αξιοποίηση που ήθελε το Υπουργείο Άμυνας», πρόσθεσε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η διαδικασία της αξιοποίησης του στρατοπέδου ήταν και είναι η μόνη μας επιλογή που μπορεί να πείσει το κεντρικό Κράτος να δει το Περιγιάλι με άλλο μάτι, αναπτυξιακό»

«Δυστυχώς, η διοίκηση Τσανάκα σταμάτησε να ασχολείται με το θέμα, παρά τις δικές μας πιέσεις να επιχειρήσει ο δήμος μία νέα συμφωνία στο πνεύμα της επιχειρηματικής αξιοποίησης. Αυτή την αδιαφορία και την καθυστέρηση την πληρώσαμε μετά πολύ ακριβά, καθώς τον Ιούνιο του 2016 εγκαταστάθηκε εκεί η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, δημιουργώντας μόνιμη πλέον εμπλοκή στα σχέδια του δήμου μας για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, μέχρι και σήμερα. Με τον Ν. 4407 του Ιουλίου του 2016, το Κράτος καθιέρωσε πλέον την επιχειρηματική αξιοποίηση όλων των ανενεργών ακινήτων του Στρατού και επέβαλε στους δήμους δύο προϋποθέσεις: η μία είναι να καταρτίζει ο κάθε δήμος που ζητά ανενεργό στρατόπεδο ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αντάλλαγμα υπέρ του Στρατού 5% επί της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου. Εμείς τότε πρώτοι καλέσαμε τη διοίκηση Τσανάκα να αρπάξει την ευκαιρία και να εκμεταλλευτεί τον νόμο αυτό, προς την κατεύθυνση που είχαμε προτείνει για ήπια τουριστική αξιοποίηση με υποδομές αναψυχής και φιλοξενίας τουριστών. Λέγαμε μάλιστα τότε ότι είναι ευκαιρία να βιαστούμε ως δήμος να καταρτίσουμε και να υποβάλλουμε πρώτοι το επιχειρηματικό σχέδιο, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο με την εγκατάσταση της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων. Η διαδικασία της αξιοποίησης του στρατοπέδου ήταν και είναι η μόνη μας επιλογή που μπορεί να πείσει το κεντρικό Κράτος να δει το Περιγιάλι με άλλο μάτι, αναπτυξιακό. Γι’ αυτό επιμένουμε και τώρα και όλα τα προηγούμενα χρόνια να λέμε: προχωρήστε επιτέλους με τον Ν. 4407!. Αλλά δυστυχώς, αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ούτε ο σημερινός δήμαρχος, ο οποίος επίσης ήταν κάθετα αρνητικός τα προηγούμενα χρόνια να προχωρήσει την οποιαδήποτε συζήτηση με το υπουργείο Άμυνας και να δώσει χρήματα για το επιχειρηματικό σχέδιο. Τώρα όμως βγαίνει ο δήμαρχος και λέει ότι θα προχωρήσει τελικά την αξιοποίηση με βάση τον Νόμο του 2016», σημείωσε ακόμη για το θέμα στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο κ. Παπαδόπουλος.

Τα ερωτήματα του Μάκη Παπαδόπουλου προς τον δήμαρχο Καβάλας

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας», έκλεισε τις δηλώσεις του με ορισμένα «σκληρά» ερωτήματα για τον δήμαρχο Καβάλας.

– «Γιατί ο δήμαρχος Καβάλας αρνούνταν τόσον καιρό να βασιστεί στον Ν. 4407 και να κάνει το επιχειρηματικό σχέδιο; Αντιλαμβάνεται τι κόστος προκάλεσε με την αδιαφορία του και την καθυστέρησή του;

– Γιατί δεν έχει προτείνει εδώ και πέντε χρόνια έναν νέο χώρο για τη μετεγκατάσταση της Δομής Προσφύγων;

– Γιατί άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που είχαμε με τον βουλευτή μας Νίκο Παναγιωτόπουλο στη θέση του υπουργού Άμυνας; Αντιλαμβάνεται τι «χρυσή ευκαιρία» άφησε να φύγει από τα χέρια του;

– Πώς θα ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής του νέου σχεδίου Β.Α.Α. για το Περιγιάλι, χωρίς να φροντίσει ο δήμος να προχωρήσει σε μία οριστική λύση αξιοποίησης του στρατοπέδου «Ασημακόπουλου» και μεταφοράς της Δομής Προσφύγων;

Εμείς επιμένουμε: κάθε στρατηγική ανάπτυξης του δήμου για το Περιγιάλι περνά μέσα από την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου «Ασημακόπουλου» και τη μεταφορά της Δομής Προσφύγων! Θα γίνουν πάλι «μισές δουλειές» και θα τα βρούμε πάλι μπροστά μας!».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Αναγκαία-η-ενίσχυση-της-αστυνόμευσης-στη-Δημοτική-Ενότητα-Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρχει

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, υπογράμμισε με έμφαση σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ήδη από την Παρασκευή (21/6) κι ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, η κίνηση των οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο και δη εντός της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την αστυνόμευση της περιοχής διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό θέμα το φετινό καλοκαίρι…»

«Η περιοχή μας σφύζει από κόσμο, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα κορυφωθεί στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος κι από εκεί και μετά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δυστυχώς, αστυνόμευση δεν υπάρχει! Είμαστε σε επαφή και με τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου και με τον αστυνομικό διευθυντή της Καβάλας, στους οποίους τονίζουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αστυνόμευση της περιοχής διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό θέμα το φετινό καλοκαίρι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρχει. Είμαστε σε συνεχή επαφή, θέληση υπάρχει, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι και να έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

Τοποθετήθηκαν οι τρεις ράμπες Α.Μ.Ε.Α. σε Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμο και Κατασκηνώσεις –

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και στην τουριστική κίνηση, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, στάθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά το προσωπικό του δήμου.

«Ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, αλλά και της θερινής περιόδου, βρισκόμαστε καθημερινά σε όλα τα μέτωπα. Ήδη τοποθετήθηκε η ράμπα για τα Α.Μ.Ε.Α. στην Νέα Ηρακλείτσα, ολοκληρώθηκε η ίδια διαδικασία το πρωί της Παρασκευής (21/6) στην Νέα Πέραμο και το μεσημέρι ακολούθησε και η ράμπα στις Κατασκηνώσεις, οπότε και οι τρεις ράμπες θα είναι απόλυτα λειτουργικές για να μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να κάνουν το μπάνιο τους. Γενικότερα έχουμε πολλούς τουρίστες, κυρίως από την Βουλγαρία, αλλά αυτό που μας εντυπωσιάζει φέτος είναι οι πάρα πολύ Τούρκοι. Μας παραξενεύει θα έλεγα αυτό ευχάριστα, αλλά είναι αρκετοί στην περιοχή μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου.

Σοβαρό θέμα έχει ανακύψει με τα σκουπίδια που αφήνουν όσοι κάνουν το μπάνιο τους στους ελεύθερους χώρους

Ο κ. Πριονίδης έθεσε τέλος και ένα νέο πρόβλημα που έχει ανακύψει και επιβαρύνει το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: «Έχουμε ένα σοβαρό θέμα με τα νέα μέτρα που ισχύουν για τα beach bar. Έχει δημιουργηθεί το εξής πρόβλημα: στους ελεύθερους χώρους που κάνουν το μπάνιο τους οι άνθρωποι δίπλα στα beach bar, όταν φεύγουν δεν παίρνουν τα σκουπίδια τους και πρέπει από πίσω κάποιος να πηγαίνει για να καθαρίσει. Καλώς τηρείται ο νόμος για τα beach bar και υπάρχει ελεύθερος χώρος δίπλα σε αυτά για να πηγαίνει ελεύθερα όποιος θέλει να κάνει το μπάνιο του, αλλά από εκεί και πέρα στο ελεύθερο κομμάτι έχουμε σοβαρό θέμα. Ανάβουν φωτιές, ψήνουν και όταν φεύγουν αφήνουν τις σακούλες στις παραλίες. Ποιος θα τα μαζέψει όλα αυτά τα σκουπίδια; Έχουμε επιφορτιστεί με ένα επιπλέον βάρος στην Υπηρεσία Καθαριότητας κι είναι ένας σημαντικός φόρτος εργασίας για εμάς. Τρέχουμε καθημερινά και είμαστε διαρκώς επί ποδός».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

10.000-«έξυπνα»-υδρόμετρα-έχει-παραλάβει-μέχρι-σήμερα-η-ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

«Προχωράμε κανονικά, ο ανάδοχος είναι εδώ και ήδη έχει εγκαταστήσει κάποια από τα υδρόμετρα στην Νέα Καρβάλη και στο Χαλκερό. Έχει τοποθετήσει τις κεραίες κι αυτή τη στιγμή ελέγχουν τη ραδιοκάλυψη που υπάρχει στην περιοχή», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Θέλουμε να κλείσουμε τη Δ.Ε. Καβάλας με 29.000 «έξυπνα» υδρόμετρα, σε πόλη και χωριά και φυσικά στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην Δ.Ε. Φιλίππων…»

«Την Τετάρτη (19/6) ήταν στο Παληό, τοποθετήκαν κι εκεί κάποιες κεραίες και συνεχίζουμε. Όλοι οι διαγωνισμοί που γίνονται, όχι μόνο της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σε όλη τη χώρα ακολουθούν μια διαδικασία και τον νόμιμο τρόπο. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Αν μας έρθει κάτι από το υπουργείο θα το δούμε. Δεν έχουμε κολλήσει με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο προχωρά κανονικά. Θα συνεχίζουμε να βάζουμε τα νέα υδρόμετρα, γιατί είναι πραγματικά εξέλιξη για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας και για τον δήμο μας. Θέλουμε να κλείσουμε τη Δ.Ε. Καβάλας με 29.000 «έξυπνα» υδρόμετρα, σε πόλη και χωριά και φυσικά στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην Δ.Ε. Φιλίππων και να τοποθετηθούν κι εκεί τα «έξυπνα» υδρόμετρα», τόνισε στη συνέχεια ο Απόστολος Χρόνης. 

«Περνάμε στην ψηφιακή εποχή, οπότε θα μπορεί ο κάθε πολίτης μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό του, να ελέγχει την κατανάλωση που είχε την προηγούμενη μέρα. Εμείς θα μπορούμε να βλέπουμε αν τυχόν υπάρχουν διαρροές κι άλλες ζημιές…»

«Τα νέα υδρόμετρα είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στη νέα εποχή. Περνάμε στην ψηφιακή εποχή, οπότε θα μπορεί ο κάθε πολίτης μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό του, να ελέγχει την κατανάλωση που είχε την προηγούμενη μέρα. Εμείς θα μπορούμε να βλέπουμε αν τυχόν υπάρχουν διαρροές που δεν είχε αντιληφθεί ο πολίτης, αν έσπασε κάποιος αγωγός, ενώ θα έχουμε και τα στοιχεία τους, ώστε αν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο οποίο δεν μπορεί ο ίδιος να επιληφθεί να μπορούμε άμεσα να τον ενημερώσουμε, ώστε να προβεί στις ενέργειες αποκατάστασης της βλάβης που έχει. Το πρόγραμμα αυτό θα παρακολουθεί 24 ώρες όλα τα υδρόμετρα του δήμου Καβάλας. Γι’ αυτό ζητάμε όταν γίνονται αντικαταστάσεις υδρομέτρων, να μας δίνουν οι πολίτες στοιχεία, όπως τηλέφωνο και e mail, για να μπορούμε όταν θα έχουν οι ίδιοι πρόβλημα να τους ενημερώνουμε άμεσα για να αποκαθιστούν τη βλάβη που έχουν», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο δήμαρχος Καβάλας έχει ξεφύγει, δεν σέβεται κανέναν

Χρήστος-Ιωαννίδης:-Ο-δήμαρχος-Καβάλας-έχει-ξεφύγει,-δεν-σέβεται-κανέναν

«Για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Καβάλας μας επιβεβαιώνει πόσο καλός ηθοποιός είναι. Δουλεύει πάρα πολύ καλά την υποκριτική. Δυστυχώς δεν σεβάστηκε ούτε τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους, ούτε την αντιπολίτευση, ούτε όμως και τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Η εμμονή του θυμίζει ένα πεντάχρονο παιδί που του παίρνουν το παιχνίδι και κάνει σαν υστερικό να το πάρει».

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης, σχετικά με το σίριαλ που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη, σχετικά με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ στην Βενιζέλου, όπως θέλει η δημοτική αρχή, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που επισημαίνουν ότι μια τέτοια μετακίνηση ενέχει σοβαρούς λόγους ασφαλείας για τους ίδιους και τους πελάτες τους.

«Οι δημοτικοί του σύμβουλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο δήμαρχος έχει παρεκκλίνει της πορείας του…»

«Γύρισε σήμερα και είπε (ο δήμαρχος) ότι για θέματα ασφαλείας θα πατήσουμε μικρά παιδιά. Πιστέψτε με από το ’88 που είμαι εκεί δεν πατήσαμε όχι παιδιά, αλλά ούτε μύγα. Αυτά είναι προσχήματα γελοία. Οι δημοτικοί του σύμβουλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο δήμαρχος έχει παρεκκλίνει της πορείας του. Όλοι, ακόμη και η ίδια η Τροχαία του έχουμε τονίσει, ότι δεν πρέπει να βγει έξω η πιάτσα (Βενιζέλου) των ταξί. Ο δήμαρχος επιμένει ότι θα μας βγάλει στον δρόμο. Συν τοις άλλοις τους πελάτες τους ρωτάει; Θα μας υπογράψει χαρτί ο δήμαρχος πως οτιδήποτε προκύψει σε ένα πελάτη, σε ένα αυτοκίνητο, θα μας αποζημιώσει; Όχι φυσικά», σημείωσε με έμφαση ο κ. Ιωαννίδης.

«Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Πρέπει να ντρέπεται. Δεν σέβεται κανέναν. Η επιστήμη πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτόν τον άνθρωπο…»

«Δεν αντιμετωπίζουμε έναν σοβαρό άνθρωπο που κάνει κουμάντο σε ένα μεγάλο καράβι, έχει να κάνει με μια πόλη. Μας πετάει σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Πρέπει να ντρέπεται. Να του βάλουν μυαλό οι δημοτικοί του σύμβουλοι. Εμείς δεν θα μείνουμε έτσι. Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Να το ξέρει ο δήμαρχος. Αφού υποτιμά 300 οικογένειες και 184 «μαγαζιά» θα το βρει μπροστά του. Πρέπει να ντρέπεται. Δεν σέβεται κανέναν, δεν σέβεται τίποτα. Η επιστήμη πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτόν τον άνθρωπο», επισήμανε καταληκτικά και με δηκτικό λόγο ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα