Connect with us

Καβάλα

Εταιρεία real estate ψάχνει επενδυτή για το παλιό νοσοκομείο

Εταιρεία-real-estate-ψάχνει-επενδυτή-για-το-παλιό-νοσοκομείο

Ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ανακοίνωσε την Τετάρτη (4/1/2023) στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ότι το παλιό κάτω νοσοκομείο στην Καβάλα παραχωρείται σε εταιρεία REAL ESTATE.

Η εταιρεία θα ψάξει να βρει επενδυτή αλλά τους πιθανούς όρους σύμβασης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ας πει επιτέλους την αλήθεια η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Ας-πει-επιτέλους-την-αλήθεια-η-Διοίκηση-του-Δήμου-Καβάλας για-τις-συγχωνεύσεις-των-ΔΕΥΑ!»

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δήλωσε ότι η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ δεν προτείνει συγχωνεύσεις σε νομαρχιακό επίπεδο.

Αντίθετα, πολλοί Δήμαρχοι της Περιφέρειάς μας μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ δηλώνουν ξεκάθαρα (με την απόφαση 35/2024 του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ) πως η πρόταση της ΚΕΔΕ προωθεί τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ σε νομαρχιακό επίπεδο, και μάλιστα εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με την πρόταση αυτή της ΚΕΔΕ, η οποία έχει και την έγκριση της Ένωσης των ΔΕΥΑ της χώρας (ΕΔΕΥΑ).

Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον Δήμαρχο Καβάλας και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ:

Ποιος λέει την αλήθεια για την ουσία της πρότασης της ΚΕΔΕ – ΕΔΕΥΑ;

Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας, που είναι υπέρ της πρότασης της ΚΕΔΕ;

Ή οι Δήμαρχοι μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ, που είναι κατά της πρότασης της ΚΕΔΕ;

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Το-πρόγραμμα-υποδοχής-της-Ολυμπιακής-Φλόγας-στην-Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 ώρα 11:15, η τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙΙ Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο

*Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής

Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

Απόδοση του Ολυμπιακού Ύμνου από το μουσικό σχήμα ¨Μελίρρυτες¨

Έπαρση σημαίας Ολυμπιακών Αγώνων

Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος από την Φιλαρμονική Ελευθερούπολης 

Έπαρση σημαιών Γαλλίας και Ελλάδος

Χαιρετισμός Δημάρχου Παγγαίου κ. Φ. Αναστασιάδη

Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

Χαιρετισμός εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.

Ανταλλαγή δώρων

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου της αδελφοποιημένης πόλης της Γαλλίας ville d’ Antony

Μήνυμα Ολυμπιονίκη

Δραματοποιημένη παρουσίαση Ολυμπιακών Αθλημάτων της αρχαιότητας από παιδιά της  Γυμναστικής Αθλητικής Ακαδημίας Παγγαίου

Προβολή της αθλητικής κίνησης στον βραβευμένο για τον αθλητισμό Δήμο Παγγαίου

Αθλητισμός για όλους: Δραματοποιημένος σχηματισμός Ολυμπιακών Κύκλων από τα  παιδιά του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων Καβάλας

Μήνυμα Ολυμπιονίκη

Χορευτική Γυμναστική εμπνευσμένη από την καλλισθενική άθληση της αρχαιότητας από παιδιά της  Γυμναστικής Αθλητικής Ακαδημίας Παγγαίου

Μήνυμα Ολυμπιονίκη

Απολλώνιος Ύμνος και στέψη λαμπαδηδρόμων

Ανθρωποκεντρική Ολυμπιακή Ιδέα: αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας και εξόδιος τελετή

Ο  ANTΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΣΜΠΟΤΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Προσπάθεια-για-αλλαγή-χρήσης-του-πρώην-Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον δήμο Καβάλας

Η αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (12/4).

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πρώτο θέμα ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσον αφορά το πρώην Σανατόριο και το ακίνητο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής».

«Στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας…»

«Προτείνεται να αλλάξει η χρήση, η οποία ήταν περιορισμένη, σε χρήσεις για κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προς όφελος της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.  Άρα είναι μία αλλαγή χρήσης των εν λόγω κτηρίων και το πρώτο βήμα έγινε στο τοπικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας. Υπάρχει μια πρόοδος όσον αφορά τα τεκταινόμενα της Ι.Ε.Κ.», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.  

«Απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο…»

Παράλληλα, ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε και στην εκκρεμούσα μέχρι πρότινος απόφαση του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας: «Σε επαφή που είχα με τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, μου είπε ότι είχε επικοινωνία με τους νομικούς μας συμβούλους στην Αθήνα και η πληροφόρηση είναι ότι το δικαστήριο το οποίο εκκρεμούσε, ότι η απόφαση είναι υπέρ ημών, δηλαδή απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο. Άρα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να πάρει το πρώην Σανατόριο την πορεία για την αξιοποίησή του».

Ενδεχόμενη παραχώρηση από την Ιατρική Εταιρεία στον δήμο Καβάλας του συνεδριακού χώρου στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να αξιοποιηθεί 

«Από την άλλη μεριά πριν από δυο εβδομάδες υπήρξε μια συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας και την γραμματέα του δημάρχου, προκειμένου να δούμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της Ιατρικής Εταιρείας. Συμφωνήσαμε στον χώρο του Αμυγδαλεώνα, όπου έχουμε εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού και έναν μεγάλο συνεδριακό χώρο, ενδεχομένως να τον παραχωρήσουμε μ’ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να αναλάβει ο δήμος, τόσο την ανακαίνιση, όσο και τη συντήρηση του χώρου, αλλά και την εκμετάλλευση με την έννοια να γίνονται εκδηλώσεις από διάφορους τοπικούς φορείς, αλλά και άλλους. Άρα και αυτό είναι μια εξέλιξη πολύ σημαντική για την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα