Connect with us

Καβάλα

Επιπλέον προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας

Επιπλέον-προσωπικό-στη-Δημοτική-Αστυνομία-Καβάλας

Με επιπλέον προσωπικό αναμένεται να ενισχυθεί από τη νέα χρονιά η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. που θα διεξαχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι σε πρώτη φάση να προστεθούν στη δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας 14 ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Απόστολο Μουμτσάκη, αρμόδιο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, η ενίσχυση αυτή θα «λύσει» τα χέρια της υπηρεσίας, η οποία σήμερα λειτουργεί με προσωπικό μόλις 14 ατόμων, το οποίο, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον «Ενήμερο» ο κ. Μουμτσάκης, δεν επαρκεί.

«Τα νέα άτομα, θα μπορέσουμε να τα έχουμε καθημερινά στους δρόμους και να ξεκουράσουμε λίγο τα παλιά στελέχη μας, που εδώ και χρόνια είναι στους δρόμους, προσπαθούν…αλλά, δεν φτάνουν»

 «Σύντομα θα «τρέξει» διαγωνισμός μέσω Α.Σ.Ε.Π., για να προσληφθούν άτομα στις Δημοτικές Αστυνομίες σε όλη την Ελλάδα. Από αυτόν τον διαγωνισμό ζητήσαμε σε πρώτη φάση 14 άτομα κι αν δούμε ότι μπορούμε να πάρουμε περισσότερα, η αίτηση μας είναι για μέχρι 20 άτομα. Το επιπλέον προσωπικό, εννοείται ότι θα μας «λύσει» τα χέρια, καθώς θα ενισχυθούμε με τα νέα άτομα, τα οποία θα μπορέσουμε να τα έχουμε καθημερινά στους δρόμους και να ξεκουράσουμε λίγο τα παλιά στελέχη μας, που εδώ και χρόνια είναι στους δρόμους, προσπαθούν…αλλά, δεν φτάνουν οι δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο διαγωνισμός θα «τρέξει» από τη νέα χρονιά και επαναλαμβάνω θα μας «λύσει» τα χέρια, όσον αφορά τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Μουμτσάκης.

«Πολλές φορές οι ανάδοχοι των έργων αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με τον Δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία…»

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που ανακύπτουν στην πόλη από την εκτέλεση πολλών και διαφορετικών έργων, που έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού.

«Είναι αλήθεια ότι αυτό το διάστημα εκτελούνται πάρα πολλά έργα, οπτικών ινών, φυσικού αερίου, ύδρευσης, αλλά και ανάπλασης, όπως αυτό που αφορά την πλατεία Καπνεργάτη. Όλα αυτά τα έργα επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές οι ανάδοχοι των έργων αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με τον Δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, ώστε να απομακρύνονται τα οχήματα από τα σημεία όπου εκτελούνται τα έργα και γενικά οι εργασίες να έχουν τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους πολίτες της Καβάλας. Πρόσφατα είδαμε τι συνέβη στην οδό Βενιζέλου, όπου χωρίς ενημέρωση, ο ανάδοχος διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο δήμαρχος να καταθέσει μήνυση. Από εκεί και πέρα έχουμε συμφωνήσει με την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε καθημερινά ένας υπάλληλος της να επιτηρεί τα έργα που εκτελούνται για να ενημερώνει άμεσα, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας.

«Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα ζοριστούμε αρκετά. Ωστόσο υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Τροχαία, που παρά το πρόβλημα που έχει με το προσωπικό της, βοηθά και αυτή όπου μπορεί…»

Όσον αφορά την εορταστική περίοδο που ακολουθεί και το κατά πόσο θα μπορέσει η Δημοτική Αστυνομία να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου, ο Απόστολος Μουμτσάκης επισήμανε: «Η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας είναι 14 άτομα. Λειτουργούμε με δυο συνεργεία των δυο ατόμων το πρωί στο κέντρο, ένα το απόγευμα και ένα συνεργείο στις γειτονιές της πόλης. Μόνιμα σε κάποια σημεία οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να είναι, αλλά όπου απαιτείται. Πρέπει να ξεκαθαρίσω πως για τα προβλήματα που αφορούν στην κίνηση των οχημάτων υπεύθυνη είναι η Τροχαία, ενώ για τις παράνομες σταθμεύσεις αρμοδιότητα έχει η Δημοτική Αστυνομία. Είναι αλήθεια ότι στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα ζοριστούμε αρκετά. Ωστόσο υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Τροχαία, που παρά το πρόβλημα που έχει με το προσωπικό της, βοηθά και αυτή όπου μπορεί. Νομίζω ότι θα πάμε καλά, αλλά το θέμα είναι οι ίδιοι οι συμπολίτες μας να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τις αστικές συγκοινωνίες, για να αποφορτίσουμε λίγο το κέντρο της πόλης από τα πολλά οχήματα, που όντως δεν έχουν χώρο να σταθμεύσουν. Αυτό είναι μια πραγματικότητα, τη γνωρίζουμε όλοι μας, ωστόσο εξακολουθούμε για μικρές αποστάσεις να χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας. Ο δήμαρχος έχει έρθει σε συμφωνία με το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, ώστε να ενισχύσουμε κάποια δρομολόγια που θα διασχίζουν το κέντρο της πόλης, για να δώσουμε κίνητρο να χρησιμοποιούν οι πολίτες το λεωφορείο και να μην μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Καβάλας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Περιμένουν πολύ κόσμο το τριήμερο στη Θάσο

Περιμένουν-πολύ-κόσμο-το-τριήμερο-στη-Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια / Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο

«Τα πράγματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί της Θάσου είναι πάρα πολύ καλά. Άλλωστε αυτό το σημείο σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα υψηλά μεγέθη αυτής».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, για όσους ενδιαφέρονται.

«Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του…»

«Μετά το Πάσχα ξεκινάνε οι προετοιμασίες των επιχειρήσεων και σταδιακά ανοίγουν τις πόρτες τους. Αυτή τη στιγμή όλες οι επιχειρήσεις και της φιλοξενίας, αλλά και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και περιμένουμε ένα τριήμερο πάρα πολύ δυνατό, το οποίο θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί της Θάσου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επισήμανε: «Από κρατήσεις, πάμε πάρα πολύ καλά, αν και πρέπει να πω ότι για το τριήμερο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια. Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο, μιας και ακόμη δεν υπάρχει μαζική προσέλευση των Βαλκανίων τουριστών, η οποία αναμένεται για το τριήμερο, αλλά όχι στο μέγεθος που θα ξεκινήσει μετά το κλείσιμο των σχολείων στις χώρες αυτές». 

«Ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ…»

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση που αναμένεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε: «Από άποψη προσέλευσης το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δυνατό. Ωστόσο, ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ, γιατί στις κρατήσεις εκτός σεζόν που γίνονται τελευταία στιγμή, σημαντικός παράγοντας είναι και ο καιρός. Είδαμε ότι ο Μάιος δεν μας βοήθησε καθόλου και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι να φταίει αυτό και όχι κάτι άλλο. Δεν είχαμε την αναμενόμενη προσέλευση στο νησί, κυρίως από τις γειτονικές περιοχές. Ιούλιος και Αύγουστος προβλέπονται πάρα πολύ δυνατοί μήνες, όμως αυτό που επιθυμούμε τώρα είναι να τραβήξει αυτό, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και να υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα στο νησί μας».

«Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο…»

Τέλος, σε σχέση με το αν μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο συνήθως έχουμε αρκετό κόσμο μέχρι και τις 20 του μήνα. Μετά σταδιακά αρχίζει το νησί να αδειάζει. Αυτό θέλουμε να γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ώστε να κρατήσει η σεζόν όπως και παλιότερα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό είναι το επιθυμητό, ώστε να μην επιβαρύνεται το νησί με τόση μεγάλη κίνηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μόνο. Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συνεχίζω μόνος μου

Ντίνος-Κλειτσιώτης:-Συνεχίζω-μόνος-μου

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου, στην οποία απέκλεισε την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, έδωσε ο Ντίνος Κλειτσιώτης με δήλωσή του. Σε αυτήν αντικρούει όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ιωσηφίδου, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζει κανονικά ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

«Είχαμε έρθει σε συμφωνία με την κ. Ιωσηφίδου για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, αφού κάνουμε μια δημοσκόπηση. Έγινε αυτή η δημοσκόπηση και έβγαλε εμένα λίγο πιο μπροστά. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Από εκεί και πέρα η συμφωνία που κάναμε προέβλεπε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαΐου, λόγω όμως των υποχρεώσεων που είχε η κ. Ιωσηφίδου την αναβάλαμε για την Παρασκευή (2/6) ορίζοντας χώρο και ώρα. Την Πέμπτη (1/6), όλως περιέργως, η κ. Ιωσηφίδου εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν θα συμπορευτούμε. Απόψή της, σεβαστή καθ’ όλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του…»

«Ένα μόνο θέλω να πω εγώ. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του. Οι Καβαλιώτες να είναι βέβαιοι ότι από πλευράς μου ούτε θα αναφερθώ από εδώ και πέρα στο τι έγινε μέχρι σήμερα. Θα προχωρήσουμε μπροστά με τον συνδυασμό και τους συνεργάτες μου. Μέχρι τώρα σεβάστηκα απόλυτα αυτή τη συμφωνία. Αφού περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από την Τρίτη (6/6), σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε έντονα την παρουσία μας κοντά στους δημότες, όσον αφορά το τι σκεφτόμαστε για την πόλη και επιπλέον στοχεύσεις. Είμαι βέβαιος ότι οι Καβαλιώτες θα έρθουν κοντά μου, είμαι βέβαιος ότι θα αναγνωρίσουν το ποιος είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο σχεδιασμός του και σιγά σιγά θα παίρνουμε δυναμική από την παρουσία και τη συμπαράσταση του κόσμου», επισημαίνει ακόμη στη δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων ανοίγει τις πύλες του για τη λουτρική περίοδο 2023

Το-Πηλοθεραπευτήριο-Κρηνίδων-ανοίγει-τις-πύλες-του-για-τη-λουτρική-περίοδο-2023

  Το Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού – “Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων” ενημερώνει το κοινό και τους επισκέπτες ότι από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 ξεκινά η λειτουργία της μονάδας για το 2023, με σεβασμό πάντοτε στις εξατομικευμένες ανάγκες των λουόμενων εδώ και πολλές δεκαετίες.

Οι πηλοθεραπείες θα πραγματοποιούνται από τις 8:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. καθημερινά (Δευτέρα – Κυριακή), ενώ ο χώρος της υδροθεραπείας θα είναι διαθέσιμος για το κοινό, τις ίδιες ώρες.

Παράλληλα, ενημερώνει τους επισκέπτες ότι στην κατάφυτη έκταση του Κέντρου Ιαματικού Τουρισμού λειτουργεί  εστιατόριο – αναψυκτήριο κατά τις ημέρες λειτουργίας του, το οποίο εξυπηρετεί, έκτος από τις ανάγκες των λουόμενων και το σύνολο των επισκεπτών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό του Κέντρου Ιαματικού Τουρισμού  – “Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων”, στο τηλέφωνο 2510 518088 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.pilotherapia.gr.

 Το προσωπικό του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων εύχεται σε όλους τους λουόμενους καλή λουτρική περίοδο και καλεί τους επισκέπτες να επισκεφθούν το «αειφόρο εργαστήρι της φύσης» όπου παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα