Connect with us

Καβάλα

Η Ευρώπη παρά τις ατέλειές της είναι ένας μοναδικός δημοκρατικός τρόπος ζωής

Η-Ευρώπη-παρά-τις-ατέλειές-της-είναι-ένας-μοναδικός-δημοκρατικός-τρόπος-ζωής

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η νέα Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου παρουσία τριών υποψηφίων Ευρωβουλευτών από τα κόμματα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, με θέμα την ενημέρωση προς τους Εργαζόμενους του Νομού Καβάλας για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 09-06-2024.

            Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ. Μουρατίδης Γεώργιος στον χαιρετισμό του προς τους Εργαζόμενους του Ν. Καβάλας και στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές  ευχήθηκε καλή επιτυχία και έθεσε αξονικά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εργαζόμενοι σχετικά με τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την ακρίβεια που βιώνουν και την ανησυχία τους για το αύριο που αντιμετωπίζουν στην ασφάλεια της εργασίας και ζήτησε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να πάρουν θέση σ’ αυτά.   Επίσης γνώρισε προς όλους το όραμα του ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού κινήματος  που εδράζεται σε μια κοινότητα λαών και εθνών όπου ο καθένας θα είναι ελεύθερος να ζει ΕΙΡΗΝΙΚΑ και να εργάζεται χωρίς τον φόβο της φτώχειας και της ανασφάλειας, της έλλειψης σεβασμού, των διακρίσεων, της βίας του πολέμου ή της καταπίεσης. Κάλεσε όλα τα κόμματα να σεβαστούν αυτό το όραμα.

            Οι ομιλητές εμπεριστατωμένα παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων τους φροντίζοντας αναλυτικά να γίνουν κατανοητές από τους παρευρισκόμενους Εργαζόμενους.  Μίλησαν για την προσπάθεια ανάσχεσης της Ακροδεξιάς, για την κλιματική πολιτική, την μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης .  Μίλησαν επίσης για τις περιφερειακές ανισότητες και τις δημοσιονομικές ακαμψίες που κρατούν την Ευρώπη καθηλωμένη και για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που είναι απαραίτητη. Συμφώνησαν όλοι στις απόψεις τους πως η Ευρώπη παρά τις ατέλειές της είναι ένας μοναδικός δημοκρατικός τρόπος ζωής για όλους μας.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων έγιναν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και δόθηκαν απαντήσεις από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Το Επιμελητήριο Καβάλας στηρίζει την Σταυρούλα Τσολακίδου

Το-Επιμελητήριο-Καβάλας-στηρίζει-την-Σταυρούλα-Τσολακίδου

Το Επιμελητήριο Καβάλας αναλαμβάνει χορηγός για το 2026, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο σκάκι, Σταυρούλας Τσολακίδου ώστε να συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς διοργανώσεις και να συνεχίσει να προβάλλει την Καβάλα σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει την προσπάθεια του Επιμελητηρίου να είναι δίπλα σε αθλητές και αθλήτριες που ενισχύουν τη διεθνή προβολή της πόλης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης, τόνισε ότι η στήριξη της Σταυρούλας είναι σημαντική, καθώς η Καβαλιώτισσα αθλήτρια αναδεικνύει τόσο την πόλη όσο και το σκάκι Παγκοσμίως. Παράλληλα, κάλεσε τις τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν ενεργά, προωθώντας την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη των νέων ταλέντων και την προβολή του τόπου μας μέσω παγκόσμιων διακρίσεων.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης ανέφερε: «Αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία ώστε η Σταυρούλα να συνεχίσει να φέρνει διακρίσεις για την πόλη μας. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε αθλητές και αθλήτριες παγκόσμιας εμβέλειας και να αναδείξουμε το σκάκι στην Καβάλα.».

Ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Χριστόφορος Αποστολακάκης, υπογράμμισε ότι η άμεση στήριξη του Επιμελητηρίου δίνει στην Σταυρούλα τη δυνατότητα να συνεχίσει με συνέπεια τις προπονήσεις και τους διεθνείς αγώνες, ενώ διασφαλίζει ότι το όνομα της Καβάλας θα συνεχίσει να διαφημίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ίδια η Σταυρούλα Τσoλακίδου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη, τονίζοντας ότι η βοήθεια αυτή είναι καθοριστική για τη συμμετοχή της σε διεθνείς διοργανώσεις και για την επίτευξη των υψηλών στόχων της, όπως η είσοδος στο Top 10 των γυναικών και η κατάκτηση του τίτλου Grand Maître.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Το ΔΣ της ΕΣΕΕ συνεδριάζει για πρώτη φορά στην Καβάλα

Το-ΔΣ-της-ΕΣΕΕ-συνεδριάζει-για-πρώτη-φορά-στην-Καβάλα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), του ανώτατου θεσμικού φορέα εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στην Καβάλα, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026 και ώρα 14:00 στο κτίριο του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των παραγωγικών φορέων του Δήμου και της Περιφέρειας, δίνοντας τη δυνατότητα για μια ευρεία και ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις προοπτικές και τις προκλήσεις της επιχειρηματικότητας και του Εμπορίου στην πόλη της Καβάλας.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του πανελλαδικού «Δικτύου ΕΣΕΕ», το οποίο στοχεύει στη διαμόρφωση στοχευμένων προτάσεων για τα ζητήματα που απασχολούν το επιχειρείν σε κάθε ξεχωριστή περιοχή, μέσα από θεσμικό διάλογο και τεκμηριωμένη προσέγγιση.

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, κατά την οποία το ελληνικό εμπόριο συνολικά βρίσκεται αντιμέτωπο με αυξημένο λειτουργικό και ενεργειακό κόστος, έντονο ανταγωνισμό και επιβράδυνση της εγχώριας κατανάλωσης, ο διάλογος με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Σταύρο Καφούνη και τα μέλη του ΔΣ της Συνομοσπονδίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους της Καβάλας, καθώς η πόλη μας καλείται να αξιοποιήσει όλες τις αναπτυξιακές της δυνατότητες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα οφέλη διαχέονται στην τοπική κοινωνία, μέσα από την ουσιαστική ενίσχυση της εξωστρέφειας και της βιωσιμότητας των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράν

Ανησυχία-για-τις-οικονομικές-επιπτώσεις-από-τον-πόλεμο-στο-Ιράν

Γιάννης Παναγιωτίδης: Θα έχουμε σαφώς ανατιμήσεις και στα πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και άλλα αγαθά, όπως και στη διακίνηση των προϊόντων / Πιθανόν να πληγεί και ο τουρισμός στην περίπτωση που οι εχθροπραξίες διαρκέσουν πέραν του Μαρτίου

Αναπόφευκτο θα είναι το οικονομικό αντίκτυπο για τη χώρα μας και γενικότερα για το επιχειρείν, από τον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο”, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης.
Οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, στα καύσιμα και την ενέργεια θα είναι άμεσες, ενώ η πιθανότητα για να πληγεί η βαριά βιομηχανία της χώρας και της περιοχής μας που είναι ο τουρισμός, είναι υπαρκτή στην περίπτωση που οι εχθροπραξίες διαρκέσουν πέραν του Μαρτίου, εκτίμησε ο κ. Παναγιωτίδης.

Η όλη κατάσταση δημιουργεί μία εύλογη ανησυχία

”Η χώρα μας βρίσκεται πολύ κοντά σε μία περιοχή που φλέγεται εδώ και λίγες ημέρες απ’ όταν ξεκίνησε η επίθεση των Η.Π.Α. και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Φαίνεται ότι αυτό θα συνεχιστεί σίγουρα για το επόμενο 10ήμερο τουλάχιστον. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από το Ιράν με επιθέσεις του σε βάσεις των χωρών του Κόλπου, ενώ είδαμε ότι και στην Κύπρο υπήρξε χτύπημα. Όλο αυτό αν μη τι άλλο δημιουργεί μία ευλογη ανησυχία για την έκκρυθμη κατάσταση που υπάρχει και πώς αυτή θα εξελιχθεί. Από ‘κει και πέρα αναπόφευκτα θα υπάρχει οικονομικό αντίκτυπο, όσον αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, καθώς ήδη έχουν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παγκόσμιο εμπόριο”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Απαράδεκτο και αδικαιολόγητο να ανεβαίνουν τόσο γρήγορα οι τιμές στα καύσιμα

”Σίγουρα όλο αυτό θα επηρεάσει και την οικονομία της χώρας μας, όσον αφορά τις εξαγωγικές δραστηριότητες και φυσικά την ενέργεια, καθώς θ’ αρχίσει να ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου διεθνώς και θα έχουμε σαφώς ανατιμήσεις και στα πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και στα υπόλοιπα αγαθά, όπως και στη διακίνηση των προϊόντων. Ήδη έχουμε δει να ανεβαίνουν οι τιμές στην αντλία κι αυτό να τονίσουμε ότι είναι απαράδεκτο, είναι κάτι αδικαιολόγητο. Αυξήσεις θα έπρεπε να φανούν μετά από αρκετό διάστημα και όχι τώρα. Πρέπει όλοι να αποφύγουν την αισχροκέρδεια”, πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον ”Ενήμερο” ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Να επικρατήσει η λογική και να περάσουμε και πάλι σε μία ομαλότητα που όλοι έχουμε ανάγκη

Όσον αφορά τέλος ένα πιθανό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό, στον οποίο βασίζει πολλά και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε: ”Στο βάθος έχουμε τον τουρισμό από τον οποίο ζούμε και στην περιοχή μας και στη χώρα μας γενικότερα, καθώς έχει αναπτυχθεί τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε συνέπειες σε αυτό το κομμάτι και ευχόμαστε όλο αυτό να σταματήσει πολύ γρήγορα, μέσα στον Μάρτιο, να επικρατήσει η λογική έτσι ώστε να τελειώσουν γρήγορα οι εχθροπραξίες και να περάσουμε και πάλι σε μία ομαλότητα που όλοι έχουμε ανάγκη”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα