Connect with us

Καβάλα

Επιστροφή στην κανονικότητα για πολιτισμό και αθλητισμό

Επιστροφή-στην-κανονικότητα-για-πολιτισμό-και-αθλητισμό

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό είναι το μεγάλο στοίχημα του δήμου Καβάλας για το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης.

«Ξεπερνάμε σταδιακά τα προβλήματα που μας δημιούργησε τα δύο τελευταία χρόνια η πρωτόγνωρη πανδημία και πλέον επιστρέφουμε στην κανονικότητα με πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, όπως αυτές πραγματοποιούνταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μουμτσάκης.

«Είχαν ατονήσει τα πάντα σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, οπότε θέλουμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση, αλλά θα την κάνουμε με αργούς ρυθμούς, ελπίζω να είναι και σταθεροί αυτοί οι ρυθμοί…»

«Σε πρώτη φάση αυτό ακούγεται δύσκολο, από την άποψη ότι έχουμε ξεμάθει να συμμετέχουμε σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις και κατά δεύτερο είναι σε ποιο βαθμό θα υπάρχουν έτοιμα πολιτιστικά σχήματα, μουσικά, χορευτικά, να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας. Είχαν ατονήσει τα πάντα σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, οπότε θέλουμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση, αλλά θα την κάνουμε με αργούς ρυθμούς, ελπίζω να είναι και σταθεροί αυτοί οι ρυθμοί. Ήδη οι πολιτιστικοί σύλλογοι, ο ένας μετά τον άλλο, ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις που θα κάνουν. Είχαμε μια συνάντηση με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον «Πυθαγόρα» για να κάνουμε μια κοινή δράση. Θα μετέχουν όλοι οι σύλλογοι που έχουν χορευτικά τμήματα και λειτουργούν στον «Πυθαγόρα». Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κανάρη στις 26 Ιουνίου και θα είναι μια συνάντηση για να δείξουμε ότι στην πανδημία οι σύλλογοι παρέμειναν ζωντανοί και ξεκινούν και πάλι την πολιτιστική τους δράση», τόνισε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Υπάρχει δίψα και όρεξη από όλους, συν την άρση των μέτρων περιορισμού – Οδηγός μας είναι αυτό που έγινε με την «Λευκή Νύχτα» στις 6 Μαΐου – Κορωνίδα των εκδηλώσεων τα φεστιβάλ COSMOPOLIS και Φιλίππων»

Παράλληλα, ο κ. Μουμτσάκης σημείωσε ότι έχει βγει και το πρόγραμμα του φεστιβάλ COSMOPOLIS, ένα πρόγραμμα για κάθε γούστο, όπως είπε σχετικά, το οποίο μαζί με το Φεστιβάλ Φιλίππων, για άλλη μια χρονιά θα αποτελέσουν την κορωνίδα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

«Προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε με τα δυο αυτά φεστιβάλ όλο το κοινό της Καβάλας, βέβαια πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου μας. Για να το κάνουμε αυτό φυσικά κάποιες εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι και πιο ελκυστικές από άποψη εισιτηρίων, με ονόματα που θα τραβήξουν το κοινό για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για να δοθούν στις υπόλοιπες εκδηλώσεις. Γίνεται δηλαδή μια καλή προσπάθεια, ώστε να φτάσουμε στην κανονικότητα. Υπάρχει δίψα και όρεξη από όλους, συν την άρση των μέτρων περιορισμού. Οδηγός μας είναι αυτό που έγινε με την «Λευκή Νύχτα» στις 6 Μαΐου, όπου είδαμε τον κόσμο να κατακλύζει την Καβάλα, ενώ οδηγός μας είναι κι όλα τα αθλητικά γεγονότα που έγιναν και θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Ο κόσμος θέλει να ξεχάσει και να αφήσει πίσω τα δυο δύσκολα χρόνια της πανδημίας», επισήμανε ακόμη ο Απόστολος Μουμτσάκης.

«Θα είναι ένα πλούσιο καλοκαίρι, γεμάτο εκδηλώσεις που δεν θα έχει καμιά σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια…»

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Δημοτικής Αστυνομίας, στάθηκε ιδιαίτερα και στην επαναλειτουργία της Μεγάλης Λέσχης, η οποία όπως είπε, καθημερινά φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, με τον ισόγειο χώρο της που λειτουργεί για εκθέσεις, μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να μην υπάρχει κενή ημερομηνία, που επίσης δείχνει το ενδιαφέρον του κόσμου.

«Θα είναι ένα πλούσιο καλοκαίρι, γεμάτο εκδηλώσεις που δεν θα έχει καμιά σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια, με την ευχή φυσικά ότι δεν θα μας συμβεί άλλο κακό κι ότι θα βαδίσουμε προς την κανονικότητα όπως πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Θα είναι δύσκολο το καλοκαίρι φέτος κυκλοφοριακά. Δεν έχει η πόλη μας πολλές θέσεις στάθμευσης, δυστυχώς. Πιστεύω πάντως ότι σε συνεργασία και με την Τροχαία δεν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η Δημοτική Αστυνομία κάνει το καλύτερο που μπορεί καθημερινά…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Μουμτσάκης αναφέρθηκε και στα της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία το φετινό καλοκαίρι θα έχει αυξημένο φόρτο, λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που αναμένονται στην Καβάλα.

«Αρχικά να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, αρκεί να σκεφτούμε ότι με 17 άτομα που έχει στη δύναμη της επιτελεί το έργο 54 ατόμων που υπήρχαν κάποτε. Οι αρμοδιότητες της έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και από εκεί και πέρα γίνεται μια προσπάθεια μέσω του ΥΠ.ΕΣ. ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Δ.Α., με έναν νέο καθορισμό αρμοδιοτήτων, να είναι αυτές λιγότερες για να μπορέσουν μέσω ΑΣΕΠ να έρθουν νέοι υπάλληλοι και τα χρήματα για τη μισθοδοσία τους. Γενικότερα εκτελούνται πολλά έργα στην πόλη, οπότε θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, σε συνεργασία με το υπεραστικό και αστικό ΚΤΕΛ που αυξάνοντας τα δρομολόγια τους, να πείσουν τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς. Θα είναι δύσκολο το καλοκαίρι φέτος κυκλοφοριακά. Δεν έχει η πόλη μας πολλές θέσεις στάθμευσης, δυστυχώς. Πιστεύω πάντως ότι σε συνεργασία και με την Τροχαία δεν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η Δημοτική Αστυνομία κάνει το καλύτερο που μπορεί καθημερινά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Κ. Μητοστάκης προς Φ. Αναστασιάδη: «Ανακοίνωσέ το, Δήμαρχε, τώρα. Η απόφαση ελήφθη»

Κ-Μητοστάκης-προς-Φ-Αναστασιάδη:-«Ανακοίνωσέ-το,-Δήμαρχε,-τώρα.-Η-απόφαση-ελήφθη»

Το ποσό των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ θα κατανεμηθεί στους πληγέντες αγρότες των Τεναγών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δήμαρχοι της βόρειας Ελλάδας με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 27 Αυγούστου.

«Η συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αφορούσε τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης κι έγινε παρουσία των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο να δούμε τα προβλήματα, να προτάξουμε τις ανάγκες της περιοχής μας, να γίνει μία διαλογική κουβέντα και να δοθούν απαντήσεις για τα προβλήματα που κάθε δήμος έχει ως προτεραιότητα», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Παγγαίου. 

Ο πρωθυπουργός μου είπε επί λέξει δήμαρχε ανακοίνωσέ το τώρα ότι έχει τελειώσει αυτή η ιστορία

«Πέρα απ’ όλα τα άλλα συζητήθηκε και το θέμα των Τεναγών. Ανέφερα το πρόβλημα που το γνώριζε ο πρωθυπουργός και η απάντησή του ήταν σαφέστατη. Ότι έχει λυθεί, καθώς έχει ληφθεί η σχετική απόφαση, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί με το ποσό των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φυσικά και θα γίνει με όρους που θα αποφασιστούν. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι η απόφαση και προσπάθεια που έχει γίνει ήταν συλλογική από τους φορείς. Από το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ, από την Περιφέρεια, τους βουλευτές, τους δημάρχους Δράμας και Καβάλας, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ επισήμως το ποσό αυτής της αποζημίωσης. Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος και μου είπε επί λέξει δήμαρχε ανακοίνωσέ το τώρα ότι έχει τελειώσει αυτή η ιστορία», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Φίλιππος Αναστασιάδης. 

Επί τάπητος το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. αλλά και τα προβλήματα με το γεωθερμικό πεδίο

«Είναι θέμα διαδικαστικό από ‘δω και πέρα το πώς θα κατανεμηθούν και θα αποδοθούν τα χρήματα στους πληγέντες. Είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει. Από εκεί και πέρα συζητήθηκαν κι άλλα θέματα που ταλανίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως το ενεργειακό κόστος για τις Δ.Ε.Υ.Α., αφού όλες έχουν προβλήματα λόγω του αυξημένου κόστους της ΔΕΗ. Συζητήθηκαν και προβλήματα όπως το γεωθερμικό πεδίο και δόθηκε απευθείας η εντολή εκ νέου από τον πρωθυπουργό στον υπουργό Περιβάλλοντος να βγει η σχετική προσκληση, ώστε να μπορέσουμε να υποβάλουμε την πρότασή μας για τη χρηματοδότηση αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας», ανέφερε ακόμη ο δήμαρχος Παγγαίου. 

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτήν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ερωτηθείς τέλος για το αν έμεινε ικανοποιήμενος από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε: «Σε ένα τέτοιο θεσμικό και ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο νομίζω ότι πάντα υπάρχει μία αλληλοεκτίμηση και αλληλεπίδραση και αν θέσεις και τα θέματα σου στη σωστή βάση με πειστικότητα νομίζω ότι μπορείς με πειθώ να έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτήν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Όλο το βάρος πέφτει στη Θεσσαλονίκη

Θόδωρος-Μουριάδης:-Όλο-το-βάρος-πέφτει-στη-Θεσσαλονίκη

«Ήτανε μία συνάντηση από αυτές που σε κάποιο σημείο λες ότι μελαγχολείς. Κάποτε λέγαμε ότι όλα γίνονται στην Αθήνα. Την Πέμπτη (27/8) που παρουσιάστηκαν όλα τα έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη αρχίζουμε και μελαγχολούμε εμείς οι υπόλοιποι της Μακεδονίας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος, Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό μαζί με άλλους δημάρχους της βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. 

Κυρίαρχο το θέμα της εσωτερικής οδοποιίας στους δήμους

«Όλο το βάρος και σωστά θα πει κάποιος κι εγώ θα το παραδεχτώ πέφτει στη Θεσσαλονίκη που είναι μία πόλη 1,5 εκατομμυρίου, η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, οπότε και αυτή χρειάζεται πάρα πολλά έργα για να γίνει μία σύγχρονη πόλη. Πρέπει όμως αντίστοιχα πράγματα να γίνονται και στις επαρχιακές πόλεις. Στην πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναλύθηκαν τα έργα έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια ο κ. Κοντογεώργης μας ανάλυσε τι χρήματα δόθηκαν στους υπόλοιπους δήμους της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και Θράκης. Στην επόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μίλησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και οι πρόεδροι των ΠΕΔ. Οι δήμαρχοι καταθέσαμε τα προβλήματά μας, με κυρίαρχο σε όλους αυτό της εσωτερικής οδοποιίας. Το πρόβλημα που έχουμε εμείς στον δήμο μας, το έχουν όλες οι πόλεις. Ο κ. Λιβάνιος που ήταν παρών και ήξερε το θέμα είπε ότι βλέπουν με το υπουργείο Οικονομικών τη δημιουργία κάποιου προγράμματος σαν το «Α. Τρίτσης» για να λυθούν βασικά προβλήματα οδοποιίας μέσα στις πόλεις», πρόσθεσε στη συνέχεια ο δήμαρχος Καβάλας. 

Ο σιδηρόδρομος κινδυνεύει να μην γίνει

«Εγώ αυτό που έθεσα ως πρώτο πρόβλημα ήταν η ανάπτυξη της Καβάλας. Είναι αποδεδειγμένο ότι Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη είναι τρία λιμάνια που είναι πολύ καίρια για τη χώρα. Η Καβάλα έχει το μεγάλο προσόν να είναι στο σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης αλλά και Βορρά. Έχει τις δυνατότητες να μεταφέρει εμπορεύματα στο εσωτερικό των Βαλκανίων, αλλά και προς την Ευρώπη. Αφού μετά  από πολλά χρόνια αξιοποιήθηκε το λιμάνι, είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, όπου λιμάνι χωρίς σιδηρόδρομο δεν μπορεί να εννοηθεί. Ο σιδηρόδρομος κινδυνεύει να μη γίνει, να χαθούν χρήματα, διότι υπάρχουν άλλα συμφέροντα που δεν δική μου δουλειά, αλλά πρέπει να τα λύσει το κράτος. Πρέπει να γίνει επίσης και ο Ε61 που η Περιφέρεια χρηματοδοτεί μέχρι τις Κρηνίδες. Αλλά για να είναι χρήσιμος ο δρόμος πρέπει να φτάνει μέχρι τα σύνορα. Επίσης είπα για τα Τενάγη. Είπα ότι θα δοθούν φέτος τα χρήματα των αποζημιώσουν, αλλά πολύ φοβάμαι αν βρέχει θα είστε αναγκασμένοι να δίνεται κάθε χρόνο αποζημιώσεις διότι τα Τενάγη πάνε να ξαναγίνουν έλος», υπογράμμισε καταληκτικά ο Θόδωρος Μουριάδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος: Ήταν μια περίεργη χρονιά αλλά πήγαμε πολύ καλά

Μαργαρίτης-Μπαμπατζίκος:-Ήταν-μια-περίεργη-χρονιά-αλλά-πήγαμε-πολύ-καλά

«Η φετινή χρονιά είναι της τελευταίες στιγμής. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και τώρα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η λίγο μεγαλύτερη προσέλευση των Ελλήνων επισκεπτών στο νησί, ενώ οι Σέρβοι και οι Τουρκοι κάνουν φέτος τη διαφορά».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος. 

Πρέπει να είμαστε πολύ ευγνώμονες που πήγαμε τόσο καλά σε μία τόσο περίεργη χρόνια όπως η φετινή

«Συνεχίζουμε, οι πληρότητες είναι αρκετά καλές, καθώς κυμαίνονται μεταξύ 90 και 95%, οπότε αν συνεχιστεί και ο καλός καιρός θεωρώ ότι και ο Σεπτέμβριος και ειδικά το πρώτο δεκαήμερό του θα πάει αρκετά καλά. Όλα έχουν να κάνουν με τις καιρικές συνθήκες. Αν αλλάξουν τότε αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Παράλληλα, πρέπει να είμαστε πολύ ευγνώμονες που πήγαμε τόσο καλά σε μία τόσο περίεργη χρόνια όπως ήταν η φετινή. Υπάρχουν άλλοι προορισμοί που πραγματικά είχαν τεράστιο πρόβλημα», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μπαμπατζίκος. 

Το νησί μας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα δυνατό brand

«Η Θάσος για ακόμη μία φορά άντεξε και αντέχει σε δύσκολες στιγμές και θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει διότι έχει το νησί μας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα δυνατό brand, οπότε ο κόσμος και ειδικά οι γείτονες φίλοι μας, μας εμπιστεύονται για τις διακοπές τους. Σκοπός της νέας διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ Βαλκάνιων και βορειοευρωπαίων επισκεπτών. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε, αυτό κάνουμε όλο το χρονικό διάστημα που είμαστε στη διοίκηση της Ένωσης και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου. 

Στόχος να πετύχουμε την περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

«Για ακόμη μία φορά οι Βαλκάνιοι φίλοι μας, μας βοήθησαν πάρα πολύ και σώσαμε τη χρονιά που ήταν μια δύσκολη χρόνια. Από ‘κει και πέρα όμως οι δυόμιση μήνες δεν είναι αρκετοί για τις επιχειρήσεις μας. Φέτος το καλοκαίρι ήταν στην περιοχή μας 2 μήνες σχεδόν. Έτσι δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα που είναι τεράστια ειδικά στα ξενοδοχεία. Γι’ αυτό και κάνουμε αυτές τις κινήσεις, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε την περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Μπαμπατζίκος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα