Connect with us

Καβάλα

Κομβικός ο ρόλος των εθνικών εκλογών για τις αυτοδιοικητικές

Κομβικός-ο-ρόλος-των-εθνικών-εκλογών-για-τις-αυτοδιοικητικές

Κομβικό ρόλο όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο Καβάλας, θα διαδραματίσουν οι εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, όπως εκτίμησε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Ευαγγελία Δρακονάκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αποτύπωμα που έχει αφήσει μέχρι σήμερα η διοίκηση του δήμου Καβάλας, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, στις εξελίξεις σχετικά με την ακτή της Καλαμίτσας, στο ζήτημα του ανοιχτού κολυμβητηρίου που ξεχώρισε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και στα της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκει.

«Από τη στιγμή που θα αναγγείλει κάποιος την επιθυμία του να είναι υποψήφιος μέχρι να φτάσει σε σημείο να έχει έναν συνδυασμό, για να κατέβει και επίσημα στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, θεωρώ ότι απέχει πάρα πολύ…»

Σχολιάζοντας αρχικά το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από πολλούς υποψηφίους για τον δημαρχιακό θώκο, η κ. Δρακονάκη τόνισε: «Αυτή είναι η ομορφιά και η μαγεία της δημοκρατίας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Από εκεί και πέρα όμως από τη στιγμή που θα αναγγείλει κάποιος την επιθυμία του να είναι υποψήφιος μέχρι να φτάσει σε σημείο να έχει έναν συνδυασμό, να τον καταθέσει στο δικαστήριο για να κατέβει και επίσημα στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, θεωρώ ότι απέχει πάρα πολύ. Οι υποψηφιότητες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα έχουν να κάνουν με αξιόλογους συνδημότες μας, ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα. Πιστεύω ακράδαντα όμως ότι σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι εθνικές εκλογές, οι οποίες θα προηγηθούν των δημοτικών εκλογών».

«Η έννοια του χρίσματος σε δημοτικό επίπεδο έχει παρέλθει και καλώς. Θα πρέπει να προκύψει μια καλή υποψηφιότητα έναντι αυτής του κ. Μουριάδη με μια παρουσία που θα μπορέσει να επικρατήσει της σημερινής διοίκησης που έχει φανεί κατώτερη των περιστάσεων…»

Ειδικότερα σε σχέση με το ποιοι και αν θα λάβουν κομματικό «χρίσμα», η κ. Δρακονάκη επισήμανε ότι «η έννοια του χρίσματος σε δημοτικό επίπεδο έχει παρέλθει και καλώς. Οι δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να είναι τόσο επηρεασμένες και χρωματισμένες κομματικά. Η έννοια μιας υποστήριξης γενικότερα όμως υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για τους υποψηφίους και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί να γίνει ένας πιο σοβαρός και εμπεριστατωμένος διάλογος περίπου κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

«Τότε θα είμαστε προ των πυλών του 2023, θα έχουν γίνει ή θα γίνουν λίγο αργότερα οι εθνικές εκλογές και οι επιθυμίες των υποψηφίων νομίζω θα αλλάξουν, γιατί εκεί ο καθένας θα μετρήσει τις δυνάμεις που θα έχει και τις προϋποθέσεις για μια σοβαρή υποψηφιότητα. Θα πρέπει να προκύψει μια καλή υποψηφιότητα έναντι αυτής του κ. Μουριάδη με μια παρουσία που θα μπορέσει να επικρατήσει της σημερινής διοίκησης που έχει φανεί κατώτερη των περιστάσεων», υπογράμμισε σχετικά η Ευαγγελία Δρακονάκη.

«Εξακολουθούμε να είμαστε μια ενωμένη ομάδα με επικεφαλής τη Δήμητρα Τσανάκα, καθώς η παράταξη είναι δημιούργημα της. Από τη στιγμή που αποχωρήσει η κ. Τσανάκα πρέπει να γίνει μια νέα παράταξη…»

Αναφορικά με την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο» και για το αν πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες νέου επικεφαλής, η κ. Δρακονάκη δήλωσε: «Στην παράταξη μας δεν έχει γίνει κάποια εκτενής συζήτηση. Οριοθετώ τη συζήτηση και πάλι στο τέλος του 2022. Εξακολουθούμε να είμαστε μια ενωμένη ομάδα με επικεφαλής τη Δήμητρα Τσανάκα, καθώς η παράταξη είναι δημιούργημα της. Από τη στιγμή που αποχωρήσει η κ. Τσανάκα πρέπει να γίνει μια νέα παράταξη. Φυσικά υπάρχει μια μαγιά που οι περισσότεροι έχουμε ασκήσει διοίκηση. Μια διαδικασία επιλογής και εκλογής ατόμου ως επικεφαλής για το 2023 μέσα από την ομάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει υλοποιηθεί. Εξακολουθούμε και υπηρετούμε τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο με σοβαρότητα και πολύ διάβασμα για να είμαστε συνεπείς σε αυτό που ψηφίζουμε, έχοντας πάντα στον νου μας να προλάβουμε καταστάσεις που θίγουν τον δήμο και δη τα οικονομικά του».

«Το αποτύπωμα της κινητικότητας της διοίκησης του κ. Μουριάδη στο τεχνικό κομμάτι φαίνεται από τις απορροφήσεις, όμως αυτό το αποτύπωμα δεν είναι καλό»

Σε σχέση με το πως «βλέπει» το έργο της δημοτικής αρχής στο τεχνικό κομμάτι, η κ. Δρακονάκη επισήμανε: «Το αποτύπωμα της κινητικότητας της διοίκησης του κ. Μουριάδη στο τεχνικό κομμάτι φαίνεται από τις απορροφήσεις, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες τόσο στους απολογισμούς που έρχονται και ψηφίζουμε στην οικονομική επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς δείχνει μια πάρα πολύ μικρή απορροφητικότητα. Εξαιρώ βέβαια τα έργα συντηρήσεων που είναι έργα ετήσια και στην ουσία υποκαθιστούν την έλλειψη του προσωπικού στο επίπεδο αυτεπιστασίας. Μιλάμε για τα μεγάλα έργα που έχουν να κάνουν με σοβαρές και μεγάλες χρηματοδοτήσεις από κονδύλια ευρωπαϊκά και από πακέτα των υπουργείων. Από εκεί και πέρα δυστυχώς το αποτύπωμα δεν είναι καλό. Για να είμαι δίκαιη να πω ότι υπήρχε και μια δυσκολία εκτέλεσης εργασιών λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που είχε επιφέρει αυτή, αλλά η πανδημία από την άλλη και η μη δραστηριότητα, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για την διοίκηση του δήμου να εκμεταλλευτεί τον χρόνο και να κάνει πιο ήρεμα έργα. Στην ουσία όμως εκτελούνται και συνεχίζονται τα έργα των προηγούμενων διοικήσεων».

Οι εξελίξεις όσον αφορά το ανοιχτό κολυμβητήριο κυριάρχησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Μιλώντας για το θέμα που ξεχώρισε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η Ευαγγελία Δρακονάκη τόνισε: «Αυτό που κράτησα ήταν η αναφορά του δημάρχου και ο προβληματισμός του για το τι μέλλει γενέσθαι με το ανοιχτό κολυμβητήριο και τον χώρο γενικότερα αυτού. Άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μια διαδικασία συζήτησης με τον Ο.Λ.Κ. για μια ανάπτυξη ενός μικρού λιμενίσκου στην περιοχή, με το δικαίωμα του να κρατήσει ο δήμος έναν χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος προς εκμετάλλευση κι όλα αυτά διότι θεωρεί ότι το οικονομικό κόστος που θα απαιτηθεί για να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο είναι υπέρογκο και δεν μπορεί να το καλύψει ο δήμος. Μπορεί να έχει και δίκιο, όμως ως μηχανικός δεν μπορώ να το δεχτώ χωρίς να διαφανεί ότι αυτό είναι ένα πόρισμα μιας οικονομοτεχνικής μελέτης που θα μας δείχνει ότι όντως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ή τα οφέλη της αξιοποίησης του ανοιχτού κολυμβητηρίου είναι πολύ λιγότερα από την παραχώρηση στην ουσία του παραλιακού τμήματος στον Ο.Λ.Κ. Αν απεμπολήσει ο δήμος το δικαίωμα του στην περιοχή χάνει την επαφή με το παραλιακό μέτωπο κι έρχεται στη ζώνη πίσω από αυτό και αυτό το θεωρώ όχι τόσο καλό. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει και νομικά να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο κι αν αυτό γίνει να υπάρχει πόρισμα οικονομοτεχνικής μελέτης που να μας δείχνει τα συν και τα πλην της αξιοποίησης του χώρου από τον δήμο».

«Πρέπει να βρεθεί ένα σημείο αναφοράς για την Καλαμίτσα – Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις και την έκβαση αυτής της συνομιλίας, με στόχο πάντα το όφελος του δημότη και του επισκέπτη…»

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα της ακτής Καλαμίτσας, η Ε. Δρακονάκη δήλωσε: «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ΕΤ.Α.Δ. για την αξιοποίηση και τον τρόπο χρήσης της ακτής. Από εκεί και πέρα δυστυχώς μάλλον διαφαίνεται ότι δεν θα υπάρχει ένα κοινό σημείο συμφωνίας με την ΕΤ.Α.Δ. Αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με το αν είναι σύννομη ή όχι η δαπάνη που κάνει ο δήμος κάθε χρόνο για τον καθαρισμό και συντήρηση της και βέβαια από εκεί και πέρα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ως ιδιοκτήτης και η ΕΤ.Α.Δ. για τα έξοδα του χώρου, δηλαδή για τους ναυαγοσώστες, για την κατανάλωση νερού, ρεύματος κλπ. Πρέπει να βρεθεί ένα σημείο αναφοράς για την Καλαμίτσα που για όλους μας είναι μια παραλία που έχει αφήσει το αποτύπωμα της στη ζωή μας, μια λαϊκή πλαζ στον ιστό της πόλης. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις και την έκβαση αυτής της συνομιλίας, με στόχο πάντα το όφελος του δημότη και του επισκέπτη του δήμου Καβάλας. Είμαστε εν αναμονή λοιπόν της απάντησης της ΕΤ.Α.Δ. στην πρόταση του δήμου Καβάλας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

«Πανταχού-παρών»-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας / Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση / Βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι ιδιαίτερα πυκνό και πιεστικό με πολλές δράσεις. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθούμε να δηλώσουμε «παρών» παντού, βοηθώντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις μας σε θέματα ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων, που συνεχώς τα συζητάμε και με κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι και πιο άμεσες και πρακτικές προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές…»

 Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Τουρισμό, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Δηλώσαμε ενεργό «παρών» βοηθώντας τις επιχειρήσεις – μέλη μας να βρίσκονται στις εκθέσεις του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, αλλά και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προσπαθώντας να ανοίξουμε νέες αγορές. Το επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να πάμε στη Βαρσοβία, σε διεθνή έκθεση, θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού. Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμώ ότι ίσως η φετινή χρονιά, αν δεν έχουμε κάποιο περίεργο γεγονός, θα πάει πολύ καλά».

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν…»

 Για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, ο κ. Δέμπας ανέφερε: «Είχαμε πρόσφατα τη σημαντική και για πρώτη φορά προσπάθεια να μεταφέρουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. στο μετρό του Συντάγματος. Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πήραμε απόφαση τα έξι Επιμελητήρια της Π.Α.Μ.Θ., να την κάνουμε θεσμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Προωθούμε γενικότερα την εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων πελατών σε μεγαλύτερες αγορές».

«Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος…»

 Όσον αφορά τις κινήσεις για την επιπλέον τόνωση της κρουαζιέρας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΟΛΚ, Επιμελητήριο) στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος, με το πρώτο να έρχεται στο λιμάνι μας στις αρχές Απριλίου. Πλέον των συναντήσεων που είχαμε οι τρεις φορείς, είχαμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Πολίτη την Τετάρτη (22/3) για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε κι εμείς την πίεση μας για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς η εικόνα του θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Τα έργα κινούνται σε καλό ρυθμό, αλλά με καλή συνεργασία και περισσότερη πίεση, θα τα προλάβουμε όλα, ώστε ο χώρος που δένουν τα πλοία να είναι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Έγινε καλή συζήτηση, ήταν καλή η ανταπόκριση της Π.Ε. Καβάλας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας».

«Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε…»

 Σε σχέση με το αν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2023, θα επηρεάσουν γενικότερα το επιχειρείν και τον κλάδο του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Είναι βέβαια μια χρονιά με εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα υπάρχει δηλαδή μια ένταση και ανακατωσούρα, κάτι που εμείς ως Επιμελητήρια δεν θελουμε. Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, γιατί τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα, δεν έχουν σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες – Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες. Τα επιτόκια έχουν διπλασιαστεί με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πλήττονται ιδιαίτερα, με μεγάλη πίεση και τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις τον μήνα. Επειδή έχουμε ξαναζήσει τα ίδια το 2008, που και πάλι από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια κατάσταση και είδαμε που φτάσαμε, δεν θέλω να προβλέψω ότι πιθανώς πάλι θα μπούμε σε μια επιτροπεία και μνημόνια. Εκτιμώ ότι έχουμε θωρακιστεί, δεν θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, όμως σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αύξηση των δόσεων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πλέον των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Αυτό πρέπει να προσέξει σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Να δώσουν όλοι βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα για να παραμείνει ζωντανή. Το λέω, το πιστεύω και το εννοώ, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Ξεκινούν-οι-εργασίες-ανακαίνισης-του-Γυμνασίου–Λυκείου-Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των δύο σχολείων σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία, όπου και συνεχίζουν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.

«Πράγματι η μετακόμιση δυο σχολείων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια ημέρα. Όλο το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών έκαναν τη μετακόμιση την περασμένη Παρασκευή και από Δευτέρα λειτουργούν τα σχολεία στα νέα τους κτήρια προσωρινά φυσικά», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος…»

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο ανάδοχος μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος, ώστε το συντομότερο δυνατό οι μαθητές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο των Κρηνίδων. Πιέζουμε θα παρακολουθούμε από κοντά και βλέπουμε. Οι μαθητές του Γυμνασίου μεταφέρθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, στο παλιό λυόμενο που ανακαινίστηκε και στις δυο προσθήκες που έγιναν εκεί και στη Λυδία το Λύκειο, στο παλιό δημοτικό που ανακαινίστηκε και στις τέσσερις αίθουσες που ήρθαν και εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές…»

Όσον αφορά τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας στις Κρηνίδες, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές και από τα ακούσματα που έχουμε κι από τη δική μας εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος και σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο του. Είναι επίσης προσωρινός ανάδοχος του έργου στο Πηλοθεραπευτήριο, 2 εκ. ευρώ, οπότε θα δουλεύει στην περιοχή μας και στα δυο έργα και ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει και το ένα και το άλλο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: 2.400.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια

Δήμος-Παγγαίου:-2400.000-ευρώ-για-την-οδική-ασφάλεια

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πετύχαμε ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ύψους 2.400.000€ για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια του Δήμου μας.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας και της εσωτερικής οδοποιίας που αφορούν τόσο την κυκλοφορία όσο και την ασφάλεια των πολιτών, διαμορφώνουμε εμπεριστατωμένες μελέτες και συνεχίζουμε την λήψη μέτρων για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών στα εν λόγω ζητήματα.

Το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί τόσο από χρηματοδοτήσεις όσο και από ιδίους πόρους ανέρχεται στα 8.100.000€. Αναλυτικά τα έργα :

 • Αποκατάσταση και συντήρηση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 500.000€ – Αρ. Μελέτης 1010/2022(Εκτελείται)
 • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Δήμο Παγγαίου – 3.100.000€ – Αρ. Μελέτης 1008/2019 (Εκτελείται)
 • Παρεμβάσεις Επισκευών οδοποιίας στο Δήμου Παγγαίου – 220.000€ – Αρ. Μελέτης 1073/2022 (Δημοπρατήθηκε)
 • Παρεμβάσεις αποκαταστάσεων ζημιών και συντηρήσεις υποδομών στον Δήμου Παγγαίου – 480.000€ – Αρ. Μελέτης 1082/2022(Δημοπρατήθηκε)
 • Βελτίωση βατότητας και αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 400.000€ – Αρ. Μελέτης 1087/2022(Δημοπρατήθηκε)
 • Παρεμβάσεις επισκευών-αποκαταστάσεων οδοστρωμάτων δημοτικών οδών στον Δήμου Παγγαίου – 1.000.000€ (Δημοπρατήθηκε)
 • Η σημερινή χρηματοδότηση που αφορά την διαμόρφωση δυο κυκλικών κόμβων και παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παγγαίου – 2.400.000€ (Αναμένεται δημοπράτηση)
 • Με τα παραπάνω έργα που προέκυψαν μετά την καταγραφή των αναγκών από την διοίκηση και τις υπηρεσίες προχωρούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε κόμβους, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις δρόμων – πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, επεκτάσεις ασφαλτοστρώσεων και διάνοιξη οδών ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ του Δήμου μας .
 • Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος ευχαριστεί θερμά για την κατανόησή των δημοτών και δεσμεύεται για την άμεση υλοποίηση των έργων με τα οποία πετυχαίνουμε :
 • Εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία
 • Βελτίωση της κίνησης των πεζών
 • Βελτίωση της αισθητικής της ευρύτερης περιοχής μας
 • ΝΑ παραμένουμε φιλικοί προς το περιβάλλον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα