Connect with us

Καβάλα

Επιπλέον προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας

Επιπλέον-προσωπικό-στη-Δημοτική-Αστυνομία-Καβάλας

Με επιπλέον προσωπικό αναμένεται να ενισχυθεί από τη νέα χρονιά η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. που θα διεξαχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι σε πρώτη φάση να προστεθούν στη δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας 14 ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Απόστολο Μουμτσάκη, αρμόδιο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, η ενίσχυση αυτή θα «λύσει» τα χέρια της υπηρεσίας, η οποία σήμερα λειτουργεί με προσωπικό μόλις 14 ατόμων, το οποίο, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον «Ενήμερο» ο κ. Μουμτσάκης, δεν επαρκεί.

«Τα νέα άτομα, θα μπορέσουμε να τα έχουμε καθημερινά στους δρόμους και να ξεκουράσουμε λίγο τα παλιά στελέχη μας, που εδώ και χρόνια είναι στους δρόμους, προσπαθούν…αλλά, δεν φτάνουν»

 «Σύντομα θα «τρέξει» διαγωνισμός μέσω Α.Σ.Ε.Π., για να προσληφθούν άτομα στις Δημοτικές Αστυνομίες σε όλη την Ελλάδα. Από αυτόν τον διαγωνισμό ζητήσαμε σε πρώτη φάση 14 άτομα κι αν δούμε ότι μπορούμε να πάρουμε περισσότερα, η αίτηση μας είναι για μέχρι 20 άτομα. Το επιπλέον προσωπικό, εννοείται ότι θα μας «λύσει» τα χέρια, καθώς θα ενισχυθούμε με τα νέα άτομα, τα οποία θα μπορέσουμε να τα έχουμε καθημερινά στους δρόμους και να ξεκουράσουμε λίγο τα παλιά στελέχη μας, που εδώ και χρόνια είναι στους δρόμους, προσπαθούν…αλλά, δεν φτάνουν οι δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο διαγωνισμός θα «τρέξει» από τη νέα χρονιά και επαναλαμβάνω θα μας «λύσει» τα χέρια, όσον αφορά τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Μουμτσάκης.

«Πολλές φορές οι ανάδοχοι των έργων αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με τον Δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία…»

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που ανακύπτουν στην πόλη από την εκτέλεση πολλών και διαφορετικών έργων, που έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού.

«Είναι αλήθεια ότι αυτό το διάστημα εκτελούνται πάρα πολλά έργα, οπτικών ινών, φυσικού αερίου, ύδρευσης, αλλά και ανάπλασης, όπως αυτό που αφορά την πλατεία Καπνεργάτη. Όλα αυτά τα έργα επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές οι ανάδοχοι των έργων αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με τον Δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, ώστε να απομακρύνονται τα οχήματα από τα σημεία όπου εκτελούνται τα έργα και γενικά οι εργασίες να έχουν τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους πολίτες της Καβάλας. Πρόσφατα είδαμε τι συνέβη στην οδό Βενιζέλου, όπου χωρίς ενημέρωση, ο ανάδοχος διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο δήμαρχος να καταθέσει μήνυση. Από εκεί και πέρα έχουμε συμφωνήσει με την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε καθημερινά ένας υπάλληλος της να επιτηρεί τα έργα που εκτελούνται για να ενημερώνει άμεσα, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας.

«Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα ζοριστούμε αρκετά. Ωστόσο υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Τροχαία, που παρά το πρόβλημα που έχει με το προσωπικό της, βοηθά και αυτή όπου μπορεί…»

Όσον αφορά την εορταστική περίοδο που ακολουθεί και το κατά πόσο θα μπορέσει η Δημοτική Αστυνομία να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου, ο Απόστολος Μουμτσάκης επισήμανε: «Η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας είναι 14 άτομα. Λειτουργούμε με δυο συνεργεία των δυο ατόμων το πρωί στο κέντρο, ένα το απόγευμα και ένα συνεργείο στις γειτονιές της πόλης. Μόνιμα σε κάποια σημεία οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να είναι, αλλά όπου απαιτείται. Πρέπει να ξεκαθαρίσω πως για τα προβλήματα που αφορούν στην κίνηση των οχημάτων υπεύθυνη είναι η Τροχαία, ενώ για τις παράνομες σταθμεύσεις αρμοδιότητα έχει η Δημοτική Αστυνομία. Είναι αλήθεια ότι στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα ζοριστούμε αρκετά. Ωστόσο υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Τροχαία, που παρά το πρόβλημα που έχει με το προσωπικό της, βοηθά και αυτή όπου μπορεί. Νομίζω ότι θα πάμε καλά, αλλά το θέμα είναι οι ίδιοι οι συμπολίτες μας να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τις αστικές συγκοινωνίες, για να αποφορτίσουμε λίγο το κέντρο της πόλης από τα πολλά οχήματα, που όντως δεν έχουν χώρο να σταθμεύσουν. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, τη γνωρίζουμε όλοι μας, ωστόσο εξακολουθούμε για μικρές αποστάσεις να χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας. Ο δήμαρχος έχει έρθει σε συμφωνία με το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, ώστε να ενισχύσουμε κάποια δρομολόγια που θα διασχίζουν το κέντρο της πόλης, για να δώσουμε κίνητρο να χρησιμοποιούν οι πολίτες το λεωφορείο και να μην μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Καβάλας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο αρχαίο θέατρο Θάσου

Η-Εφορεία-Αρχαιοτήτων-για-την-προσβασιμότητα-των-ΑΜΕΑ-στο-αρχαίο-θέατρο-Θάσου

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο αρχαίο θέατρο της Θάσου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας πληροφορεί το κοινό ότι το αρχαίο θέατρο της Θάσου ήταν και είναι μερικώς προσβάσιμο με όχημα εκτός δρόμου μέσω δασικού δρόμου από τη δημοτική οδό Λιμένα-Μακρυάμμου. Για τον δρόμο αυτό που διέρχεται από δημοτική δασική έκταση έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη βελτίωσης βατότητας, η υλοποίηση της οποίας προγραμματίζεται από το Δήμο Θάσου.

Ως γνωστόν, το αρχαίο θέατρο της Θάσου χωροθετείται σε δασική έκταση, σε υψόμετρο 55μ., θέση που παρουσιάζει δυσκολίες εν τη γενέσει της. Επιπρόσθετο πρόβλημα αποτελεί ότι ανάμεσα σε δημόσιες και δημοτικές γαίες μεσολαβούν και ιδιωτικές. Η ολιστική επίλυση του θέματος είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που απαιτεί ώριμες τεχνικές μελέτες και σύμπραξη και άλλων φορέων στους οποίους ανήκει η γη.

Το έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε την αποκατάσταση του κοίλου, το δίκτυο αποστράγγισης όμβριων υδάτων, τη βελτίωση του πυροσβεστικού δικτύου, τη βελτίωση του φωτισμού και παροχής ρεύματος, τη βελτίωση του ανατολικού μονοπατιού, τη βελτίωση του δυτικού λιθόστρωτου βαθμιδωτού μονοπατιού, και την κατασκευή νέας περίφραξης.

Επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο έργο με πολλές περιφερειακές εργασίες, πλην του αναστηλωτικού έργου, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί από μόνο του άθλο.

Στην φάση αυτή η πρόβλεψη για ΑΜΕΑ είναι η τοποθέτηση infokiosk στο Μουσείο Θάσου, όπου θα υπάρχει εικονική περιήγηση 360, η οποία μπορεί να λειτουργεί και σε ιστοσελίδα εκτός μουσείου, ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού. Η λύση αυτή χρησιμοποιείται και στα μνημεία του Αγίου Όρους, όπου αποκλείεται η προσβασιμότητα του 50% σχεδόν του πληθυσμού, και γίνεται αποδεκτή κατά την αξιολόγηση των προγραμμάτων, όταν οι δυσκολίες σε πρώτη φάση είναι ανυπέρβλητες.

Κάθε έργο εντασσόμενο σε συγχρηματοδοτημένο πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου οι εργασίες που επιλέγονται να ενταχθούν είναι αυτές που υποστηρίζονται από ώριμες μελέτες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν και να μην κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο.

Στόχος της υπηρεσίας μας είναι να συμπράξουμε και με άλλους φορείς, ώστε να ωριμάσουν οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Αυξήσεις 50%στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Αυξήσεις-50%στα-τιμολόγια-της-ΔΕΥΑΚ!»

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει!

Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει: 12 μήνες * 6 ευρώ = 72 ευρώ τον χρόνο!

Και συνολικά για τα 45.000 υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι δημότες θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 1.080.000 ευρώ τον χρόνο!

Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!

Αυτές είναι οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης, της κατασπατάλησης χρημάτων, των ανεξέλεγκτων αναθέσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δημιούργησαν χρέος στη ΔΕΗ 4.000.000 ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αδιαφόρησαν για τις ζημίες που συσσωρεύονταν κάθε χρόνο στα οικονομικά της επιχείρησης και έχουν φτάσει τα 32.500.000 ευρώ!

Με τον Θόδωρο Μουριάδη Δήμαρχο και τον Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση εμφανίζει μόνο ζημίες!

Οι ζημίες μόνο για το 2022 έφτασαν κοντά στις 900.000 ευρώ!

Η Διοίκηση του Δήμου έλεγε προεκλογικά ότι δε θα μετακυλήσει στους δημότες το κόστος των επιλογών της…

Τώρα που πέρασαν οι δημοτικές εκλογές όμως, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδειξαν το πραγματικό τους “πρόσωπο”…

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

2o Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη

2o-food-truck-festival-στην-Ελευθερούπολη

Μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία στο  2o Food Truck Festival!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Τοποθεσία : Ελευθερούπολη Καβάλας

Κόμβος πρώην Λέσχης Αξιωματικών (Πράσινο παρκάκι)

Ωράριο :

Παρασκευή : 17:00 – 00:00

Σάββατο : 17:00 – 00:00

Κυριακή : 17:00 – 00:00

Είσοδος: Δωρεάν για όλες τις μέρες !

Μαζί μας φέτος η εκπληκτική μπάντα «ONIRAMA» με Θοδωρή Μαραντίνη και την παρέα του να κάνουν στάση πριν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στην υπέροχη Ελευθερούπολη καλεσμένοι του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.

Μουσικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 21-06

Η μπάντα Jukebox Band Live βγαίνει δυνατά, μ’ ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα, με μουσικές που θα μας βάλουν στο mood του Φεστιβάλ μας και θα μας ξεσηκώσουν! Ξεκινάμε στις 21:30!

Σάββατο 22-06

Οι Onirama δεν χρειάζονται συστάσεις! Έρχονται Σάββατο βράδυ και το κέφι απογειώνεται! Ξεκινάμε στις 21:30!

Κυριακή 23-06

ΤοΣύγχρονο Ωδείο Παγγαίου και η κομπανίαPaggaioreites  μ’ ένα πλούσιο λαϊκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα θα μας κρατήσουν συντροφιά στο κλείσιμο του τριημέρου μας! Ξεκινάμε στις 21:30!

2o Food Truck Festival!

Μια πανδαισία γεύσεων με τις πιο δημοφιλείς καντίνες που κάνουν tour σε όλη την Ελλάδα!

Ζουμερά Βurgers , αφράτα Bao Buns , πρωτότυπα και κλασικά Hot Dogs ,Τσιγγάνικη κουζίνα, ανεπανάληπτα καπνισμένα κρέατα ,crispy fried chicken , μοναδικά corn dogs , αλλά και cocktail , mocktail  και φυσικά μπύρες θα βρίσκονται στο πιο ωραίο Φεστιβάλ φαγητού του δρόμου .

Από γλυκά η ποικιλία μεγάλη σε παγωτά, churros ,λαχταριστούς λουκουμάδες, γλυκό του Δούναβη, βάφλες  και ατέλειωτα ζαχαρωτά!

Συμμετέχουν οι επιχειρήσεις :

Outlaw Smoke House Thessaloniki

Home’s Street Food

Τhe Nass Project  – Crazy Chicken

Moira Cocktail

Corn Dogs on Wheels SKG

Canteenito

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες Ορφανίδης

Umami Cat – Bao Bun

The Vanners

Aθηναϊκή ΖυθοποιίαΜπύρα Άλφα

Chimney Cake

The Gipsy Street Food

Camelot

The Van Cage

Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

Υποστήριξη : Σωματείο Street Foods In Greece

Υπό την αιγίδα:

Δήμος Παγγαίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας

Ετοιμαστείτε για την πιο ωραία γιορτή φαγητού, με τα πιο ωραία χαμόγελα, διάθεση, γεύσεις, μουσικές για να περάσουμε όλοι ΥΠΕΡΟΧΑ!

Πείτε το σε όλους! Ερχόμαστε για ένα τριήμερο γεμάτο αγάπη και φροντίδα στο φαγητό του δρόμου με καλεσμένους όλους εσάς!

2Ο Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα