Connect with us

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Μυθεύματα οι καταγγελίες Χρυσανίδη

Θόδωρος-Μουριάδης:-Μυθεύματα-οι-καταγγελίες-Χρυσανίδη

Για μυθεύματα κάνει λόγο ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στα όσα καταλόγισε με πρόσφατη δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Έργο Τώρα», Χαράλαμπος Χρυσανίδης στη δημοτική αρχή, κατηγορώντας την ουσιαστικά για κακοδιαχείριση. 

«Εξεπλάγην από την επιμονή, από την εμμονή του κ. Χρυσανίδη, ο οποίος τα ρωτάει συνέχεια, του εξηγούμε συνέχεια τι συμβαίνει με όλα αυτά τα μυθεύματα που λέει, αλλά προφανώς δεν θέλει να καταλάβει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καβάλας σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ.  

«Το τμήμα εισόδων κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Στο θέμα της Καλαμίτσας λέει ότι έχουμε ξοδέψει για δύο χρόνια 300.000 ευρώ. Τι να πω τώρα;»

«Καταρχήν για το ότι δεν έχουμε εισπράξει 80.000 ευρώ από τις διαφημίσεις. Αυτές είναι δικές του σκέψεις και υπολογισμοί. Το τμήμα εισόδων κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, έχει αυξήσει τα έσοδα από τις εισπράξεις τα τελευταία χρόνια γενικά. Ας ρωτήσει και τον κ. Καλανταρίδη, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας του, πόσα χρήματα εισέπραττε όταν ήταν ο κ. Καλανταρίδης στην διοίκηση. Αυτός ξέρει ποια είναι η πραγματικότητα. Στο θέμα της Καλαμίτσας λέει ότι έχουμε ξοδέψει για δύο χρόνια 300.000 ευρώ. Τι να πω τώρα; Θα υπάρξει ανακοίνωση από την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία θα αναλύεται ακριβώς το κόστος των δύο αυτών ετών, για την συντήρηση της Καλαμίτσας, η οποία μπορεί να μην έχει περάσει στον δήμο, αλλά χρησιμοποιείται από τους δημότες και υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η ακτή αν εμείς δεν την φτιάχναμε. Οπότε ποιοι θα βγαίνανε ζημιωμένοι; Οι κάτοικοι. Συνεπώς αυτό που κάναμε είναι αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο και μέχρι ενός σημείου το έκαναν όλες οι διοικήσεις του δήμου Καβάλας», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Χρυσανίδης. 

Απαντήσεις και για το περιβόητο τοιχίο στον οικισμό των Φιλίππων

«Συντηρούμε την αμμουδιά, τακτοποιούμε τις καμπίνες κλπ. Αυτή είναι η συντήρηση που γίνεται. Φέτος και πέρυσι σε κάποια σημεία όπου υπήρχε επικινδυνότητα από τα σίδερα αυτό το αποκαταστήσαμε και είναι και κάτι για το οποίο θα ζητήσουμε τα χρήματα από την ΕΤ.Α.Δ. Αυτά είναι τα περιβόητα 300 χιλιάρικα, που δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό το ποσό. Όσον αφορά το περιβόητο τοιχίο στον οικισμό των Φιλίππων, που το λέει και το ξαναλέει ο κ. Χρυσανίδης. είναι ένας κοινοτικός δρόμος που ανοίχτηκε κάποτε από την κοινότητα. Συνεπώς είναι κοινοτικός δρόμος. Όταν ανοίχτηκε ο δρόμος, οι άνθρωποι με τις γνώσεις που είχαν δεν έλαβαν υπόψη το έδαφος, το οποίο με την πάροδο του χρόνου έχει πέσει. Το σπίτι, το οποίο βρίσκεται από πάνω κινδυνεύει και αυτό να φύγει και συνεπώς ο δήμος όφειλε να συντηρήσει και τον δρόμο και αυτό που δημιούργησε ο ίδιος με τη διάνοιξη του δρόμου να το αποκαταστήσει. Ο δήμος είναι ο διάδοχος όλων των κοινοτήτων και όλων των πρώην δήμων. Δεν μπορούσε να γίνει σε μικρότερες διαστάσεις το τοιχίο αυτό έγινε πετρόχτιστο. Κι αυτό διότι έπρεπε να σκαφτούν θεμέλια κι έτσι θα μας έρχονταν στο κεφάλι όχι μόνο τα βράχια, αλλά και το σπίτι που υπήρχε από πάνω. Αυτός ήταν ο φόβος και έτσι έγινε αυτός ο περιβόητος πετρόχτιστος τοίχος», σημείωσε ακόμη ο κ. Μουριάδης, απαντώντας ενδεικτικά σε κάποια από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Χρυσανίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Δήμος-Καβάλας:-Ηλεκτρονική-πλατφόρμα-ανταλλαγής-ογκωδών-αντικειμένων-μεταξύ-δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη κάνει ο Δήμος Καβάλας, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων.

Η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση του μεγάλου αριθμού ογκωδών αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς παρατημένα στους δρόμους της πόλης μας, απαιτεί μια νέα προσέγγιση από τον Δήμο Καβάλας, αξιοποιώντας την τεχνολογία και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα αξιοποίησης των αντικειμένων αυτών από δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας ξεκινά τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν εύκολα και απλά να δωρίσουν κάθε ογκώδες αντικείμενο που δε χρησιμοποιούν πλέον (π.χ. έπιπλα & είδη οικοσκευής, ηλεκτρικές συσκευές, κατασκευαστικά υλικά, οχήματα, κ.α.) σε έναν συνδημότη τους που πιθανά το έχει ανάγκη. Κάθε δημότης μπορεί τόσο να δημοσιεύσει αγγελίες με τα προς αποκομιδή ογκώδη αντικείμενά του, όσο και να ζητήσει να παραλάβει κάποιο αντικείμενο που χρειάζεται, άμεσα και χωρίς κόστος.

Η διαδικασία ανταλλαγής είναι δυνατή μέσω της σελίδας: https://bulkyobjects.kavala.gov.gr

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη, εισάγοντας και επαληθεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας και δημιουργώντας κωδικό σύνδεσης.

Δημιουργία αγγελίας για το προς ανταλλαγή ογκώδες αντικείμενο, εισάγοντας τις σχετικές πληροφορίες, φωτογραφίες και διαθέσιμες ημέρες & ώρες παραλαβής του.

Επιλογή αγγελίας/αντικειμένου προς παραλαβή.

Επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου.

Παραλαβή του αντικειμένου απευθείας από τον ιδιοκτήτη του.

Για την επιλογή οποιουδήποτε αντικειμένου είναι απαραίτητη η επιτυχής εγγραφή στην ιστοσελίδα. Αναλυτική καθοδήγηση βήμα- βήμα για την επιτυχή εγγραφή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/orxviVCncDY Μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email) του κατόχου του αντικειμένου, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί του και να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή απευθείας. Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή του αντικειμένου, δίνεται η δυνατότητα στον δημιουργό της αγγελίας να επιλέξει την ειδική σήμανση “Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε”, ούτως ώστε η αγγελία να γίνει ανενεργή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα έχουν τη συνολική εποπτεία της όλης διαδικασίας, εγκρίνοντας τις προς δημοσίευση αγγελίες και διασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία της πλατφόρμας.

Η δράση αυτή του Δήμου Καβάλας υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CURE+ “Centres for Urban Resources, Reuse and Remanufacture” που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) 2022, με στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης ή της ανακύκλωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της περιττής εξάντλησης των πόρων.

Παρακαλούμε θερμά για την στήριξη της όλης προσπάθειας, ανεβάζοντας πρώτοι προσωπικά αντικείμενα προς επανάχρηση. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης, με τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τις δημοτικές υπηρεσίες και την πληρωμή του αντίστοιχου τέλους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό-έλεγχο-τέθηκε-η-πυρκαγιά-στον-Άγιο-Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (24/7/2024) σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Φωτογραφία: www.meteokav.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Βάση-ΕΚΑΒ-στο-κάμπινγκ-της-Χρυσής-Αμμουδιάς

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΚΑΒ και αποδοχής αυτής από το Δήμο Θάσου και τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, υπάρχει Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς με συνεχή και καθημερινή παρουσία ασθενοφόρου από τη 1/07/2024 .

Ο Δήμος Θάσου μαζί με την Δημοτική ΑΕ καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των διασωστών. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η συνεχής επαγρύπνηση για την προστασία, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των τουριστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα