Connect with us

Καβάλα

Δημήτρης Πουρσαϊτίδης: Είναι ανοιχτός στον διάλογο, αλλά ζητώ σεβασμό απ’ όλους

Δημήτρης-Πουρσαϊτίδης:-Είναι-ανοιχτός-στον-διάλογο,-αλλά-ζητώ-σεβασμό-απ’-όλους

Για το συμβάν που είχε με επικεφαλής δημοτικής παράταξης της Καβάλας, ο οποίος του ζήτησε να συμπορευθεί μαζί του στις επόμενες εκλογές, αλλά τελικά μίλησε εναντίον του απαξιωτικά επειδή δεν έλαβε θετική απάντηση, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος της κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

«Δεν κρύβω ότι τον τελευταίο καιρό μιλάω με αρκετούς, δεν είμαι αντίθετος στον διάλογο. Εγώ ζητώ σεβασμό απ’ όλους προς εμένα και την κοινότητα που εκπροσωπώ. Όταν θέλεις να προσεγγίσεις ένα άτομο για να πορευτείτε μαζί στις επόμενες εκλογές πρέπει να δείχνεις σεβασμό», ανέφερε αρχικά ο κ. Πουρσαϊτίδης, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση.

Πίστευε ότι η απάντησή μου θα ήταν άμεσα θετική και αντέδρασε επιθετικά

«Ο δικός μου ρόλος είναι να ρωτήσω, να ακούσω και να αξιολογήσω. Αυτό μάλλον δεν άρεσε στον συγκεκριμένο και αντέδρασε επιθετικά. Πίστευε ότι η απάντησή μου θα ήταν άμεσα θετική. Δεν ξέρω κι εγώ ακόμη τι θα κάνω κι ακολούθησε ό,τι ακολούθησε. Είμαι ανοιχτός σε διάλογο, συζητώ με αρκετούς. Μάλιστα με έναν άλλο υποψήφιο δήμαρχο που μίλησα δεν μου ζήτησε να απαντήσω αμέσως, αντίθετα όταν τον ρώτησα το πλάνο του για τον Αμυγδαλεώνα μου ζήτησε εγώ να του πω τι σκέφτομαι για το χωριό. Κάπως έτσι προσεγγίζεις ανθρώπους κι όχι όπως στο προαναφερθέν περιστατικό», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας Αμυγδαλεώνα.

Η ανάρτηση του κ. Πουρσαϊτίδη

« Υπάρχουν στιγμές που η πολιτική συμπεριφορά λέει περισσότερα από τα ίδια τα λόγια. Όταν ένας επικεφαλής δημοτικής παράταξης σε προσεγγίζει για να σε πείσει να συμμετάσχεις στην παράταξή του, το ελάχιστο που οφείλει είναι ο σεβασμός. Αντί όμως να παρουσιάσει το όραμα και το σχέδιό του, επιλέγει να μιλήσει απαξιωτικά, να προσβάλει το πρόσωπό σου και να μειώσει την ίδια την κοινότητα που εκπροσωπείς μόνο και μόνο επειδή δεν έλαβε μια άμεση θετική απάντηση. Το να ζητάς διάλογο, να θέτεις ερωτήματα και να θέλεις πρώτα να ακούσεις ποιες είναι οι προτάσεις για την Κοινότητά σου δεν είναι αδυναμία. Είναι ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που σε εμπιστεύτηκαν. Τον σεβασμό δεν τον απαιτείς, τον κερδίζεις. Και όσοι υποτιμούν ανθρώπους και Κοινότητες πριν ακόμη συνεργαστούν, δείχνουν από μόνοι τους πώς αντιλαμβάνονται την αυτοδιοίκηση. Η κοινότητά μας αξίζει ουσιαστικό διάλογο, συνεργασία και σεβασμό. Τίποτα λιγότερο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ημέρα Κάστανου και Γιορτή Τσίπουρου στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα-Κάστανου-και-Γιορτή-Τσίπουρου-στον-δήμο-Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Ετοιμάζονται εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες / Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας / Προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών για τα γήπεδα

Για δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις προετοιμάζεται ο δήμος Παγγαίου. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου με την Ημέρα Κάστανου, ενώ ακολουθεί η Γιορτή Τσίπουρου την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

«Έφτασε η εποχή που κάθε χρόνο τέτοια περίοδο διοργανώνουμε αυτές τις δύο πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις για τον δήμο μας», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Ετοιμάζονται εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη και από τις Σέρρες – Παραδοσιακή μουσική και χοροί, δωρεάν κάστανα, ψητές σαρδέλες και τσίπουρο

«Η μία έχει να κάνει με την Ημέρα Κάστανου, στο υπέροχο καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου και είναι πρόγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί και η δεύτερη είναι την επόμενη εβδομάδα την 1η Νοεμβρίου με τη Γιορτή Τσίπουρου που κι αυτή έρχεται από παλιά κι έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια  στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου. Και για τις δυο εκδηλώσεις περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο, βέβαια Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος. Οι προγνώσεις δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι πολύ καλός. Ήδη από μηνύματα που λαμβάνουμε, αλλά και από επαφές που έχουμε από ταξιδιωτικά γραφεία, ετοιμάζονται εκδρομές και από τη Θεσσαλονίκη και από τις Σέρρες. Εντάσουν στα εκδρομικά τους προγράμματά μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και την περιοχή μας και εφόσον ο καιρός θα είναι καλός και το καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου και ο παραλιακός δρόμος της Νέας Περάμου θα γεμίσουν από κόσμο, μουσική και γεύσεις. Θα προσφέρονται δωρεάν κάστανα σε κάθε μορφή, ενώ στην Νέα Πέραμο ψητή σαρδέλα, τουρσί και άφθονο τσίπουρο με παραδοσιακή μουσική», πρόσθεσε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας, καθώς μας έρχονται από πολύ παλιά

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Παγγαίου, «οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν θεσμό για τον δήμο μας, καθώς μας έρχονται από πολύ παλιά, ο μεν από τον πρώην δήμο Παγγαίου, ο δεύτερος από τον πρώην δήμο Ελευθερών. Να πούμε ότι το 2016 στα πρώτα χρόνια που είχαμε αναλάβει τη διοίκηση, η Γιορτή Τσίπουρου είχε βραβευτεί ως η καλύτερη γιορτή προώθησης τοπικού προϊόντος και θυμάμαι είχαμε παραλάβει πανελλήνιο βραβείο, σε μία μεγάλη εκδήλωση για αντίστοιχες βραβεύσεις στο Γάζωρο Σερρών που αφορούσε όλη την Ελλάδα».

Προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών, στις οποίες θα αποτυπώνονται ρητά οι διαστάσεις κάθε γηπέδου και η προβλεπόμενη ζώνη ασφαλείας

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις σχετικά με τα ποδοσφαιρικά γήπεδα επισημαίνοντας: «Αρχικά προχωρήσαμε άμεσα στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας 11 γηπέδων, προκειμένου να επανεξεταστούν οι προδιαγραφές ασφαλείας. Οι υπηρεσίες μας προχώρησαν στην αποτύπωση όλων των γηπέδων, στη νέα χάραξη των αγωνιστικών χώρων, με πρόβλεψη ζώνης ασφαλείας 5 μέτρων περιμετρικά και όπου απαιτείται, στη μετακίνηση των δοκαριών. Παράλληλα, προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων αδειών, στις οποίες θα αποτυπώνονται ρητά οι διαστάσεις κάθε γηπέδου και η προβλεπόμενη ζώνη ασφαλείας. Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του δήμου μας για την άμεση κινητοποίηση, όπως και τα ποδοσφαιρικά σωματεία για την άριστη συνεργασία. Η ασφάλεια των αθλητών μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας, είναι ευθύνη όλων μας».

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου επισήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις, τονίζοντας σχετικά: «Πλέον το επόμενο χρονικό διάστημα δίνουμε βάση στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Παγγαίου και ακολουθεί ο Φεβρουάριος με τις αποκριάτικες. Υπάρχει μία συνεχής ροή και βασικά εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας εκεί που υπάρχει πιο πολύ ανάγκη. Τελειώνουμε με όλα και πέφτουμε με τα μούτρα όπως λέμε στον σχεδιασμό των Χριστουγέννων». 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Άγγελος Βλάχος: Στην τρέχουσα φάση κανένας πολίτης δεν μπορεί να δει το master plan

Άγγελος-Βλάχος:-Στην-τρέχουσα-φάση-κανένας-πολίτης-δεν-μπορεί-να-δει-το-master-plan

«Δεν το έχουμε υποβάλει εμείς, συνεπώς δεν έχουμε δικαίωμα να το δώσουμε»

Απάντησεις στον σύλλογο «Μονόπετρο» σχετικά με το θέμα του master plan, έδωσε με δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε, Άγγελος Βλάχος.

«Το master plan είναι ένας καταστατικός χάρτης, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα ενός εκτεταμένου σχεδιασμού και εγκρίνεται από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να γίνει νόμος του κράτους», ανέφερε αρχικά ο κ. Βλάχος. 

Στην τρέχουσα φάση δεν έχει κανένας πολίτης τη δυνατότητα να δει τον συγκεκριμένο καταστατικό χάρτη

«Όλα αυτά έχουν διαδικασίες και φάσεις. Υπάρχει όντως ένα αίτημα του νεοσύστατου συλλόγου «Μονόπετρο» και πράγματι οι άνθρωποι επανειλημμένα έχουν ζητήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απ’ ό,τι ανταλαμβάνομαι, το σχετικό master plan. Πλην όμως εμείς απαντήσαμε, ενώ στην αρχή δεν θέλαμε γιατί είναι τζάμπα το μελάνι, ότι αυτό θα γίνει στη φάση που προβλέπεται. Στην τρέχουσα φάση δεν έχει κανένας πολίτης τη δυνατότητα να δει τον συγκεκριμένο καταστατικό χάρτη, τον οποίο έχει υποβάλει ο μέτοχος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπερταμείο. Δεν το έχουμε υποβάλει εμείς, συνεπώς δεν έχουμε δικαίωμα να δώσουμε εμείς κάτι που δεν το σχεδιάσαμε εμείς», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Έχει καταστεί σε όλους σαφές ότι φυσικά και το master plan θα δοθεί όταν προβλέπεται

«Ασφαλώς σε συνθήκες διαφάνειας θα καταστήσουμε σαφές το περιεχόμενο του master plan, στην προβλεπόμενη κατά την νομοθεσία φάση. Δεν είναι η στιγμή, δεν έχει τελειώσει η διαδικασία αυτή για να φτάσουμε στη διαβούλευση. Στη διαβούλευση, όχι μόνο ο σύλλογος και τα μέλη του, αλλά και κάθε πολίτης της Καβάλας θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Το έγγραφο αυτό το έχουμε κοινοποιήσει σ’ ένα μεγάλο αριθμό αποδεκτών, επομένως έχει καταστεί σε όλους σαφές ότι φυσικά και το master plan θα δοθεί όταν προβλέπεται», σημείωσε ακόμη στην απάντησή του ο Άγγελος Βλάχος.

Η λογοδοσία για εμάς είναι προτεραιότητα

«Δεν μπορούμε να παρανομήσουμε, δεν θέλει κανείς να είναι παράνομος ή παράτυπος. Επιμένω όμως προς αποφυγήν παρερμηνειών ότι η λογοδοσία για εμάς είναι προτεραιότητα. Στις συνθήκες που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει. Εξάλλου δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να προτρέχει κανένας. Όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι υπό εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ούτε εμείς έχουμε κάποια απάντηση θετική ή αρνητική», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Η «απολογία» του Δημάρχου ενισχύει την δυσπιστία των δημοτών

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Η-«απολογία»-του-Δημάρχου-ενισχύει-την-δυσπιστία-των-δημοτών

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Όταν αισθάνεται ένας Δήμαρχος την ανάγκη να απολογηθεί στους δημότες του ότι από τα έργα του Δήμου του “δεν τρώει λεφτά”, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύσει την επιφυλακτικότητα και την δυσπιστία των δημοτών του, δυστυχώς.

Ειδικά όταν η αξιοπιστία του “έχει πιάσει πάτο”.

Η παρουσίαση του προϋπολογισμού ενός δημοτικού έργου δεν αποδεικνύει τίποτα. Αυτό το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση.

Υπάρχουν έργα οι τιμές των οποίων καθορίζονται από κεντρικές αποφάσεις, αλλά υπάρχουν και έργα που καθορίζονται από τιμές… “αγοράς”… Όπως τα “έξυπνα” υδρόμετρα, για παράδειγμα….

Όπως και να ‘χει, “τα αλισβερίσια” παραμονεύουν, όταν πλέον είναι εγκεκριμένο ένα έργο και έχει αναλάβει ένας εργολάβος να το εκτελέσει. Τότε χρειάζεται χρηστή διοίκηση, διαφάνεια και δημόσια ενημέρωση, ώστε να μη γεννιούνται ερωτηματικά και φήμες.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα