Connect with us

Περιφέρεια

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει την συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Καβάλας

Η-Περιφέρεια-ΑΜΘ-στηρίζει-την-συντήρηση-και-αναβάθμιση-των-αθλητικών-εγκαταστάσεων-της-Καβάλας

«Αν και η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων εν τούτοις καταβάλει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος της κοινωνίας καθώς αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και των ομάδων. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να χρηματοδοτηθούν αναγκαία έργα, κύρια από τα τομεακά προγράμματα και όχι αποκλειστικά από τα δικά μας κονδύλια. Αυτή είναι η άποψη της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με τους βουλευτές και τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο για τις αθλητικές υποδομές όσο και για τις κάθε είδους υποδομές» τόνισαν, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος όσο και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για αθλητικά θέματα Στέλιος Ιγνατιάδης. «Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνέβαλλε καταλυτικά στην προκείμενη προσπάθεια», πρόσθεσαν.

Από τον κ. Ιγνατιάδη αναφέρθηκε ότι ήδη η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει χρηματοδοτήσει με το ποσό των 70.000 ευρώ το Δήμο Καβάλας, για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ», ενώ ακολουθεί και μια επιπλέον χρηματοδότηση με απόφαση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ύψους 100.000 ευρώ προς το Δήμο Καβάλας, για το ίδιο γήπεδο.

Ο ίδιος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που συμμετείχε στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι από τις επαφές που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βούρτζη διαπίστωσε ότι υπάρχει θετική στάση για την χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων των αθλητικών εγκαταστάσεων της Π.Ε. Καβάλας που χρήζουν άμεσης επέμβασης. Πόσο μάλλον που επίκειται και η άνοδος της ομάδας της πόλης μας σε υψηλότερη κατηγορία, όπως ανέφερε. Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε, επίσης, ότι «καταβάλει αυτή την προσπάθεια για να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να αναβαθμιστούν για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να  καταστεί η Καβάλα, ένας ελκυστικός προορισμός για τους αθλητές. Στο σχεδιασμό των έργων περιλαμβάνονται και μεγάλες παρεμβάσεις στο «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» όπως η κατασκευή του στεγάστρου, του ταρτάν και της αναβάθμισης των προβολέων, για να γίνουμε ξανά μάρτυρες σοβαρών προβλημάτων φωτισμού, όπως συνέβη πρόσφατα σε αγώνα του ΑΟΚ που διεξήχθη σε ημιφώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφορά έγινε και για το «ΒΕΡΟΥΛΕΙΟ», το οποίο μπορεί να ανακατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος αλλά η μεγάλη και συστηματική χρήση έχει δημιουργήσει φθορές. Συμπερασματικά τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος ότι «είμαστε εδώ μαζί με την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ώστε να βοηθήσουμε τον Δήμο Καβάλας στο να αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, για να μπορούν να καλύψουν και τις ανάγκες της ανόδου του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου. Είναι μια συλλογική προσπάθεια για να βοηθήσουμε όλοι το Δήμο Καβάλας και όποιον άλλο δήμο έχει θέμα» Τέλος γνωστοποίησε ότι σύντομα αναμένεται να υπάρξουν καλές ειδήσεις και για το «κλειστό» της Ν. Περάμου. Από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Στ. Ιγνατιάδη έγινε αναφορά και στο αίτημα επέκτασης της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στις Κρηνίδες καθώς και στην ένταξη σε χρηματοδοτικό πλαίσιο του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Λιμένα Θάσου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Ενημέρωσαν-τον-Θ.-Μαρκόπουλο-για-τα-θέματα-του-Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και την ευρύτερη περιοχή, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης (15/5) τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της εν λόγω κοινότητας, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλο.

«Έγινε μία πολύωρη συνάντηση όπου τέθηκαν αρκετά θέματα και πήραμε διαβεβαιώσεις και απαντήσεις, από τις οποίες μείναμε ευχαριστημένοι», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο πρόεδρος του Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης. 

«Ρωτήσαμε τον κ. Μαρκόπουλο τι μέλλει γενέσθαι με το δίκτυο ύδρευσης, καθώς η χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια…»

«Το πρώτο θέμα το οποίο μας καίει και μας απασχολεί αυτή τη στιγμή στην κοινότητα είναι το δίκτυο ύδρευσης. Ρωτήσαμε τον κ. Μαρκόπουλο τι μέλλει γενέσθαι, καθώς η χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια. Αυτό που μας είπε είναι ότι για φέτος έχει απενταχθεί, αλλά έχει ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο με υπογραφή του περιφερειάρχη. Περιμένουμε όλοι μας όπως και η Περιφέρεια να γίνει ο διαγωνισμός και να βγει ο καινούργιος ανάδοχος, ώστε και πάλι η Περιφέρεια να το εντάξει και να το χρηματοδοτήσει. Μας υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται να χαθεί το έργο. Αργά ή γρήγορα θα γίνει και μείναμε σε αυτό. Είναι έργο που το έχουμε ανάγκη. Είχαμε μία ατυχία με τον εργολάβο δυστυχώς, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας σταματήσει, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και το έργο αυτό να ολοκληρωθεί. Ο Αμυγδαλεώνας μεγαλώνει και το έχει ανάγκη», ανέφερε σχετικά ο κ. Πουρσαϊτίδης.

Ε61 και κυκλικοί κόμβοι σε Σταυρό Αμυγδαλεώνα και αεροδρόμιο τα υπόλοιπα αιτήματα

«Ένα ακόμη θέμα ήταν με τον Ε61 τι μέλλει γενέσθαι αν θα συνεχίσει και αν υπάρχει προοπτική να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό και αν ναι με ποιον τρόπο. Μας είπε ότι σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί και θα φτάσει μέχρι απέναντι από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ και κατόπιν θα χρησιμοποιηθεί η παλιά εθνική οδός Ελευθερούπολης- Καβάλας.  Ζητήσαμε από τον αντιπεριφερειάρχη να γίνει ένας κυκλικός κόμβος στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, όπου σήμερα υπάρχουν τα φανάρια γιατί αν θα γίνει και ο Ε61 θεωρούμε ότι εκείνο το σημείο θα έχει πολύ μεγάλη κίνηση και έτσι όπως είναι σήμερα θα έχουμε πολλά ατυχήματα. Επίσης ζητήσαμε κι έναν κυκλικό κόμβο έξω από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, καθώς και εκείνο το σημείο είναι ακόμη πιο επικίνδυνο κι έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα, ώστε και εκεί να αποφεύγουμε τα ατυχήματα. Το σημείωσε, θα το δει, είπε ότι είναι πολύ καλή πρόταση και θα το θέσει ως θέμα», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος της κοινότητας Αμυγδαλεώνα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ικανοποίηση από την σύσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Ικανοποίηση-από-την-σύσκεψη-με-τον-Χρήστο-Σταϊκούρα

Έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με την δέσμευση του ότι τις επόμενες δυο εβδομάδες θα επισκεφτεί και πάλι την Περιφέρεια ΑΜΘ, ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα με τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και αναπληρωτή περιφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο,  τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Νικόλαο Ευκαρπίδη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και Γιώργο Δαλακούρα και τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητικών θεμάτων Στέλιο Ιγνατιάδη, όπως επίσης και τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Λάζαρο Τσαταλμπασίδη.

Συγκεκριμένα στις επικείμενες νέες επισκέψεις του  ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από αρμόδιους συνεργάτες του θα επισκεφτεί τα έργα στο Φράγμα του Μαρμαρά προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση τους, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεύτερη επίσκεψη στην Κομοτηνή, στην έδρα της Περιφέρειας στην οποία θα μετέχουν και οι εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για να αντιμετωπιστούν θέματα της αρμοδιότητας της. Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης οι βουλευτές Καβάλας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Πασχαλίδης.

Ο υπουργός κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ και μεταξύ αυτών για την Π.Ε. της Καβάλας περιλαμβάνονται, το φράγμα του Μαρμαρά, η ολοκλήρωση του άξονα Δράμας – Καβάλας στο πρώτο εξάμηνο του 2026, η σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες – Ν. Καρβάλη με ολοκλήρωση του έργου το 2028 και επίσης το αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα του Νέστου. Επίσης στα έργα περιλαμβάνονται οι επεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και στα πρωτοδικεία Ελευθερουπόλεως και Θάσου.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν για το σύνολο των θεμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, στους τέσσερεις μήνες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα και την ευθύνη του περιφερειάρχη ΑΜΘ.  Επίσης ο κ. Τοψίδης σημείωσε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αγκαλιάζει θερμά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που δημιουργεί θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ. Τοψίδης δώρισε στον κ. Σταϊκούρα ένα κεραμικό αντίγραφο ειδωλίου της Παρθένας κόρης της Νεαπόλεως και ο κ. Μαρκόπουλος ένα λεύκωμα για την Ανατολική Μακεδονία.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας

Παραιτήθηκε-το-ΔΣ.-του-Βιοτεχνικού-Πάρκου-Καβάλας

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας,

Παύλος Τσουμάκης Πρόεδρος Δ.Σ.

Μάρκος Δέμπας Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Θεόδωρος Μουριάδης Μέλος

Αβραάμ Δημητριάδης Μέλος

Κυριάκος Μπάης Μέλος

του οποίου μέτοχοι είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, υπέβαλλαν την παραίτηση τους, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόθεση της Περιφέρειας, που κατέχει το 51% να ορίσει νέα διοίκηση. 

Σεβόμενοι τον ρόλο μας και την δυνατότητα της πλειοψηφίας να ορίσει νέο ΔΣ, ολοκληρώνουμε την θητεία μας, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, με σημαντικές ενέργειες οι οποίες έφεραν έναν τελματωμένο και απαξιωμένο χώρο, χωρίς Δ.Σ τότε, με χρέη και υποχρεώσεις, που κανείς δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί, σε μια μορφή διαχειρίσιμη και με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Σε δύσκολους καιρούς, ξεκίνησε μια προσπάθεια, προκειμένου το ΒΙΟΠΑ να προχωρήσει σε εξυγίανση των οικονομικών του και με στοχευμένες ενέργειες, να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του, χωρίς να επιβαρυνθούν οι εταίροι με επιπρόσθετα κόστη.

Η σημερινή του εικόνα, είναι διαφορετική, όπου πλέον δεν υπάρχουν τραπεζικές υποχρεώσεις, ρυθμίστηκαν όλες οι οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία καθώς και με τους συνεργάτες της εταιρείας. 

Έγινε επίσης μια προσπάθεια, όπου παλιοί οικοπεδούχοι, ρύθμισαν τις οφειλές τους, ορισμένοι αποχώρησαν, ενώ ελεύθερα οικόπεδα διατέθηκαν σε νέους επενδυτές. 

Μια πολύ δύσκολη και επίπονη προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα. 

Υπάρχουν σε εξέλιξη αρκετά ζητήματα, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση, η επέκταση του ΒΙΟΠΑ, καθώς και λειτουργικές επενδύσεις, που θα βοηθήσουν τους επενδυτές, τα επόμενα χρόνια. 

Ευχόμαστε το νέο ΔΣ να πετύχει τους σκοπούς του ΒΙΟΠΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα