Connect with us

Καβάλα

Θα έχουν φέτος ναυαγοσώστες οι παραλίες του δήμου Παγγαίου

Θα-έχουν-φέτος-ναυαγοσώστες-οι-παραλίες-του-δήμου-Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Είναι δύσκολη υπόθεση η εξεύρεσή τους

Στη φάση υπογραφής συμφωνίας για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του, βρίσκεται ο Δήμος Παγγαίου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, το συνολικό κόστος αυτής της κάλυψης θα ανέλθει στις 200.000 ευρώ.

Η έλλειψη ναυαγοσωστών πέρυσι στέρηση Γαλάζιες Σημαίες από τον Δήμο Παγγαίο, χωρίς ο ίδιος να είναι υπαίτιος

«Πέρυσι άδικα, λόγω καθυστέρησης του Λιμεναρχείου να εκδώσει τους χαρακτηρισμούς των πολυσύχναστων παραλιών, καθυστέρησε αντίστοιχα η όλη διαδικασία, οπότε χωρίς την υπαιτιότητα του Δήμου Παγγαίου, δεν μπόρεσαν να βρεθούν οι αντίστοιχοι ναυαγοσώστες, με αποτέλεσμα να χαθούν και κάποιες Γαλάζιες Σημαίες. Όχι γιατί οι παραλίες μας δεν ήταν καθαρές, αλλά γιατί η έλλειψη ναυαγοσώστη με τις στέρησε αδίκως», επισήμανε αρχικά ο κ. Μποσμπότης.

«Πανελλαδικά, όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυαγοσωστική κάλυψη αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορούν να βρουν εύκολα ναυαγοσώστες»

«Φέτος από πολύ πιο νωρίς ξεκίνησε η διαδικασία, η οποία έχει ολοκληρωθεί. Υποχρέωση των Δήμων είναι από 1 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου να καλύπτουν τις πολυσύχναστες παραλίες με ναυαγοσώστες. Έχει βγει ο ανάδοχος που θα αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη, είμαστε στη φάση της υπογραφής της συμφωνίας. Πανελλαδικά όμως, όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυαγοσωστική κάλυψη αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορούν να βρουν εύκολα ναυαγοσώστες. Είναι τεράστιο το πρόβλημα και ελπίζουμε ο ανάδοχος που έχει αναλάβει στον Δήμο μας, να ανταποκριθεί πλήρως και εντός των ημερών να εμφανιστούν ναυαγοσώστες στις παραλίες μας μιας και είναι υποχρέωση του Δήμου η κάλυψή τους», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μποσμπότης. 

«Το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης φέτος θα κυμανθεί στις 200.000 ευρώ. Βέβαια και μια μόνο ζωή να σωθεί αυτά τα χρήματα είναι ελάχιστα….» «Το μεγάλο μήκος των εξαιρετικών ακτών μας, μας δημιουργεί ευθύνη και το τεράστιο κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης που φέτος θα κυμανθεί στις 200.000 ευρώ. Βέβαια και μια μόνο ζωή να σωθεί αυτά τα χρήματα είναι ελάχιστα. Είχαμε και παλιότερα περιστατικά, όπου σώθηκαν ζωές χάρη στους ναυαγοσώστες, όπως πριν μερικά χρόνια στους Αμμολόφους, όπου μετά από 25 λεπτά ΚΑΡΠΑ σώθηκε ένας άνθρωπος, ο οποίος κάθε χρόνο τη μέρα της σωτηρίας του, μας επισκέπτεται στον Δήμο Παγγαίου και μας λέει ότι ζω χάρη στην ναυαγοσωστική κάλυψη που υπήρχε», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα