Connect with us

Περιφέρεια

Κ. Σιμιτσής: Ζητήσαμε ορισμό νέας διοίκησης στην «Εργοανάπτυξη»

Κ.-Σιμιτσής:-Ζητήσαμε-ορισμό-νέας-διοίκησης-στην-«Εργοανάπτυξη»

«Ο επενδυτής των Λουτρών Ελευθερών έχει βρει διάφορα εμπόδια μπροστά του»

Για τις εξελίξεις στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο απερχόμενος πρόεδρός της Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος παράλληλα μίλησε και για την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών.

«Όσον αφορά την ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ το κλίμα ας πούμε ότι δεν είναι ούτε εορταστικό, ούτε πένθιμο. Υπάρχει αλλαγή διοίκησης και το καταστατικό προβλέπει ότι η θητεία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023», ανέφερε αρχικά για το θέμα ο κ. Σιμιτσής. 

«Έστειλα επιστολή στον νέο πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να επισπεύσουμε τον ορισμό νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο και να μην υπάρχει διοικητικό κενό…»

«Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ότι τάχα δεν παραιτούμαστε, ότι είμαστε κολλημένοι στην καρέκλα και οτιδήποτε άλλο, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έστειλα επιστολή στον νέο πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράκληση να κοινοποιηθεί και στον νέο περιφερειάρχη, τον κ. Τοψίδη, ώστε να επισπεύσουμε τον ορισμό νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο και να μην υπάρχει ας το πούμε έτσι διοικητικό κενό για μεγάλο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε σχετικά ο Κωστής Σιμιτσής. 

«Ο επενδυτής έχει βρει διάφορα εμπόδια μπροστά του. Δεν ξέρω αν του έχει απομείνει ακόμη όρεξη να τα αντιμετωπίσει…»

Όσον αφορά το θέμα της επένδυσης των Λουτρών Ελευθερών, ο κ. Σιμιτσής επισήμανε: «Περιμένουμε κινήσεις από την πλευρά του επενδύτη. Έχω στείλει καταρχάς ως τέως αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης, αλλά και ως πρόεδρος της ΕΡΓΟΑΝΑΤΥΞΗ ένα λεπτομερές υπόμνημα στον κ. Τοψίδη και για την ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ και για άλλα θέματα αναπτυξιακού χαρακτήρα της Π.Ε. Καβάλας. Οφείλω να πω ότι ο επενδυτής έχει βρει διάφορα εμπόδια μπροστά του. Δεν ξέρω αν του έχει απομείνει ακόμη όρεξη να τα αντιμετωπίσει. Εμπόδια που σε έναν μεγάλο βαθμό βοηθήσαμε να ξεπεραστούν, αλλά συνεχώς λες και είναι Λερναία Ύδρα ανακύπτουν κι άλλα. Πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα παράξενο κλίμα στη σχέση μας με τον επενδυτή», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Σιμιτσής.

«Δεν ξέρω τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο κ. Τοψίδης. Είναι επιχειρηματίας και ο ίδιος, μπορούν να μιλήσουν σε κοινή γλώσσα με τον επενδυτή, ίσως τα καταφέρουν να τα πάνε καλύτερα…»

«Ήδη οφείλει τα ενοίκια του δευτέρου 6μήνου του 2023. Δεν ξέρω τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο κ. Τοψίδης. Είναι επιχειρηματίας και ο ίδιος, μπορούν να μιλήσουν σε κοινή γλώσσα με τον επενδυτή, με την οικογένεια Χαρακίδη, ίσως τα καταφέρουν να τα πάνε καλύτερα όσον αφορά το ζήτημα αυτό. Υπάρχουν θέματα μικρά ανάμεσα σε όλα τα πολλά που έχει να αντιμετωπίσει μια καινούργια διοίκηση, η οποία έχει ένα βουνό από θέματα μπροστά της και κυρίως το μεγαλύτερο βουνό είναι το θέμα της προσαρμογής. Γιατί όσο και να πει κανείς ότι ο κ. Μαρκόπουλος ή ο κ. Ιωσηφίδης είναι έμπειροι και παλιοί, εντούτοις έχουν να αντιμετωπίσουν καινούρια ζητήματα. Αυτά λοιπόν είναι ένας μεγάλος όγκος προβλημάτων και μέσα σε αυτόν τον όγκο οφείλουν να δουν κι αυτά της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ», επισήμανε καταληκτικά ο Κωστής Σιμιτσής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Παρουσία-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ-στην-freskon-–-helexpo

Την έκθεση FRESKON – HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΑΜΘ Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στην έκθεση συμμετείχε και η Περιφέρεια ΑΜΘ με περίπτερο, στο οποίο κατέγραψαν την παρουσία τους πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η Αλκυών, η Schotman Hendrik S.a. η ΕΑΣ Δράμας κ.α.

Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της Π.Ε. Καβάλας, όπως η ΕΑΣ Καβάλας, ο NESPAR και η Κατσαγκιώτης Γ. Α.Ε. Επίσης στην αποστολή συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΜΘ, γεωπόνος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «η έκθεση FRESKON – HELEXPO  είναι μια μικρή έκθεση, αλλά εξόχως σημαντική για την περιοχή μας. Εμείς παραμένουμε ως διοίκηση, υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη στις επάλξεις των εξελίξεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλά και ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων μας, όπως και για τους ανθρώπους που τα παράγουν και τα διακινούν στις παγκόσμιες αγορές και μέσα από αυτά προβάλλουν και τον τόπο μας». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Ο-Περιφερειάρχης-ΑΜΘ-πρόεδρος-της-Επιτροπής-Περιβάλλοντος-Ενέργειας-και-Κλιματικής-Κρίσης-της-ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος διεξήχθη διαδικτυακά την Παρασκευή 12/04. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και η πρώτη συνεδρίαση είχε μεν χαρακτήρα γνωριμίας των μελών μεταξύ τους, αλλά κατά τη διάρκεια της συστήθηκε το πλαίσιο δράσης της από τώρα και στο εξής.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ισχυρή παρουσία και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην κατάρτιση των νομοσχεδίων που αφορούν την κλιματική κρίση και τη διαχείριση των συνεπειών της» υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατές και έχουν επηρεάσει το φυσικό περιβάλλον και τη λειτουργία του όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε ότι ο κύριος στόχος των Περιφερειών, αλλά και του εν γένει σχεδιασμού διαχείρισης της κλιματικής κρίσης θα πρέπει να εστιάζει κατά κύριο λόγο στον τομέα της Πρόληψης «καθώς ό,τι πλήττεται, δύσκολα επανέρχεται στην πρότερη μορφή του».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε επίσης η ανάγκη ανοικτών διαύλων μεταξύ των Περιφερειών και των Υπουργείων, ώστε οι αποφάσεις τους να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση καθώς και η ανάγκη κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου αναφορικά με τις ΑΠΕ.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ, αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Τοψίδης Χριστόδουλος (Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης)   

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάτου Εβίνα (Α/ρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Αττικής)

Γραμματέας: Μπλέτσας Στυλιανός (Α/ρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας)       

Μέλος: Μητράκας Θεόδωρος (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας)

Μέλος: Αδαμόπουλος Αναστάσιος (Α/ρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Πελ/νήσου) 

Μέλος: Ιωάννου Σπυρίδων (Α/ρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Ιονίων Νήσων)       

Μέλος: Λυσσαρίδης Νικόλαος (Α/ρχης Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας)          

Μέλος: Κασσίμης Χρήστος (Περ. Σύμβουλος Αττικής)

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Συνάντηση-του-Αλέξανδρου-Ιωσηφίδη-με-τον-υφυπουργό-Υγείας

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με τον υφυπουργό Υγείας

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες 8 Απριλίου στο Υπουργείο Υγείας  συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου Δημήτρη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση των πολιτικών ψυχικής υγείας και η αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να δρομολογηθεί, σε συνεργασία με τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτό το αντικείμενο.

Ο κ. Ιωσηφίδης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων του τομέα της ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση από τον Υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο για μελλοντική συνεργασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα