Connect with us

Καβάλα

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Θάσος:-Συνελήφθη-πλοίαρχος-για-μη-ασφαλή-πρόσδεση-του-πλοίου

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προέβησαν, την Τρίτη, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1 (Κ.Δ.Ν.Δ.) “Παράλειψη λήψης μέτρων για τη προστασία των επιβαινόντων”.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οχημάτων από το εν λόγω πλοίο στον Νέο Λιμένα Θάσου, ο ανωτέρω Πλοίαρχος δε μερίμνησε για την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου, με αποτέλεσμα ο καταπέλτης να ακουμπήσει στη θάλασσα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ανεμιστήρες στο κέντρο της Ελευθερούπολης

Ανεμιστήρες-στο-κέντρο-της-Ελευθερούπολης

Ανεμιστήρες στα κεντρικά σημεία της Ελευθερούπολης όπου θα δοθεί η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου τοποθέτησε ο Δήμος Παγγαίου συναυλίας.

Επίσης θα υπάρχει γιατρός και διασωστική ομάδα στην γωνία του Αρτοποιείου Κρουστάλη.

«Επειδή η Έλενα Παπαριζου προβλέπεται να ανεβάσει το θερμόμετρο στα ύψη…», γράφει σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Μποσπότης.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερούπολης, διοργανώνουν την «Λευκή Νύχτα» στην Ελευθερούπολη με πολλές δράσεις πολιτισμού και μουσικής και στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Το συναυλιακό κομμάτι της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοφιλής ερμηνεύτρια Έλενα Παπαρίζου.

The post Ανεμιστήρες στο κέντρο της Ελευθερούπολης appeared first on KavalaWebNews.gr.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Πολύ υψηλές είναι οι πληρότητες στην Θάσο

Πολύ-υψηλές-είναι-οι-πληρότητες-στην-Θάσο

«Πλέον οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές στην Θάσο, υπάρχει πολύς κόσμος στο νησί, ενώ ξεκινά η εποχή που έρχονται και οι ετεροδημότες κι όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες, οπότε είναι ακόμη μεγαλύτερος ο αριθμός των επισκεπτών μας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός, περιγράφοντας την τουριστική εικόνα του νησιού την τρέχουσα περίοδο.

Κυριαρχούν οι Βαλκάνιοι – Οι Τούρκοι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα

«Είναι η εποχή που υπάρχει ένα μεγάλο τουριστικό μείγμα στο νησί μας. Φυσικά οι Βαλκάνιοι είναι οι περισσότεροι αυτήν την περίοδο, αλλά έχουμε ένα πολύ καλό μείγμα εθνικοτήτων κι αυτό είναι που μας βοηθά να προσπερνάμε τις δύσκολες περιόδους κι όποιο πρόβλημα μπορεί να δημιουργείται. Αυτός είναι ο στόχος μας, να προσπαθούμε να μην εξαρτώμαστε από κάποια συγκεκριμένη αγορά, όσο αυτό είναι δυνατόν, για να είμαστε καλύτερα. Συνεχίζεται παράλληλα με την ίδια ένταση η έλευση Τούρκων επισκπεπτών στο νησί. Τούρκοι και Σέρβοι είναι οι δυο εθνικότητες που ξεκίνησαν νωρίς φέτος και συνεχίζουν. Ειδικά οι Τούρκοι είναι επισκέπτες που μας ταιριάζουν και ξοδεύουν αρκετά χρήματα», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου.

Πιο κουμπωμένοι στην κατανάλωση οι ξένοι επισκέπτες

Ερωτηθείς αναφορικά με την εικόνα που έχει για τον κλάδο της εστίασης και την κατανάλωση που καταγράφεται, ο Γιάννης Μαρκιανός απάντησε: «Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μια υστέρηση. Ο κόσμος είναι προσεκτικός. Δεν ξέρουμε αν είναι οικονομικοί οι λόγοι ή αν απλά είναι προσεκτικοί με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας. Πολλοί φροντίζουν για την επόμενη μέρα και σκέφτοντα και το αύριο. Επομένως φαίνεται να είναι λίγο πιο διστακτικοί και κουμπωμένοι, αλλά παρ’ όλα αυτά ο όγκος των επισκεπτών φαίνεται αυτό να μας βοηθά να το προσπεράσουμε. Οι επαγγελματίες παλεύουν, προσπαθούν και βρίσκουν τον τρόπο να προχωράνε σε ό,τι κι αν τους συμβεί». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Βουλιάζει» από κόσμο και φέτος το καλοκαίρι η παραλία Οφρυνίου

«Βουλιάζει»-από-κόσμο-και-φέτος-το-καλοκαίρι-η-παραλία-Οφρυνίου

Όλγα Αμπατζιά: Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

Βουλιάζει από κόσμο η παραλία Οφρυνίου και το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, η αντιδήμαρχος Ορφανού, Όλγα Αμπατζιά.

«Ειδικά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή γίνεται το αδιαχώρητο, δεν πέφτει καρφίτσα, το λέω ειλικρινά. Θεωρώ ότι είμαστε η περιοχή με τον περισσότερο κόσμο στον δήμο Παγγαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αμπατζιά.

Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

«Συγκρινόμαστε με τους Αμμολόφους 100%. Κατακλυζόμαστε από δεκάδες λεωφορεία και μάλιστα από πολύ πρωί κάθε τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή. Έχει πάρα πολύ κόσμο η περιοχή. Οι μόνιμοι κάτοικοι, αυτοί που έχουν εξοχικές κατοικίες, αλλά και οι τουρίστες στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εικόνα αυτή. Από τη μεριά μας είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί όλος αυτός ο κόσμος θέλει νερό, καθαριότητα κι όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες κι αυτό το έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά το νερό που είναι το πιο βασικό αγαθό. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. μας τα πάει άψογα και προχωράμε δυναμικά», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Ορφανού.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου που παράγονται στον δήμο Παγγαίου

Παράλληλα, η κ. Αμπατζιά αναφέρθηκε και στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης (22/7) η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου, που πραγματοποποιήθηκε στην παραλία Οφρυνίου επισημαίνοντας σχετικά: «Ευτυχώς ο καιρός δεν μας τα χάλασε και είχαμε μια υπέροχη εκδήλωση. Όσοι βρέθηκαν εδώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν κρασί και τσίπουρο που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στον δήμο Παγγαίου. Οι επισκέπτες το απόλαυσαν, το χάρηκαν, δοκίμασαν τα κρασιά μας κι αυτός ήταν ο σκοπός μας, να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τα κρασιά μας και τα τσίπουρα της περιοχής. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τα καλύτερα οινοποιεία στην περιοχή μας, αλλά και στην Ελλάδα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα