Connect with us

Καβάλα

Εκλογές στο Επιμελητήριο μετά από επτά χρόνια!!!

Εκλογές-στο-Επιμελητήριο-μετά-από-επτά-χρόνια!!!

Μετά από επτά χρόνια και συνεχείς αναβολές, φαίνεται ότι φέτος περί τα τέλη Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένας λόγος νέας αναβολής των εκλογών.

«Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην έχουμε ανατροπές και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας…»

«Πράγματι η εκλογική επιτροπή για τις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας έχει οριστεί, καθώς υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην έχουμε ανατροπές και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας. Να θυμίσω βέβαια ότι και πέρυσι, παρόλο που είχε οριστεί η εκλογική επιτροπή, μετά από έναν μήνα είχαν αναβληθεί οι εκλογές για τα τέλη του 2023, χωρίς και πάλι να γίνουν. Η διαδικασία που πρέπει να γίνει, έχει γίνει μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπεται, η εκλογική επιτροπή που είναι το κυρίαρχο όργανο για τις εκλογές το Επιμελητηρίου και αυτή ουσιαστικά έχει οριστεί από την προηγούμενη χρονιά που είχαμε πάρει τις σχετικές αποφάσεις», ανέφερε αρχικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Δεν βλέπω, εγώ τουλάχιστον προσωπικά, κάποιο πρόβλημα ή κάποια αιτία ή αφορμή για να αναβληθούν και πάλι οι εκλογές…»

«Από εκεί και πέρα οι εκλογές θα γίνουν μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου. Το κάθε Επιμελητήριο της χώρας έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει συγκεκριμένα ποια ημερομηνία θα πραγματοποιήσει τις εκλογές του. Εφόσον προχωρήσουμε κανονικά οι εκλογές μας θα είναι γύρω στις 24 Νοεμβρίου. Μετά από επτά χρόνια θητείας θέλω να πιστεύω ότι πλέον οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν. Πρόσφατα ήμασταν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, όπου συζητήθηκαν και αυτά τα ζητήματα και δεν βλέπω, εγώ τουλάχιστον προσωπικά, κάποιο πρόβλημα ή κάποια αιτία ή αφορμή για να αναβληθούν και πάλι οι εκλογές των Επιμελητηρίων της χώρας», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Τα προβλήματα για το επιχειρείν δυστυχώς είναι πάρα πολλά…»

Ερωτηθείς αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιχειρείν, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Τα προβλήματα για το επιχειρείν δυστυχώς είναι πάρα πολλά. Μέσα σε ένα εξάμηνο βλέπουμε δυστυχώς αποφάσεις, οι οποίες ανατρέπουν πολλά δεδομένα, με πολλές καθυστερήσεις, με πολλά προβλήματα στην εφαρμογή τους, όπως για παράδειγμα η διασύνδεση των pos με τα συστήματα της Α.Α.Δ.Ε., η ψηφιακή κάρτα εργασίας, εξίσου ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς και η έλλειψη ταμειακών –  φορολογικών μηχανών, οι συνεχείς έλεγχοι στις επιχειρήσεις κλπ. Καθημερινά θα λέγαμε καταγράφουμε προβλήματα και γι’ αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και μία πλατφόρμα, όπως έχει και το κράτος για να μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν τις επιχειρήσεις. Έτσι και εμείς θα δημιουργήσουμε τη δική μας πλατφόρμα όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καταγράφουν όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά, που δεν είναι και λίγα και για τα οποία πολλές φορές δεν ευθύνονται οι επιχειρήσεις για την εφαρμογή κάποιων δεδομένων. Αυτό πραγματικά θα πρέπει να το δούμε, να βρίσκουμε στην καθημερινότητα λύσεις για τα προβλήματα των επιχειρήσεών μας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, υπάρχει μια αγανάκτηση είναι σε όλη τη χώρα γι’ αυτά που συμβαίνουν κι αυτά προσπαθούμε ως Επιμελητήριο Καβάλας να τα εντοπίζουμε, να τα αναδεικνύουμε, να διεκδικούμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται. Και νομίζω θα το πράξουμε σωστά, όπως έχουμε κάνει σ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Δήμος-Καβάλας:-Ηλεκτρονική-πλατφόρμα-ανταλλαγής-ογκωδών-αντικειμένων-μεταξύ-δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη κάνει ο Δήμος Καβάλας, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων.

Η ανάγκη για καλύτερη διαχείριση του μεγάλου αριθμού ογκωδών αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται κατά καιρούς παρατημένα στους δρόμους της πόλης μας, απαιτεί μια νέα προσέγγιση από τον Δήμο Καβάλας, αξιοποιώντας την τεχνολογία και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα αξιοποίησης των αντικειμένων αυτών από δημότες που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας ξεκινά τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι δημότες μπορούν εύκολα και απλά να δωρίσουν κάθε ογκώδες αντικείμενο που δε χρησιμοποιούν πλέον (π.χ. έπιπλα & είδη οικοσκευής, ηλεκτρικές συσκευές, κατασκευαστικά υλικά, οχήματα, κ.α.) σε έναν συνδημότη τους που πιθανά το έχει ανάγκη. Κάθε δημότης μπορεί τόσο να δημοσιεύσει αγγελίες με τα προς αποκομιδή ογκώδη αντικείμενά του, όσο και να ζητήσει να παραλάβει κάποιο αντικείμενο που χρειάζεται, άμεσα και χωρίς κόστος.

Η διαδικασία ανταλλαγής είναι δυνατή μέσω της σελίδας: https://bulkyobjects.kavala.gov.gr

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργία λογαριασμού χρήστη, εισάγοντας και επαληθεύοντας τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας και δημιουργώντας κωδικό σύνδεσης.

Δημιουργία αγγελίας για το προς ανταλλαγή ογκώδες αντικείμενο, εισάγοντας τις σχετικές πληροφορίες, φωτογραφίες και διαθέσιμες ημέρες & ώρες παραλαβής του.

Επιλογή αγγελίας/αντικειμένου προς παραλαβή.

Επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου.

Παραλαβή του αντικειμένου απευθείας από τον ιδιοκτήτη του.

Για την επιλογή οποιουδήποτε αντικειμένου είναι απαραίτητη η επιτυχής εγγραφή στην ιστοσελίδα. Αναλυτική καθοδήγηση βήμα- βήμα για την επιτυχή εγγραφή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/orxviVCncDY Μόνο τότε ο ενδιαφερόμενος χρήστης της ιστοσελίδας μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email) του κατόχου του αντικειμένου, ώστε να έρθει σε επαφή μαζί του και να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή απευθείας. Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή του αντικειμένου, δίνεται η δυνατότητα στον δημιουργό της αγγελίας να επιλέξει την ειδική σήμανση “Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε”, ούτως ώστε η αγγελία να γίνει ανενεργή.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας θα έχουν τη συνολική εποπτεία της όλης διαδικασίας, εγκρίνοντας τις προς δημοσίευση αγγελίες και διασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία της πλατφόρμας.

Η δράση αυτή του Δήμου Καβάλας υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CURE+ “Centres for Urban Resources, Reuse and Remanufacture” που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) 2022, με στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης ή της ανακύκλωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της περιττής εξάντλησης των πόρων.

Παρακαλούμε θερμά για την στήριξη της όλης προσπάθειας, ανεβάζοντας πρώτοι προσωπικά αντικείμενα προς επανάχρηση. Στο άμεσο μέλλον σχεδιάζεται η επέκταση της δράσης, με τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τις δημοτικές υπηρεσίες και την πληρωμή του αντίστοιχου τέλους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό-έλεγχο-τέθηκε-η-πυρκαγιά-στον-Άγιο-Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Άγιο Χριστόφορο

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (24/7/2024) σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Φωτογραφία: www.meteokav.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Βάση-ΕΚΑΒ-στο-κάμπινγκ-της-Χρυσής-Αμμουδιάς

Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΚΑΒ και αποδοχής αυτής από το Δήμο Θάσου και τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, υπάρχει Βάση ΕΚΑΒ στο κάμπινγκ της Χρυσής Αμμουδιάς με συνεχή και καθημερινή παρουσία ασθενοφόρου από τη 1/07/2024 .

Ο Δήμος Θάσου μαζί με την Δημοτική ΑΕ καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των διασωστών. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η συνεχής επαγρύπνηση για την προστασία, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των τουριστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα